• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl yapmam gerek bilmiyorum yardım

Maalesef, çoğumuz aynı durumdayız. Bir şekilde bir yolunu bulmaya çalışın yoksa gerçekten çok zor. Ufak ufak da olsa kenarı koymak lazım. 90ların kemer sıkma politikası geri gelecek bizim için.
Tüketim çılgınlığı dönemindeyiz geri gelmesi çok zor

Yapmazsan yok :KK70:
Ben de senin gibi 'bir oğlu var, gönlü kırılmasın, hevesi kalmasın' dedim, demez olaydım. Canımdan bezdirdi beni. Daha da kimsenin gönlünü düşünmem, ders oldu bana.
Allah'tan kayınvalidem yaşlı adam anlamaz pek bu işlerden. Kayınvalide 61 yaşında benim ki en en küçük çocuğu benim annem 44yasinda en büyük kızı benim hani dur der gibime geliyor :KK70:

Bende o tüylü terliklerden olmasın dedim babet alayım dedi, aldık daha duruyor yüzüne bakmadım.
Sözde yeni gelinken giyecektim :KK70:
Bas çöpe gitsin :D yok yaa olmuyor, giyilmiyor. Benim giydiğim tek şey saten sabahlığım, onu da çok seviyorum giymeyi. ev sıcak ondan giyebiliyorum yoksa kışın sıcak tutmaz, yazın yakar bir şey :)

Allah'tan kayınvalidem yaşlı adam anlamaz pek bu işlerden. Kayınvalide 61 yaşında benim ki en en küçük çocuğu benim annem 44yasinda en büyük kızı benim hani dur der gibime geliyor :KK70:
Benimki de aynı yaşta. İşte o daha kötü, ben yaşlıyım yapamıyorum diyor ama aynı zamanda yapılsın istiyor. Kim yapacak? Biz. Bu yüzden eşimle düğünüme günler kala bile çok ağır tartıştım. Öyle gereksiz şeyler ki bunlar. Huzur bozmaktan başka hiçbir katkısı yok.
İnşallah iyi bir insandır da halden anlar. Sen herkese dur dersin :) kendi canını sıkan yerde demen gerekecek.

Benimki de aynı yaşta. İşte o daha kötü, ben yaşlıyım yapamıyorum diyor ama aynı zamanda yapılsın istiyor. Kim yapacak? Biz. Bu yüzden eşimle düğünüme günler kala bile çok ağır tartıştım. Öyle gereksiz şeyler ki bunlar. Huzur bozmaktan başka hiçbir katkısı yok.
İnşallah iyi bir insandır da halden anlar. Sen herkese dur dersin :) kendi canını sıkan yerde demen gerekecek.
Çok teşekkür ederim içime su serptiniz o güzel konuşmanizla :)

Valla kriz var ve ne zaman duzelir bilinmez. ben olsam çok uzatmaz evlenirim. Dugün kucük bişey yapın, eşyaları uyguna almaya çalişın letgodan bil3 olur içinize sinen biseyler bukursanız.

Ben evlenme kararı almış kişilerin kendi sorumluluğunu alması gerektiğini, ailelerin onlar evlenirken maddi anlamda destek olma mecburiyetinde olmadığını düşünüyorum ama her şeyin en iyi şekilde olmasını istiyoruz deyip sizi strese sokuyorlarsa ellerini de ceplerine atacaklar. Katkı saklayamıyorlarsa da karışmayacaklar.

Yaaa ne güzel. Bende çok sakarım o yüzden annem der hep sen ne gibip hiç bir şeye çok para verme nasılsa kırılacak 😅😅 bu arada fikriniz için çok teşekkür ederim. Ayrıca Bernardo hala var diye biliyorum 😊
Battı Bernardo, mağaza müdürü arkadaşım vardı ordan biliyorum😅😅

Bende İnegöl mobilyaya bir gitmeyi düşünüyorum anneme , teyzemlerle falan hep İnegöl'den almıştık. Birde Sakarya'da bir yer var çok güzel mobilyalar var orayada bakmayı düşünüyorum
İnegöl de eğer imalathane tanımıyorsanız tavsiye etmem. İnanılmaz fiyatlar veriyor mağazalar. Bursa'dan bildiriyorum😅

bakın ben eşimle 1 ayda evlendim, 1 ayda evi hallettik, sıfır çeyizim vardı hepsini aldık, kimsenin pandemiden dolayı eşya bulamadığı dönemde eşyaları hallettik - hepsini sıfır yeni alarak hem de- gelinliğimi 3 günde diktirdim, gün aldık, davetiyeyi hallettik.. hepsi 1 ayda bitti. bu aylarca hazırlık yapanlar neyin hazırlığını yapıyor böyle hiç anlamıyorum.
Para yok diyo

Biz evlenecekler nerden alalım ne yapalım o zaman 😅 Sakarya'da ki yere sordum sadece salon takımı yemek masası 23bin tutuyor ne yapalım biz 😅
Allah bu süreçte evlenecek herkese Kolaylık versin. Gerçekten çok zor. Ama bir şekilde de halloluyor her şey.
Biz çok az bir birikimle yemekli, şık bir düğün de yaptık. Gönlümüze göre mobilyalarımızı falan da hallettik. Gerçekten Allah bir şekilde yardımcı oluyor. 3 senelik evliyim, mobilyalarınızın taksidi 3 ay önce bitti gerçi😅😅😅

Allah bu süreçte evlenecek herkese Kolaylık versin. Gerçekten çok zor. Ama bir şekilde de halloluyor her şey.
Biz çok az bir birikimle yemekli, şık bir düğün de yaptık. Gönlümüze göre mobilyalarımızı falan da hallettik. Gerçekten Allah bir şekilde yardımcı oluyor. 3 senelik evliyim, mobilyalarınızın taksidi 3 ay önce bitti gerçi😅😅😅
Maşallah bizde öyle olsun istemiyoruz işte ne yapacağız bilmiyoruz ama hallolucak bir şekilde 😅

Merhabalar kadınlar kulübünüm güzel üyeleri.

Bir derdim var aslında dert mi bilmiyorum ama yani bir sorun desek daha doğru. Ben yeni atanmış bir öğretmenim, erkek arkadaşım da 1.5yıl oldu atanalı. Biz evleneceğiz evleneceğiz de malum her şey aldı başını gidiyor. Erkek arkadaşım araba aldı mecburiyetten şuan onun borcunu ödüyor. Bana bir iki sene daha borcu anca biter demişti benim işime gelir aslında bu çünkü yüksek lisansım bitmek üzere doktora yapmak istiyorum ayriyeten. Bir yerden birikim yapmamız gerek biliyorum ama ne yapacağım bilmiyorum ki erkek arkadaşım evlenmek istiyorum senle diyor ama şuan evlenmek o kadar pahalı oldu ki korkuyoruz altından kalkabilir miyiz diye. O yüzden kendimi toparlamadan başka bir borcun altına giremem diyor haklı olarak. Şimdi bu dolar ve altın böyle durmayacaktır daha da çıkacaktır. Bende diyorum ki çok uzatmaya gerek yok araba borcu bitsin evlenelim. Hani daha da pahalı olacak yoksa bu evlenme işi. Erkek arkadaşımda ne yapacağını bilmiyor bu hali beni çok üzüyor üstüne de varmak istemiyorum. Zaten aile tarafından evlen baskısı var. Biz bilmiyoruz sanki evlenmesini. Ama az borçla rahat bir evlilik istiyoruz ne yapabiliriz sizce. Bana akıl verebilir misiniz.
Nikah yapın o zaman .Araba akdım evlenenem .Hayat hep pahalıydı .

Bende anlamıyorum hatta ben her şeyin en makbul miktarı olması kararindayim örneğin neden misafire ayrı kendim kullanmak için ayrı yemek takımı almalıyım ama bu kabul görmüyor illaki olmalı diyorlar

Ben bu hayır ben bunu istemiyorum diyemeyen, en basit şeylerde bile ailesinin, başkalarının ağzına bakan insanları anlayamıyorum, anlayamıcam da. Öğretmen olmuşsunuz, sizin kendi kararlarınız yok mu? Bu kalp kırmak deil ki, madem parasını siz ödeyeceksiniz, tek yemek takımı bana yeter diyosanız tek takım alırsınız, ben 12 yıl önce evlendim, 2 aile de karışmadı mobilyama, çünkü biz ödedik parasını, biz kullanıcaz, evlenmeyi güçleştiren sizlersiniz, 2 seçeneğiniz var, ya içinde bulunduğunuz şartlara uyum sağlar o şekilde evlenirsiniz, ya da her şey süper olsun diye senelerce beklersiniz 🤷🏼‍♀️

Back
X