Mutsuzluğu nasıl yenebiliriz? Geçmişin yükü nasıl geçer?

canım benim çok geçmiş olsun yaşadıklarına çok üzüldüm benim o gibi ataklarım olmadığı için gitmek istemedim psikiyatriste.. şimdilik psikolog benim için daha iyi olacak sanırım

haklısınız yani bende o yöntemi deniyorum şuan bakalım inşallah güzel olur herşey

Bu arada bence bir aile danismanina gitsen sanirim en iyisi o olur.
eşimi ikna etmeye çalışıyorum psikoloğa gidelim diye ama ben gitmem sen git diyor.. enteresan.. çok zorlasam gideriz de bide onun için uğraşmak istemiyorum

Evli arkadaslarim. Bir ara vaktiniz oldugunda bunu izlemenizi oneririm. Biraz uzun ama deger bence.
canım link atabilir misin ya youtube açılmıyor telefonumdan bakacağım link atarsan..

yazarsan çok iyi olur canım ya

Tacize uğradım, kandırıldım, dışlandım, kovuldum...
En sonunda bir cesaret dedim çünkü artık ölmek istiyordum geceleri ruhum daralıyordu, bir sözle çığrından çıkıyordu her şey. Kaç kere cama bakıp kendimi boşluğa bırakmayı hayal ettim. En yakınım, canım anlattım derdimi öyle bir cümle kurdu ki yalnız olduğum gerçeği tokat gibi çarptı yüzüme.
Doktorun önünde ağlamaktan konuşamadım bir iki not aldı aylık takip, psikolog görüşmesi ve ilaç. Psikolog için gittim randevu almaya verdim kağıdı. Bir kağıda baktı sonra döndü bir de bana baktı "intihar etmeyi düşünüyor musun?" dedi.
"Düşünmem mi gerekiyor." dedim. Meğer ona göre tarih verecekmiş haspam. Randevuyu alıp çıktım kapıdan.
Yolda yürürken resmen aydınlanma yaşadım. Kimsenin umurunda değildi olan biten. Sadece ben umursuyordum. İçimden bir şeyler kopup gitmişmişti: güven, sevgi.... Bunlar olmadan da yaşarım ben dedim ve o gün bir söz verdim kendime başıma gelenler çok kötüydü, evet hak etmemiştim. Ama yapabileceğim bir şey yoktu durumu kabulenmekten başka.
Durumu kabullendim doktora bir daha gitmedim tertemiz bir sayfada açmadım. Kaldığım yerden devam ettim. Şimdi de çok sık olmamakla birlikte aklıma geliyor ama üzülmüyorum. Hatta unuttuğum için şaşırıyorum. Dibe vurmadan yüzeye çıkamıyor insan ben zemini doktorun söyledikleriyle fark ettim ve oldukça güçlü bir hareketle kendimi yukarı ittim bir daha da batmadım.
Yukarı çıkarken bütün yüklerimi bıraktım.

çift terapistine gitmeyi çok istiyorum ama ikna edemiyorum maalesef eşimi.. haklı olabilirsiniz kafam inanın çok karışık ilaçlara karşı her zaman önyargılıyımdır zaten ben ..

biraz daha kafamı toplayım ilerleyen zamanda gideceğim doktora yada danışmana muhakkak

valla kafam allak bullak oldu

Allah yardımcınız olsun çok zor şeyler yaşamışsınız heleki bazı doktorlar o kadar pislikki o sorduğu soruyu okuyunca kanım dondu resmen.. Sen çok güçlü birisisin umarım bende öyle olabilirim. Hayran kaldım..

valla kafam allak bullak oldu
İçinizden ne geliyorsa öyle yapabilirsiniz.
Ama naçizhane önerim; önce genel fiziksel durumynyzda bişey var mı kontrol ettirmek. Dahiliyeciden genel kan testi yaptırıp b12 gibi değerlerinize baktırabilirsiniz. Bi de yetişkin birinin 2 yılda bi kalp doktoruna gitmesi gerek diye biliyorum. Bazı basit kalp rahatsızlıkları olabiliyor ömür boyu farketmiyosunuz. Bunlarda ruhsal durumunuzu etkileyebilir. Yine de kendinizle ilgili ne yapacağınızı yine en iyi siz bilebilirsiniz.

İnanın az önce aklımdan geçti biliyor musunuz check up yaptırsam mı diye düşündüm.. Kesinlikle çok iyi fikir başım inanılmaz ağırıyor bazen umarım birşey yoktur..

vuracak biryer aramanızdan belli :) acıdım.
Önce sen bana saldırdığının farkında değilsin. çok yazık. İlk önce sen benim yazımdan alıntı yapıp yazdın. Hiç alıntı yapmadan düşünceni yazmaktan acizsin.

eşimi ikna etmeye çalışıyorum psikoloğa gidelim diye ama ben gitmem sen git diyor.. enteresan.. çok zorlasam gideriz de bide onun için uğraşmak istemiyorum
Aile danismanina tek basina da gidebilirsin. Esinin gelmedigini soyleyebilirsin. Kendin icin git.

canım link atabilir misin ya youtube açılmıyor telefonumdan bakacağım link atarsan..
baglantiyi kopyalayamiyorum. youtube u ac. arama kismina gundem ozel yaz. 30 temmuz 2017 tarihindeki programi ac. A dan Z ye ask ve evlilik konusu. youtube dan izleyebilirsin. Yaklasik 3 saat ama sIkilmadan keyifle izleyecegini dusunuyorum. umarim faydasi olur.

Aile danismanina tek basina da gidebilirsin. Esinin gelmedigini soyleyebilirsin. Kendin icin git.
ücretleri çok yüksek bir danışman var 300 tl yani onunla gitmem daha iyi olur o kadar ücretten sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…