• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Myomlu bayanların paylaşım alanı.. Myomu ile gebe kalıp doğum yapanlar bakar mısınız?

karamel06

Hayat SENİNLE güzel KIZIM
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
891
32
118
38
Arkadaşlar myom ile şimdiye kadar birkaç konu açılmış ama hepsi ya yarım kalmış ya sonuçlanmamış ve zaman aşımına uğramış. Dilerseniz burası bütün myomlu hanımların bilgilerini ve tecrübelerini anlattıkları paylaşım alanımız olsun. Belki ben ve benim gibi olanlara da faydamız olurda dertlerimize derman oluruz.

Ben 7 aylık evliyim 1 ay önce bebek çalışmalarına başladık. Hem gebelik öncesi tetkikler hemde hafif vajinal kaşıntım için dr gittim. Ama oda ne 4cm bir myomum olduğunu öğrendim. Açıkçası o ana kadar ne olduğunu bile bilmiyordum. Dr gebeliğe engel değil ama ya düşük olur ya erken doğar rahmin ortasında ben ameliyat derim dedi. Nerden geldiğimi şaşırdım. kafamçokkarıştı Günlerce ağladım çok korktum. Daha sonra başka bir dr a gittim. Rahmin sağ arkasında olduğunu sol tarafından tutunursa rahat gelişebileceğini düşünüyorum engel değil öncelikle gebelik tavsiye ederim ameliyat için yaşın çok genç dedi. Ayrıca ameliyat olduktan sonra hamile kalan çok hastam da var 20 cm myomla doğum yapan hastamda var dedi. Şimdi gebelik öncesi tetkikler ile önce gebeliği denemeye karar verdik. Düşedebilir, erkende doğabilir, zamanında da doğabilir kaldı ki bu riskler normal gebeliklerde de var dedi. Allah’tan hayırlısı rabbim inşallah isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin.

Bu konuda yardımcı olabilecek hamile kalan, doğum yapan arkadaşlardan yorum bekliyorum umarım yalnız bırakmazsınız. Çünkü olasa da riskli bir gebelik olacak açıkcası korkuyorumda. :sinifsinif:

nasıl yani yaaa şimdi tek myomlu ben mi varım bilmiyorumkismile
yardımcı olcak kimse yokmu arkadaşlar

canım öncelikle cok gecmiş olsun..inşallah ameliyat olmadan hamile kalırsın ve hayırlısıyla doğurursun..
benim miyomlu bir arkadaşım var ve şuan hamile 5 aylık oldu..ama şöyle bir sorun varki seninde dr. söylemiş miyom bebekle aynı anda büyüyor..ve dr,u ilerleyen zamanda erken doğum olabileceğini söylemiş...yani hamile kalmak zor değil ama hamile kaldıktan sonra sorunlar başlıyor..allahım inşallah en kısa zamanda hamile kalmanı nasip eder...sen kalbini ferah tut ol deyen allah miyomluda olurr sen yeterki canını sıkma...

İlgilendiğin için çok teşekkür ederim canım..
İnşallah arkadaşın hayırlısıyla, sağlıcakla bebişini kucağına alır.
Doğru söylüyorsun asıl iş hamile kaldıktan sonra başlıyor.
Burda çok okudum myomuyla hamilelik geçiren doğum yapan ve başka sebeplerden mucize bebeklerine kavuşan rabbim ol deyince oluyo ama yinede böyle durumlarda insan gerçekten tecrübesi olan insanlardan birşeyler duymak istiyor.
özelden mesaj yazamadığım için konu açtım ama yazanda yok malesef..
mafoldumben

İlgilendiğin için çok teşekkür ederim canım..
İnşallah arkadaşın hayırlısıyla, sağlıcakla bebişini kucağına alır.
Doğru söylüyorsun asıl iş hamile kaldıktan sonra başlıyor.
Burda çok okudum myomuyla hamilelik geçiren doğum yapan ve başka sebeplerden mucize bebeklerine kavuşan rabbim ol deyince oluyo ama yinede böyle durumlarda insan gerçekten tecrübesi olan insanlardan birşeyler duymak istiyor.
özelden mesaj yazamadığım için konu açtım ama yazanda yok malesef..
mafoldumben
canım bendede myom var fakat doktor kontrolüyle hamile kaldım ama dış gebelik oldu inşallah seninki böyle olmaz,herkesinki farklı biliyosunuz benim hamile kalmaya bile ihtimalim yoktu Allah o mutluluğu yaşattı şükür ama diğer yandan yavrum tutunamadı ve dış gebelik şimdi kürtaj için iyi bi doktor arıyorum eskişehirde,Allah büyük imtihanlar göstermesin bundada vardır bi hayır diyorum ve kendimi teselli etmeye çalışıyorum..

bende 1,5 yıl önce hamile kaldım ve ilk gebelik kontrolü için gittiğimde myom olduğunu öğrendim
ve gebeliğim düşükle sonuçlandı
myoma bağlı olabilir denildi ve düşükten bir ay kadar sonra ameliyat oldum
2 ay sonra bebek çalışmasına başladık ve bir yıldır da bebek için uğraşıyorum
hakkında hayırlısı olsun inş.

ben de bebek düşündüğüm için doktora kontrole gittim. sol yumurtalığımda kist çıktı 6.4 mm. myomla aynı şey değil sanırım. doktor kistimi küçültmeden hamile kalma dedi. sonra yapamayız tedavisini dedi. yasmin verdi. geçmiş olsun sana da canım

Gebelikden önce sadece 4 cm miyom vardı..4 gün önce gebe olduğumu öğrendimm ama kötü haber miyom 7 cm olmuşş. Ve üstüne 4 cm lik kist oluşmuşş.. çok korkuyorum.. Umarım problem çıkarmazz..miyom ve kistle hamilelik geçiren varmı arkadaşlar

selam kızlarr..

bu konum o kadar yorumsuz kalmıştı ki bakmak aklıma bile gelmemişti tesadüf bakıyım demiştim.
konuyu açalı bi seneyi geçti. bu konuyu açtıktan tam bi ay sonra hamile kaldığımı öğrendim hatta doğum bile yaptımda kızım 4 aylık oldu :))) ne korkulu günlerdi ve hepsi gerdide kaldı.
çok şükür sorunsuz ağrısız harika bi hamilelik ve doğumla yavruma kavuştum sezeryanlada myomumdan da kurtuldum. 4cmle hamile kaldım 7 cmde bir myom doğurdum.
Rabbim hepinizin yardımcısı olsun gönlünüze göre versin.
sorularınz olursa cevaplayabilirim

selam kızlarr..

bu konum o kadar yorumsuz kalmıştı ki bakmak aklıma bile gelmemişti tesadüf bakıyım demiştim.
konuyu açalı bi seneyi geçti. bu konuyu açtıktan tam bi ay sonra hamile kaldığımı öğrendim hatta doğum bile yaptımda kızım 4 aylık oldu :))) ne korkulu günlerdi ve hepsi gerdide kaldı.
çok şükür sorunsuz ağrısız harika bi hamilelik ve doğumla yavruma kavuştum sezeryanlada myomumdan da kurtuldum. 4cmle hamile kaldım 7 cmde bir myom doğurdum.

merhaba arkadaşım. bende 6+3 haftalık hamileyim. dün ilk kontrolume gittigimde dr.um 4cm lik bir miyom gördü. bu düşüğe veya erken doguma neden olabilir takip edeceğiz dedi. ama korkma olmayabilirde dedi. kafam cok karıştı bebeğim sıkıca tutunsun ve sağlıklıca alayım kucagıma istiyorum. ilk bebegim. umarım bende senin gibi sorunsuz bir hamilelik yaşarım ama dediğim gibi cok korkuyorum kanamaya neden oalacak diye. kesenin hemen yanında cünkü ve rahim büüyüdükçe sıkıstırabilir dedi dr :( :2::43::43::43:

seni çok iyi anlıyorum canım fikir olsun die sana uzun uzun anlatıcam.

geçen sene nisan ayıydı artık bebek sahibi olmak istiordum ve yaşım daha 24 hamilelik öncesi tetkikler için gitmiştim dra. bana ilk kez mi muayene oluyosun dedi evet dedim rahiminde kocaman bi ur var dedi direk. o da neydi kafamdan aşşağı kaynar sular döküldüğünü hissettim bi an. 4cm bi myomun var dedi ilk kez duyuyordum anlamadım korkak gözlerle ne olucak yani dedim ameliyat önerdi bana sezeryan yerinden ameliyat yapmalıyız aksi taktirde gebeliğe engel olabilir ama olmayadabilir dedi hamile kalsanda düşük tehliken ve erken doğum riskin var dedi çok bilmiş o ukela dr. hemde myomun rahimin tam ortasında yani bebeğin olucağı yerde dedi. ağlaya ağlaya çıktım hastaneden. Araştırdım bi dr buldum bi proftu hayatımdaki en büyük şanstı belkide yaşımın myom ameliyatı için çok erken olduğunu myomun gebeliğe bi engel olmucanı evet düşük riski olabilir ama bunun olmayabilceğini çok güzel dille anlattı bana şimdi git keyfine bak hamile kal gel dedi bana ondan çok cesaret almıştım.. Allah bu yaa hemen 1 ay sonra hamile kaldım drumu aradığımda yurt dışındaydı adetin gecikip hamile oldunu anladığında hemen gel gözetim altında olmaslısın demişti ama aradığımda yurt dışındaydı. Arkadaşımın kadın doğumcusuna gittim drum gelene kadar oda ne??? bi şamarda burdan yok efendim bu myomla senin hamile kalmana kim izin verdi ben olsam ameliyat etmeden kalmana müsade etmezdim bu çocuk düşer bebekte myomda kandan beslenir bu myom bebeğin gelişimini engeller odur budur muayenahnesinden nasıl attım kendimi bilemedim ağla ağlaa bi hal olmuştum 2 gün resmen bebeğim düştü düşecek die bekledimm en ufak bi ağrıda yada bi akıntıda düşük yapıorum sandım.. neyse drum geldi tekrar ona gittim anlattım iyi korkutmuşlar seni dedi bu çocuk düşecek die bişey yok erkende doğabilir zamanında da olabilir ama düşedebilir dedi ona kalırsa sebepsiz yere 7 kez düşük yapan hastam var myomu yok bişeyi yok ama nedenini bilemioruz düşük tehlikesi bütün gebeliklerde doğum yapana kadar var dedi öle dedi böle dedi vesselam beni tekrar yüreklendirip gönderdi ama yine de korkuyordum netten araştırdım araştırdım gebelite myomu büyüyüp bebeğe yer kalmayanlar ölü doğum yapanlarr tabi bunların yanında çok güzel hamilelik geçirip doğum yapanlarda var ama insan hep olumsuzun başına gelceni düşünüo. çok ağrılı olurmuş bide hamilelikk myomla..
neyse..
öle yada böle önce Allah sonrada doktorumun sayesinde bu günlere geldim normal bi hamileden bile sorunsuz bi gebelik geçirdim.. hemde zamanında 38+2 de sezeryanla doğum yaptımerken felanda gelmedi yanii.. kızım şimdi yanımda mışıl mışıl uyuyooo ona her baktığımda şükür ediorum.. ne ağrılı bi hamilelik ne kanamalı ne de sorunlu bi hamilelik geçirdim.. Bebeğimin gelişimide çok güzeldi. Drum normal doğum bile tavsiye etti myomumu alma taraftarı deildi 2.yi de yap öle alayım dedi ama ben tekrar böle riskli bi hamilelik geçirmek istemediğimi myomdan kurtulmak istediğimi sölediğimde myom için sezeryan isteme alınmıcak bi yerde ise ellemem istesen bile dedi ama bakarım rahime zarar vermicekse alırım dedi.. büyük gün geldiğinde korkum hat safhadaydı bebeğime kavuşcaktım evet ama myom ve rahimin zarar görmesi daha da bi korkutuyodu benı.. şükürler olsun bebeğime kavuştum myomumdan da kurtuldum yani hem bebek hemde 7 cm bi myom dünyaya getirdim :)

Darısı başına canım.. inşallah herşey istediğin gibi olur.. Çok zor günler geçirdim.. seninde mesajını görünce kendi arayışlarım aklıma geldi ondan uzzzuuuuunnn uzunnnnn yazmak istedim umarım yardımcı olabilmişimdir. yalnız tek bi dr ile kalma bi kaç kişiye daha görün diğerlerine kalsaydım çoktan ameliyat masasına yatcaktım belkide rahimimden olcaktım.. Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın senide.

merhaba arkadaslar

oncelikle bebek istegi olan herkese allahim nasip eder insallah ben dahil

benimde rahimduvarinda 6.5 cm yaklasmis miyomum var daha var ama onlar onemsiz kaliyor bunun yaninda ve ameliyat denilde bes doktora gittim ama ilk gittigim doktor bu ne dedi sen bole cocuk sahibi olamaz sin ameliyat olsanda rahmin alinir dedi ben aglayrak ciktim o .... hastaneden gunlerce agla agla sonraki gittiklerim rahmin alinir demediler her ameliyata olan risk kadar dediler ama o fikir aklimda yer edindi ve simdi ameliyat olmaya cok korkuyorum ya alinirsa....
dusunmek bile istemiyorum ama piskolojimi bozdu o doktor bole bi korkuyla ameliyata karar verip olamadim maalesef halbuki bi an once olmam lazim sonra alti ay dinlenme suresi var sonasinda birde bebek calismalari var yasim iste bu sene sonu 30 oluyor offffffff

bana doktor onerebilecek arkadaslar varsa ne olur yardim edin ben dilek yagmur omer faruk vnlioglu ve semih tugrula gozuktum o ilk gittigim doktorun adini vermiyorum bile en sen bide zeynep kamile sonuc gosterdim muayene olmadim...

istanbul da doktor a gidip memnun olan anadolu yakasi olursa daha iyi tabii bilen varsa yazarsaniz sevinirim arkadaslar

merhaba arkadaslar

oncelikle bebek istegi olan herkese allahim nasip eder insallah ben dahil

benimde rahimduvarinda 6.5 cm yaklasmis miyomum var daha var ama onlar onemsiz kaliyor bunun yaninda ve ameliyat denilde bes doktora gittim ama ilk gittigim doktor bu ne dedi sen bole cocuk sahibi olamaz sin ameliyat olsanda rahmin alinir dedi ben aglayrak ciktim o .... hastaneden gunlerce agla agla sonraki gittiklerim rahmin alinir demediler her ameliyata olan risk kadar dediler ama o fikir aklimda yer edindi ve simdi ameliyat olmaya cok korkuyorum ya alinirsa....
dusunmek bile istemiyorum ama piskolojimi bozdu o doktor bole bi korkuyla ameliyata karar verip olamadim maalesef halbuki bi an once olmam lazim sonra alti ay dinlenme suresi var sonasinda birde bebek calismalari var yasim iste bu sene sonu 30 oluyor offffffff

bana doktor onerebilecek arkadaslar varsa ne olur yardim edin ben dilek yagmur omer faruk vnlioglu ve semih tugrula gozuktum o ilk gittigim doktorun adini vermiyorum bile en sen bide zeynep kamile sonuc gosterdim muayene olmadim...

istanbul da doktor a gidip memnun olan anadolu yakasi olursa daha iyi tabii bilen varsa yazarsaniz sevinirim arkadaslar

canım istanbuldasın ama madem bu kadar karamsar kaldın çıkış yolu aramaktasın kesinlikle Snksrs ys gelmeni doktoruma görünmeni öneriim. Şehir dışından gelen o kadar çok ki anlatamam sana. Hayatımdaki en büyük şans diyebilirim onun için. Allah iiki karşılaştırmış onunla beni ALlah bin kere razı olsun.Eğer istersen detaylı bilgi veririm

bilgi verirsen cok sevinirim kafam ztn cok karisik
yalniz snkrs nin anlami ne ben anlamadim...

benim miyom rahim ic duvarina yapismadan aldirmam lazim disduvar okdr onemli degilmis ama ic duvara yapisirida ameliyat olur vede iyi gecsde dahi onarilmasi daha uzun surermis hamile kalma sansi ndada normalindan daha zorlanabilirmisim

stres stres stres kendimize zarar veriyoruz

arkadasim o doktor bilgilerini bekliyorum simdiden cok tsk ederim

bilgi verirsen cok sevinirim kafam ztn cok karisik
yalniz snkrs nin anlami ne ben anlamadim...

benim miyom rahim ic duvarina yapismadan aldirmam lazim disduvar okdr onemli degilmis ama ic duvara yapisirida ameliyat olur vede iyi gecsde dahi onarilmasi daha uzun surermis hamile kalma sansi ndada normalindan daha zorlanabilirmisim

stres stres stres kendimize zarar veriyoruz

arkadasim o doktor bilgilerini bekliyorum simdiden cok tsk ederim

ankara yazcaktm yanlış olmuş canım ya özür dilerim.

drum doç. dr Aydan BİRİ
tel : 0.312.287 5555

geldiğini deyeceğinden emin olabilirsin. Netten de araştırabilirsin. Benim bi konum daha vardı kk da aydan biri ye gidenler doğum yapanlar die ordan da hastalarının düşüncelerine bakabilirsin. Geçmiş olsun canım.

Burada paylaştığımız tecrübelerin birbirimize ışık tutacağına inandığım için dün gelişen durumu bugün sizlere yazmak istedim.Adet gecikmesi nedeniyle 2 sene önce dr.a gittiğimde tesadüfen öğrendim miyomum olduğunu(tabii bu 2 yıllık süreçtede aralıklı olarak ta çook dr a muayene oldum.)Bu süreçte ciddi anlamda psikolojik savaş verdim ve gerçekten çok yoruldum.Özel sebeplerle çocuk düşünemediğimiz için de korunmak zorunda kaldık.Bitkisel olarak birçok şey denedim öyleki zaten hassas olan midem hayıt suyundan deliniyordu az daha(yani kendime kendim inanamıyorum şu an)özetle 6 ay sonraki rutin kontrolümde dün miyomumun 6.5-7 cm den 8-9 cm e çıktığını öğrendim.Tomografi,ultrason vs çektirdim.Yakında da ameliyat olucam.Tabii ilk defa ameliyat olacağım için başta kaygılandım ama kararsızlık daha yorucuymuş aslında.İnşallah bir aksilik olmaz,herşey yolunda gider ve buradan sizlere durumu bildiririm.Benim için dua edin arkadaşlar.Allah dert vermesin,dermansız dert hiç vermesin.

Burada paylaştığımız tecrübelerin birbirimize ışık tutacağına inandığım için dün gelişen durumu bugün sizlere yazmak istedim.Adet gecikmesi nedeniyle 2 sene önce dr.a gittiğimde tesadüfen öğrendim miyomum olduğunu(tabii bu 2 yıllık süreçtede aralıklı olarak ta çook dr a muayene oldum.)Bu süreçte ciddi anlamda psikolojik savaş verdim ve gerçekten çok yoruldum.Özel sebeplerle çocuk düşünemediğimiz için de korunmak zorunda kaldık.Bitkisel olarak birçok şey denedim öyleki zaten hassas olan midem hayıt suyundan deliniyordu az daha(yani kendime kendim inanamıyorum şu an)özetle 6 ay sonraki rutin kontrolümde dün miyomumun 6.5-7 cm den 8-9 cm e çıktığını öğrendim.Tomografi,ultrason vs çektirdim.Yakında da ameliyat olucam.Tabii ilk defa ameliyat olacağım için başta kaygılandım ama kararsızlık daha yorucuymuş aslında.İnşallah bir aksilik olmaz,herşey yolunda gider ve buradan sizlere durumu bildiririm.Benim için dua edin arkadaşlar.Allah dert vermesin,dermansız dert hiç vermesin.

hiiç korkma canım.. umarım herşey yolunda gider ben doğumda aldırdım myomumu inan skıntım olmadı şükürler olsn seninde güzel haberlerle geliceğine inanıyorum. tarih belli mi?

bende myom vardı hamileliğe engel değil dendi..ama bir türlü hamile kalamadım..en sonunda laparaskopi yöntemiyle alındı..ve 4 ay sonra hamile kaldım..hatta 3 myomdan birini almamışlar..onunla hamile kaldım..rahat bir hamilelik geçirdim ve sezeryanda kalan myomumuda aldılar.. şimdi 2.bebeğime 13 haftalık hamileyim ve maalesef yine myom var.. benim bünyem bunu yapıyor..myomun yeri önemli..ama ameliyatını hiç kafanızda büyütmeyin işin ehli bi doktorsa hiç bişey olmaz...her 3 kadından 1 inde myom vardır..

selam kızlarr..

canım ne kadar güzel bende myomlu gebelik geçirdim fakat düşükle sonuçlandı sen hangi doktora ameliyat oldun bende ameliyat olmak için doktor arıyorum yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar eskişehirdeyim Allah herkesin gönlünün muradını versin içinde bizimkininde inşallah :69::26:

canım ne kadar güzel bende myomlu gebelik geçirdim fakat düşükle sonuçlandı sen hangi doktora ameliyat oldun bende ameliyat olmak için doktor arıyorum yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar eskişehirdeyim Allah herkesin gönlünün muradını versin içinde bizimkininde inşallah :69::26:

Ankaradayım canım ben.. Drum Aydan BİRİ. ÜZerine tanımam kesinlkle. Allah seninde gönlüne göre versin.

Back