Bizimkide aynen uzerini cikariken yani degisdiriken korkmaya basliyo sariyo bana anlatiyom guzelce ama daha kucuk oldugu icin anlamiyoayy ayni benim kizimda böyle uzerini değişirken bile bas bas bagiriyo banyo yapcagino sanıyo şapşal ama malesef bende bi cozum bulamadim
Evet var aslinda bide oyle deneyelim bari saol canim önerin icin :)Yakın çevrenizde çocuk var mı? beraber suyla oynarlarsa korkusu azalabilir. Denizden korkan çocukların çevresindeki çocukların rahatlığıyla bir iki saat içinde bıcır bıcır yüzdüğünü görüyorum hep.
Ama hic yapmiyodu birden bire oldu 2 aydir boyle yapiyo anlamadim ki niyeBir dönem olur öyle benimki dakikalarca ağlar sonra da girip gülücüklerde oynardı
5 yaşına geldi hala kafamı yıkamadan olmaz mı diyor ağlayarak girip ben ne güzel yıkandım oh mis gibi koktum deyip çıkıyor
Denemez miyim denedim ama bagiriyo yirtiyo heryerini sanki kotu biseymis gibi bide yapisiyo bana ayrilmiyoBir seyden korkmus veya etkilenmis olabilir hersey normalken son zamanlarda bu sekilde olmasi bunu gosteriyor. Sihirli maşrapalar var yuzune su gelmiyor onu deneyebilirsiniz ya da kendinizde girip kucaginiza alin oyun oynaya oynaya beraber yikanmayi deneyin.
Bizimkide aynen uzerini cikariken yani degisdiriken korkmaya basliyo sariyo bana anlatiyom guzelce ama daha kucuk oldugu icin anlamiyocok moralim bozuluyo ya
Gemi, ördek, kova, kürek vb seveceği oyuncakları varmı suda oynamak için. Benim kızımda çok hoşlanmazdı, küveti doldurup içine oyuncakları koyuyorum zor çıkıyor banyodan. Yüzüne su gelmemesi için şapkalar var, onları deneyebilirsiniz. Birde küvet içinde kaydırmaz örtü yok ise koyun muhakkak, ayağı kayıyorsa kendini güvende hissetmiyor olabilir.oglum 1.5 yasinda banyo yapmaktan cookk korkuyo herseyi denedim oyuncaklarla denedim kendim girdim korkmasin diye ama nafile bana misin demiyo cok bagiriyo aglamiyo ama cok korkuyo kene gibi yapisiyo birakmiyo napicam bilmiyom akil verin bana nolurrrrr anlamiyorum ki neden korkuyo kafasini yikayamiyorum bile su gitmesin diye elimle islatmaya calisiyorum ama ondan bile korkuyo arayi acmadimda hic 2 gune bazen hergun yikiyorum ama son 2 aydir cok korkuyo
Allahim napicami sastim inan herseyi denedim elbiseleriyle bile soktum banyoya korkmasin diye ama korkuyo normalde suyla oynuyo biberonundaki suyu falan kafasina dokuyo ama banyoya gelince degil suyu suyun sesinden bile anliyo artikBen 32 yasindayim...kendimi bildim bileli suyla bogulmaktan korktum...o yuzden banyodan nefret ederdim...hatirliyorum 6 , 7 yaslarinda bile banyodayken imdat kurtarin beni boguluyorum diye bagirirdim annem beni yikarken...sonrasinda ne kadar denediysem bu korkudan kurtulamadim..yuzmeyi ogrenemedim mesela...cocugunuz asamazsa bu durumu buyuk ihtimal o da benim gibi ilerde yuzme ogrenemeyecek...en buyuk korkusu denizde bogulma tsunami gibi seyler olacak..
Canim denedim oyuncaklariniyla denedim kuveti doldurdum kendimle birlikte oynamak icin dedim acaba bende mi sorun sonra babasiyla birlikte girdi ama sonuc yok geneGemi, ördek, kova, kürek vb seveceği oyuncakları varmı suda oynamak için. Benim kızımda çok hoşlanmazdı, küveti doldurup içine oyuncakları koyuyorum zor çıkıyor banyodan. Yüzüne su gelmemesi için şapkalar var, onları deneyebilirsiniz. Birde küvet içinde kaydırmaz örtü yok ise koyun muhakkak, ayağı kayıyorsa kendini güvende hissetmiyor olabilir.
denedim canim hepsini =(( daha ordekleri oyuncalari bagira bagira yuzume firladiyo kucucuk boyuylaAcaba leğenin içine plastik ördek gibi oyuncaklar atsana oynamazmı?
henüz anne değilim ama sevdirmek için elimden geleni yapardım sanırım. .
Ahh bu kuzucuklardenedim canim hepsini =(( daha ordekleri oyuncalari bagira bagira yuzume firladiyo kucucuk boyuyla