mutsuzum?

isimsiz00012

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2025
2
0
1
24
sürekli kendımı baskalarıyla kıyaslıyorum , herhangi biri olsa bile istemeden yapıyorum , mesela o kıyasladığım kişinin hayatı dort dortluk , sürekli geziyor eğleniyor hayatı mukemmel benimki ise sıkıcı sıradanmış gibi hissediyorum , ve bunu asla durduramıyorum . bu mesela sadece arkadaslarda da olmuyor konustugum flortum de bile oyle , mesela flortumun hayatı dort dortluk eğlencelıymıste benımkı sıradanmıs gibi hissedip , onu haketmedigimi dusunuyorum hatta bu dusuncelerim yuzunden cok hoslandıgım biriyle konusmayı kestim ve hala o kısıyı unutamadim . gerçekten bunu artık istemeden yapıyorum. aslında bende arkadaslarımla cıkıyorum geziyorum fakat hep bi karsı tarafın , baskasının hayatı benımkıne gore cok daha eğlenceli güzel derdi sıkıntısı yok gibi geliyor . aslında farkındayım herkesin derdi sıkıntısı var ama ben b dusuncelerimi durduramıyorum üzülüyorum . ne yapıcam?

Sosyal medyadan uzak dur bi süre yardım almak istersen de olur kıyaslama ve bu düşüncelerden dolayı iyi gelecektir mutlaka durduramadığım dediğin için söylüyorum bunu üzülmemen için

Kıyas mutsuzluktur.
Sürekli başkalarına bakar, başkalarının elindekiyle kıyaslarsan elindekinin tadını alamazsın.

Hayatta hiçbir şeyim ortalama üstü değil ama kendimi çok değerli buluyorum. Hep kendime en iyi şeyleri layık görüyorum. Hayatıma onları çekiyorum. Bir de dua ediyorum. Sağlığım da hep iyi olursa benden iyisi yok. Kendinize hayatı zulmetmeyin. Herkes kendi dünyasının merkezindedir.

sürekli kendımı baskalarıyla kıyaslıyorum , herhangi biri olsa bile istemeden yapıyorum , mesela o kıyasladığım kişinin hayatı dort dortluk , sürekli geziyor eğleniyor hayatı mukemmel benimki ise sıkıcı sıradanmış gibi hissediyorum , ve bunu asla durduramıyorum . bu mesela sadece arkadaslarda da olmuyor konustugum flortum de bile oyle , mesela flortumun hayatı dort dortluk eğlencelıymıste benımkı sıradanmıs gibi hissedip , onu haketmedigimi dusunuyorum hatta bu dusuncelerim yuzunden cok hoslandıgım biriyle konusmayı kestim ve hala o kısıyı unutamadim . gerçekten bunu artık istemeden yapıyorum. aslında bende arkadaslarımla cıkıyorum geziyorum fakat hep bi karsı tarafın , baskasının hayatı benımkıne gore cok daha eğlenceli güzel derdi sıkıntısı yok gibi geliyor . aslında farkındayım herkesin derdi sıkıntısı var ama ben b dusuncelerimi durduramıyorum üzülüyorum . ne yapıcam?
Bunu bende çok yapıyorum malesef. Hatta evlendikten sonra maddi anlamda çok sıkıntı yaşadığım için aynı dönemlerde evlendiğimiz arkadaşımı sessize almıştım. Çünkü çok rahat yaşıyordu. Haketmediğim şeyleri yaşadığımı düşünüyodum.
Hala zaman zaman kendimi, evimi başkalarıyla kıyaslıyorum ve bunda sosyal medyanın çok etkisi var. İnstagramı dondurunca baya iyi geliyo :)

Back
X