MUTSUZLUKTAN BESLENİYORUM..

Kesinlikle yardım almanız gerek. Devlet hastanelerini araştırın, bir çoğunda psikolog oluyor. Bazen belediyelerde de oluyor. 500-600 çok uçuk rakamlar, 250 gibi rakamlara da bulabilirsiniz iyi bir psikolog. Bazı üniversiteler öğrencilerinin öğrenimleri için ücretsiz terapi hizmeti veriyor. Araştırın. Ömrünüzü böyle mi geçireceksiniz pahalı diye? Kanser olsanız mesela. Bi ilacı çok pahalı diye almayacak mıydınız? Tamam ölmeyeceksiniz ama aşırı mutsuz yaşamanın da pek farko yok, gerekirse borç alın, kredi çekin ama gidin. Çocuğunuzu da çok etkilersiniz. Anneleri psikolojik problemli olan çocukların da psikolojik sıkıntıları oluyor. Kesinlikle destek almalısınız. Kendinize yazık etmeyin. Sevgiler

evet haklısınız bana sonucundan dolayı gereksiz geldiği için vermiyorum yoksa zamanında vermişliğim var bu ücretleri ama bana doktorun söylediği devamlı destek al yani ben her ay zorlanırım.. devletten araştırma yapacağım çok teşekkür ederim

Hep gitmenize gerek yok tabi ki. İşinin ehli bir terapiste gittiğinizde örneğin en fazla 2 yıl içerisinde (ama en fazla! 1 de olabilir bu) duygularınızı tanımayı, duygularınızla başetmeyi, sağlıklı davranış ve iletişim biçimlerini öğreneceksiniz. Bunları öğrendikten sonra kendiniz uygulamaya başlayacaksınız ve artık mutsuzluğu yönetebiliyor olacaksınız. Ömür boyu gidenler de var tabi ama onlar daha maddi imkanı olanlar. Benim de imkanım olsa ben de ömür boyu giderdim, büyük rahatlık

Mutsuzluk... Ah mutsuzluk. Ayni senin gibi gecici mutluluklar yasiyorum. Artik kabullendim kendimi. Artik cogu zaman gezmeye gitmek bile istemiyorum. Bastan heyecan duyup sonra bir huzun kapliyor beni hersey mahvoluyor gibi oluyor. Benimde senden cok baska baska takıntılarim var. Manik depresyon ve anksiyete hastasiyim. Birde buna asiri asabiyet, sinir eklendi. Sinirden kendimi parcalamak istedigim zamanları biliyorum.
Boyle yasamak oyle zor ki, hayattan hiç zevk almamak. Mesela eşimle ne zaman kavga etsem dünyanın sonunda yasiyormuşum tek kalmisim gibi. Ölümü bekler gibi oyle mutsuz oluyorum. Çektiğim acıyı anlatamam. Halbuki ne gerek var kendimi boylesine yipratmaya? Ama yok elimde degilki...

mutlaka gidicem canım çok teşekkür ederim dediğin gibi önemli olan başetmeyi öğrenebilmek..

ne iyi anladım seni.. binbir heycan ve emekle beklediğim şeyde bile saniyeler içinde heves gitmesi.. bak bir örnek vereyim benim eşim başka şehirdeydi sevgiliyken ve yanıma ayda bir falan geliyordu bazen daha uzun günü birlik gelir giderdi aylarca beklerdim ağlardım çok özlediğim için ama geldiği gün en ufak bir moral bozukluğumda tüm hevesim giderdi ve bütün gün yüzüm gülmezdi akşamına döneceğini bildiğim halde tutamazdım kendimi..

Ortada hiç bir sebep yok diyorsunuz ya;vardır ama ortada değil geçmişte,çocukluğunuzda.Zihin öyle bir mekanizmadır ki ne yarım kalırsa alt planda siz farketmesinizde onları tamamlamaya çalışır.Bilgisayardaki kullanmadığınız sekmelerin ekranda görünmese bile orada olması gibi.Ve bunlar zamanla çeşitli takıntılara,mutsuzluklara neden olabilir.İçinizdeki o günlerden kalan yanlarınız yaşamaya ve size kendisini ifade etmeye çalışıyor.Bir nevi zihniniz geçmişte,siz ise bugündesiniz.Bu elbette bir uyumsuzluk oluşturur.Zihindeki düşüncelerden kurtulmak ve takıntıları bırakmakla ilgili Youtube da İzzet Güllü adlı psikoloğun video ve makaleleleri çok kişiye umut veriyor.Tavsiye ederim.

Yazdıklarınızı okudum,biraz evet kaygı bozukluğu gibi sizdeki durum.Ancak öyle yolun başındasınız ki insanın dertleri ya da hayat telaşı fazlalaşınca inanın daha güçlü biri çıkıyor içinden.Bence şu an hayatınızda bir şeyler yerli yerinde bakın sizi seven bir eşiniz var,evladınız var,sağlıklısınız,rızkınız var yani çok çok daha olumsuz olaylar içinde olabilirdiniz onun için bu bana göre benim algıladığım içinde bulunduğunuz şartları görememek daha çok.Kendinize ve hayatınıza dışarıdan bakmayı deneyin.Eşi olmayan,evlenemeyen bir yuva kuramayanlar var.Evlat sahibi olamayanlar var.Sağlığı için çabalayanlar.İşi olmayanlar,evi olmayanlar ve dünya borcu olanlar var.Bence her gün yataktan kalkarken şükredin sahip olduklarınıza ve o düşünceler geldiğinde de yerlerini iyi şeylerle değiştirmeye çalışın derim.Tedavi lazım ancak ilaç tedavileri de biraz yorucu olabilir konuşarak terapi alabilirsiniz.Unutmayın ne dertler var ve insanlar çok güçlü duruyorlar Allah dert vermesin.

Çocukken çok daha mutlu biriydim yine takıntılarım vardı fakat bu kadar aşırı değildi ama yinede dediğinizde doğruluk payı olcağını düşünüyorum tavsiyenizide mutlaka dikkate alıcam

Kesinlikle öyle düşünüyorum ne dertleri olan insanlar var hatta en yakınlarımda dahi var bunları düşündüğümde biraz daha toparlıyorum ama malesef çok kısa sürüyor.. kendimi sürekli herşeyin iyi gideceğine dair telkin etmeliyim sanırım

sanki kendimi okudum çoğu seylerim aynı diyebilirim hayatımı zehir ederek yaşıyorum yıllar önce bana yapılan yanlışları düşüne düşüne bu hale geldim aklımdan çıkmıyolar halbuki herkes unuttu ben hala ordayım bu düşüncelerden kurtulmalısın diye elestiriler alıyorum ama devam

Öncelikle yazdıklarının bir kısmı bendede zaman zaman oluyor içim daralıyor işe kendimi veremiyorum fakat sihirli değnek yok bir anda herşeyin düzelmesini tabiki bekleme ama düzelmesi için tabiki çaba sarfetmek gerekli eminimki çaba veriyorsunuzdur kitap çok ama çok rahatlatıyor elbette ki çok zor sabah mutsuz uyanmak ansızın ağlamalar fakat yaşadığım dönemler oluyor bir düşünün bu sorunlardan başka insanlarda ne kadar büyük problemler var önce sağlık hiçbir sorun kalıcı değil sadece bunu düşün geçecektir.

Ben de kısmen öyleyim. Birkaç takıntım var hayat kalitemi düşüren. Ama mesela fark ettim ki bazı arkadaşlarımın-ki çok azlar-yanında kendimi daha farklı ve iyi hissediyorum. Gözüme pembe bir gözlük takılmış gibi oluyo basın insanlarla birlikteyken.özel bi şey yapmadan sadece vakit gecirerek. Siz de çevrenizden bu tip bir sosyal yardım alabilirsiniz.

Ya resmen beni anlatmissiniz. Ben de esim atandı bi ile, yerimizi yurdumuzu birakip buraya yerlestik. bebegimiz oldu burda cok yalnızım çalışmıyorum ben de eskinden cok neşeli, cevresi olan hep gulen ve mutlu biriydim. Issizlik, baska bir sehir, yalnizlik, bebekle tek basina kalmak, teror olaylarina bikac defa denk gelmis olmak, haberler, bebekler, ölümler beni artik o kadar değiştirdi ki her habere ağlıyorum, gunlerce aklimdan çıkmıyor, dusunmekten uyuyamıyorum. Aynen ben de kaynanam burnunu karistiyor mesela cildiriyorum, yavas hareket ediyor fesatlık dusunuyor, gitmeden kafamda sunu yaparsa bunu yaparsa ne derim vs diye kuruyorum da kuruyorum. Her seyi takinti yapar hale geldim. Bide artik o kadar cabuk sinirleniyorum ki kizima bazen bağırıyorum aninda da yumusayip saatlerce ağlıyorum. Psikologa gittim 4 seanstan sonra hemen ekstra para isteyen testlere vs girdiler isleri güçleri para gitmekten vazgeçtim. Ayni ben de kocama cok asigim, evlendim evlenirken neseli olan ben simdi sürekli sikayet eden, aglayan, her an duygu durumu değişen birine dönüştüm o da idare etmeye çalışıyor ama nereye kadar yani. Daha ne ornekler veririm aynı sizinki gibi cok caresiz hissediyorum

Merhaba :) uzun aradan sonra konumun tekrar okunmasıyla burdayım. öncelikle ben baya yol kateddim yani şöyle daha önce doktora gittiğimde bir ilaç vermişti ve ben bırakmıştım işe yaramıyor diye o ilaca tekrar başladım. düzenli kullanıyorum bana tek yararı düşünmemek oldu haliyle düşünmediğim için daha mutlu olduğumu farkettim.dilerseniz özelden konuşabiliriz. birde benim gibi olan insanlar olduğunu gördüm çevremde buda bir nebze rahatlattı beni anormal değilmişim dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…