- 19 Şubat 2019
- 18.256
- 64.369
- 598
- Konu Sahibi Kahve __Kokusu
- #6.861
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Allah kabul etsin canim
ALLAH RAZI OLSUN senden inşallahKızlar bende sizlerle birsey paylasmak istedım..
Alıskanlık haline mutlaka getirmenizi tavsiye ederim
Her 5 vakıt namazın ardından kurandan belirli sureler okunuyor şöyle ki,
Sabah namazı = Hüvallahüllezi (Haşr Sûresi’nin son üç ayeti
Öğle namazı = Lekad Sadakallâhü (Fetih Sûresi’nin son üç ayeti)
İİkindi namazı = İnne li’l-Müttekîne (Nebe Sûresi’nin son on ayeti)
AAkşam namazı =
Hüvallahüllezi (Haşr Sûresi’nin son üç ayeti
Yatsı namazı =
Âmenerrasûlü (Bakara Sûresi’nin son iki ayeti)
Sabah namazı-akşam namazı
Hüvallahüllezi (Haşr Sûresi’nin son üç ayeti)
Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vessellem), Tirmizi’de nakledilen bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurur: "Kim sabahleyin üç kere eûzu besmele çektikten sonra Haşr Sûresi’nin sonundaki üç ayeti okursa, Yüce Allah onun emrine yetmiş bin melek verir. Onlar akşama kadar o kişiye dua ve istiğfar ederler. Eğer o gün ölürse şehit olarak vefat etmiş olur. Her kim de akşam aynı şekilde okursa onun durumu da sabah okuyan kimseninki gibidir.” Kenzu’l-Ummal’in rivayetine göre, "Allah’ın İsm-i A’zam’ı (en yüce ismi) Haşr Sûresi’nin sonundaki altı ayettedir.”
Öğle namazı
Lekad Sadakallâhü (Fetih Sûresi’nin son üç ayeti)
Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vessellem) şöyle buyurur: "Bir kimse Fetih Sûresi’ni okursa, Mekke fethinde Resulullah ile beraber bulunmuş gibi sevap kazanmış olur.” Buhari’de geçen bir hadis-i şerifte Hz. Ömer (ra), Resulullah’ın (sallallahu aleyhi vessellem) şöyle dediğini nakleder: "Dün gece bana öyle bir sûre vahyedildi ki o, Benim için, bütün dünyadan ve dünyada olan her şeyden daha sevimlidir. O sûre ‘İnnâ fetehnâ’ sûresidir.”
İkindi namazı
İnne li’l-Müttekîne (Nebe Sûresi’nin son on ayeti)
Zemahşeri ve Beyzavi’ye göre ‘Amme Yetesâelûne’ ile başlayan Nebe Sûresi’ni kim okursa, Allah kıyamet gününde ona soğuk bir içecek içirir. Kim Nebe Sûresi’ni ikindi namazından sonra okursa Allah onun rızkını genişletir. Ona dünya dağları ağırlığınca iyilikler yazılır. Kıyamet günü Yüce Allah her bir kulunu nurlu kılar. Dünyadan cennetteki makamını görmeden de çıkmaz.
Yatsı namazı
Bu iki ayet Miraç hediyesidir. Buharî’de yer alan bir hadis-i şerifte, "Bakara Sûresi’nin son iki ayetini geceleyin kim okursa o iki ayet ona kâfi gelir.” buyruluyor. Tirmizî’de geçen rivayete göre ise Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem), bu âyetteki dualarla dua ettiği zaman Allah tarafından ‘Peki yaptım.’ buyurulmuştu.
Namazların ardından okunan ayetlerin faziletleri…
Kur’an-ı Kerim’in her bir sûre ve âyeti büyük bir kıymete sahip. Ancak bazı sûre ve âyetler var ki, Kur’an-ı Kerim ve Resulullah (sallallahu aleyhi vesellem) onların faziletlerine ayrıca vurgu yapıyor. Prof. Dr. Davut Aydüz, yatsı namazının akabinde ve yatmadan önce okunan Bakara Sûresi’nin son iki ayetinin (Âmenerrasûlü), sabah ve akşam namazlarından sonra okunan Haşr Sûresi’nin son üç ayetinin (Hüvallâhüllezî), öğle namazından sonra okunan Fetih Sûresi’nin son üç ayetinin (Lekad sadakallâhü) ve Nebe Sûresi’nin son on ayetinin (İnne li’l-müttekîne) Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip olduğunu söylüyor. Namazlardan sonra okunacak bazı ayetleri, Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vessellem) bizzat kendisi tavsiye ediyor. Davut Aydüz, ‘Lekad sadakallahü’, ‘İnne li’l-müttekîne’ ayetlerinin faziletine dair hadis-i şerif nakledilmemiş ise de, sûrenin genelinin faziletiyle ilgili birçok rivayet bulunduğunu söylüyor. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin bu ayetleri öğle ve ikindi namazlarının akabinde okuduğunu ve tavsiye ettiğini de sözlerine ekliyor.
Kızlar bende sizlerle birsey paylasmak istedım..
Alıskanlık haline mutlaka getirmenizi tavsiye ederim
Her 5 vakıt namazın ardından kurandan belirli sureler okunuyor şöyle ki,
Sabah namazı = Hüvallahüllezi (Haşr Sûresi’nin son üç ayeti
Öğle namazı = Lekad Sadakallâhü (Fetih Sûresi’nin son üç ayeti)
İİkindi namazı = İnne li’l-Müttekîne (Nebe Sûresi’nin son on ayeti)
AAkşam namazı =
Hüvallahüllezi (Haşr Sûresi’nin son üç ayeti
Yatsı namazı =
Sabah namazı-akşam namazı
Hüvallahüllezi (Haşr Sûresi’nin son üç ayeti)
Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vessellem), Tirmizi’de nakledilen bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurur: "Kim sabahleyin üç kere eûzu besmele çektikten sonra Haşr Sûresi’nin sonundaki üç ayeti okursa, Yüce Allah onun emrine yetmiş bin melek verir. Onlar akşama kadar o kişiye dua ve istiğfar ederler. Eğer o gün ölürse şehit olarak vefat etmiş olur. Her kim de akşam aynı şekilde okursa onun durumu da sabah okuyan kimseninki gibidir.” Kenzu’l-Ummal’in rivayetine göre, "Allah’ın İsm-i A’zam’ı (en yüce ismi) Haşr Sûresi’nin sonundaki altı ayettedir.”
Öğle namazı
Lekad Sadakallâhü (Fetih Sûresi’nin son üç ayeti)
Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vessellem) şöyle buyurur: "Bir kimse Fetih Sûresi’ni okursa, Mekke fethinde Resulullah ile beraber bulunmuş gibi sevap kazanmış olur.” Buhari’de geçen bir hadis-i şerifte Hz. Ömer (ra), Resulullah’ın (sallallahu aleyhi vessellem) şöyle dediğini nakleder: "Dün gece bana öyle bir sûre vahyedildi ki o, Benim için, bütün dünyadan ve dünyada olan her şeyden daha sevimlidir. O sûre ‘İnnâ fetehnâ’ sûresidir.”
İkindi namazı
İnne li’l-Müttekîne (Nebe Sûresi’nin son on ayeti)
Zemahşeri ve Beyzavi’ye göre ‘Amme Yetesâelûne’ ile başlayan Nebe Sûresi’ni kim okursa, Allah kıyamet gününde ona soğuk bir içecek içirir. Kim Nebe Sûresi’ni ikindi namazından sonra okursa Allah onun rızkını genişletir. Ona dünya dağları ağırlığınca iyilikler yazılır. Kıyamet günü Yüce Allah her bir kulunu nurlu kılar. Dünyadan cennetteki makamını görmeden de çıkmaz.
Yatsı namazı
Bu iki ayet Miraç hediyesidir. Buharî’de yer alan bir hadis-i şerifte, "Bakara Sûresi’nin son iki ayetini geceleyin kim okursa o iki ayet ona kâfi gelir.” buyruluyor. Tirmizî’de geçen rivayete göre ise Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem), bu âyetteki dualarla dua ettiği zaman Allah tarafından ‘Peki yaptım.’ buyurulmuştu.
Namazların ardından okunan ayetlerin faziletleri…
Kur’an-ı Kerim’in her bir sûre ve âyeti büyük bir kıymete sahip. Ancak bazı sûre ve âyetler var ki, Kur’an-ı Kerim ve Resulullah (sallallahu aleyhi vesellem) onların faziletlerine ayrıca vurgu yapıyor. Prof. Dr. Davut Aydüz, yatsı namazının akabinde ve yatmadan önce okunan Bakara Sûresi’nin son iki ayetinin (Âmenerrasûlü), sabah ve akşam namazlarından sonra okunan Haşr Sûresi’nin son üç ayetinin (Hüvallâhüllezî), öğle namazından sonra okunan Fetih Sûresi’nin son üç ayetinin (Lekad sadakallâhü) ve Nebe Sûresi’nin son on ayetinin (İnne li’l-müttekîne) Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip olduğunu söylüyor. Namazlardan sonra okunacak bazı ayetleri, Peygamberimiz (sallallahu aleyhi vessellem) bizzat kendisi tavsiye ediyor. Davut Aydüz, ‘Lekad sadakallahü’, ‘İnne li’l-müttekîne’ ayetlerinin faziletine dair hadis-i şerif nakledilmemiş ise de, sûrenin genelinin faziletiyle ilgili birçok rivayet bulunduğunu söylüyor. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin bu ayetleri öğle ve ikindi namazlarının akabinde okuduğunu ve tavsiye ettiğini de sözlerine ekliyor.
Sende canım yoğunluğun bitince dönersin belki Allah'a emanet olKahve __Kokusu selam ,konu sahibi olarak seni etiketledim. Ve K Kitapkontesi senle tanışmıştık. Kusura bakmayın öncelikle ayrılıyorum bu gruptan. Sorun yok da ben biraz yoğun olucam, ailem gelicek şehir dışından. Allah kabul etsin namazlarımizi. Haber vereyim dedim, merakta bırakmayayim. Kesin kararım Allah'a emanet olun
Cnm az once bı paylaşım yaptım ya ikindi namazı ardından nebe suresini okumaya alıskanlık halıne getır + vakıa suresıde oku gunluk bunlar rızık ayetlerıdır . Okuyan fakirlik yuzu görmez demıs efendımızArkadaşlarım ev almak için kiradan kurtulmak için okuyabilecegim sureler esmalar varmi acaba bildiğiniz
Şöyle dua et istersen canım ... ben hep böyle dua ettim her namazımın arkasından ... Rabb'im beş Vakit huzuruna gelmeyi nasip eyle diye dua ettim .namazı hiç bırakmak istemiyorum namazı bırakınca kayboluyorum sanki.. düzen oturtup hayat biçimim haline gelmesi lazım
hep ediyorum Allah daim etsin inşallahŞöyle dua et istersen canım ... ben hep böyle dua ettim her namazımın arkasından ... Rabb'im beş Vakit huzuruna gelmeyi nasip eyle diye dua ettim .
kildikca kabul olmuş bir duam gibi geliyor şimdilerde
Allah namaz kılmayanlara namaz kılabılmeyıŞöyle dua et istersen canım ... ben hep böyle dua ettim her namazımın arkasından ... Rabb'im beş Vakit huzuruna gelmeyi nasip eyle diye dua ettim .
kildikca kabul olmuş bir duam gibi geliyor şimdilerde
aminnnnnAllah namaz kılmayanlara namaz kılabılmeyı
Kılanlarada dosdoğru eda edebilmeyi nasıp etsın kahvem
hep ediyorum Allah daim etsin inşallah
Amin Ecmain kızlarAllah namaz kılmayanlara namaz kılabılmeyı
Kılanlarada dosdoğru eda edebilmeyi nasıp etsın kahvem
Maşallah, Allah kabul etsin
aminnMaşallah, Allah kabul etsin