Namaz, dua ve manevi sohbet alanı

Çok şükür Allah ima .
Bugün dedim ki tamamdır Nur artık bu sorunu da çozmeye başladın diye sevindim.

Eskiden misafirim olunca namazim geçerdi. Onlarla ilgilenirken sohbete dalınca ikramlik hazırlarken vakit nasıl geçerdi anlamazdım.
Bir de Onlar gider arkalarını toplarken yine namazlarim geçer giderdi.

Bugün Allah ima şükür. Namazı önceliğim yaptım. Misafirlerime ben Namazımı kılıp hen geliyorum deyip asıl önemli olana koştum.
İnanır mısınız Bugün işlerim hep düzenli gitti. Şu an yapılacak işim hiç yok. Bulaşık yıkanmış ortalık toplu ve temiz.
Allah kendisiyle birlikte olanı yardımsız bırakmıyor bunu Bugün daha iyi anladım.
Allah im bu huzuru bize nasip ettiği müddetçe huzurumuz yerinde oluyor.

Huzursuz olmamak için huzura koşmak gerek

Sabah namazı : 5 dakika
Öğle namazı: 10 dakika
İkindi namazı: 7 dakika
Akşam namazı: 6 dakika
Yatsi namazı: 13 dakika

Dizi izlemek : 2 saat
Kahvaltı hazırlamak ve yapmak: 1 saat
Telefonla uğraşmak: Canımız istediği kadar
Uyumak : 5-7 saat

Ve daha nicesi ...

İnsana en huzur verecek olan şey ne kadar da zor ve çok zaman alıcı görünür. Huzur = Namaz
Halbuki ki o da su gibi
Yemek gibi
Sohbet gibi
Aşk gibi
Uyku gibi
Bir ihtiyaç.

Siz hiç namaz kılıp da pişman olanı gördünüz mü?

Kesinlikle öyle .... Çok haklısın bende yarın temzlk ve yemek yapcam ama namazlar daha çok. Bende temzlk yaparken aksıyor hep yarın temzlk günü ama üstüm başım temzlk kiyafeyle oluyor vs ya da ha sonra diye diye geçiyor gerçi yarında bsklicem kanama olablr gene yarın temzlenip pazartesi baslicam insallalh

Nasılsın?
Biraz konuşalım mı vakit varsa ?
Manevi reçetelerin var mı bana da onerebilecegin.
Ben tavsiyeleri severim .
Iyiyim kuzum şükür sen nasılsın bende sizden öğreniyorum canim benim, o kadar derin şeyler bilmiyorum. Ama öğrendiğim birşey olursa paylaşırım tabiki siz bu konuda benden daha iyisiniz

Iyiyim kuzum şükür sen nasılsın bende sizden öğreniyorum canim benim, o kadar derin şeyler bilmiyorum. Ama öğrendiğim birşey olursa paylaşırım tabiki siz bu konuda benden daha iyisiniz
Yok canım estağfurullah.
Her birimiz son nefese kadar öğrenciyiz bu hayatta.
Guzel ilim her zaman duymak istediğimiz bir şey.
Kendini kimseden daha bilgisiz de görme .
Senin bilgin belki ben de yoktur benim bilgim belki sende bunlar konuştukça ortaya çıkar

Tabiki canım orası öyle ama ne bileyim bu konuda gerçekten çok eksiğim olduğunu düşünüyorum rabbim öğrenmeyi nasip etsin inş

Tabiki canım orası öyle ama ne bileyim bu konuda gerçekten çok eksiğim olduğunu düşünüyorum rabbim öğrenmeyi nasip etsin inş
Ben de çok eksiğim .
Seni namaza başlatan ne oldu ?
Namaz hikayesi benim için aşk hikayesi gibi samimi ve kalpten heyecan verici dinlemesi.
Çok seviyorum dinlemeyi

Ben de çok eksiğim .
Seni namaza başlatan ne oldu ?
Namaz hikayesi benim için aşk hikayesi gibi samimi ve kalpten heyecan verici dinlemesi.
Çok seviyorum dinlemeyi
Özel bir hikayem yok canım, ara ara kılıp bıraktığım dönemler çok oldu. Tabi insan yaş aldıkça daha çok variyor farkına. Birakmamaya çalışıyorum. Namaza başlatan kırmızı kitap Ahmet Bulut okumani tavsiye ederim. Ben çok sevdim. Belki biliyorsundur

ASSOSyalASSOSyal hesabı doğrulanmış üye.
Yabancı olup da Müslüman olanların hikayeleri de beni çok derinden etkiler.
Bazen kıskanırım o imanlarını ben de neden bu kadar güçlü değil diye.
İslama girer girmez muslumanligin gereksinimlerini 4-4 lük yerine getirmeye başlarlar ya ağlayasım gelir mutluluktan.
Ve Allah dan kendi adıma da başkası adına da ümit kesmem hiç bir zaman o yüzden.
Allah im nasibin ne güzel diye derin nefes alırım.
Önyargılı da olmam onlar sayesinde kimsenin bugunune bakıp.
Yarın olur bir bakmışsın kendi muslumanligini sorgular olmuşsun onların Kuran-ı güzel anlayıp güzel uyguladığını gördükçe.
Aşk hikayesi gibidir namaza başlama ve islamla buluşma.
Ben kendimi hep yetersiz ve ilmi zayıf gördüm daima.
Buna olan açlık elbet hoşuma da gidiyor.
Doysam belki bu kadar lezzet de almam diyorum.

Ahmet Bulut inan hic bilmiyorum.
Benim genç kizligim Emine şenlikoglu, Halit Ertuğrul , Şule Yüksel okumakla geçti.
Şimdi bakacağım bak merak ettim bu kişiyi ve kitaplarını

Bu konuda çok haklisin canım,bende acayip kıskanıyorum o insanlari. Hanı sonradan müslüman olan direkt cennete gidecek diye birşey var ya belkide o yüzden. Ne kadar şanslılar derim hep. Bir yabancı kız çocuğu videosu vardı. Ezanı dinliyordu, o da beni çok etkiler

Benim genç kizligim Emine şenlikoglu, Halit Ertuğrul , Şule Yüksel okumakla geçti.
Ben bir ramazanda trt de sohbet programinda dinledim ilk defa. Inanılmaz hoşuma gitti konuşmaları. Anlatisi beni çok etkiledi. Bazı hocalar vardır gerçekten sevdirir. Sabaha kadar dinlerim anlatsın.

Hele bir dinle ne demek istediğimi anlayacaksın canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…