canım benim çok geçmiş olsun yaşadıklarına çok üzüldüm benim o gibi ataklarım olmadığı için gitmek istemedim psikiyatriste.. şimdilik psikolog benim için daha iyi olacak sanırımÖncelikle geçmiş olsun demek iatiyorum.
Bende bir dönem anne babamın boşanması ve ikisinede hasret kalmamla başlayan uzuun soluklu hayatıma ilk adımlarımı atmıştım. Aģlamalar zırlamalar eşliğinde sedef hastaliğım baş gösterdi. Yillarca geçmedi. Kendime acimalarim hep biriilerini kendimi suçlamalarım eşliğinde gece uyurken gezmelerim ağlayarak uyanmalarım kabuslar görmelerim ve uyanikken ses duymalarım sonucu bir psikiyatriste başvurdum.
Kesinlikle gidiin.
Hayat çok güzelmiş. Ben geçmişe saplanmışken şuan dibine kadar her saniyemden zevk alıyorum. Evlendim huzuurluyum birden çok aktivite ile ugraşıp hayyvan besliyorum. Boş zamanlarımda eşimle geziyoruz.
Ufak tefek sorunlarımda oldu ama şuan hayat çok güzel yaralarım azaldı.
Mutlaka gidin parasi fazla gelebilir ama bi süre idare edin. Maddi durumunuz yeterliyse aksatmayın. Yoksa ilerledikçe geçmişe saplantı sizdede intahar girişimleri gibi şeyler olabilir.
haklısınız yani bende o yöntemi deniyorum şuan bakalım inşallah güzel olur herşeyBoşa para. İnternetten bilgi edinip,bu konda kitaplar okuyup kendi kendinize yenebilirsiniz.
Bende panik atak var iki doktor değiştirdim yok damla yok hap ö... Trene baktığı gibi yarım saat dinleyip kısa bir açıklama yapıp ilacı yazar ve yollar.
Ben kitap ve internetle yendim,tuttumuda atak yine kendi kendime çözmeye çalışıyorum.
Nefes alamama,yutkunma güçlüğü gibi ağır durumlarda bile başımın çaresine bakıyorum artık.
Geçmiş unutulmaz malesef sadece bu resmi düz boyayla boyayıp tekrar üzerine resim yaparsınız.
Asıl yaşadıklarınızın sizden götürdüklerini değil size neler katıp nasıl güçlü hale geldiğinizi düşünün
eşimi ikna etmeye çalışıyorum psikoloğa gidelim diye ama ben gitmem sen git diyor.. enteresan.. çok zorlasam gideriz de bide onun için uğraşmak istemiyorumBu arada bence bir aile danismanina gitsen sanirim en iyisi o olur.
anı yaşamak.. evet deneyeceğim umarım zamanla dediğiniz gibi otomatiğe bağlarımBir gün boyunca sadece an'i yasa. Gecmis ve gelecegi düşünme. Zamanla otomatiklesir.
canım link atabilir misin ya youtube açılmıyor telefonumdan bakacağım link atarsan..
Evli arkadaslarim. Bir ara vaktiniz oldugunda bunu izlemenizi oneririm. Biraz uzun ama deger bence.
yazarsan çok iyi olur canım yaMdr mi emdr mı öyle bir yöntem varmış, psikolog arkadaşlar daha iyi bilir ben ayrıntısını bilmiyorum ama instagramda takip ettiğim bir anne vardı, 1,5 yaşında bebeğini kaybetti, bu şekilde tedavi olmuş, acı tamamen geçmez ama belki yaşanabilir hale geliyordur, özelden adını da yazarım istersen, bloğuna ve ig adresine bakarsın
çift terapistine gitmeyi çok istiyorum ama ikna edemiyorum maalesef eşimi.. haklı olabilirsiniz kafam inanın çok karışık ilaçlara karşı her zaman önyargılıyımdır zaten ben ..bütün yorumları okudum dua,inanç tabiki gerekli ama yardım almakta bir o kadar şart bence. kötü birşey değil. illa her doktor ilaç veriyor diye de bişey yok. hatta belki verdiği minik doz sizi düzelticek.
burdaki yorumları okudum ve psikolog ve psikiyatristlere karşı olan bu kadar insanı görmek bu çağda üstelik beni çok üzdü. şaşırdım.
size iyi gelecek olan aile terapisti. ilaçlık durumunuz olmayabilir. ama yine söylüyorum o aldığınız kitaplar geçici çözüm sunacak.okudum bende.şu an da hatırlamıyorum bile. ama terapistin deedikleri mimikleri bile hala aklımda. evliliğinizdeki kararsızlıkla dua ve inançlı olmanın bağlantısını da anlayamadım. sizin sorununuz karar verememek. zaten bi karar verseniz ona göre dua edersiniz.
biraz daha kafamı toplayım ilerleyen zamanda gideceğim doktora yada danışmana muhakkakKonudaki yorumları hayretle okudum. Bu çağda hala fikir sahibi olunmayan şeyler hakkında kesin cevaplar vermek...
Konu sahibi arkadaşımız belki çok ciddi bir durumun içinde kendi kendine atlatamayacak.
Bunun vebalini taşıyabilecek misiniz?
Dua, ibadet, kitap bunlar destekleyici şeyler, tek başına sadece sorunu ötelemekten ibarettirler.
Depresyon çok ciddi birşey. Yıllar içinde sürekli artar. Şartlar değişmedikçe insanı yer bitirir.
Özellikle psikiyatristler dinlemez, ilaç verir postalar falan ne biçim önyargılar bunlar.
Bende çok çabaladım aşmak için ama en son artık geçmişi çok takmak, sürekli düşünmek beni mahvediyordu.
Doktorumda devlet hastanesinde psikiyatr. Hiçte 10 dkda başından sallayıp atmadı beni.
Uzun uzun dinliyor, çözüm arıyor, kitap tavsiyeleri veriyor, çalışmalar öneriyor.
Örneklerle çıkarım yaptırıyor korktuğum sonları olmuş gibi kabul ettirip aslında korkmamın ne kadar saçma olduğunu gösteriyor vs.
Tüm bunlar instagramda danışan adı altında her sayfada var. Ama karşınızdaki tıp bilimi almış sonsuz güvenebileceğiniz biri. Bu yüzden çok yararlı oluyor. Ben kesin deliyim diye gittim ama ilaca gerek bile görmedi. Ben dedim artık beynim benimle konuşmasın ve ben istedim ilaç kullanmak. Hayatımda verdiğim en doğru karar o doktora gitmekmiş. Sinirlenmek, gereksiz alınganlık, kararsızlık, geleceğe dair kaygı aklınıza ne gelirse. İlaç bunları uyuşturarak yapmıyor. Sakin kalmayı ve kabullenmeyi öğretiyor. Bıraktığınızda on katı geri gelmiyor.
Tabi bunun yanında kendinizi değiştirmeniz şart. Saçlarınızı, okuduğunuz tarz kitapları, dinlediğiniz müzikleri, gittiğiniz mekanları, gezdiğiniz yerleri değil farklı yerleri görmeyi, izlediğiniz filmleri kısacası herşeyi. Hatta telefon müziğinizi bile. İbadette bir meditasyon. Dua etmek rahatlatır. Şuan herşeyi mükemmel yapıyorum diyemem. Çok rahatladığıma eminim. Lütfen kimseyi dinlemeyin. O doktora gidi, o ilaçları kullanın gerekiyorsa korkusuz kararlar verebilin hayatınızda. Cesareti öğrenin. Siz değişirseniz herşey değişir. Önyargılar sizi olduğunuzdan çok daha geriye çekecektir. Kendi kendinize de yenenler vardır ama senelerini alır çok şeyde gitmiş olur. Zaman zaten hiçbir şeyi olduğu yerde bırakmaz. Önemli olan zamanın değil sizin değişmeniz...
valla kafam allak bullak olduSasece benim çevremde 2 tane gencecik insan psikiyatrist ilaçları yüzünden kalp krizi geçirdi.
Ben hatalı burun estetiği yüzünden devlette psikiyatriste gittim. Lanet doktorun söylediği bu eğri yüzle nasıl işe gidiyorsun lafı aklımdan çıkmıyor. Bi de ona göre kbb ciyi dava edemezdim. Beni yanlış yönlendirmeye kalktı.
Ama sen kesinlikle git psikiyatriste. Çok normal ya!! Asıl bu kişi manevi sorunlarının yanında bi de bedeni ile ilgili sorunlarla uğraşmaya başlarsa senin vicdanın nerde olacak acaba?
teşekkürler canım not aldımMarie Rose Balter'in hayat hikayesini okumanı öneririm canım.
Allah yardımcınız olsun çok zor şeyler yaşamışsınız heleki bazı doktorlar o kadar pislikki o sorduğu soruyu okuyunca kanım dondu resmen.. Sen çok güçlü birisisin umarım bende öyle olabilirim. Hayran kaldım..Tacize uğradım, kandırıldım, dışlandım, kovuldum...
En sonunda bir cesaret dedim çünkü artık ölmek istiyordum geceleri ruhum daralıyordu, bir sözle çığrından çıkıyordu her şey. Kaç kere cama bakıp kendimi boşluğa bırakmayı hayal ettim. En yakınım, canım anlattım derdimi öyle bir cümle kurdu ki yalnız olduğum gerçeği tokat gibi çarptı yüzüme.
Doktorun önünde ağlamaktan konuşamadım bir iki not aldı aylık takip, psikolog görüşmesi ve ilaç. Psikolog için gittim randevu almaya verdim kağıdı. Bir kağıda baktı sonra döndü bir de bana baktı "intihar etmeyi düşünüyor musun?" dedi.
"Düşünmem mi gerekiyor." dedim. Meğer ona göre tarih verecekmiş haspam. Randevuyu alıp çıktım kapıdan.
Yolda yürürken resmen aydınlanma yaşadım. Kimsenin umurunda değildi olan biten. Sadece ben umursuyordum. İçimden bir şeyler kopup gitmişmişti: güven, sevgi.... Bunlar olmadan da yaşarım ben dedim ve o gün bir söz verdim kendime başıma gelenler çok kötüydü, evet hak etmemiştim. Ama yapabileceğim bir şey yoktu durumu kabulenmekten başka.
Durumu kabullendim doktora bir daha gitmedim tertemiz bir sayfada açmadım. Kaldığım yerden devam ettim. Şimdi de çok sık olmamakla birlikte aklıma geliyor ama üzülmüyorum. Hatta unuttuğum için şaşırıyorum. Dibe vurmadan yüzeye çıkamıyor insan ben zemini doktorun söyledikleriyle fark ettim ve oldukça güçlü bir hareketle kendimi yukarı ittim bir daha da batmadım.
Yukarı çıkarken bütün yüklerimi bıraktım.
İçinizden ne geliyorsa öyle yapabilirsiniz.valla kafam allak bullak oldu
İnanın az önce aklımdan geçti biliyor musunuz check up yaptırsam mı diye düşündüm.. Kesinlikle çok iyi fikir başım inanılmaz ağırıyor bazen umarım birşey yoktur..İçinizden ne geliyorsa öyle yapabilirsiniz.
Ama naçizhane önerim; önce genel fiziksel durumynyzda bişey var mı kontrol ettirmek. Dahiliyeciden genel kan testi yaptırıp b12 gibi değerlerinize baktırabilirsiniz. Bi de yetişkin birinin 2 yılda bi kalp doktoruna gitmesi gerek diye biliyorum. Bazı basit kalp rahatsızlıkları olabiliyor ömür boyu farketmiyosunuz. Bunlarda ruhsal durumunuzu etkileyebilir. Yine de kendinizle ilgili ne yapacağınızı yine en iyi siz bilebilirsiniz.
Önce sen bana saldırdığının farkında değilsin. çok yazık. İlk önce sen benim yazımdan alıntı yapıp yazdın. Hiç alıntı yapmadan düşünceni yazmaktan acizsin.vuracak biryer aramanızdan belli :) acıdım.
İnsanlığa bi iyilik yap ve hemşirelikten vazgeç. Yoksa sende bu milletin anasını ağlatanlardan olcaksın belli ki
Aile danismanina tek basina da gidebilirsin. Esinin gelmedigini soyleyebilirsin. Kendin icin git.eşimi ikna etmeye çalışıyorum psikoloğa gidelim diye ama ben gitmem sen git diyor.. enteresan.. çok zorlasam gideriz de bide onun için uğraşmak istemiyorum
baglantiyi kopyalayamiyorum. youtube u ac. arama kismina gundem ozel yaz. 30 temmuz 2017 tarihindeki programi ac. A dan Z ye ask ve evlilik konusu. youtube dan izleyebilirsin. Yaklasik 3 saat ama sIkilmadan keyifle izleyecegini dusunuyorum. umarim faydasi olur.canım link atabilir misin ya youtube açılmıyor telefonumdan bakacağım link atarsan..
ücretleri çok yüksek bir danışman var 300 tl yani onunla gitmem daha iyi olur o kadar ücretten sonraAile danismanina tek basina da gidebilirsin. Esinin gelmedigini soyleyebilirsin. Kendin icin git.