müsaade ederseniz anne adayı değilde anne olarak yazmak istiyorum....muallimde anne ama tüpbebek annesi olmakk biraz farklı galiba..... diğer kızlarında bebekleri henüz küçük büyüyünce anlayacaksınız nerde yanlış yaptınız......... herkesin kendine göre doğruları vardır...benimde öyle ben başta yazdığım söze uymaya çalıştım .... hiç pişman olmadım... bir arkadaşımızda yazmış kişi kendi gibi yetiştirir çocuğunu diye ...bakın buda doğru kendim gibi yetiştirmeye çalıştım kızımı...
1--
bir kere anneler çocuğu aç yatttıysa, öksürüyorsa,bir yeri acıdıysa, hastaysa ,üstü açıksa endişelenirler... bu tamamen annelik merhaametidir bu hemen herkeste aynıdır..çoook nadirdir ki anne kaygısız biri olsun.... ama bazen çok üzüldüğünüzü korktuğunuzu çocuklara belli etmemek gerekir...belki size göre çok yanlıştır ama bana göre doğrudur....ben kızım düştüğünde bir yeri kanasa dahi...bağıra çağıra canhıraş bir şekilde koşmam... çünkü önce çocuğum korkacak .... içim içimi yesede ben kızımın yanına gayet sakin soğukkanlı şekilde giderim.... bağırıp çağırmaının çocuğa faydası olmayacaktır....aksine soğukkanlı olur paniksiz olursanız ne yapacağınızı daha iyi kestirirsiniz bence.... eğer bağırıp çağırarak yaklaşırsanız ..ileride çocuğun parmağını sinek ısırsa dünyayı yıkan bir çocuğa sahip olursunuz bence.... hasta olduğundada öyle sabahlara kadar uyumam ama bunu çocuğa belli etmem... ona hastasın demem.... olabilir geçecek herkes oluyor der geçiştiriim... kızım 6 yaşında bunun faydasını gördüm...
2--
ben çocuğumun her istediğine evet demedim.... öyleki çevremdeki insanlarla karşılaştırıldım... çocuk sofrada yemek yemezmiş.oturmak istemezmiş.... gecenin 12 sinde çikolata isterse gidip benzincilerden çikolata alınırmış.... gece uyumak istemezmiş... (hastalık hariç)anne baba kalkıp çocukla oyun oynarmışş..işte çocuk kızarmış anneye babayadedeye babaneye vurur salak manyak istediğini dermişte çocuğa hiç uyarı gelmezmiş. hiç ceza vermezlemiş..... her istediğini, yaparlarmış... yemek yemeyin dese aç gezzermiş anne baba... senin çocuğun tüpbebek ssen neden böyle davranmıyorsun diyenler oldu... hayır ben yemek yemese dahi çocuğumun soframıza oturmasını isterim... yatma vakti geldiğinde uyumasada yatmasını isterimki o zaten vakitle uyur... onunla gece yarısı kalkıp oyun oynamam ama yatakta sohbet edebilirim... çocuğumun günde 1 kez aburcubur vakti vardır..oda akşam yemeğinden sonra ödül niteliğindedir.... öyle gece 12 de çikolata istenmez ben hayır derim.... büyüklere vuramaz uyarırım uyarılarım karşılık vermezse..sevdiği şeyi men ederek ceza veririm... ortalıkta istenmeyen ses tonuyla ağlıyorsa odasına gönderirim.. ağlaması bitince döner....
3--benim isteyipte yapamadığım şey şuydu ki... 6 yıl sonra bir çocuk gelince ...ailece annane babane dede dayı bu konuda hepimiz suçluyuz..çocuğu hiç yatırmadık.. gözünü açar açmaz aldık yataktan...çocuk oldu hacıyatmaz....oturmaya başladığında bile oturmuyordu..yürüyünceye kadar işkence çektim.. yemeği kucağımda çocukla yapıyordum...... 6 yaşında kızım hala oturmuyotr... artık kucağımda değil ama sürekli ayakta..misafirlikte 5 dk. oturtamıyorsunuz... tv yi ayakta izliyor..uyarmasam yemeğide ayakta yiyor.sürekli ayakta dolaşan bir çocuk.. doktorlar hiperaktif diyorlar... inşallah allah nasip ederse ikizlere bunu yapmak istemiyorum...