Nafaka Davası, Kime İnanayım???

Sweettym

Bir Ben Vardır Bende Benden İçeru
Kayıtlı Üye
6 Mart 2010
398
39
318
2015 Eylül de kocanın açtığı boşanma davasına karşı dava açtım. Nafaka talebinde bulundum. Ön duruşma Haziranda. Avukatım iki hafta önce yeni bir dilekçe ile acil nafaka bağlanmasını istedi. Hala sonuç yok. Zaten bağlanması aylar sürer, karşı taraf temyiz eder, biz itiraz ederiz, icra vs eline geçmesi bir seneyi bulur dedi. Bugün bir avukattan duyduğuma göre, hakimin odasına git konuş, bir günde karar verir, hemen maaşına haciz koydurup bir ayda alırsın dedi. Bilgisi olan var mı? Bu yol mümkünse bir sene beklemek istemiyorum. Karşı taraf cimrilikte sınır tanımıyor zira. Kendimi geçtim, iki küçük çocuk, ne yer ne içer düşünmeyen bir baba. Anca kendine yeni araba alsın! Ne yapayım da bu herifi pişman edeyim kızlar!!

Evet doğru söylüyorsun gidip sormalı. Nafaka bağlanan var mı? Elinize geçmesi ile davanın açılma süresi arası ne kadar sürdü?

Benim bir tanidigim nafaka degil de acilen bosanmak istiyormus. Durusmalar surekli ertelenince hakimi bulmus "hakim bey durum boyleyken boyle acil bosanmam lazim" demis. Ilk durusmada ertelenmeden bosanma gerceklesmis. Tabii isin icinde siddet falan vardi.

Ben haketmis oldugum nafakayi ve tazminati alamadim henuz aylar gecti.. goz gore gore karsi taraf sigortasiz calissin, hatta kendine arac alsin baskasinin uzerine kaydetsin.. hakimde bunu goz onunde bulundurmasin, arastirma yapmasin.. yok abi haklarimizi alamiyoruz.. nerede adalet ?

tammm müge anlı lık soruısu :) bu konu hakkında avukat veya cidden bir bilir kişi değilse yazdığına inanma. hakimden ters tepki alabilirsin. iyi olacak şey kötü de olabilir.

şiddet var, uzaklaştırma aldım, aldatma var, küfür, hakaret, ne ararsan var onun hesabını ayrıca sorcam da şu nafaka acilen lazım. Ya adam altına araba çekiyor benim çocuklarıma süt almak zor geliyor. Bunlar erkek diye ortalıkta dolaştığı sürece, bazı kadınlar da muhtemelen parası için bu herifçiklere prim verdiği müddetçe işimiz iş.

tammm müge anlı lık soruısu :) bu konu hakkında avukat veya cidden bir bilir kişi değilse yazdığına inanma. hakimden ters tepki alabilirsin. iyi olacak şey kötü de olabilir.
bunu söyleyen avukat, bir yıl sürer diyen de avukat. Zaten sorun da bu :) Kime inanayım şimdi. Bir sene beklemek de yani zor yaa...

Hakimle konuş diyenlere aldırma. Koskoca hakimin işi yok senle özel ilgilenmez. Nafaka almak istiyorsan işsiz olduğuna dair belge göster yada fakirlik belgesi al. O zaman kesin bağlarlar. Al sana avukat ben denizden bedava bilgi.

Kıız mügeye mi yazsam :)) zaten süreç tam anlamıyla romanlık. Pişmanlıklar, yalvarmalar, evi almak için döktüğü göz yaşları, adam psikopat çıktı iyi oynuyor.

Aynen ya, sigortalı ama adamın maaşı gözükenin 6 katı. Ve beş kuruş vermiyor. Bıktım artık, burama kadar geldi derler ya, hele bugün ceza davamız vardı, masummuşmuş. Bişey yapmamış. Ben uyduruyormuşum.

Tefbir nafakası talep edildiyse olumlu olumsuz verilen ara karar tebliğ edilecektir ki, tebliğ edilmeden önce de avukatınız sistemden görebilir ara kararı.

Teşekkür ederim şekerim. Bağlamakta sorun yok bağlancak kesin de sorun elime ne zaman geçeceği.

bunu söyleyen avukat, bir yıl sürer diyen de avukat. Zaten sorun da bu :) Kime inanayım şimdi. Bir sene beklemek de yani zor yaa...

vallahi fakirlik belgesi almadın mı sen ? ben bile boşanmaya yeltendiğimde baroya vermek için fakirlik belgesini daha o gun almıştım. ikametimi değiştirmiştim. ki bende çocuk mocuk yok..
sonra eşimle temelli barıştık :)

Tefbir nafakası talep edildiyse olumlu olumsuz verilen ara karar tebliğ edilecektir ki, tebliğ edilmeden önce de avukatınız sistemden görebilir ara kararı.
Dediğim gibi bağlanması kuvvetle muhtemel. Ama bir senede eline geçer diyen var, bir ayda da. Kim doğru söylüyorsa ona göre davranacağım.

Bu belgeden haberim yok. Ne işe yarıyor?

Bu belgeden haberim yok. Ne işe yarıyor?
ooff offf baroda avukat parası ve mahkeme masrafı vermiyorsun. benim cocugum olmadı için cocuık kısmında ne işe yarar bilmem. fakirlik belgesini ben muhtardan almıştım. işim ve sosyal güvencem yoktur derr. hatta sanırım bu belge ile belediyeden çocuk yardımı filan birşeyler de alabilirsin. sonuçta kocan hala kocan ve işsiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…