Evet kimse kimseyi namazi icin beklemek zorunda degil. Ama sizinde buraya cikip milletin namazina, niyazina, esarpina, cübbesine laf etmeye hakkiniz yok. Begenmiyorsaniz begenmiyorum onaylamiyorum deyin. Nedir arkadas bu basörtü düsmanligi. Benim basimdaki örtünün sana zarari ne!?
"namaz molası otobüste diger bekleyenelre saygısızlık. istersen namaz molasından sonra 15 dk sonra da budisti bekleyelim insin meditasyon yapsın?" sizin yaptiginiz ne peki... Baskasinin inancina saygi duyan insan bekler..ister müslüman olsun ister budist.. Yazik ki ne yazik!
insan ideolojisine uygun yaşar bu başka, sahip oldugu ideoloji her konuya bir yorum yapmıştır o başka... benim bahsettigim ikincisi. ama bir de şu var ki; bizim ülkedekiler her şeye yorum yapmış bir ideoloıjiyi savunmalarına ragmen, hayatlarını ideolojilerine uygun yaşamıyorlar. bu çok enteresan.
örtü, namaz, ibadet... bunalr tek başına bir bela degil zaten. arkasında getirilen zihniyetin gidişatına göre konuşuyorum ben. ve bu bir kuruntu falan da degil asla.
Ne doluymus arkadas, icini dök dök bitiremedi :26:Hayır yani ben namaz kılanı bekleyeceksinnnnnn
Diye bir şey de söylemedim ona rağmen böyle bir örnek veriyor
Konu nerelere gelmiş...
Namaz zorunlu. Namaz kılanlara saygı duymak gerekiyor ama daha ben müslümanım diyen insanlar bile diğer müslümanların ibadet yapmasını kabul edememekte.
Konya da oruç tutmayanları döverlermiş. Arkadaşım demişti.
Yani o kadar ayrı gayrılar ki sırf bu nedenle Orta doğu bu durumda bence...
Daha kendi dinlerine ait, ve kesin olarak belirlenmiş kuralları bile reddedebiliyorlar...
Biz oruç tutarken ne tutana ne de tutmayana bir şey denilir...
O yüzden anlam veremiyorum. Türk vatandaşı olarak söylüyorum ki, üzülüyorum çünkü bu ülkenin insanı %90 müslüman ve bu kısım kendi içinde parçalanmış durumda. Tek kitap tek inanç var ama ona bile uyum sağlanamıyor.
Anlamıyorum yani Allah a itaat etmeyip namazı örtüyü bir kenara bırakıp beşeri sisteme mi itaat edelim.
O zaman mı sevimli görunucez ?
Lafa bak başa bela olmamak için kısıtlamalar getirlmeliymiş.
Ne kadar rezil durumdayız yahu yıllar önce atalarımız yapmış
yıl olmuş 2014 bizler haala neleri tartışıyoruz
Atalarımız kadar olamıyoruz da bir arada yaşayamıyoruz
Evet kimse kimseyi namazi icin beklemek zorunda degil. Ama sizinde buraya cikip milletin namazina niyazina, esarpina, cübbesine laf etmeye hakkiniz yok. Begenmiyorsaniz begenmiyorum onaylamiyorum deyin. Nedir arkadas bu basörtü düsmanligi. Benim basimdaki örtünün sana zarari ne!?
"namaz molası otobüste diger bekleyenelre saygısızlık. istersen namaz molasından sonra 15 dk sonra da budisti bekleyelim insin meditasyon yapsın?" sizin yaptiginiz ne peki. Saygisizliktan ne farki var... Baskasinin inancina saygi duyan insan bekler..ister müslüman olsun ister budist.. Yazik ki ne yazik!
insan ideolojisine uygun yaşar bu başka, sahip oldugu ideoloji her konuya bir yorum yapmıştır o başka... benim bahsettigim ikincisi. ama bir de şu var ki; bizim ülkedekiler her şeye yorum yapmış bir ideoloıjiyi savunmalarına ragmen, hayatlarını ideolojilerine uygun yaşamıyorlar. bu çok enteresan.
örtü, namaz, ibadet... bunalr tek başına bir bela degil zaten. arkasında getirilen zihniyetin gidişatına göre konuşuyorum ben. ve bu bir kuruntu falan da degil asla.
Evet kimse kimseyi namazi icin beklemek zorunda degil. Ama sizinde buraya cikip milletin namazina niyazina, esarpina, cübbesine laf etmeye hakkiniz yok. Begenmiyorsaniz begenmiyorum onaylamiyorum deyin. Nedir arkadas bu basörtü düsmanligi. Benim basimdaki örtünün sana zarari ne!?
"namaz molası otobüste diger bekleyenelre saygısızlık. istersen namaz molasından sonra 15 dk sonra da budisti bekleyelim insin meditasyon yapsın?" sizin yaptiginiz ne peki. Saygisizliktan ne farki var... Baskasinin inancina saygi duyan insan bekler..ister müslüman olsun ister budist.. Yazik ki ne yazik!
Eğer sizin kastiniz laiklik benim basimin ortudune el uzatman namazima orucuma karişmak ise ben laiklik istemiyorum laik de degilim birilerine zoraki birseyleri kabul ettiremezsiniz belli dini inanciniz ortada ama baskasinin inaclarina karisma hakkini size vermiyor daha fazla küçülmeyin hafdinizi aşmayinişte o cümle asıl kastım. yoksa ne örtü, ne namaz tek başına sıkıntı degil. arkasından gelen zihniyet sıkıntı. bu düşüne üzerinden gelen istekler asla bitmez ve bu yüzden hep magdursunuz. ''dinimiz yüzünden magdur olduk'' muhabbeti bu. çünkü istedikleriniz henüz bitmedi ve işin kötü tarafı bitmeyecek de... laiklik bunu engellemek için var. bir yere kadar deniyor yani...
ayrıca beşeri sisteme mi itaat edelim derken bir şeyi unutuyorsun, senin ilahi dedigin sistemi yorumlayanlar da beşer, farkında mısın?
Ee napmak lazim ozaman. Kapalilar acilsin mi? Cözüm bu mu?işte bu işler senin dedigin gibi olmuyor maalesef. şu anki müslüman ülkelere göz atabilirsin. müslüman olmayanı geçtim, çarşaf giymeyeni bile mahvederler orada. hele müslüman olmayanlar resmen zulüm yaşıyorlar. hani öyle ibadet edebilme özgürlügü falan degil, o zaten yok da... hayatları sürekli oalrak taciz ediliyor.
''ben kimseye karışmam ki...'' lafı bireyseldir. ideolojinin toplumsal yönü var bir de. ve toplumsal olarak sayı artınca işte yuakrıda yazdıgım şey oluyor. bunu engelleyemezsiniz. sen kimseye karışmam dersin ama bi sonraki nesil karışır bi sonraki ise baskı kurar.
O zaman beynimizi çıkar da rahatla öyle yasaklarla olmaz bu işler
Ben de onu diyorum aslında dini olmayan ideoojiler bunun çok çok daha katısı olabiliyor insanların hayatını ele geçiriyor ona bakarsan mseala sen şuan hangi ideoloji adına bize yasakçı davranıyorsan senin inandığın benimsediğin o ideolojisi islamınkiden çok daha sert katı ve acımasız ki yasak üstüne yasak
Merve sürekli karsilikli saygidan ve özgürlükten bahsediyor ama kendisi karsi tarafa saygi duyayim demiyor..ibatetlere saygılı olmalıyız,kimseyi baskılamadıktan sonra kime ne zararı var merve,
kimse namaz kılınmasını beklemek istemeye bilir,herkez aynı düşünmüyor maalesef yapılacak bir şey yok..islami bir otobüs şirketi olması daha mantıklı..
Merve sürekli karsilikli saygidan ve özgürlükten bahsediyor ama kendisi karsi tarafa saygi duyayim demiyor..
Kendisi acik olmasina karisilmasini istemiyor bunun icin saygi bekliyor ama diger yandan bi baska bi baskasinin basörtüsüne veya ibadetine karisiyor. Bu sence adaletlimi?
Merve sürekli karsilikli saygidan ve özgürlükten bahsediyor ama kendisi karsi tarafa saygi duyayim demiyor..
Kendisi acik olmasina karisilmasini istemiyor bunun icin saygi bekliyor ama diger yandan baskasinin basörtüsüne veya ibadetine karisiyor. Bu sence adaletlimi?
bu konunun sırf provakasyon olsun millet banlansın dıye acıldıgını dusunuyorum konuşuluyor ama iki tarafında düşüncelerinde değişme olmuyor eee o zaman
he o yüzden açtım gel banlan benimle
sen ve ben farklıyız. senin ideolojin herkes müslüman olsun istiyor, biri müslüman olunca sevinçten aglıyorsunuz resmen. yabancı damat sünnet oldugunda görüyoruz ülke bayram yerine dönüyor ne alakaysa?
ama ben herkes benim gibi olsun istemem, daha dogrusu beni alakadar etmez. ama ortak alanda ortak noktalarda buluşmak lazım.
senin başörtüne ya da ibadetine degil, bunu kamusal alana yansıtma diyorum. bunu söylememin sebebi de dedigim gibi arkasındaki zihniyet, yoksa örtü tek başına bir anlam ifade etmiyor.
açık olmaya karışmak zaten saçma olur çünkü bir din belirtmiyor ve açık oluşum bir şeyin simgesi degil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?