- 29 Haziran 2017
- 392
- 1.094
yasadıgın sey affedilmeyeck birseymi ?doğru.. Ancak benim içimi kemiren şey dediğim gibi şuan cesaret edip boşanamıyorum ya ilerde keşke o zamanlar cesaret etseydim dersem??... Y pişman olursam...
Bende gecmiste bana yapilan haksizliklari bir turlu unutamiyorum aklima geldikce hep uzuluyorum.Merhaba arkadaşlar geçmişe takılı kalmayıp önümüze nasıl bakabiliriz? Bunun için piskiyatriste gitmek nasıl bir fikir sizce? Daha önce giden oldu mu? Piskolog dinleyip fikir verir diye biliyorum ama piskiyatrist tıbbi müdahalede de bulunabiliyor sanırım. İkisinin de ücretleri pahalı ben randevu aldım bi piskiyatriste 150 tl yarım saati.. Umarım param boşa gitmez.. Kafam sürekli geçmişe takılı hüzünleniyorum mutlu olamıyorum geçmişi unut düşünmemeye çalış demeyin çünkü yapamıyorum. Evliliğimden işimden yaşantımdan herşeyden pişmanlık duyuyorum zaman zaman.
Aranızda piskiyatriste veya piskoloğa gitmiş tavsiyeler almış bunu paylaşacak kişiler var mı birbirimize yardımcı olalım. Ben yarın gideceğim deneyimimi size de aktarırım ancak sizin deneyimlerinizi duymaya ihtiyacım var şuan. Yardımlarınız için çokk teşekkürler şimdiden, ki zaten her yorum yapana cevap veriyorum :)
Not: Eski konularımı okuyup onun üzerinden yorum yapmayın lütfen, o konularda yeterince konuştuk..
Ben gittim hic dinlemeden sadece ilac yazip gonderiyorlar sinir oluyorum onlara..Devlet hastanelerinde ki psikologlara giden var mı arkadaşlar? Faydası oluyor mu?
Birçok dr bu yöntemleri kullanıyor. Bilinaçtı temizleme hafıza kaybına neden olmaz. Onları gereğinden fazla büyütmememizi sağlar. Bilinçaltındaki birçok şeyi bilinç düzeyine getirerek onlarla yüzleşmemizi ve başa çıkmamızı hafifletmemizi sağlar. Kızgınlıklarımız kırgınlıklarımız sırtımızda koca bir yük olur ve en çok bize zarar verir. ofelya kaprol mesela önemli bir psikoterapist. Bunun gibi terapiler ve telkinler kullanıyor ve ciddi seans ücretleri var. İnternette onun ve bazı psikoterapistlerin hazır videoları da var. Ben kendi adıma çok faydalandım iyi geldi. Sürekli geçmişle yaşamak geçmişi hatırlamak insanı hasta eder. Geçmişi bir deneyim hataları bir ders olarak görmek dersi alıp yola bakmak bugüne odaklanmak gerekir. Yine aynı şekilde sürekli gelecekte yaşamak da insana iyi gelmez. Kaygı bozukluguna neden olur. Tekrar ediyorum. Bu telkinler beyninizin içini boşaltmaz. Hafızanız yerindedir. Sadece onları serbest bırakmanızı sürekli sırtınızda taşımamanızı sağlar. Geçmişin yorgunluğunu hafifletmenizde yardımcı olur.Bence söylediği yöntemler çok caniceBizi biz yapan eylemlerin hepsi bu kaçtıklarımız, savaşamadıklarımız. Geçmişi unutmak, bilinçaltı temizlemek... Eğer doktora gidecekseniz onlar bunları yok etmenizde değil varlıklarıyla nasıl başa çıkacağınızla ilgilenecektir zaten.
+1psikiyatri şu anda en son düşüneceginiz çözüm olmalı bence
gidiceksiniz sizi dinleyecek birkaç birşey söyleyip
muhtemelen 10 mg bir antidepresan yazacak
ilaçlarla mutlu olmaya unutmaya çalışmak çözüm olmuyor canım ben kendimden biliyorum
sana tavsiyem bolca dua et ve Allah a sığın
en iyi huzuru O veriyor
ben ilaç kullanıyordum ama baktım ki bütün hayatımı esir aldılar
bıraktığım an iki katı olarak geri dönüyordu sorunlar
bende en son güzel bir kitap aldım okumaya başladım
içim sıkıldıkça kalkıp namaz kıldım
Allaha şükür şuan iyiyim
herşey yolunda gitti ve şuan yeniden anne olmayı düşünüyorum
insan beyni mükemmel yaratılmıştır
başarabilirsin kendi kendine
sevgiler
deneyeceğim teşekkür ederimGeçmişi unutma, bilinçaltı temizleme, başkalarını affetme, kendini affetme vb. teklinleri ve olumlamaları var nette. Dinleyin bol bol. Çok faydası olacak.
bugün gideceğim bakalım saat 4 e doğru nasıl olacak..Ben!
Kesinlikle araştır adam gibi bir psikiyatra git. İstediğin kadar mükemmel sonuç alamayabilirsin ama yılma ilaçlarını kullan
fikrinize teşekkür ederim ancak mutlu edebilecek bir odağım yok maalesef..yazacağım sadece bir fikir ;odak noktanızı değiştirin,sizi mutlu edecek bir şeye odaklanın tabi psikiyatr ve psikologdan destek alın
evet hayatımızda hep var olacak şeyler sonuçta önemli olan baş etmeyi öğrenmek..Bence söylediği yöntemler çok caniceBizi biz yapan eylemlerin hepsi bu kaçtıklarımız, savaşamadıklarımız. Geçmişi unutmak, bilinçaltı temizlemek... Eğer doktora gidecekseniz onlar bunları yok etmenizde değil varlıklarıyla nasıl başa çıkacağınızla ilgilenecektir zaten.
aslında ikiniz de farklı yollardan aynı şeyi diyorsunuz bence :)ömür boyu geçmişte yaptığım hatanın bedelini mi beni ben yapıyor diye mi taşıyacağım.
yaşamda mutlu olmak istiyorsak hatalarımızıda olduğu zamanda bırakmak gerek,gerekli edinimi aldıktan sonra,
kaldı ki konu sahibi hata çemberinden çıkamıyor , yaptığı hataları kabul edip,bilinç altını boşaltsa farkına varacak gücünün, enerjisinin,guzelliklerin
çoğu insana göre affedilmeyecek şeyler olsa da ben o kadar kolay vazgeçemiyorum evliliğmden.. önceki konularda yazmıştımyasadıgın sey affedilmeyeck birseymi ?
keşke hiç aklımıza gelmese dimi.. ne güzel olurduBende gecmiste bana yapilan haksizliklari bir turlu unutamiyorum aklima geldikce hep uzuluyorum.
Neden ben diye herkes iyi ben cok mu kotuyum diye dusunuyorum hep..
Ama zanla geciyor aklima geldikce uzuluyorum sadece..
darısı başıma inşallah...Birçok dr bu yöntemleri kullanıyor. Bilinaçtı temizleme hafıza kaybına neden olmaz. Onları gereğinden fazla büyütmememizi sağlar. Bilinçaltındaki birçok şeyi bilinç düzeyine getirerek onlarla yüzleşmemizi ve başa çıkmamızı hafifletmemizi sağlar. Kızgınlıklarımız kırgınlıklarımız sırtımızda koca bir yük olur ve en çok bize zarar verir. ofelya kaprol mesela önemli bir psikoterapist. Bunun gibi terapiler ve telkinler kullanıyor ve ciddi seans ücretleri var. İnternette onun ve bazı psikoterapistlerin hazır videoları da var. Ben kendi adıma çok faydalandım iyi geldi. Sürekli geçmişle yaşamak geçmişi hatırlamak insanı hasta eder. Geçmişi bir deneyim hataları bir ders olarak görmek dersi alıp yola bakmak bugüne odaklanmak gerekir. Yine aynı şekilde sürekli gelecekte yaşamak da insana iyi gelmez. Kaygı bozukluguna neden olur. Tekrar ediyorum. Bu telkinler beyninizin içini boşaltmaz. Hafızanız yerindedir. Sadece onları serbest bırakmanızı sürekli sırtınızda taşımamanızı sağlar. Geçmişin yorgunluğunu hafifletmenizde yardımcı olur.
Bu arada hem psikiyatre hem psikologa gittim güzel paralar verdim kiminin faydasını gördüm kiminin göremedim. Bir çok kitap okudum okuyorum. Telkinleri de arada yaparım. Geçmişi sırtımda taşımak o kadar zordu ki bugünü yaşayamıyordum. Şimdi daha ıyıyım şükür
amin canım cümlemize inşallah.. böyle yorumları görünce bugün gidip gitmemek konusunda kararsız kalıyorum..+1
Bunun yaninda imkan varsa psikolog destegi de alinabilir.. Psikiyatrik vaka gibi gelmedi bana.. Rabbim ferahlik versin..
Namazı birakmasaydin rabbim sana imtihanı veriyor imtihan verdikce isyan etme sakın hep şükret Allah'a. Sabret. Bu günler gelip geçici. Biliyorsun bu dinyada misafiriz gerçek dünya olmadığı unutma!Evet muhtemelen ilaç verecek ama ben ilaç istemediğimiz söyleyeceğim inşallah ters tepki vermez doktor o zaman neden geldin demez. Acaba piskoloğa mı gitsem onun yerine?
Bir ara sizin dediğiniz gibi namaza başlamıştım bol dua ediyordum kitap okuyordum, hatta her duamda namaz kılmaktan ayırma diye dua ederdim rabbime ancak başıma öyle kötü şeyler geldi ki Allah affetsin namazı bıraktım.. Başım sıkıştığında namaza başlardım geçince bırakırdım hep Allah da beni böyle cezalandırdı işte diye düşünüyorum namaza başlamaya da yüzüm tutmuyor yine bırakacağımı düşünüyorum çünkü... Hayattan tat almıyorum resmen artık... İnşallah bende zamanla doğru yolu bulurum.
inşallah olabilir bu dediklerin ..Geçmişi unutmak zordu yaşadığı herşey kitap haline getirir yakacaksın o geçmiş kitabını
Dusunmeyeceksin biseyler meşgul olacaksınız kindar insanlar unutmazlar
Ben kindar degilim bana ne kötülüğü yaparsalar Allah'a havale ederim Allah büyüktur kafama takmadikca onların basina gelir kötülüğü. Bu dünya etme bulma dünyası. Ne ekersen onu biçersin susacaksin bosvereceksin bununla ilgili yapan kişiler eminm ki çok mutludur. Ben en çok pozitif insanlara bayılırım.:) Onlarla arkadaş ol pozitif seni mutlu olduğu yere götürür
inşallah yolun sonu hepimiz için hayırlı bir yere çıkar mutlu ve güzel bir yere çıkarNamazı birakmasaydin rabbim sana imtihanı veriyor imtihan verdikce isyan etme sakın hep şükret Allah'a. Sabret. Bu günler gelip geçici. Biliyorsun bu dinyada misafiriz gerçek dünya olmadığı unutma!
psikiyatri şu anda en son düşüneceginiz çözüm olmalı bence
gidiceksiniz sizi dinleyecek birkaç birşey söyleyip
muhtemelen 10 mg bir antidepresan yazacak
ilaçlarla mutlu olmaya unutmaya çalışmak çözüm olmuyor canım ben kendimden biliyorum
sana tavsiyem bolca dua et ve Allah a sığın
en iyi huzuru O veriyor
ben ilaç kullanıyordum ama baktım ki bütün hayatımı esir aldılar
bıraktığım an iki katı olarak geri dönüyordu sorunlar
bende en son güzel bir kitap aldım okumaya başladım
içim sıkıldıkça kalkıp namaz kıldım
Allaha şükür şuan iyiyim
herşey yolunda gitti ve şuan yeniden anne olmayı düşünüyorum
insan beyni mükemmel yaratılmıştır
başarabilirsin kendi kendine
sevgiler
psikiyatrist ilaç yazar ilaçları kullanmaya başlar ve er ay ki durumu kontrol için yeniden gidersiniz
ilaçlar sizi uyuşturur ve mutlu oldum sanırsınız
psikolog dinler ilaç yazamaz
bu senslar sizi rahatlatır ama düzenli gitmek durumundasınız
güzel para dökersiniz
ve tüm bunlara rağmen iş yine kendinizde biter
ilaçlar ya da başka bir insan sizi iyi etmez yalnızca geçici rahatlama sağlar