Mutsuzluğu nasıl yenebiliriz? Geçmişin yükü nasıl geçer?

Devlet hastanelerinde ki psikologlara giden var mı arkadaşlar? Faydası oluyor mu?

Bende gecmiste bana yapilan haksizliklari bir turlu unutamiyorum aklima geldikce hep uzuluyorum.
Neden ben diye herkes iyi ben cok mu kotuyum diye dusunuyorum hep..
Ama zanla geciyor aklima geldikce uzuluyorum sadece..

Birçok dr bu yöntemleri kullanıyor. Bilinaçtı temizleme hafıza kaybına neden olmaz. Onları gereğinden fazla büyütmememizi sağlar. Bilinçaltındaki birçok şeyi bilinç düzeyine getirerek onlarla yüzleşmemizi ve başa çıkmamızı hafifletmemizi sağlar. Kızgınlıklarımız kırgınlıklarımız sırtımızda koca bir yük olur ve en çok bize zarar verir. ofelya kaprol mesela önemli bir psikoterapist. Bunun gibi terapiler ve telkinler kullanıyor ve ciddi seans ücretleri var. İnternette onun ve bazı psikoterapistlerin hazır videoları da var. Ben kendi adıma çok faydalandım iyi geldi. Sürekli geçmişle yaşamak geçmişi hatırlamak insanı hasta eder. Geçmişi bir deneyim hataları bir ders olarak görmek dersi alıp yola bakmak bugüne odaklanmak gerekir. Yine aynı şekilde sürekli gelecekte yaşamak da insana iyi gelmez. Kaygı bozukluguna neden olur. Tekrar ediyorum. Bu telkinler beyninizin içini boşaltmaz. Hafızanız yerindedir. Sadece onları serbest bırakmanızı sürekli sırtınızda taşımamanızı sağlar. Geçmişin yorgunluğunu hafifletmenizde yardımcı olur.

Bu arada hem psikiyatre hem psikologa gittim güzel paralar verdim kiminin faydasını gördüm kiminin göremedim. Bir çok kitap okudum okuyorum. Telkinleri de arada yaparım. Geçmişi sırtımda taşımak o kadar zordu ki bugünü yaşayamıyordum. Şimdi daha ıyıyım şükür

+1
Bunun yaninda imkan varsa psikolog destegi de alinabilir.. Psikiyatrik vaka gibi gelmedi bana.. Rabbim ferahlik versin..

Geçmişi unutma, bilinçaltı temizleme, başkalarını affetme, kendini affetme vb. teklinleri ve olumlamaları var nette. Dinleyin bol bol. Çok faydası olacak.
deneyeceğim teşekkür ederim

Ben!
Kesinlikle araştır adam gibi bir psikiyatra git. İstediğin kadar mükemmel sonuç alamayabilirsin ama yılma ilaçlarını kullan
bugün gideceğim bakalım saat 4 e doğru nasıl olacak..

yazacağım sadece bir fikir ;odak noktanızı değiştirin,sizi mutlu edecek bir şeye odaklanın tabi psikiyatr ve psikologdan destek alın
fikrinize teşekkür ederim ancak mutlu edebilecek bir odağım yok maalesef..

evet hayatımızda hep var olacak şeyler sonuçta önemli olan baş etmeyi öğrenmek..

aslında ikiniz de farklı yollardan aynı şeyi diyorsunuz bence :)

yasadıgın sey affedilmeyeck birseymi ?
çoğu insana göre affedilmeyecek şeyler olsa da ben o kadar kolay vazgeçemiyorum evliliğmden.. önceki konularda yazmıştım bakın isterseniz sizde affedilmeyecek şeyler olduğunu düşüneceksiniz bence

Bende gecmiste bana yapilan haksizliklari bir turlu unutamiyorum aklima geldikce hep uzuluyorum.
Neden ben diye herkes iyi ben cok mu kotuyum diye dusunuyorum hep..
Ama zanla geciyor aklima geldikce uzuluyorum sadece..
keşke hiç aklımıza gelmese dimi.. ne güzel olurdu

Geçmişi unutmak zordu yaşadığı herşey kitap haline getirir yakacaksın o geçmiş kitabını
Dusunmeyeceksin biseyler meşgul olacaksınız kindar insanlar unutmazlar
Ben kindar degilim bana ne kötülüğü yaparsalar Allah'a havale ederim Allah büyüktur kafama takmadikca onların basina gelir kötülüğü. Bu dünya etme bulma dünyası. Ne ekersen onu biçersin susacaksin bosvereceksin bununla ilgili yapan kişiler eminm ki çok mutludur. Ben en çok pozitif insanlara bayılırım.:) Onlarla arkadaş ol pozitif seni mutlu olduğu yere götürür

darısı başıma inşallah...

+1
Bunun yaninda imkan varsa psikolog destegi de alinabilir.. Psikiyatrik vaka gibi gelmedi bana.. Rabbim ferahlik versin..
amin canım cümlemize inşallah.. böyle yorumları görünce bugün gidip gitmemek konusunda kararsız kalıyorum..

Namazı birakmasaydin rabbim sana imtihanı veriyor imtihan verdikce isyan etme sakın hep şükret Allah'a. Sabret. Bu günler gelip geçici. Biliyorsun bu dinyada misafiriz gerçek dünya olmadığı unutma!

inşallah olabilir bu dediklerin ..

Namazı birakmasaydin rabbim sana imtihanı veriyor imtihan verdikce isyan etme sakın hep şükret Allah'a. Sabret. Bu günler gelip geçici. Biliyorsun bu dinyada misafiriz gerçek dünya olmadığı unutma!
inşallah yolun sonu hepimiz için hayırlı bir yere çıkar mutlu ve güzel bir yere çıkar

Çok cahilce yorumlar...
Şaşkınlık içindeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…