Merhaba hanımlar. Aliexpress'ten bir çok kez alışveriş yapmış bulunmaktayım.Ayrıca gümrük hakkında bilgilere sahibim. Sorularınızı bilgim derecesinde yanıtlamaya çalışırım.
Öncelikle bu yola nasıl düştüğümü anlatayım.
Herkes gibi benimde 'japon style' tarzı giyim dikkatimi çekiyordu.
Merak ediyordum nereden nasıl geliyor bunlar ama hiç araştırmamıştım.
Daha sonrası ki hepimizin istediği uygun fiyatlı alışveriş yöntemi.
Yani para.
Bu sitede binlerce uygun fiyatlı ürünler bulabilirsiniz. Ayakkabıdan çantaya;kabandan pantolona ( daha bir sürü şey.İnstagram butiklerinde satılan fahiş fiyatlı ürünler burada çok uygun fiyatlara alınabilir bu arada.)
İlk telefon kılıfıyla deneme yaptım.
Çooookkk uzun zaman sonra benim bile hatırlamadıgım bir tarihte kapımda bir paket bularak hatırladığım telefon kılıfım. Benim kullandığım telefon için Türkiye de kılıf bulamıyordum. Tek bir çeşit vardı. Ama bende cıvıl cıvıl kılıflardan istiyordum.Araştırırken aliexpress karşıma cıktı.Burada 10,15,20 TL fiyatına alınan kılıflar orada 1$ 2$ gibi fiyatlara satılıyormuş meğerse. Tabi bir tane beğenip sipariş verdim.
Fiyatını hatırlamıyorum çünkü telefonla birlikte kılıfta tarih oldu...
Neredeyse 30-40 gün arası bir zamanda posta kutumda(yani kapıma bırakılmıs bir şekilde) kılıfıma kavuşmuştum.
Sizi bu konuda uyarayım aceleniz varsa hiç bulaşmayın ürünle 1 ay gibi bir zamanda gelmekte.
Öyle cok ahım şahım bir şey değildi. Hatta renkleri biraz silinikti ama epey bir süre beni idare etti kılıf.
Zaten bir süre sonra telefonu değiştirdim...
Daha sonra bazı gözlük alışverişlerim oldu. 4-5 adet bir iki en çoğu sekiz dolar olan gözlüklerim.
Birazdan bunların fotoğraflarını paylaşırım sizinle.
Rayban çakması olan bu modeller tatilde bende epey hava yaratmadı değil ki zaten aksesuar maksatlı tercih etmiştim bunları.Ülkemizde bu tarz gözlükler 20 tl civarı yanılmıyorsam.Ben 7-8 liraya alıyordum.
Gözlüklerin yanında bir cesaret gecelik siparişi verdim.Şifon bir gecelik. İlk elime aldığımda bir koku vardı ama daha sonrasında o kokuda gitti. Sanırım poşetin kokusu sinmişti tam anlayamadım.
(geceliğin fotosu bende kalsın)
Yakın zamanda çanta siparişlerinde bulundum.
Onlar henüz elime ulaşmadı. Yalnız aldığım bir çanta bu sitede 20 dolar civarı iken instagram butiğinde 90 lira bilginiz olsun.Bir adet de panço tarzı bir şey alarak giyim konusunda bir adım daha attım.Giyim de pek güvenemiyorum ama yine de deneme yanılma yönteminden de vazgeçmek istemiyorum.
Bu görmüş olduğunuz gözlük 3.52$
bu 1.73$
Bu da 2.71$
kalite olarak çok sorgulanacak ürünler değiller. Dediğim gibi aksesuar olarak aldım.Beklentimi karşıladılar.
Onun dışında şipariş verdiğim çantalar geldiğinde onları gündüz gözüyle çekip koyacağım tabi onlar gelene kadar burayı unutmazsam. Sizde aldıgınız ürünleri burada paylaşırsanız bence güzel olur diye düşünüyorum. Boşuna kazıklanmayın arkadaşlar.