Nar Çiçeği Çayı Ve Etkileri

Efser

Nirvana
Pro Üye
8 Aralık 2011
44.998
160.408
798

Zayıflamak isteyen okuyucularımız için nar çiçeği çayı faydalarından bahsetmek istiyoruz. Tatlı krizlerinden kabızlığa, sık acıkmaktan mide şişkinliğine kadar birçok soruna çare olan nar çiçeği çayı mutlaka tüketmeniz gereken bitkilerin başında geliyor!

Yağları yakıyor

İçeriğinde yüksek oranda C vitamini bulunduran nar çiçeği, vücudun güçlenmesini ve yağ hücrelerinin yakılarak yok edilmesini sağlıyor. Özellikle basen, göbek, bel çevresinde birikmiş yağlar için nar çiçeği çayı faydalı etki gösteriyor.

Kan şekerini düzenliyor

Bilimsel araştırma sonuçlarına göre nar çiçeği çayı, kan şekerini düzenliyor. Bu sayede sık sık acıkma, geç doyma sorunlarını da ortadan kaldırıyor. Kan şekeri düzenli olduğunda açlığa bağlı halsizlik, sinir, mide bulantısı gibi olumsuz etkiler de ortadna kalkıyor.

Mide şişkinliğini alıyor

Nar çiçeği çayı faydalarından biri de sindirim sistemini güçlendirmesi ve hazmetme sorunu yaşayan kişilerde tedaviye yardımcı olmasıdır. Bağırsaklardaki kurt ve parazitleri temizleyen bitki, aynı zamanda kabızlık problemi için de harika bir çözüm sunuyor!

Tatlı krizlerini kesiyor

Tatlı krizlerini kesmek istiyorsanız, nar çiçeceği çayı size bu konuda destek sağlıyor. Günde bir iki fincan içilen çay sayesinde kan şekeri ve tokluk hissi düzenleniyor; tatlı yeme isteği yok oluyor. Bu sayede kilo veriyor ve fazla yağlardan kurtuluyorsunuz.

Nar çiçeği çayı nasıl hazırlanır?

Aktardan alabileceğiniz bir tutam kuru nar çiçeğini 1-2 fincan kaynamış suya atarak 4-5 dakika demleyebilir ve içerisine tarçın, limon, karanfil ekleyerek tüketebilirsiniz. Sıcak çay tüketmekten hoşlanmayanlar, nar çiçeği çayıdemlendikten sonra oda sıcaklığında soğutup buz
Alıntıdır...

Bende geçen cumartesi başladım bu çaya.56.7dim.ve uzun zamandır takılmıştım ne alıyodum ne veriyodum.çok yiyodum ondan sanırım.neyse bi haftam bitti bugün 8.ci günüm 54.9 çıktım.devam edicem..boyum 168 ve ideal kilom 60 olduğu halde bende bi takıntı oldu ve geçen sene 53ü gördüğüm zamanki mutluluğum pahabiçilmezdi.oyüzden zor gidiyo kilolarım ama yine başarıcam hatta 52 bile olmayı düşünüyorum.inşallah başarırım..

biz de eşimle bu kış basladık bu çaya
sadece faydalı oldugu için tercih ettik yeşil çayla dönüşümlü olarak akşamları içiyoruz
sen günde ne kadar ve ne zaman içiyorsun yardımcı olursan cok sevinirim birde diyet vs. yapıyormusun nelere dikkat edıyordun

Sabah kalkınca ilk işim bi bardak su içip,çayımı demliyorum (bi tutam nar çiçeğini bardağa atıp üzerine kaynar su döküyorum 5dk bekletip süzüyorum)sonra içiyorum.sıcak ılık soğuk farketmediği için ılık içiyorum ben.neyse ardından kahvaltımı yapıyorum.ben acıkmadıkça yemeyen biri olduğum için.canım isterse aralarda meyve yerim.istemezse yemem.ama çok siyah çay içiyorum 1çay kaşığı şekerli.neyse akşam yemeğinide olabildiğince erken yemeğe çalışıyorum saat: 4, 5 bazen 6'yı 7'i bulduğuda oldu.ama ben 5yıl önce 2.doğumumdan sonra 80den 56kiloya sırf akşamları erken yiyerek ve sağlıklı beslenerek inmiştim.altın kural bu bence kşamları erken yemek.gündüz ne yersek yiyelim.heleki kahvaltıda öküz gibi yesek bile akşama kadar vücut eritio onları.ama akşam yemeği heleki geç yeniyosa vücutta kalıyo ve yağa dönüşüyo.
Neyse işte akşam yatmadan yarım saat önce içiyorum nar çayını.günde iki bardak yani.ama bugün akşam yemeğinden önce içtim 2ci bardağımı.gece yatarken içermiyim bilmiyorum.2 bardak kafi deniliyo çünkü..umarım faydalı olabilmişimdir biraz uzattım ama. :)

cok tesekurler
bız aksam ıcıyoruz genellıkle ,sabah hıc ıcmedım ama aksam ıctıgımde de ıkı kupa fılan ıcıyorum gunduz ogleden sonra yesıl cay ıcıp aksam hıbıskus cayı ıcıyorum aslında saglıklı oldugu ıcın ıkısını tercıh edıyorum bı deneyeyım sabah ac karnına ıcmeyı

Evet bugünkü sonuçta harika,

9. Gündeyim ve 2.200 vermiş oldum başlayalı.hadi bakalım daha ne kadar gidicek bakalım.
Şuanda demlendi ılımasını bekliyorum.sıcak içemiyorum malesef :)

Günde 2 bardak içip bu sonucu mu aldın? Sana özendim bu akşam başladım canım. İnşallah bana da fayda eder

Günde 2 bardak içip bu sonucu mu aldın? Sana özendim bu akşam başladım canım. İnşallah bana da fayda eder
Evet cnm 2bardak içtim.2gündür çok hastayım eveli gün sadece akşam içebildim.dünde hiç hazırlayamadım içmedim.ama kilom 54.6 duruyo :)
Bugün içicem inşallah.

Haftalık hedeflerimi tutturmaya devam ediyorum..bu cuma 54.1 olmam gerekiyodu 100 gr aşağı gördüm çok mutluyum.geçen cumadan bugüne 1.500vermiş oldum yine.gelicek cumada hedef 1400 olursa 52.6olmam gerekicek ama bu biraz fazla banaaaaa :)
Neyse 53.5 olsamda yeticek bana :)

Çoook iyi ya. Ayyy keşke bende de öyle olllsa.
Sıkı bir Diyet ve Spor yapıyorsun kanımca

Çoook iyi ya. Ayyy keşke bende de öyle olllsa.
Sıkı bir Diyet ve Spor yapıyorsun kanımca
Yok cnm ne sıkı diyeti sporu hiçbişey yapmıyorum :)

Yaptığım tek şey akşam yemeğini olabildiğince erken yemek.bol su içmeye çalılıyorum.spor hiç olmadı hayatımda bel fıtığım var ameliyatlıyım bide yine tekrarlamış fıtık.yapamıyorum oyüzden yasak.bide öğlen çocuklarımı okula götürürken 10dklık yürüyüşüm oluyo bitek o var hareketim.arada evde dans ediyorum kendi çapımda.hepsi bu :)

Hangi markayı kullanıyorsunuz
Aktardan narçiçeği diye istedim adam verdi cnm ağzı zımbalı bi poşetti hiçbişey yazmıyo üstünde :) 2liraydı.bayada çok vardı içinde 2haftadır sabah akşam içiyorum ama hala var baya :)

Aktardan narçiçeği diye istedim adam verdi cnm ağzı zımbalı bi poşetti hiçbişey yazmıyo üstünde :) 2liraydı.bayada çok vardı içinde 2haftadır sabah akşam içiyorum ama hala var baya :)
Anladım bende Yeşilçayin çok faydasını gördüm. Birde buna bakayim dedim. Çok teşekkür ederim.

Bugun icmeye basladim

Tadı çok güzel =) Ekşi mayhoş bir tadı var.

Rengli döneminden önce 5 gün kullanıyorsunuz çok iyi geliyor bilginize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…