• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasihat çeken görümce

Ailesi için harcayacak yuvasını dağıtacak insanla zaten çocuk olmadan ayrılın.

Ablasının da iyice bi haddini bildirirdim.

Eee eşiniz nasıl bı eş anlamadım sizi savunur mu arkanızda durur mu aileci mi?

Görümcelere ne oluyormuş, yerinde olsam zarar ne olacak bı bana açıkla sen beni tehdit edemezsin derdim.

Benimkiler de daha evlenmeden neler dediler,daha sevgiliyken yok abime kek yap börek yap diye instagramdan yazdılar. Yok başın açık yok anneme hizmet etmez bu kız bilmem ne. Her seferinde eşime şikayet ettim evlenmeden. Eşim onları telefondan bile sildi konuşmuyor şimdi. Akıllanacaklar sana bir şey dememeyi öğrenecekler yoksa abileriyle konuşamazlar diyor. Bence eşinizden destek isteyin uyarsın. Gidip gelmeyi zaten bırakın telefonda bir kere konuşmadım. Mesafe iyidir her zaman. Açın ağzınızı yumun gözünüzü. Yoksa tepenize çıkarlar.

bana sürekli söylenmesini biliyorlar bu kaçıncı oldu yok yan baktın yok düz durdun yok bilmem ne ufak tefek şeyleri görüp eşime şikayet ediyorlar bana nasihat çekiyorlar falan sıkıldım artık ben bu durumdan.
Onların bence sizinle geçinesi yok. Çeşitli bahaneler bulup hayatınıza karışmaya çalışıyorlar. Yerinizde olsam buna izin vermezdim. Eşime şikayet ettiklerini duysam ilk fırsatta derdim sanırım rahatsız olduğun şeyi bana söyleyecek kadar hukukumuz yok mu niye eşime şikayet ediyorsunuz diye. Rahatsız edici bayağı

Fazla.muhabbet tez ayrilik getirir zaten evlenince aileye dahil oldum asirisi zarar hem tabagi kaldirmadim diye niye kiziyor ki insanlik hali sen sana boyle kucuk.birseyde kizanla assiri.samimi olmak istermisin ?esimlede vakit gecirmek istiyorum evliligime.odaklaniyorum de kapat ,bunlar seni yorarlar

Ne saçmalamış görümceniz. Kesin selamı sabahı, neden diye sorarlarsa “zararlı çıkmamak için” dersiniz. Sizinle böyle konuşmaya haddi olmadığını bir şekilde anlasın.

Mecbur muyum sürekli sizinle görüşmeye, gelip gitmeye, tehdite bak bizle iyi geçin rahat edersin ne demek, boşver bırak, iyilikten maraz doğar, çok muhabbet tez ayrılık getirir, fazla fedakarlık kendi kul hakkına girmendir. Samimi olmayın olmayın görümce den arkadaş olmaz olamazzz

Eşimin ablası bana bir ton nasihat çekti. Benim iyiliğimi istiyormuş, ben onlarla içiçe olmalıymışım, sürekli gelip gitmeliymişim, bir şey yapıldığında hep beraber yapılılırmış, uzak durursam ben zararlı çıkarmışım, beni çok seviyorlarmış. Diğer görümcemin ettiği lafı söyledi; geçende yediğim tabağı masadan kaldırmamışım o da bana çok sinirlenmiş. Düşündüm ben kaldırmıştım diye hatırlıyorum ki belki eşiminkini kaldırmamış olabilirim diye düşündüm çünkü o benden sonra sofradan kalktı. E o zaman da kendisi kaldırsın eşim değil mi. Kendi oğullarına hiçbir şey öğretmemişler, bana sürekli söylenmesini biliyorlar bu kaçıncı oldu yok yan baktın yok düz durdun yok bilmem ne ufak tefek şeyleri görüp eşime şikayet ediyorlar bana nasihat çekiyorlar falan sıkıldım artık ben bu durumdan. Bide kendi açımdan bir sorun görmüyordum ben gidiyorduk arada sohbet muhabbet, yemek, piknik falan... gayette sohbet ediyordum onlarla hatta onlar benle pek konuşmuyordu. Hayır bide onlar dam dum bağıra çağıra konuşur, en kuzu kuzu oturan saygılı efendi duran benim aralarında sırf saygılı olayım diye ama demekki yaranamıyorum kimseye onu anladım bundan sonra daha mı farklı olmalıyım acaba diye düşündüm. Sessiz durdum, saygıda kusur etmedim diye mi oluyor bunlar acaba diye düşündüm. Bunları ablasınada söyledim ben böyle düşünmüyorum diye ama biraz afalladım sanırım tam konuşamadım. Ne yapayım sizce ?
Sanane diyemediniz mi? Aba altından sopa gösteriyor bizimle iyi geçin bak seni kocana şikayet eder aranızı bozarız demiş resmen. Ay çok sinirlendim ben olsaydım elinizden geleni ardınıza koymayın bu zamana kadar iyi davrandımda ne oldu şimdi herkes hünerini göstersin der kesip atardım. Yok tabak kaldırmamışsın bilmem ne böyle şeylere bile takılacak kadar aşağılıklar mı? ? Ben kaynanamlarda tabağı birak bardak kaldırmıyorum görümcemler varken ne münasebet herkes kendi evinde işini yapsın. Zaten onlar da benden böyle bişey istemiyorlar başta bu şekilde davrandılar bende ellemiyorum. Bana gelirseler de ben de onlara bişey kaldırtmıyorum bu kadar basit.

Eşimin ablası bana bir ton nasihat çekti. Benim iyiliğimi istiyormuş, ben onlarla içiçe olmalıymışım, sürekli gelip gitmeliymişim, bir şey yapıldığında hep beraber yapılılırmış, uzak durursam ben zararlı çıkarmışım, beni çok seviyorlarmış. Diğer görümcemin ettiği lafı söyledi; geçende yediğim tabağı masadan kaldırmamışım o da bana çok sinirlenmiş. Düşündüm ben kaldırmıştım diye hatırlıyorum ki belki eşiminkini kaldırmamış olabilirim diye düşündüm çünkü o benden sonra sofradan kalktı. E o zaman da kendisi kaldırsın eşim değil mi. Kendi oğullarına hiçbir şey öğretmemişler, bana sürekli söylenmesini biliyorlar bu kaçıncı oldu yok yan baktın yok düz durdun yok bilmem ne ufak tefek şeyleri görüp eşime şikayet ediyorlar bana nasihat çekiyorlar falan sıkıldım artık ben bu durumdan. Bide kendi açımdan bir sorun görmüyordum ben gidiyorduk arada sohbet muhabbet, yemek, piknik falan... gayette sohbet ediyordum onlarla hatta onlar benle pek konuşmuyordu. Hayır bide onlar dam dum bağıra çağıra konuşur, en kuzu kuzu oturan saygılı efendi duran benim aralarında sırf saygılı olayım diye ama demekki yaranamıyorum kimseye onu anladım bundan sonra daha mı farklı olmalıyım acaba diye düşündüm. Sessiz durdum, saygıda kusur etmedim diye mi oluyor bunlar acaba diye düşündüm. Bunları ablasınada söyledim ben böyle düşünmüyorum diye ama biraz afalladım sanırım tam konuşamadım. Ne yapayım sizce ?
O kadar rahat oluyorlar ki afallamamak elde olmuyor.Susunca içinde patlıyorsun dert sahibi oluyorsun.En iyisi o an içinden ne geçiyorsa söylemek

Sessiz bulmuşlar seni eziyorlar.hicbir şeye mecbur değilim. Beni beğenmiyorsanız görüşmek zorunda değilsiniz, sorunlarınızı da kardeşinize iletin de bak bakalım bi daha vaaz verebiliyor mu?

Hiç unutmuyorum evlendiğimde "Bizim gelinimiz şöyle davranmalı" temalı sağlam bi nutuk çekmek üzere olan eşimin amcasının karısının ağzına ben sizin gelininiz değilim. Kaldı ki bunları benden kayınvalidem istese bile yapamam, yapmayacağım diyip lafı ağzına tıkamıştım. Nasıl başlarsa öyle gider. Ama tabağınızı da kaldırın o kadar da değil.

Canım İçinden geldiği gibi davran..onlara sürekli kendini beğendirme çabasına girersen üzülürsün..ablasının dediklerine de he de geç bildiğini yap ..Saygıda elbette kusur etme ama kendin olmaktan vazgeçme

Oturacaksınız koltuğa. Bacak bacak üstüne atacaksınız. Sonrada hafif yana kaykılıp poponuzu onlara doğrultup dinle ....tüm dinle diyeceksiniz. Huzurunuzu bozmayın. Kocanıza şikayet etmeyin bu durumu. Yav he he deyin geçin. Yine kendi bildiğinizi okuyun. Kocanızla aranızı çok iyi tutun.

Ben de tahammül edemiyorum istemeden deedini anlatmadan kendine vazife çıkarıp öğüt verenlere.Bir de öğüt ne ,bizmle iyi geçin yoksa basın ağrır.Ne sevimsiz böyle alttan alttan konuşan samimiyetsiz tipler.Esin bir şey yapmıyorsa sen mesafeni koru yine ,bir de böyle nasihat vermeye kalktıklarında dinlemesene ,aç televizyonu izlemeye basla,ya da konuyu değiştir kapat..Olabildiğince de az görüş .
Bulaşık konusunu da diğer görümce uzerinden yine dize duyurmuş ,hani bir daha olmasın diye.Ne kadar köyü böyle insanlar,hep yapıyorsunuz ,belki bir defa gözünüzden kaçtı hemen tepenizdeler,hiç olmamış

Şu uzaktan şehir disindna misafir gelen gorumcen mi bu lafları eden?

Hiç unutmuyorum evlendiğimde "Bizim gelinimiz şöyle davranmalı" temalı sağlam bi nutuk çekmek üzere olan eşimin amcasının karısının ağzına ben sizin gelininiz değilim. Kaldı ki bunları benden kayınvalidem istese bile yapamam, yapmayacağım diyip lafı ağzına tıkamıştım. Nasıl başlarsa öyle gider. Ama tabağınızı da kaldırın o kadar da değil.
Çok iyi yapmışsınız. Peki o ne dedi ?

Çok iyi yapmışsınız. Peki o ne dedi ?
Aaaaa 😮 Diye şaşırdı. Yaptıkları şakalar bile böyleydi. Seni aldık diye hemen nişanlıyken niye geldin buraya dedi kahkaha attı. (Kayınvalidemi ziyarete gitmiştim hastaydı.) ben de ben nişanlımın evine geldim, annemi babamı ziyarete. Sen neden geldin dedim. Kaynıma geldim dedi. İyi hoş geldin şöyle buyur diyip burası senden daha çok benim demeye getirdim.
Bir gün kayınvalidem ütü yapıyor, benim de başka işim var koşturuyorum. Yemek sofrasındalar bir yandan yiyor bir yandan da yazık kayınvaliden daha yemek yiyemedi diyor. Bana ütü yap demeye getiriyor. Madem öyle git işin ucundan tut da kadıncağız yemek yesin dedim :KK49: başedemediler benimle.

Ben eş ailesiyle görüşmüyorum. Çünkü bana ültimatom vermeye kalktılar örneğin;
-Haftada 4 kez eş ile en az 1 kere de yalnız oraya gidip eşimi beklemek konu komşu soruyormuş benim iyiliğim içinmiş :)
-Kendileri doğulu büyüklerin önünde bacak bacak üstüne atmamam(Ben dedemin yanında bile atarım dedemde atar bizde samimiyet demektir bu)
-Çaylarına şekere kadar atmak özellikle Kabile reisi eş babasının(Benim babam evime gelir çayını kendi alır doldurur kendi evimizde de böyleydi kime denk gelirse yapardık böyle görmüştüm)
-Hiç akrabaları bitmez varsa yoksa akraba derdindelerdir onlara fır dönmek hizmet etmek(Benim iyiliğim içinmiş bende bu evin kızıymışım o evin kızı olmak onlar için sadece hizmet ederken geçerliydi :))
-Günde en az 1 kere aramam(Eğer 2 gün aramazsam ben biliyom sen bana düşmansın biliyom biliyom diyip aşağılıkça Mesajlar atardı, yengenden mi öğrendin aramamayı gibi gene aşağılıkça laflar ederdi.
Daha aklıma gelmiyor azı var çoğu yok sonuç olarak bana hakaretlerde etmeye başlayınca tamamen sildim hayatımdan görüşmüyorum tavsiye ederim yakın gemileri kimseyi kaybetmemek için kişiliğinizden ödün vermeyin

Back