Psikolog veya Davranis Uzmani falan degilim, zamaninda cok araştırdım, buldugum/bilgilendigim kadari ile, Narsistlik, kendini seven özgüvenli insan demek degildir. Dunyadaki en onemli insanin kendisi oldugunu düşünen herkese narsist denmemelidir cunku aslinda hepimiz, gercekten kendimiz icin dunyadaki en onemli insaniz.
Narsizm bir kisilik bozuklugu. Kisi, etrafindaki her seyin kendisine hizmet etmek icin yaratildigina inanir. Arkadaşlari da, esi de, ailesi de. Bu kisilerde genelde 1 idol olur, onun gibi olmaya calisirlar hatta onun gibi olduklarina inanirlar. Asla hata yapmazlar. Hicbir zaman haksiz degillerdir. Eger kendilerinden hoslanmayan insanlar varsa, mutlaka onu cekemiyorlardir cunku her seyin en iyisine o sahiptir. Bu kisiler tabii ki saglikli iliski kuramaz, iliskilerini (arkadaslik, is arkadasligi, romantik iliski) yurutemezler.
Baslarda sizi cok etkilerler hal hareket tavirlariyla cunku mukemmellik tanımına uymaya calisirlar, mukemmel olduklarin dusundukleri icin. Ama sizi elde ettiklerinden emin olduktan sonra artik onlar icin siradan birisi haline gelirsiniz. Ilgi, alaka, sevgi her sey kesilir. Bir nevi hayalete donusursunuz. Onun dunyasinda, sadece ona hizmet etmek icin var olan bir siluetsinizdir.
Onlarla asla samimi iletisim kuramazsiniz. Cunku ikili dialoglarda bile karsidaki kisinin söylediği her sey onlar icin sinek viziltisindan ibarettir. Siz konusurken bile kendi kendine icinden kendiyle sohbet halindedir. Ciddi dialoglarda agzindan cikanlar genelde cok dusunulmus prova edilmis sozlerdir, asla gercek kisiliklerini yansitmaz.
Yani gercekten iliski kurmasi en zor insan grubu bunlardir diye dusunuyorum. Narsist bir insan narsist olduguna karar verirse tedavi olur mu vs bu kisimlari bilmiyorum ama bence narsist olduğunu kabul etse narsist olmazdi zaten