allah razı olsun nehir kardeşim :1hug: burda da yetiştin imdadıma kaydirigubbakcemile5
pazar kısmetse önemli bi misafirim gelecek.. tatlı olarak dha önce yapmadığım bişey olsun istedim.. ne yapsam diye düşünürken buraya girdim ve ilk tıkladığım senin pastan olmuş :)
bakalım yapmayı düşünüyorum kısmetse.. yalnız cumartesi sabahtan geç vakte kadar dışarda olucam. hazırlayamam o gün..
bunu perşembe ya da cumadan yapsam acaba muzları kararır mı pazara kadar
bi fikrin var mı :uhm:
gerçekten çok güzel olmuş, ellerine sağlık, yağlı kağıda direl döküyorsun değil mi tatlım
kolay çıkıyor mu peki kağıttan
Bende tecrübelerimden dolayı söylüyorum.Krem şanti hoş olmuyor 2-3 gün sonra o yüzden benim tavsiyem hamurunu cumadan yap.Krem şantisini ve muzunu pazar koyarsın o zaten 5-10 dk sürer . Bu arada muzlar bazen kararıyor bazende nedenini bilmiyorum kararmıyor durdukça.Yani şansa bırakma işini canım :cokacimcoook
Aaa buda çok güzel olmuş. Ellerine sağlık. Nasıl kalıba koyuyorsun anlayamadım? Ama çok güzel olmuş şekli. Böylede deneyebilirm artık. Tekrar eline sağlık :))
Şimdi anladım canım çok teşekkür ederim. Buda iyi fikir. Peki ölçüleri aynımı bana biraz daha fazla gibi geldi.
Bir kaç kaba ihtiyacınız olacak. Çünkü yumurtanın sarıları ve şeker bir kapta, yumurta akları bi kapta, un ve kabartma tozu bir kapta karıştırılacak.
Krem şantiyide önceden hazırladınızmı bu iş tamam demektir.
Gelelim yapım aşamasına. Resimli olarakta aşağıda anlattım ama buradan dikkat etmeniz gereken detayları vereyim.
4 yemek kaşığı şeker ve 4 yumurtanın sarısını bir kapta iyice çırpın. (Benim düşünceme göre yumurta sarıları şekerle çırpılınca yumurta kokusu olmuyor)
Başka bir kapta ayırdığınız yumurtanın beyazlarını köpükler oluşana kadar çırpın.
Gene bir kapta 4 yemek kaşığı un ve 1 paket kabartma tozunu iyice karıştırın.
Çırptığınız yumurta beyazlarını, yumurta sarıları ve şeker karışımına yavaş yavaş ilave edin ve un+kabartma tozu karışımınıda ekleyip yavaşça çırpın.
Elde edilen karışımı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün.
Kekin hamuru çok az gibi gelecektir ama merak etmeyin yeterli geliyor.Kaşık yardımıyla bütün tepsiye yayın. Çok ince bir hamur olacak.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Yalnız hamur çok ince olduğundan çok çabuk pişiyor. Başından ayrılmayın derim :)
Devamını resimlerde görebilirsiniz.