bizdede kredili sistem denediylerdi.Nerdeyse okullar yarıyıl tatiline girecek çocukları yerleştiremediler.
Kabul etsinler ellerine yüzlerine bulaştırdılar, çocukların kaç haftalık ders kaybıda cabası.
Bozulan psikolojileriniyse hiç hesaba katmıyorum, eğitim ki bir ülkenin ilerlemesinde en büyük rolü oynar, yap-boz tahtasına çevirdiler, temelsiz atılan adımlar böyle sonuçlar doğurur işte.
Olan yine kime oldu? Elbette çocuklara oldu, en güzel zaman benim okuduğum zamanlardı, ben onu bilir onu söylerim 90 sonrası eğitim deneme tahtasına döndü
Kredili sistem sizlerle başlamıştır zaten, ki o da kötü bir sistemdi, o yüzden diyorum ya 90'lı yıllardan itibaren eğitim deneme tahtasına döndü diye.bizdede kredili sistem denediylerdi..şimdi nasıl acaba
inşallah düzelir mune eğtim sistemi kurbanı olmasın artık gençler..insanların evlatlarıyla arası bozuluyor..at yarışı gibi hazırlanıyorlar..anneler babalar çalışmasını istediğinde baskı istemiyorlar..Kredili sistem sizlerle başlamıştır zaten, ki o da kötü bir sistemdi, o yüzden diyorum ya 90'lı yıllardan itibaren eğitim deneme tahtasına döndü diye.
Şimdi kredili sistem yok, yanlış bilmiyorsam kredi AÖL-AÖF'de var yalnızca.
Gerçi artık TEOG varki o da berbat görüyoruz işte çocuklar yerleştirilemedi. Eğitimde çocukların becerileri, yönelimleri de hesaba katılmalı, teog falan değil öğrencinin ilk ve orta okul ortalamaları+tercihler ve becerileri göz önünde bulundurularak seçebilecekleri okullar listelenmeli, çocuklar o okullarla görüşür kendilerine en uygun olanı seçerler, böyle olursa severek isteyerek gider ve almak istedikleri eğitimi alırlar.
Ama Milli Eğitim teog yapıyorum, puanın istediğin okulu tutmuyor, hadi bakalım sana meslek lisesi x bölümü veya imam hatip yolu gözüktü derse mutsuz, eğitimi reddeden başarısız öğrenciler topluluğu çıkar ortaya.
Bir öğrencinin severek okula gitmesi, sevdiği bir mesleğe doğru yönelmesi o kadar mühim ki.
Valla düşüncelerimiz bir, eğitimci değilim bu sebeple her yönüyle ele alıp ahkam kesebilecek konumda değilim ama 12 yıl veli statüsüyle yakından takip ettim sistemi.Bu TEOG mudur nedir,onun bir benzerini de liselerde yapmayı düşünüyorlar.İlköğretimde bile bu kadar soruna yol açtıysa üniversite için hiç düşünemiyorum...
Baştan bozuk sistemin temelini değiştirmeden sınavları değiştirerek ne yapmaya çalışıyorlar onu da anlamıyorum.
Yerleştiremiyorlar demek daha münasip sanırımOkul kayıtları hala sürüyor mu
Hey maşallah. Millet sınıfıyla kaynaştı, öğretmenlerini tanıdı, derslere başladı hatta herhalde haftaya falan ilk sınavlar başlar. Hala çocukları mı yerleştiriyorlar??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?