Mutsuzum, esimin sevgisini hissetmiyorum

Cuore

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
550
305
333
Merhaba,
4 senedir evliyim, ve 4 senedir inatci, cabuk sinirlenen ve sevgisini hic belli etmeyen bir adamla yasiyorum.
Hani sürekli memnuniyetsiz insan tipleri olur ya, "yemegin tuzu neden az"dan tartisma yaratip bütün negatif enerjisini sizin üzerinize aktaran.. Esim tam anlamiyla öyle bir insan. 4 senedir bitmek bilmeyen tartismalarimiz var - hergün - ve ben nasil yapiyorum bilmiyorum ama 4 senedir sabrediyorum. Hakarette isittim, ki asla kabul edemeyecegim hakaretleri sineye cekmis durumdayim.
Sesimi yükseltsem, bagirsam da sonuc ayni, onunla düzgün konussamda ayni. Degisen hic birsey yok. Ama hakkini yememek lazim, ilk evlendigimiz zamana göre biraz daha ilimli. Cok az ama. Cünkü benim eski sabrim yok, artik susmuyorum. Daha dogrusu susamiyorum. Esimde kendini bu sebepten az da olsa geri cekiyor.

Ailenin tek erkegi oldugu icinde biraz pofpoflanarak büyütülmüs. Kayinvalidem kendisi de söyler. Bir dedigini iki etmemisler. Hic zor'u görmemis. Bu sebebtende is hayatin da sIkIntilari oldu. Kimseye sabri yok, herkes ona sabretsin, gönlünü oksasin istiyor. Cocukken yasadigi sIkIntIlardan bahsedecek olursak hemen hemen hergün alkol alan ve anneye siddet uygulayan bir babaya sahipmis. O adami simdi görseniz, "bu adam mi siddet uygulamis?" dersiniz. Esimin babasina olan soguklugu, cocuklugunda görmedigi sevgiden kaynaklaniyor, biliyorum.
Ve malesef acisini ben cekiyorum. Bütün yasadigi psikolojik travmalarinin yükü altinda ben kaliyorum. Psikolog degilim ama okudugum kitaplardan az cok bu sonuca vardim, lütfen yanlisim varsa düzeltin.

Yeni evli insanlar birbirlerini gördükleri an öperler, sarilirlar degil mi? Sadece filmlerde olmuyordur bunlar? Ne bileyim bakislarda bir farklilik olur. Ben bunlari evlendikten sonra hic yasamadim. Hala da yasamiyorum. Sevdigini biliyorum, ama bunu hissedemiyorum. Ruhumu oksayan sözler duymak istiyorum bazen, ara sira gelip sarilmasini istiyorum, canim karim demesini bekliyorum. Ama hic biri yok esimde.
Sevgiliyken devamli sevdigini söylerdi. Yine odundu ama bu kadar degildi. Nisanlilikta biraz azaldi, evlendikten sonra iyice bosladi. Benimle ara sira gülüyor herhangi bir mevzuya, yemegini yapiyorum, camasirini yikiyorum ve cok afedersiniz tabir-i caizse kadinlik yapiyorum ona, is orda bitiyor. Bizim hayatimizda kari-koca iliskisinin tablosu bu sekilde.

Isin kisa özü ben cok mutsuzum. Esim var ama kendimi cok yalniz hissediyorum. Kendi halime üzülüp agliyorum zaman zaman. Esim en iyi dostum olsun isterdim, ama onunla o kadar yalnizim ki. Defalarca ona ilgi bekledigimi söyledim, "ben öyle sarilmayi seven romantik bir adam degilim anlamiyor musun" dedi her zaman.

Napayim ben simdi?

Son düzenleme:
Ya boyle kabul edeceksiniz,degismez cunku... Ya da ....

Ümitsiz vaka yani
Huyum boyle diyor adam kendi agziyla...
Degisme sansi yok bu saatten sonra...Sanmiyorum...Eger bu huyuna katlanacak kadar seviyorsan birsey diyemem...Ama hayir diyorsan ,hayatini karartmaya gerek var mi
?

Sen yanaşıp, ortam yaratmaya çalışmayı deneyebilirsin . Eşine güzel , sevgi dolu , aşk dolu sözler söyle . Evde de olsanız sık sık her fırsatta sarıl , evde mesela tv izlerken hiç birşey demeden yanına otur elini tut , dizine uzan , ansızın minik öpücükler kondur . Aklina gelen benzer şeyleri yapabilirsin .
Tepkisiz kalsa da pes etme , tabii şikayette etme . Ilımlı ve neşeli olmaya çalış .
Zamanla belki biraz daha duygularını dile getirmeyi , dokunmayı sever .

Actigin butun konularda icerikleri silmissin. Bunda da icerik sileceksen yazmayalim tatlim?

Amaan üzülme, benimki de bu modelden. Eskiden bir çiçek alır gelirdi, ben de ne diye çiçeğe para verdin, bunun yerine iki paket sigara alsaydım dedim. Demez olaydım adam duygularını o günden beri iki paket sigarayla ifade ediyor. Şimdilerde sakinleştirici kullanıyor, negatifliğini attı ama hala bir pozitiflik kazanamadı. Beklemedeyim.

Iyide sevgiliykendw odundu diyorsun.niye evlendin ki böyle bir adamla.daha sevgikiyken böyleyse evlenince iyice ilgisuz olucagini bilmen gerekirdi.esinin seni sevdigini düşünmüyorum sadece sen onun nazini cektigin icin senle evlenmis gibi.

Nisanliyken de belli etmis aslinda. Seviyorsaniz cekersiniz yoksa degismez bu adam.

Esinizin karakteri bu sekilde olabilir.
Belkide cocuklugundan beri sevildigini hissetmediginden oda sevgisini gostermiyordur.
Benim annemde sevgisini hic gosteremeyenler kervanindan.
Zaman zaman yahu beni sevmiyor mu acaba annem diye dusundugum olur.
Ancak siz bu durumdan cok muzdaripseniz (ki oyle anladigim kadariyla) bir orta yol bulmaya calisin esinizle.
Mutluluklar..

Esiniz oylede siz nasilsiniz ona karsi
Bazen o oyleyse ben ne davrancam beee askla sevgiyle diyolar
Alistirmaya calissaniz

Siz, o size istediginiz giibi davranmasa bile siz ona istediginiZ gibi olsaniz

En azindan alisir bu halinize
Belki farkina varir

Evlilik bir sure sonra aliskanliklara donuyo
Ben fazla sirnasigim yada bilemiyoum

Cok denedim. SIkIliyorum diyor. Istemiyor. Yakin temastan hic hoslanmiyor. Ailesine karsida öyle. Söylediginiz herseyi denedim ama nafile. Bende geri adim attigimi farkettim. Gecen gün icimden "esime seni seviyorum demeyeli ne kadar uzun zaman oldu" diye gecirdim. Gercekten o uzak durdukca, ben yapiskan gibi yapismak istemiyorum, böyle seyler karsilikli olur.
Inanin birazcik sevgisini hissedebilsem, huysuzluklarinin bazilarinida görmezden gelirim eminim. Sevgi vermeyisi, üstüne bide huysuz davranislari beni iyice ona karsi uzaklastiriyor. Bende eskisi gibi degilim ama bu durumdan memnunda degilim.

Insallah düzelir <3

Nisanliyken de belli etmis aslinda. Seviyorsaniz cekersiniz yoksa degismez bu adam.

Cok tecrübesizdim. Esim benim ilk erkek arkadasimdi. Herkesi öyle zannettim sanirim. Odundu ama yinede sevgisini hakkiyla belli ederdi ozamanlar. Bende sevdim onu, yoksa evlenmezdim. Ama evlendikten sonra tavirlari dahada cok degisti. Evlenince kaybetme korkusunu yitirdi diye düsünüyorum.

Yukarida da dedigim gibi cok tecrübesizdim, esimden önce kimseyle cikmadim, evlenecegim insani beklemek istedim, iste nasip mi diyelim ne diyelim, esimin teklifini geri ceviremedim.Son dediginiz seyi cok düsündüm. Esim bana ilk zamanlar benim nazimi cekiyorsun gibi seyler söylemisti. Acaba diyordum, bu sebepten mi beni secti. Siz bile hissettiyseniz ta ordan
Ama artik cekmiyorum, cekemiyorum. Ben erkegim, o kadin sanki.

Yazınızı okurken sanki kendimi okudum o kadar çok benzer yanlar var ki hayatlarımızda neredeyse birebir ..
Sizi çok iyi anlıyorum iki kişilik yalnızlık çok zormuş .. Ben de 2 yıldır evliyim anlattığınız nerdeyse herşey çok uyuyor benim yaşadıklarıma da .. Ben bir sınav olarak görüyorum yaşadıklarımı bazen çabalamak, bazen isyan etmek bazen de sadece durup izlemekle yetiniyorum şimdilik ...
Eğer eşiniz kabul ederse bir ilişki danışmanına gitmenizi öneririm ..
Ayrılma düşüncesinde değilseniz kalıcı bir çözüm için terapi şart ..
Ben eşimi ikna edemiyorum ve şu yaşanılanlar karşısında başka da bir çözüm yolu akla gelmiyor ..

Siz de mi? Cok üzüldüm. Kendime üzülmüs kadar. Cok cirkin bir söz vardir hic sevmem "ipleri eline vermek" gibi, ki evli insanlar arasinda ne ipi diye düsünürdüm ama tam anlamiyla dogru bir sözmüs. Hosunuza gitmeyen seylere tavrinizi mutlaka koyun, yoksa o iki sene benimki gibi olur 4 sene ama hic birsey degismez. Ben gecen sene biraz biraz sert cikmaya basladim artik eskisi gibi susmuyorum, her lafina bende karsilik veriyorum. Bazen bakiyorum tartismamak icin artik susuyor. Ne yazik ki hic hos degil yaptigim biliyorum, ama onun geri adim atmasi icin, zamaninda eline verdigim ipin ucundan tutmam gerekiyormus.
Ama hepsinden en önemlisi, en can yakici da sevgisini hissedememek. Tamam hadi huysuz, kaprisli bir adam, ama birazcik sevigisini belli etse, gönlümü hos tutmayi bilse, ben o huysuzluklarini zamanla törpülemesinide bilirim. Ama sevgi hissetmeyince, insan gercekten kimin icin ugrasiyorum diye düsünmeye basliyor bir zaman sonra.
Terapisti düsünmedim degil, esime söylemedim ama kabul edecegini zannetmiyorum.

Lütfen sunu unutmayin, caninizi sIkan seylere tepkisiz kalmayin, EN UFAK BIRSEY DAHI OLSA. En azindan huysuzlugunu azaltin böylelikle.

Allah yardimciniz olsun.

bir kitap vardı sevgi dilleriyle ilgili. bazı insan sevdiğini sözlerle belli eder bazısı dokunarak bazısı vakit geçirerek. ben de sizin gibiyim sürekli duymak, sevilmek isterim sizi çok iyi anlıyorum. ama eşinizin sanırım sevgi dili farklı. bir de erkeklerin çoğu bu durumda. birçok kadın ilgisizlikten şikayetçi. o yüzden başka yollar bulun derim, erkekler bizim gibi değiller, onlarda duygular o kadar hakim değil. biz annelik içgüdüsünden dolayı fazla duygu yüklüyüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…