• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl anlatmalıyım öğretmenımıze bu durumu

aysag

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2008
1.040
76
163
43
Bursa
Merhaba herkeze oncelıkle açıklama yapmalıyım. Ilk okul bırıncı sınıfa gıdn oğlum var okul oncesı egıtmını Sübyan kurslarında aldı. Sukurler olsun Allah'a Kur'an ve dınımızın kurallarını az cok oğrenmıs ona göre hayatına yasamaya calısan bır cocuktur kendını oldukça zekı ve başarılı gıden büyüme sürecimiz var aile olarakta mutahassıp bır aıleyızdır. Cocukta halıyle ailede yetısır ama bızım yasam secımımızbu yonde cok sukur. Sımdı soruma gelırsek ılk okul bırıncı sıfata okuma bayramında gösterdiklere katılıyor oğlum fakat bugun atlayarak eve geldı anne ven tango oynamak istemiyorum.
Kendimı ıcım çıkacak gıb hıssedıyorum kalbım atıyor mutsuz oluyorum bana göre degıl ama oğretmenıme soyleyemıyorum cok darlanıyorum gıt konus oğretmenle dıye durmadan ağlıyor ve bırde korsan rolünde oynamak istemiyorum rol sonunda seyırcıye popumuzu sallıyoruz cok utanıyorum anne dıyor az önce yatağa yanına yattım bana dediği edep duygularım yırtılmasından korkuyorum yardım et anne gel konus öğretmenle dedı cok üzüldüm bu halline sımdı Perşembe okula gıttıgımde bu durumu yanlış anlaşılmadan öğretmene nasıl anlatabılırım rehber öğretmenı varsa aranızda yorumları dahada dıkkate alacağım.
Tesekurler

Merhaba herkeze oncelıkle açıklama yapmalıyım. Ilk okul bırıncı sınıfa gıdn oğlum var okul oncesı egıtmını Sübyan kurslarında aldı. Sukurler olsun Allah'a Kur'an ve dınımızın kurallarını az cok oğrenmıs ona göre hayatına yasamaya calısan bır cocuktur kendını oldukça zekı ve başarılı gıden büyüme sürecimiz var aile olarakta mutahassıp bır aıleyızdır. Cocukta halıyle ailede yetısır ama bızım yasam secımımızbu yonde cok sukur. Sımdı soruma gelırsek ılk okul bırıncı sıfata okuma bayramında gösterdiklere katılıyor oğlum fakat bugun atlayarak eve geldı anne ven tango oynamak istemiyorum.
Kendimı ıcım çıkacak gıb hıssedıyorum kalbım atıyor mutsuz oluyorum bana göre degıl ama oğretmenıme soyleyemıyorum cok darlanıyorum gıt konus oğretmenle dıye durmadan ağlıyor ve bırde korsan rolünde oynamak istemiyorum rol sonunda seyırcıye popumuzu sallıyoruz cok utanıyorum anne dıyor az önce yatağa yanına yattım bana dediği edep duygularım yırtılmasından korkuyorum yardım et anne gel konus öğretmenle dedı cok üzüldüm bu halline sımdı Perşembe okula gıttıgımde bu durumu yanlış anlaşılmadan öğretmene nasıl anlatabılırım rehber öğretmenı varsa aranızda yorumları dahada dıkkate alacağım.
Tesekurler

keşke o kadar küçük çocuğa dinle ilgili bu kadar büyük bir sorumluluk yüklemeseydiniz. şimdi o eğer o gösterilere katılmazsa arkadaşları tarafından her zaman dışlanıcak çünkü böyle etkinlikler bi kere olmuyor ben rehber öğretmen değilim ama yaptığınızı yanlış buldum bu benim şahsi görüşüm. öğretmenle görüşmektense oğlunuza bunun kötü bişey olmadığını edep duygularını kaybetmiceğini anlatsanız çocuğa daha yararlı olur diye düşünüyorum

olayı neden dine bağladığınızı ve bu bilgileri niye verdiğinizi anlayamadım??

küçücük çocuk tango yapmasından ne zarar gelir ki?

bence bu tip faaliyetler kişisel ve sosyal gelişim açısından oldukça önemli, bugün bundan çekinir kaçarsa içine kapanık asosyal bir insan olabilir.

bence çocuğunuzu cesaretlendirip teşvik edip bunun utanılacak bir şey olmadığını anlatmalısınız.

rabbm benm ewlatlarımıda böyle edepli ve dininde imanında saygıkı kullarından etsin inş çok güzel yetştrmşnz ne güzel

Bence bu kadarı doğru değil..
Edep duygularım yırtılmasından korkuyorum falan; dur hele ufaklık.. Bi edebin ne olduğunu öğren.. Tamamen ezber.. Bana terslenenler olacaktır, genelde müslümanlığıma falan da laf atar bu kişiler.. 6 yaşında bi çocuk edep duygularımın yırtılması gibi bi cümle kuramaz, duymuş birilerinden ezberlemiş işte..
Dini öğreteceğiz diye, bu dünyadan alıp çıkarmışsınız yavruyu gibime geliyor.. Bu kadarı fazla bence..
Tabii ki çocuk sizin din sizin, gidin hocayla konuşun madem bu kadar vahim durum.

Tesekurler

6-7 yaşındaki bir çocuk için fazla bir cümle değil mi bu?
Siz bence bu yaştaki bir çocuğa fazlaca bir maneviyat yüklemişsiniz.
Keşke biraz bıraksaydınız çocukluğunu yaşasaydı.

Öğretmenine durumu olduğu gibi anlatın, belki onun da bir tavsiyesi olabilir bu durumla ilgili.

Bence bu kadarı doğru değil..
Edep duygularım yırtılmasından korkuyorum falan; dur hele ufaklık.. Bi edebin ne olduğunu öğren.. Tamamen ezber.. Bana terslenenler olacaktır, genelde müslümanlığıma falan da laf atar bu kişiler.. 6 yaşında bi çocuk edep duygularımın yırtılması gibi bi cümle kuramaz, duymuş birilerinden ezberlemiş işte..
Dini öğreteceğiz diye, bu dünyadan alıp çıkarmışsınız yavruyu gibime geliyor.. Bu kadarı fazla bence..
Tabii ki çocuk sizin din sizin, gidin hocayla konuşun madem bu kadar vahim durum.

Aynen katılıyorum.
Küçük yaşta çocuklara neden yüklenir bunca şey anlam veremiyorum.

ilk okul 1 dımı daha yanı 5-6-7 yaslardan bırısı daha..

edep duyguları fılan cok agır degıl mı ?

Inanın o bunun farkında ıcımden böyle davranmak gelmıyor dıyor ve hıc bır zama cocuma yasının kaldıramayacağı dını bılgıler vermedımde verdırmedımde hersey büyüme usrecıne göre verılıyor ama dedımya bıraz hıslı Zeki bı cocuktur büyük ınsan gıbı dusenebılıyor yanı (ıslamı anlaması)

Tesekurler

bu kelimeleri kullanan 6 yaşındaki çocuk mu:53:

aynen diğer yazan arkadaşlara da katılıyorum kurduğu cümle yaşına uygun değil.

çocukluğunu yaşamasına izin vermelisiniz daha günahları bile yazılmıyor.

Canım ben rehber öğretmenim..diğer yorumların aksi düşünüyorum.eğer aile gerçekten çocuğunun edepli olmasını istiyorsa değil aktiviteler yemesine içmesine bile dikkat etmeli.şüpheli şeylerden kaçınmak gerekiyor.bence öğretmenle konuşun kendinizi iyi ifade edin.ve eğer okul sizin manevi değerlerinize uygun bir okul değilse değiştirmenizi tavsiye ederim.sorunuz varsa yanıtlayabilirim.

Inanın o bunun farkında ıcımden böyle davranmak gelmıyor dıyor ve hıc bır zama cocuma yasının kaldıramayacağı dını bılgıler vermedımde verdırmedımde hersey büyüme usrecıne göre verılıyor ama dedımya bıraz hıslı Zeki bı cocuktur büyük ınsan gıbı dusenebılıyor yanı (ıslamı anlaması)

Bir pedagoga götürün o halde.
Hocaya götürmekten ziyade.

Ya küçücük çocuğa bu kadar dini değer yüklemenizin sebebi nedir?
Sübyan kurslarına göndermek falan. Daha minicik yaşta. Oyun oynayacağı, dans edeceği yaşta. Ne bilir 6 yaşındaki çocuk edep duygusu yırtılmasını falan.
Ya yapmayın gözünüzü seveyim. Bir durun. Her şeyin bir yaşı var.
Ayrıca İslamı bu derece anlaması zeki olduğundan değil, aşırı maneviyat yüklemesinden söyleyim.
İslamda 5 yaşındaki çocuklarınızı karşı cins çocuklarla oynatmayın mı deniliyor da çocuğunuz bunu böyle anlıyor?
Sizin düşünceniz, sizin çocuğunuz bir şey diyemem.
Ama küçücük yaşta ona verilmiş kaç beden büyük olan bu dini bilgiler umarım ileride ters tepmez de psikolojisi bozulmaz.

Canım ben rehber öğretmenim..diğer yorumların aksi düşünüyorum.eğer aile gerçekten çocuğunun edepli olmasını istiyorsa değil aktiviteler yemesine içmesine bile dikkat etmeli.şüpheli şeylerden kaçınmak gerekiyor.bence öğretmenle konuşun kendinizi iyi ifade edin.ve eğer okul sizin manevi değerlerinize uygun bir okul değilse değiştirmenizi tavsiye ederim.sorunuz varsa yanıtlayabilirim.

her okulda böyle etkinlikler vardır peki bu çocuk ufak bişeyde bu tarz bi kelimeyi kullanabiliyosa yarın öbür gün neler söyler bence şimdiki zamanı düşünürken geleceğide düşünmek lazım. bu yaşta dinle ilgili sorumluluk sizcede fazla değilmi

Okul devlet okulu arkadasım özel okula gönderemedım. Söylendiğiniz gıbı yedıklerımeze bıle dıkkat ederız her zaman öğretmene tam olarak nasıl kelımeler kullanmalıyım yanlış anlaşılmak ıstemıyorum

Back