Nasıl Aliexpress'çi oldum.

Mrh bende ilk kez ve toplu siparis vermek istiyorum ama bazi saticilar dolandirici cikabiliyormus bunu nasil anliycaz ve odemeleri kredi kartiylami yapiyoruz
Canım merhaba. Öncelikle neler almayı düşünüyosun ? Bide direk cevap veriyim evet kredi kartıyla yapıyosun alışverişi. Ama hesap kartıda oluyor.

Canım fotoğraf yüklemeyi beceremedim fotoğrafsız anlatayım Ben mesela bi toka alıcam sağ üstte satıcının adı positif feedbacki yazar ona bakıyorum. Yüzde 90ın üstünde olması benim için yeterli. Ama yaptığı satışta önemli adam 5 satış yapmış 100 de yüz positif yazıyo ona da dikkat et. Satış sayısı da üstte yazar. Feedbackleri oku onlar da altta ingilizce olanları ben az çok anlıyorum feedbackler önemli çünkü bazen ayakkabı falan alırken kalıplar büyük oluyor falan almış olanlar bilgilendiriyor orda.

Ya en onemli soruyu unutmus en fazla ne.kadarlik siparis verebiliyoruz gümrüğe takilirsa ne olur yilda sadece 1 kez 75 dolar siparis edebiliyorz diye biliyorum ama

Ya en onemli soruyu unutmus en fazla ne.kadarlik siparis verebiliyoruz gümrüğe takilirsa ne olur yilda sadece 1 kez 75 dolar siparis edebiliyorz diye biliyorum ama
Öyle galiba o konuda bilgim yok çünkü hiç o kadar fazla alışveriş yapmadım ama büyük çaplı elektronik alet falan almayı düşünüyosanız almayın bence

aliexpress gerçekten ucuz ve beklentiyi karşılıyor. Aşırı kaliteli ürünler diyemem fakat aksesuar olarak kesinlikle iyi.

Özellikle bu tarz alışverişlerde bayram ve yılbaşı gibi özel günler, yoğunluktan dolayı kargoların gümrüğe takılmasını engelleyen bir faktör. Bu arada normal dönemlerde tek seferde 75$ üzeri alışveriş yapmayın. Bu ücrete kargo ücretinin dahil olduğunuda unutmayın. Hoş giyim gümrüğe takılsa bile 3-5 lira ardiye ücreti ile çıkış yapıyor ama olsun...

Ben ebaycıyım kızlar ama şu giyim sitelerindeki bir kaç plaj elbisesi hoşuma gitti

Tekrar merhaba hanımlar. Bu aralar siteye giremedim kusura bakmayın. Gördüğüm soruları bilgim dahilinde yanıtlayacağım. Daha sonra gelen ürünlerimi paylaşacağım.

kargoyla birlikte toplamda aldığınız ürün ne kadara geliyor.gözlükler ucuz evet ama kargosu?

Ayrica kargo ucretsiz yazsada bazıları yinede kargo ucreti odedik diyor ben urunlere bakarken nelere dikkat etmemiz gerekiyor simdiden tesekkurler

Kargo ücreti konusunda şöyle diyeyim.
Ben ağırlık olarak ücretsiz sevkiyatı tercih ediyorum. Çünkü kargo bedeli bazı ürünlerde değişebiliyor. Bir kaç kargo şirketi var.DHL EMS vs. Bunlar üzerinden verdiğimde kargo bedeli ürün bedelinden pahalıya gelebiliyor. Çok acil bir durum olmadığı sürece tercih etmeyin derim. 3 dolarlık bir ürüne kimse 20 dolar kargo vermek istemez. Kargo bedellerinide şu şekilde öğrenebilirsiniz. Ürünün 'Gönderim' yazan kısmındaki yazıya tıklayın. Önünüze bir sayfa açılacak. Orada hangi kargo ne kadar görünüyor.

Peki hangi kredi kartıyla alışverişinizi yapıyorsunuz acaba?
Visa master olan tüm kartlarla alışveriş yapılabiliyor. Kredi kartıyla yapıyorum ben alışverişimi. Ama sanal kart oluşturup yapanlar da var. Sanal kart konusunda bankanıza danışmanız gerekiyor.

Mrh bende ilk kez ve toplu siparis vermek istiyorum ama bazi saticilar dolandirici cikabiliyormus bunu nasil anliycaz ve odemeleri kredi kartiylami yapiyoruz

Bir satıcı dolandırıcı mı değil mi şöyle anlayabilirsiniz. Satış miktarına ve feedbacklerine bakın.
Satış miktarı çok olanları tercih edin. Best seller olan beş yıldızlı satıcıları tercih edin. Ve feedbackleri okuyun. Bazıları fotoğraf paylaşıyor. Fotoları inceleyin. BEn o şekilde alıyorum ürünlerimi.

Gümrükte sorun oluyor mu?

Gümrükte şöyle sorun olabilir. Yurtdışından Türkiye'ye alışveriş bedeliniz 75 euro dur.
Bunun dolar kuru ne kadarsa o kadar alışveriş yapabilirsiniz. Ama şu sekilde düşünün. Bir ürün 75 euroyu geçerse gümrüğe takılır. Ambarlarına alınır orada bekletilir. Ambar ücreti ve ürünün vergisi kesilir. Ptt getirir size gümrük vergi kesti der siz ister kabul edin ürünü ister geri yollayın. 75 euro geçmeden sınırsız alışveriş hakkınız var. Size tavsiyem aynı üründen sıklıkla söylemeyin. Kozmetik siparişi yasak. Elektronikte kesinlikle vergi uygulanır. Ayakkabılardada alıyorlarmış bu ara bilginiz olsun. Araba parçalarında falan da yasaktır.

Temmuz ayında iki tane rayban gözlük siparişi verdim.
Hani şu orijinalleriyle birebir olanlardan.
Hatta ülkemizde 200-250 liraya satılanlardan.
Siparişlerimin ikisi aynı anda elime ulaştı.
Kargolarım ücretsizdi bu arada.

Silme bezleri garanti belgeleri hepsi var kutunun içerisinde.

Orijinalleri ile bire bir hiç bir fark yok. İşçilik hafiflik her şeyi aynı. Mavi olan gözlük 20 dolar. Sarı aynalı olan ise 27 dolardı. Totalde 50 dolar diyeyim. Eğer mağazasından alsam bu gözlükler bana 800 liraya patlayacaktı. Mavi olanı kullandım. Çok rahat. Gözünüz hemen anlıyor. Diğer gözlükler gibi değil.Sarı aynalı da parmak izim çıkmış kusura bakmayın.

Bu da gözümdeki hali.

Güle güle kullan canım.benim merak ettiğim ödeme,gittigidiyordaki gibi para bir havuzda bekleyip biz urunu aldiktan sonra mı ödemeyi havuzdan serbest bırakıyoruz?yoksa normal alışveriş yapar gibi kredi kartı bilgilerimizi girip ödeyip ürunü mü bekliyoruz?
Kozmetik satışı yasak demişsin.var ben görüyorum.mesela Strawberry.com ülkemize satış yapıyor (ben almadım ama)
Odeme konusunda tırsıyorum,kart bilgileri calınır diye.kozmetik almak istiyorum özellikle. Ama onlar da sahte oluyor bu tarz sitelerde( aliexpress,alibaba..)

Ben de sapka almistim aliexpressden arkadasim siparis etmisti benim icin beceremiyorum.Becerebilsem begendigim ayakkabilar var ahh ahh

Bazi urunler gemiyle geliyormus gemiyle gelen urunlerin gelme hizi daha yavas oluyor dogal olarak...

Bende alış veriş yapmak istiyorum nerden başlayacağımi bilemedim bez dolaplara bakiyorum perdeli olandan uygulamada bulamıyorum google dan aciyorum uygulamada nasil bulabirim

Bende alış veriş yapmak istiyorum nerden başlayacağımi bilemedim bez dolaplara bakiyorum perdeli olandan uygulamada bulamıyorum google dan aciyorum uygulamada nasil bulabirim
Bez dolaplari aramaya ingilizce olarak yazarsan bulabilirsin canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…