Namaz Yasaklansın

Hayır yani ben namaz kılanı bekleyeceksinnnnnn
Diye bir şey de söylemedim ona rağmen böyle bir örnek veriyor

O zaman beynimizi çıkar da rahatla öyle yasaklarla olmaz bu işler
Ben de onu diyorum aslında dini olmayan ideoojiler bunun çok çok daha katısı olabiliyor insanların hayatını ele geçiriyor ona bakarsan mseala sen şuan hangi ideoloji adına bize yasakçı davranıyorsan senin inandığın benimsediğin o ideolojisi islamınkiden çok daha sert katı ve acımasız ki yasak üstüne yasak

Cok haklisin arkadasim senin nama kilmaman veya oruc tutmaman beni ne ilgilendirir herkes ibadati kenfine yapar senin ve Allah arasinda ha kilmayan ve oruc tutmayana üzülürüm isterim ki oda nasiplensin sevabindan ama kinamak veya fill ile veya baska bireyle mudahale etmem bence herkes birbirina saygi gösterse hoşgörülü olsa hersey yoluna girecek

işte o cümle asıl kastım. yoksa ne örtü, ne namaz tek başına sıkıntı degil. arkasından gelen zihniyet sıkıntı. bu düşüne üzerinden gelen istekler asla bitmez ve bu yüzden hep magdursunuz. ''dinimiz yüzünden magdur olduk'' muhabbeti bu. çünkü istedikleriniz henüz bitmedi ve işin kötü tarafı bitmeyecek de... laiklik bunu engellemek için var. bir yere kadar deniyor yani...

ayrıca beşeri sisteme mi itaat edelim derken bir şeyi unutuyorsun, senin ilahi dedigin sistemi yorumlayanlar da beşer, farkında mısın?

işte bu işler senin dedigin gibi olmuyor maalesef. şu anki müslüman ülkelere göz atabilirsin. müslüman olmayanı geçtim, çarşaf giymeyeni bile mahvederler orada. hele müslüman olmayanlar resmen zulüm yaşıyorlar. hani öyle ibadet edebilme özgürlügü falan degil, o zaten yok da... hayatları sürekli oalrak taciz ediliyor.

''ben kimseye karışmam ki...'' lafı bireyseldir. ideolojinin toplumsal yönü var bir de. ve toplumsal olarak sayı artınca işte yuakrıda yazdıgım şey oluyor. bunu engelleyemezsiniz. sen kimseye karışmam dersin ama bi sonraki nesil karışır bi sonraki ise baskı kurar.

ibatetlere saygılı olmalıyız,kimseyi baskılamadıktan sonra kime ne zararı var merve,
kimse namaz kılınmasını beklemek istemeye bilir,herkez aynı düşünmüyor maalesef yapılacak bir şey yok..islami bir otobüs şirketi olması daha mantıklı..

Eğer sizin kastiniz laiklik benim basimin ortudune el uzatman namazima orucuma karişmak ise ben laiklik istemiyorum laik de degilim birilerine zoraki birseyleri kabul ettiremezsiniz belli dini inanciniz ortada ama baskasinin inaclarina karisma hakkini size vermiyor daha fazla küçülmeyin hafdinizi aşmayin
Mamaz örtü oruç bunlar tek olmaz bir bütündür ve bu zamana kadar birsey olmadi olmazda siz bu tur seylerle guzel beyninizi fazla yormayin derim

Ee napmak lazim ozaman. Kapalilar acilsin mi? Cözüm bu mu?

benim sana koydugum yasaklar belli. dinini özel hayatında yaşa, sosyal hayatta herkes senin düşüncende degil, bu yüzden huzursuzluk çıkarma. (sen derken seni kast etmiyorum, genel olarak)

özel hayatında örtü taktın da gelip takma mı dedim, namazını kıldın da kılma mı dedim, cami inşaasına karşı mı çıktım, ezan günde 5 vakit okundu sesli bi şekilde gürültü yapmayın mı dedim, ne dedim? namaz kıl ama otobüsü bekeltme dedim, örtü tak ama sosyal hayata bunu yansıtma dedim ( ben örtülüyüm erkek hastaya bakmam gibi)... anlatabildim mi?

siz bireysel bakıyorsunzu olaya ama toplumun genel bir zihniyeti de var. o işte sendne ayrı bir şey. sen her ne kadar kendini hoş görülü görsen de toplumun zihni farklı işler.

Merve sürekli karsilikli saygidan ve özgürlükten bahsediyor ama kendisi karsi tarafa saygi duyayim demiyor..

Kendisi acik olmasina karisilmasini istemiyor bunun icin saygi bekliyor ama diger yandan baskasinin basörtüsüne veya ibadetine karisiyor. Bu sence adaletlimi?

Son düzenleme:

kılmasa ne olur demesini yanlış buldum..o kişi için çok önemli olabilir..her başı açık kafir olmayacağı gibi her kapaalı olanda din baskısı ideali peşinde olamaz..merve neden bu kadar genelleme yapıyor bilmiyorum..hepimizin öğreneceyi çok şey var daha bence..

Tamam merve ben sokağa çıkarken başımı açıp evde özel alanlarımda örtüneyim
hahaha :)))

Benim ideolojime göre senin yaptıkların tehlikeli deyip kısıtlama getiriyorsan ben de
Benim inancıma göre senin yaptıkların tehlikeli deyip sana mı kısıtlama getireyim
Hayır islama göre inanmayan da o doğrultuda yasar
ama sana göre inanan da inanmayan gibi yasamak zorunda

sen ve ben farklıyız. senin ideolojin herkes müslüman olsun istiyor, biri müslüman olunca sevinçten aglıyorsunuz resmen. yabancı damat sünnet oldugunda görüyoruz ülke bayram yerine dönüyor ne alakaysa?

ama ben herkes benim gibi olsun istemem, daha dogrusu beni alakadar etmez. ama ortak alanda ortak noktalarda buluşmak lazım.

senin başörtüne ya da ibadetine degil, bunu kamusal alana yansıtma diyorum. bunu söylememin sebebi de dedigim gibi arkasındaki zihniyet, yoksa örtü tek başına bir anlam ifade etmiyor.

açık olmaya karışmak zaten saçma olur çünkü bir din belirtmiyor ve açık oluşum bir şeyin simgesi degil.

bu konunun sırf provakasyon olsun millet banlansın dıye acıldıgını dusunuyorum konuşuluyor ama iki tarafında düşüncelerinde değişme olmuyor eee o zaman

bu konunun sırf provakasyon olsun millet banlansın dıye acıldıgını dusunuyorum konuşuluyor ama iki tarafında düşüncelerinde değişme olmuyor eee o zaman

he o yüzden açtım gel banlan benimle

Anlamıyon bacım sevinmek farklı ama müslüman olmaya zorlamak farklı bir durum
Ama senin benden istediğin inancım yokmuş gibi giyinmem öyle davranmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…