• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasihat çeken görümce

Benim anlamadigim hem israrla surekli zorla misafirlige cagirip hemde is mi yapmanizi istiyorlar madem misafire bu kadar meraklilar her iside yapsinlar kaldirmayin tabak bardak esinize de sikayet etmeyin ay canim gorumcelerim deyin onlar sikayet edincede ay ben onlari cok seviyorum neden boyle yapiyorlar ki deyin birakin onlar kotu olsun ben olsam hic tinlamam okadarda gitmem zaten ama oldu ki gidiyorum sanki o konusma hic yapilmamis gibi davranirim oncesinde nasilsam oyle

Eşimin ablası bana bir ton nasihat çekti. Benim iyiliğimi istiyormuş, ben onlarla içiçe olmalıymışım, sürekli gelip gitmeliymişim, bir şey yapıldığında hep beraber yapılılırmış, uzak durursam ben zararlı çıkarmışım, beni çok seviyorlarmış. Diğer görümcemin ettiği lafı söyledi; geçende yediğim tabağı masadan kaldırmamışım o da bana çok sinirlenmiş. Düşündüm ben kaldırmıştım diye hatırlıyorum ki belki eşiminkini kaldırmamış olabilirim diye düşündüm çünkü o benden sonra sofradan kalktı. E o zaman da kendisi kaldırsın eşim değil mi. Kendi oğullarına hiçbir şey öğretmemişler, bana sürekli söylenmesini biliyorlar bu kaçıncı oldu yok yan baktın yok düz durdun yok bilmem ne ufak tefek şeyleri görüp eşime şikayet ediyorlar bana nasihat çekiyorlar falan sıkıldım artık ben bu durumdan. Bide kendi açımdan bir sorun görmüyordum ben gidiyorduk arada sohbet muhabbet, yemek, piknik falan... gayette sohbet ediyordum onlarla hatta onlar benle pek konuşmuyordu. Hayır bide onlar dam dum bağıra çağıra konuşur, en kuzu kuzu oturan saygılı efendi duran benim aralarında sırf saygılı olayım diye ama demekki yaranamıyorum kimseye onu anladım bundan sonra daha mı farklı olmalıyım acaba diye düşündüm. Sessiz durdum, saygıda kusur etmedim diye mi oluyor bunlar acaba diye düşündüm. Bunları ablasınada söyledim ben böyle düşünmüyorum diye ama biraz afalladım sanırım tam konuşamadım. Ne yapayım sizce ?
Hayırdır canim cocuk mi eğitiyorsun sen diyemedim mi???O kim sana nasihat veriyor sen neden dinliyor birde savunma yapıosun???Yapma canim benim saygili ol ok ama kaşını da kaldır şöyle duracakları yeri bilsinler 🤨Esine söyle hemen bir tabak unutmusum kaldırmamışım belki de senindi beni sıkıstırıyorlar ne oluyor bu nasil iş de.

Ben eş ailesiyle görüşmüyorum. Çünkü bana ültimatom vermeye kalktılar örneğin;
-Haftada 4 kez eş ile en az 1 kere de yalnız oraya gidip eşimi beklemek konu komşu soruyormuş benim iyiliğim içinmiş :)
-Kendileri doğulu büyüklerin önünde bacak bacak üstüne atmamam(Ben dedemin yanında bile atarım dedemde atar bizde samimiyet demektir bu)
-Çaylarına şekere kadar atmak özellikle Kabile reisi eş babasının(Benim babam evime gelir çayını kendi alır doldurur kendi evimizde de böyleydi kime denk gelirse yapardık böyle görmüştüm)
-Hiç akrabaları bitmez varsa yoksa akraba derdindelerdir onlara fır dönmek hizmet etmek(Benim iyiliğim içinmiş bende bu evin kızıymışım o evin kızı olmak onlar için sadece hizmet ederken geçerliydi :))
-Günde en az 1 kere aramam(Eğer 2 gün aramazsam ben biliyom sen bana düşmansın biliyom biliyom diyip aşağılıkça Mesajlar atardı, yengenden mi öğrendin aramamayı gibi gene aşağılıkça laflar ederdi.
Daha aklıma gelmiyor azı var çoğu yok sonuç olarak bana hakaretlerde etmeye başlayınca tamamen sildim hayatımdan görüşmüyorum tavsiye ederim yakın gemileri kimseyi kaybetmemek için kişiliğinizden ödün vermeyin

Eşimin çekirdek ailesi hariç öyle benziyor ki yaşadıklarımız(anne-baba kardeşler iyidir ama karışamazlar amcaları yengeleri bana laf söyleyince.hatta benden küçük kuzenler bile bana laf sokabilir). Ben affettim çünkü başa çıkabildim ama sınırı az gevşetsem yine aynı şeyler kesinlikle yaşanır.

Sizi tehdit etmelerine kesinlikle izin vermeyin. Aile baglari onemlidir ama her gün dedikodusunu yapacaginiz insanlarla da içli dışlı olmanin bir anlami olamaz. Bir arada iken masa toplama ev isleri yapmaya özen gösterin size bisey dediklerinde hakli oldugunuz durumlarda kendinizi ezdirmeyin.

Eşimin çekirdek ailesi hariç öyle benziyor ki yaşadıklarımız(anne-baba kardeşler iyidir ama karışamazlar amcaları yengeleri bana laf söyleyince.hatta benden küçük kuzenler bile bana laf sokabilir). Ben affettim çünkü başa çıkabildim ama sınırı az gevşetsem yine aynı şeyler kesinlikle yaşanır.
Valla ben anne babasını sildim yenge amca hiç ama hiç umrumda olmazdı konuşturmazdım bile.
Bizde böyle diyorlar sizde öyle olabilir bizde de böyle dedim. Ailem bana doğru terbiye ve karakter verdi bunun dışına asla çıkamam babam beni kendini ezdirmeyeceksin diyerek büyüttü ve kendide uyguladı ama onlar iş bölümünden esas saygıdan bi haberdi. Gene de ben vicdanımı kullanarak cehaletlerine vermeye çalıştım idare etmeye çalıştım. Ama bu saygısızlıklarını hakarete taşıdılar ve bende ipler koptu. O hakaretlerinden sonra yüzüme nasıl bakacaklar derken eşimi arayıp beni kötülemeye devam ettiler :) Aldım telefonu bundan sonra benim evimde beni kötülemeyeceksiniz oğlunuza söyleyin azcık dışarı çıksın sokak önüne insin orada anlatın beni dedim. Zaten eşimde düşkün değildi naber iyi senden naber. Ben eşime asla karışmam annesi babası gitsin görsün ama bana yapılanlar ortada artık umrumda değiller

Eşimin ablası bana bir ton nasihat çekti. Benim iyiliğimi istiyormuş, ben onlarla içiçe olmalıymışım, sürekli gelip gitmeliymişim, bir şey yapıldığında hep beraber yapılılırmış, uzak durursam ben zararlı çıkarmışım, beni çok seviyorlarmış. Diğer görümcemin ettiği lafı söyledi; geçende yediğim tabağı masadan kaldırmamışım o da bana çok sinirlenmiş. Düşündüm ben kaldırmıştım diye hatırlıyorum ki belki eşiminkini kaldırmamış olabilirim diye düşündüm çünkü o benden sonra sofradan kalktı. E o zaman da kendisi kaldırsın eşim değil mi. Kendi oğullarına hiçbir şey öğretmemişler, bana sürekli söylenmesini biliyorlar bu kaçıncı oldu yok yan baktın yok düz durdun yok bilmem ne ufak tefek şeyleri görüp eşime şikayet ediyorlar bana nasihat çekiyorlar falan sıkıldım artık ben bu durumdan. Bide kendi açımdan bir sorun görmüyordum ben gidiyorduk arada sohbet muhabbet, yemek, piknik falan... gayette sohbet ediyordum onlarla hatta onlar benle pek konuşmuyordu. Hayır bide onlar dam dum bağıra çağıra konuşur, en kuzu kuzu oturan saygılı efendi duran benim aralarında sırf saygılı olayım diye ama demekki yaranamıyorum kimseye onu anladım bundan sonra daha mı farklı olmalıyım acaba diye düşündüm. Sessiz durdum, saygıda kusur etmedim diye mi oluyor bunlar acaba diye düşündüm. Bunları ablasınada söyledim ben böyle düşünmüyorum diye ama biraz afalladım sanırım tam konuşamadım. Ne yapayım sizce ?
Size nasihat çekme hakkını nerden bulmuş.Kuzu kuzu oturmayın canınız ne yapmak istiyorsa onu yapın.Saygılı olucam diye kendinizi kasmayın.Gülmek istiyorsanız gülün üzgünseniz somurtun yorgunsanız uzanın inanın sessiz duranın tepesine daha çok biniyorlar

Gerçekten siz bu insanları fazla takıntı yapmışsınız size ne söyleseler yapsalar batıyor sürekli burada her görümceniz için ayrı ayrı konu açıyorsunuz yaa.

Daha yeni 19 yaşında küçük görümceniz için konu açtınız şehir dışından büyük görümce gelmiş kaynananda yemekte çaya çağırmışsın da kız yemeğe çağırsaydın dedi diye konu açtınız ondan önce başka şimdi başka görümceyle ilgili başka..

Yani herşeyi büyütüyorsunuz. Neden yalan söylesinler ki kendi tabağınızı kaldırın tabii ki yani. Hr hafta 2-3 konu açan birinin de çok masum düşünceli olduğunu sanmıyorum daha çok sammiyet istiyor olabilirler tercih meselesi bu kadar mı herşeyleri gözünüze batıyor

Oldu canım deseydin isteklerini yaz kağıda ben ona göre davranırım ben zaten deseydin az yesinler de neyse anladınız siz onu..

eşiniz ortada yokken bu insanlarla birebir muhabbet etmeyin, ortalığı karıştırmak istedikleri belli. görev eşinize düşüyor. siz ne kadar o aileyle içli dışlı olucaksanız eşinizi de kendi ailenize mecbur bırakın belki bi umut böyle saçmalıklar için diretmeyi bırakır. hatta tüm bu konuşmaları eşinize anlatın. hiçbir kötü hareketi sineye çekmeyin.

Görümceniz yapıyor muymuş tüm bu sizden istediklerini? Eşinin ailesine kul köle oluyor muymuş acaba merak ettim.

Oturacaksınız koltuğa. Bacak bacak üstüne atacaksınız. Sonrada hafif yana kaykılıp poponuzu onlara doğrultup dinle ....tüm dinle diyeceksiniz. Huzurunuzu bozmayın. Kocanıza şikayet etmeyin bu durumu. Yav he he deyin geçin. Yine kendi bildiğinizi okuyun. Kocanızla aranızı çok iyi tutun.
İster istemez eşimede yansıtıyorum bozulduğumu. Çünkü iki laf etmemesi, boşver demesi kayıtsız kalmasına artık sinirleniyorum

Ablanın bana dediği, çoğunluk bir kişiye uymaz bir kişi çoğunluğa uyar. Beni yanlış anlama ben senin iyiliğin için konuşuyorum falan diyince insan doğru düzgün tepki veremiyor. Eşime söyledim dedim böyle böyle.. ben ne yapıyorum. Başlarda bu konudan bağımsız o da bana söylenmeye başladı surat asıyormuşsun falan dedi. Şimdi bazı şeyleri gördü demek ki konuşacağım onlarla dedi.

Surat asıyormuşsun ne demek ya. Direk seni şikayet etmişler yani.
Kimseye göre davranmak zorunda değilsiniz. Neyseniz o olun. Olar gibi dan dun olmadııgnız için sizi çekemiyorlar

ben olsam guler gecerim, sonra da keyfime gore davranirim.

Kayin aile evindeki isleri de hep esime kitlerim. Evet oturdugum sofrayi toplamak gorevimdir ama ha ben ha esim degil mi, o toplayiversin madem.

Ya bu surat asma meselesini ben anlamıyorum sürekli hehehe diye dolanamaz ki insan.En azından ben dolanamam polyanna değilim o an konu bitmiştir susmuşuzdur durup dururken gülsen bu da salak mıdır nedir kendi kendine ne gülüyor olur.Hep birlik olma her şeyi beraber yapma olayına da aynı gıcığım ördek ailesi miyiz ya 🙄 Bende de var o problem çözemedim bık bık bık içiçe olmaktan nefret ediyorum

Kendiniz olun uyarsa severler uymazsa kendileri bilir. Soyle davranayim da iyi olayim vs demeyin. Olunmuyor.

Tamamen emirleri altina girer, parmaklarinda oynarsaniz gelinimiz sicak derler.

Tabii ki yediğiniz sofrayı da kaldırın bir zahmet ama bu şekilde de size karışmalarına müsaade etmeyin içli dışlı olmanıza gerek yok.
Kaldırmasa nolur anlık birşey olabilir yani bir aile yemeğinde herkes kendi tabağını mı kaldırıyor sanki de gelin olunca kaldırması şart koşuluyor bende görümceyim yengem çoğu zaman sofrayı kurar bitince kaldırmaz ben kaldırırm ne var yani armudun sapı üzümü çöpü saçma sapan.

Konu Sahibi : görümceleriniz üzgünüm ama kötü kalpliler

Back