!!!Nabizdan hamilelik testi !!!

Bahanisa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2018
6
0
1
35
Kizlar nabizdan gebelik varmi yokmu diye bakarlarmis eskiden.bugun internnete biseylere bakarken gordum.

Hamilelikte kalp atış hızı (nabız) kaç olmalı?
Hamile kadının nabız oranı bir çok faktöre göre değişiklik gösterir. Yaş, spor yapıp yapmama, hamile kalmadan önceki sağlık durumu bu faktörlerden bazılarıdır. Ancak, yetişkin bir kadın için istirahat halinde nabız dakikada 75 atarken (Sağlıklı bir erişkinde nabız 60 ile 80 arasıdır diyebiliriz), yine dinlenme halinde ise hamilelikte nabız sayısı ise dakikada yaklaşık 80'dir. Yani gebelikte nabız genelde 80 hatta bazen de 90’dır, bu durum hamilelikte dinlenik haldeyken kalbinizin 80-90 kez çarptığını gösterir.

Gebelik suphem var benimde ve ayni sekilde denedim bunu 80 cikti dinlenmis durumdayken yaptim.olabilirmi sizce?deneyen oldumu hic?

Dogum yapalı 18 gün oldu hamileyken nabzım hiç 100 altına düşmedi 100-135 arası degişiyordu sürekli

Kizlar nabizdan gebelik varmi yokmu diye bakarlarmis eskiden.bugun internnete biseylere bakarken gordum.

Hamilelikte kalp atış hızı (nabız) kaç olmalı?
Hamile kadının nabız oranı bir çok faktöre göre değişiklik gösterir. Yaş, spor yapıp yapmama, hamile kalmadan önceki sağlık durumu bu faktörlerden bazılarıdır. Ancak, yetişkin bir kadın için istirahat halinde nabız dakikada 75 atarken (Sağlıklı bir erişkinde nabız 60 ile 80 arasıdır diyebiliriz), yine dinlenme halinde ise hamilelikte nabız sayısı ise dakikada yaklaşık 80'dir. Yani gebelikte nabız genelde 80 hatta bazen de 90’dır, bu durum hamilelikte dinlenik haldeyken kalbinizin 80-90 kez çarptığını gösterir.

Gebelik suphem var benimde ve ayni sekilde denedim bunu 80 cikti dinlenmis durumdayken yaptim.olabilirmi sizce?deneyen oldumu hic?
Bunun çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum canım. Çünkü kansızlık enfeksiyon gibi durumlarda nabiz yükselir. Benim nazım hep 90-100 dur mesela. Hemsireyim çalışırken de 100-120 arası değişir. Her insanın vücut normalleri farklıdır.

Bunun çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum canım. Çünkü kansızlık enfeksiyon gibi durumlarda nabiz yükselir. Benim nazım hep 90-100 dur mesela. Hemsireyim çalışırken de 100-120 arası değişir. Her insanın vücut normalleri farklıdır.
Teşekkür ederim canım

Güncel bı konu değil ama yazmak istedim belki gören olur normalde nabzım 80 82 atıyordu ama hamilelik şüphem var şimdi ölctüğümde 90 95 arası atıyor kızlar böyle olup hamile olduğunu öğrenen oldu mu?

Kesinlikle çok saçma bi yöntem hanımlar. Nabzı artıran/ azaltan birçok etken var. Gün içinde nabız dalgalanmalar gösterebilir zaten. Böyle testlere umut bağlamayın çünkü sonra üzülebiliyor insan 😔 en sağlıklısı kan testidir.

Bizler içinde bir umut işte ama dinlenme halindeyken nabız normal seyirde olur hep dogruluk payıda olabılır gıbı geldı

Reglime son 4 gün elimde testlerle beklıyorum insallah bu ayda hüzün olmaz bayramda gelıyor cıfte bayram yaşarım insallah

Ben ölçtüm şimdi nabzımı, dinlenir vaziyette, dakikada 63 🙄
Ben yanlış ölçmediysem, nabız ölçümü gebeliği haber vermiyor demektir. İlgilenenlere...

eger akilli saatiniz varsa, gun gun ortalamaya bakarsaniz nabizdan hamile olup olmadiginiz cikar evet.
uc kere hamile kaldim, ucunde de nabiz 65ten, 71-75'e yukseldi.

Hatta nabiz dusunce de dusuk yasayacagimi anladim, ve gercekten de oyle oldu. iki kere dusuk yasadim, ve nabizdan anladim.

Ama anlik nabiz degil, ortalama nabiz onemli

Back
X