Namaz kilmak istiyorum...

bu kız gerçekten müslüman olmak istiyormu yani şu an sadece yetiştiği çevre müslüman diye kendini öyle görüyor başka ülkede doğsa başka dinden olacaktı önce tüm dinleri araştıracak kendine uygun olanı seçecek ya da dinsiz olacak. şimdiden müslüman kabul etmek saçmalıktır. anlamsızdır.

Neden siz mi karar veriyorsunuz kimin müslüman olduğuna..

Ben de sizin söylediğinizin saçmalık ve anlamsız olduğunu söylüyorum.
Ne olacak şimdi..

bu konunun sonunu hiç iyi görmüyorum. bnence bazı yazıları görmemezliğe gelin ki,solmayın.
kardeşim bu konuda bilgim yok. ama arkadaşlar sana hangi kitaplardan yararlanman gerektiğini yazacaklardır.

Son düzenleme:
dünya sağlık örgütü eşcinselliği hastalık olarak kabul etmiyor yıllardır ama siz tabii tıpta uzman olduğunuz için onlardan bile iyi biliyorsunuzdur eminim. :)

Merak etme bizim dinimizde onunda bi açıklaması var..Dünya sağlık örgütüne falan kalmadık yani..Bazı şeyleri yüzyıllar evvelinden yazmış bizim kitabımız, hadislerimiz..

Aldatılırsakta boşanırsakta ozaman düşünürüz..Hayat bu kadar planlı gitmiyor maalesef..Oyüzden hiç ölmicekmiş gibi bu dünya,hemen yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışmak gerekiyor..

konuyu açan kızımız birinden etkilenmiş diyelim namaz kılmak istemiş sanki kötü yola düşmüş gibi yorumlar yapmayın.Siz sözleşmenizi yaparken kimden etkilendiniz madem?

arkadaslar rica ediyorum bu yorumu görmemezlikten gelin, yoksa haklisiniz denecek cok sey var ama böyle güzel bir konu tartismayla sonlanmasin

Şimdi görmezden gelinecek de ya sonra, bölünerek çoğalıyorlar. Kimse kimsenin inancını, doğrusunu sorgulamıyor. Ki bence doğru kişilere ve kurumlara göre değişmez. Doğru 1 tanedir. Öyle ''bu benim doğrum, o senin doğrun'' lafları da safsatadan ibarettir. Ama bakın, ben saygımı koruyorsam aynısını karşımdakinden de bekliyorum. :20:

ben namazla dinle alay etmedim sadece benim için bir anlamı olmadığını ifade ettim kişi özgür bırakılmalı bu gibi konularda bu kız italyada doğsa hristyan olacaktı kim dedi ona müslüman ol diye şimdi onu doğruya teşvik edeceğiniz yerde kendinizce doğru olana zorluyorsunuz bu yapılan mahalle baskısıdır ve ayıptır.

sizin için anlamı olmayan birşeyi bir arkadaşımız kendi özgür iradesiyle yapmak istiyor.ortada zorlama yok.o yüzden bence konuşulacak birşeyde yok...

Sizin yaptığınız kadar ayıp değil.
İnsanların hastalık olarak kabul edilen cinsel tercihlerine saygı duyduğunuz kadar ibadetlerine de saygı duyun biraz.
Bana da kimse baskı yapmadı.
Araştırdım okudum ve namaz kılıyorum.
Kuran-ı Kerimin ilk sözü "oku" dur.
Okursunuz diğer kutsal kitaplara da bakarsınız istediğiniz dini seçersiniz ya da seçmezsiniz.
İstediğinize inanırsınız.
Ama namazla alay etmeyin.
Asıl ayıp da bana göre budur.
Bizim mahalleler farklı demek sizinle...
İyi ki de..

Hay ağzınızı öpeyim...
İlk emir, ''oku''...
Çünkü okumanın ve kitabın olmadığı yerde kan akıyor :50:

Sanki amaç konu kapatılsın.
Korkarım başaracak ve gurur duyacak.
Ama ben acıyorum o arkadaşa artık kızmak yerine..

Dindar bir ailenin çocuğu değilim diyor konusahibi.
Allahı çok seviyorum diyor.
Kimse baskı yapmamış.
Kıvırmayın mahalle baskısı bilmemne deyip.
Gerçekten istemiş.
Anlamadan namaza dil uzatıyorsunuz.

Susayım diyorum.
Konusahibinin konusu kapanmasına sebep olmayalım diyorum ama bu haddinizi aşan cümlelerinize dayanamıyorum.
Sizin medeniyet zannettiğiniz şeyler hastalık.
Namazın kime ne zararı var.
Size ne zararı var herşeyden önce..

Sakin olalım, lütfen...Kapanmasın konu. Lütfen :50:

bu konunun sonunu hiç iyi görmüyorum. bnence bazı yazıları görmemezliğe gelin ki,solmayın.
kardeşim bu konuda bilgim yok. ama arkadaşlar sana hangi kitaplardan yararlanman gerektiğini yazacaklardır.

Güzel kadın :31: Sana karşı mıknatısım var haberin olsun :34:

Amaç konuyu kapattırmak.
Başaracakta ebisin yorumları hep bu tarz insanları kışkırtacak cinsten.
Herkesin ailesi baskıcı değil istediği için yapmak istediğini kabul etmek zor olsa gerek.

Aslında ebis yazana kadar konu güzeldi çünkü bende kılmak istiyorum ama tam olarak içime o gelmiyor .
Okudukça bişeyler gerçekten istiyor insan.
Etkilencek bir durumum da yok mesela. İnsan istiyorsa yapar kız istiyor ki konu açmış zaten.

o sana göre iyi olan git adam öldür diyen oldumu evet bir insanın kendisine uymadığı halde namaza zorlanması teşvik edilmesi suçtur insan hakları suçudur bu kız gerçekten istiyormu bakalım daha 16 yaşında kim bilir kimlerden etkilendi bunları görmek gerekiyor.

benim annem babam da namazında niyazında insanlar ama bana hiç bir zaman baskı yapmadılar
daha düne kadar namaz kılmıyordum.. 2 gündür kılıyorum.
namazın baskıyla kıldırılmasına ben de karşıyım ama dil uzatacak kadar haddimi aşmadım.
Müslüman doğduysam, dinimin gerektirdiklerini yaşarım..
kiliseye gidene de saygım var namaz kılana da..
"ne saçma kiliseye gitmek insanlara bunu empoze etmeye çalışıyorlar" demiyorum yani
biz konu açmadık, gelin namaz kılın diye..
genç bir kardeşimiz gelmiş sormuş nasıl kılındığını..
kılsam mı? hangi dini seçsem? diye sormamış..
kaldı ki aile yapısı tamamen farklıymış..
ne güzel bir lütuftur ki Allah ona bu iman sevgisini bahşetmiş
rabbim inşallah size acır da o iman sevgisini verir umarım.

Son düzenleme:
Şimdi görmezden gelinecek de ya sonra, bölünerek çoğalıyorlar. Kimse kimsenin inancını, doğrusunu sorgulamıyor. Ki bence doğru kişilere ve kurumlara göre değişmez. Doğru 1 tanedir. Öyle ''bu benim doğrum, o senin doğrun'' lafları da safsatadan ibarettir. Ama bakın, ben saygımı koruyorsam aynısını karşımdakinden de bekliyorum. :20:

dogru canim ama bazi insanlar saygi nedir bilmiyor ne yazikki, bu yasina kadar ögrenememis bundan sonra bizde ögretemeyiz suan amacina ulasdi zaten konu altüst oldu. uzayda olmasi gerekirken burda ne isi var anlamis degilim

Ne güzel giden muhabbeti bir kişi geldi karıştırdı iyi mi.
Nasıl başarabiliyorsun bunu her seferinde ebis?
Namaz kılmakla uzaya gitmenin ne alakası var bir de anlayabilseydim :9:

Her neyse zaten polemik uzadıkça konu kapanır:50:

dogru canim ama bazi insanlar saygi nedir bilmiyor ne yazikki, bu yasina kadar ögrenememis bundan sonra bizde ögretemeyiz suan amacina ulasdi zaten konu altüst oldu. uzayda olmasi gerekirken burda ne isi var anlamis degilim

Ya ben tutmalıyım kendimi diyorum ama, yok mümkün değil. Çok tahrik edici cümleler kuruluyor...
O akıllara ziyan zihniyetlerine göre bizler zır cahiliz aslında, namaz kılıyoruz ya ne üniversite mezunu olabiliriz ne de uzaya gidebiliriz.

evet çünkü kimse gay olmaya zorlanmıyor ama namaza zorlanan o kadar insan var ki...
çevre baskısı denen bir şey var bilmem farkındamısınız???

çevre baskısı?
sizin yaptığınızın adı nedir?
dur söyleyeyim.
özgürlük değil mi?
kendiyle çelişmek bu olsa gerek..

Amaç konuyu kapattırmak.
Başaracakta ebisin yorumları hep bu tarz insanları kışkırtacak cinsten.
Herkesin ailesi baskıcı değil istediği için yapmak istediğini kabul etmek zor olsa gerek.

Aslında ebis yazana kadar konu güzeldi çünkü bende kılmak istiyorum ama tam olarak içime o gelmiyor .
Okudukça bişeyler gerçekten istiyor insan.
Etkilencek bir durumum da yok mesela. İnsan istiyorsa yapar kız istiyor ki konu açmış zaten.

yaparsın inşallah :54:

Şunu bilmİyor olsa gerek Amerikalıların uzaya gidebilmesinin sebebi namaz kılmamaları değil onlara bu şartları sağlayacak imkan ve paranın oluşu. Bugün müslüman olan ülkelerin sömürüldüğünü unutmamak gerek. Din bilimi kösteklemez ki. Zihniyete bak.

Son düzenleyen: Moderatör:
kızcağız sanki namaz kılmak değil de adam öldürmek istiyor hadi bakalım eleştirinin sınırlarını zorlayın nereye kadar gidecek :27:

16 yaşında bir genç kızın bu isteği şov olarak hatta daha saçma muhabbetlerle değerlendirilmiş ama ben tebrik ediyorum onu.İnşallah başarabilir.

Back
X