Nasıl becerikli olunur yardım

Kızlar çok doldum ya kendimi küçük bir çocuk sürekli annemden azar işitiyormuş gibi hissediyorum. Ben dağınığım biraz eşim çok titiz düzenli.
Dısarı cıkıyoruz mesela cantama cüzdan anahtarını veriyor sonra ben bulamıyorum hemen sinirleniyor. O cantanın içinde neler var. Çöpün bile orda temizlemiyor musun hiç.
Diyelim bişeyimi bulamıyorum gördün mü diye soruyorum.
Ben sana bir eşyamı nerde diye soruyor muyum yeri yok mu oraya koy
Bu niye burda bir şeyi aldığın yere koy
Elinde tasıma su telefonu çantana koy. Sakarlıklarım da var tabi dikkatsizmişim.
Leb demeden leblebiyi anla
Bir ara surayı da temizle artık vs.
Yani ben hiç bir şeyi beceremiyorum elimden bir iş gelmiyor her işim yarımyamalak begenmiyor bunu laflarıyla surat ifadeleri tavırları her şeyiyle belli ediyor yani.
Benden ev hanımı olana kadar baya zaman lazım sanırım.
Tamam ben bu tarz azarları annemden de duyardım umursamazdım. Eşimden duyunca ağırıma gidiyor kalbimi kırıyor farkında değil. Lisede ünide yurtta kaldım ev işi falan bildiğim seyler değil benden küçükleri görüyorum eli çabuk becerikli ben sevmediğim için evde hiç iş yapmazdım şimdi bocalıyorum.:KK43:
Ahh canım başlığı okuyunca güldüm ama sen biraz dertliymişsin. Şimdi eşin biraz huysuz ama bunları annesinden almış bence, annesi ona bunları öğretene kadar aynı taktiği uygulamış. Çünkü bana da annem her şeyi düzgün yapmam için böyle şeyler söylerdi şimdi ben de eşime söylüyorum arada ve bu farkında olmadan gelişiyor. Sonra kendi kendime düşünüyorum anneme kızardım şimdi aynısını ben yapıyorum diye. Şimdi alıştık o biraz düzelmeye toplu olmaya çalışıyor ben biraz sakin olmaya çalışıyorum. Tabi benim eşim felaket dağınık birisi :KK57: Zamanla yoluna koyarsınız ancak eşin belki söylediklerinin seni incittiğini pek düşünemiyor olabilir, bu hislerini onunla paylaş ve daha anlayışlı olmasını iste. Becerikli nasıl olunur bilmiyorum ama kendi kendine bir plan oluşturabilirsin mesela. İlk prensibin aldığını aldığın yere koymak olursa evin dağılmaz. Ben eskiden çok dağınıktım artık buna çok dikkat ediyorum çünkü dağılınca önünü alamıyorsun. İkincisi hızlı temizlik teknikleri geliştirmen. Yani eğer bunları soruyorsan ben sana bi mesaj atayım :)))

Ahh canım başlığı okuyunca güldüm ama sen biraz dertliymişsin. Şimdi eşin biraz huysuz ama bunları annesinden almış bence, annesi ona bunları öğretene kadar aynı taktiği uygulamış. Çünkü bana da annem her şeyi düzgün yapmam için böyle şeyler söylerdi şimdi ben de eşime söylüyorum arada ve bu farkında olmadan gelişiyor. Sonra kendi kendime düşünüyorum anneme kızardım şimdi aynısını ben yapıyorum diye. Şimdi alıştık o biraz düzelmeye toplu olmaya çalışıyor ben biraz sakin olmaya çalışıyorum. Tabi benim eşim felaket dağınık birisi :KK57: Zamanla yoluna koyarsınız ancak eşin belki söylediklerinin seni incittiğini pek düşünemiyor olabilir, bu hislerini onunla paylaş ve daha anlayışlı olmasını iste. Becerikli nasıl olunur bilmiyorum ama kendi kendine bir plan oluşturabilirsin mesela. İlk prensibin aldığını aldığın yere koymak olursa evin dağılmaz. Ben eskiden çok dağınıktım artık buna çok dikkat ediyorum çünkü dağılınca önünü alamıyorsun. İkincisi hızlı temizlik teknikleri geliştirmen. Yani eğer bunları soruyorsan ben sana bi mesaj atayım :)))
Evet olabilir:)

Bence insan baskı altında hissettikçe daha kötü duruma geliyor :)
arkadaşların tavsiyelerine ben de katılıyorum fakat eklemek istediğim bir şey de var;
eğer unutkanlık ve dikkatsizliğinin fazlaca olduğunu düşünüyorsan dr a görünmeni tavsiye ederim, belki B12 eksikliği falan olabilir. İki farklı arkadaşım yaşıyordu anlattığınıza benzer durumları ve ikisinde de B12 eksikliği varmış şu an tedavi görüyorlar.
umarım sağlıkla ilgili bir durum değildir :)
derli toplu olma konusunda ise kız kardeşimi örnek vereyim, evde yerden bi çöpünü kaldırmazdı hiçbirşeyden anlamazdı ama evlendikten sonra birkaç ay içinde şahane bir ev hanımı oldu :) deyme kadınlara taş çıkartır, mükemmel bir ev sahibidir.
birkaç ufak noktaya dikkat ettikten sonra becerikli olma da bir sıkıntı olmaz merak etme :KK66:

Tesekkür ederim mesajlarınız için. Bende b12 eksilkiği vardı zaten bir dönem ilaç kullandım yememe dikkat ettim sonra bıraktım suan tekrar kan değerlerime de baktırmalıyım.

Merhaba. Benim bambaşka bir önerim var. :) Evi derli toplu gösterecek çözümler bulmalısın. Minimalist bir tarz benimse evde. Daha az dekorasyon objesi örneğin.. Sonra kıyafetlerini asla yatağa ya da sandalyeye koyma. Şöyle bir katlasan bile dolabın içine koy. Bir kaç tane orginizer kutu al. Hem dekoratif olur, hem de saat takı şarj cihazı gibi ıvır zıvırları göz önünden kaldırırsın. Bir de bulaşık asla lavaboya değil doğrudan makineye :)) Tertip temizlikten daha önce gelir. Bir de evini benimsedikçe bu işleri yapmak zevkli hale geliyor :)
Sevgiler..
süper yorum tebrikler

bende genel anlamda aynı lafları işittigim zaman oluyor:) siz o anahtarı bulmadıkca takıyor erkek...
Bu sefer daha baska seylerede takıyor.Bazen dogru düzgün bakmadıgın seyi bile sizin kaybettiginizi soyluyorlar.Kim bilir
yine nereye soktun vs gibi.Elimi bir atıyorum aa ordaymıs ..Ne oluyor o görmemiş.
Sonra biz dagınık pasaklı oluyoruz:KK43: kücük bebekle ve onun gibi dagınık adamla evin toplu durması mümkünmü kiii:S

Valla ben de zerre anlamam becerikli olmaktan...
Elimden ne adam gibi temizlik gelir ne de yemek.
Yapacak bir şey yok bir yardımcım var o gidip gelecek halledecek temizliği, ben de yemek pişirmeyi geliştireceğim.
İkisini yapmaya kalksam ev tam temizlenmez ve adamcağız aç kalır yeminle...

Olabılır ama herkes duzenli toplu olmak zorunda degil ki bence bu halini eglenceli görmeli suratsızlık yapıcagına eşin

X