Cevap sorunuzun içinde.
Namazlara ibadetlere devam edemememizin sebebi dünya işiyle çok vakit geçirdiğimizdendir
Düşünün günün 23 saati dünya işiyle meşgul olup sadece bir saati ibadet ettiğimizde ibadet halindeyken de aklımız dünya işlerine kayıyor. O beklediğimiz huşuyu yakalayamadığımız içinde ibadet etmek zor geliyor. Biz bekliyoruz ki namaza durunca otomatikman uhrevi aleme dalalım. Ama şeytan ve nefsimiz bunun olmaması için savaşıyor o yüzden biz de onlarla savaşmalıyız
En büyük cihad nefse karşı olandır. Nefsiniz sizi zorlasa da alt etmeniz gerek bir iki derken artık kılmadığınızda rahatsızlık duymaya başlarsınız. Hatta kılmamak sizin için bir seçenek bile olamaz
Yediğimizin içtiğimizin giydiğimizin helal olması gerek bu da çok etkili.
Ben bir ara her namaz arkasından iki yaprak kuran okuyordum o zamanlar içimde acayip bir namaz aşkı oluşmuştu. Vakit girdiğinde kılınca namazım bitecek diye kılmayı geciktiriyordum

halbuki kaza kıl nafile kıl o zamanlar bunları akıl edememiştim
Kendinizi zorlayın kısaca ve namaz esnasında namazda kalmaya gayret edin aklınızı başka şeylere kaydırmamaya çalışın o zaman daha huşu içinde kılarsınız sonraki vakti kılmak da daha kolay olur sizin için ve bol bol tefekkür edin