Mutsuzluğu nasıl yenebiliriz? Geçmişin yükü nasıl geçer?

Boşa para. İnternetten bilgi edinip,bu konda kitaplar okuyup kendi kendinize yenebilirsiniz.
Bende panik atak var iki doktor değiştirdim yok damla yok hap ö... Trene baktığı gibi yarım saat dinleyip kısa bir açıklama yapıp ilacı yazar ve yollar.
Ben kitap ve internetle yendim,tuttumuda atak yine kendi kendime çözmeye çalışıyorum.
Nefes alamama,yutkunma güçlüğü gibi ağır durumlarda bile başımın çaresine bakıyorum artık.
Geçmiş unutulmaz malesef sadece bu resmi düz boyayla boyayıp tekrar üzerine resim yaparsınız.
Asıl yaşadıklarınızın sizden götürdüklerini değil size neler katıp nasıl güçlü hale geldiğinizi düşünün

Evli arkadaslarim. Bir ara vaktiniz oldugunda bunu izlemenizi oneririm. Biraz uzun ama deger bence.

Mdr mi emdr mı öyle bir yöntem varmış, psikolog arkadaşlar daha iyi bilir ben ayrıntısını bilmiyorum ama instagramda takip ettiğim bir anne vardı, 1,5 yaşında bebeğini kaybetti, bu şekilde tedavi olmuş, acı tamamen geçmez ama belki yaşanabilir hale geliyordur, özelden adını da yazarım istersen, bloğuna ve ig adresine bakarsın

bütün yorumları okudum dua,inanç tabiki gerekli ama yardım almakta bir o kadar şart bence. kötü birşey değil. illa her doktor ilaç veriyor diye de bişey yok. hatta belki verdiği minik doz sizi düzelticek.

burdaki yorumları okudum ve psikolog ve psikiyatristlere karşı olan bu kadar insanı görmek bu çağda üstelik beni çok üzdü. şaşırdım.

size iyi gelecek olan aile terapisti. ilaçlık durumunuz olmayabilir. ama yine söylüyorum o aldığınız kitaplar geçici çözüm sunacak.okudum bende.şu an da hatırlamıyorum bile. ama terapistin deedikleri mimikleri bile hala aklımda. evliliğinizdeki kararsızlıkla dua ve inançlı olmanın bağlantısını da anlayamadım. sizin sorununuz karar verememek. zaten bi karar verseniz ona göre dua edersiniz.

Konudaki yorumları hayretle okudum. Bu çağda hala fikir sahibi olunmayan şeyler hakkında kesin cevaplar vermek...
Konu sahibi arkadaşımız belki çok ciddi bir durumun içinde kendi kendine atlatamayacak.
Bunun vebalini taşıyabilecek misiniz?
Dua, ibadet, kitap bunlar destekleyici şeyler, tek başına sadece sorunu ötelemekten ibarettirler.
Depresyon çok ciddi birşey. Yıllar içinde sürekli artar. Şartlar değişmedikçe insanı yer bitirir.
Özellikle psikiyatristler dinlemez, ilaç verir postalar falan ne biçim önyargılar bunlar.
Bende çok çabaladım aşmak için ama en son artık geçmişi çok takmak, sürekli düşünmek beni mahvediyordu.
Doktorumda devlet hastanesinde psikiyatr. Hiçte 10 dkda başından sallayıp atmadı beni.
Uzun uzun dinliyor, çözüm arıyor, kitap tavsiyeleri veriyor, çalışmalar öneriyor.
Örneklerle çıkarım yaptırıyor korktuğum sonları olmuş gibi kabul ettirip aslında korkmamın ne kadar saçma olduğunu gösteriyor vs.
Tüm bunlar instagramda danışan adı altında her sayfada var. Ama karşınızdaki tıp bilimi almış sonsuz güvenebileceğiniz biri. Bu yüzden çok yararlı oluyor. Ben kesin deliyim diye gittim ama ilaca gerek bile görmedi. Ben dedim artık beynim benimle konuşmasın ve ben istedim ilaç kullanmak. Hayatımda verdiğim en doğru karar o doktora gitmekmiş. Sinirlenmek, gereksiz alınganlık, kararsızlık, geleceğe dair kaygı aklınıza ne gelirse. İlaç bunları uyuşturarak yapmıyor. Sakin kalmayı ve kabullenmeyi öğretiyor. Bıraktığınızda on katı geri gelmiyor.
Tabi bunun yanında kendinizi değiştirmeniz şart. Saçlarınızı, okuduğunuz tarz kitapları, dinlediğiniz müzikleri, gittiğiniz mekanları, gezdiğiniz yerleri değil farklı yerleri görmeyi, izlediğiniz filmleri kısacası herşeyi. Hatta telefon müziğinizi bile. İbadette bir meditasyon. Dua etmek rahatlatır. Şuan herşeyi mükemmel yapıyorum diyemem. Çok rahatladığıma eminim. Lütfen kimseyi dinlemeyin. O doktora gidi, o ilaçları kullanın gerekiyorsa korkusuz kararlar verebilin hayatınızda. Cesareti öğrenin. Siz değişirseniz herşey değişir. Önyargılar sizi olduğunuzdan çok daha geriye çekecektir. Kendi kendinize de yenenler vardır ama senelerini alır çok şeyde gitmiş olur. Zaman zaten hiçbir şeyi olduğu yerde bırakmaz. Önemli olan zamanın değil sizin değişmeniz...

Sasece benim çevremde 2 tane gencecik insan psikiyatrist ilaçları yüzünden kalp krizi geçirdi.
Ben hatalı burun estetiği yüzünden devlette psikiyatriste gittim. Lanet doktorun söylediği bu eğri yüzle nasıl işe gidiyorsun lafı aklımdan çıkmıyor. Bi de ona göre kbb ciyi dava edemezdim. Beni yanlış yönlendirmeye kalktı.
Ama sen kesinlikle git psikiyatriste. Çok normal ya!! Asıl bu kişi manevi sorunlarının yanında bi de bedeni ile ilgili sorunlarla uğraşmaya başlarsa senin vicdanın nerde olacak acaba?

İnsanları, hayatları, doktorları, yaşananları genellememeyi ne zaman öğreneceğiz? Kalp krizi geçirme nedenleri neler, kendi biyolojik durumlarından habersar mıydılar, ilaçları nasıl ve ne dozda aldılar? Fikir sahibi bile değilsiniz muhtemelen. Bende kalp hastasıyım değerlerimin ne durumda olduğunu biliyorum nelere dikkat edeceğimi de. Bunları belli yaşı geçmiş insanlara öğreteceksek bencede gitmesinler. Memnun olmadığınız bir doktoru şikayet etmek için psikiyatrinin onayına da ihtiyacınız yok mantık orada kazanılmıyor çünkü. Size kötüsü denk gelmiş daha kötü olmuşsunuz bunu kendi kendinize aşabilmişte görünmüyorsunuz. Bu konuda bir hemşire olarak sizinle aynı görüşe sahip değilim. Olamamda.

İnsanlığa bi iyilik yap ve hemşirelikten vazgeç. Yoksa sende bu milletin anasını ağlatanlardan olcaksın belli ki

Psikiyatrist doktor olabilseydi de arkadaşlarımı önce genel fiziksel muayeneden geçirtseydi. Hacettepe dışındaki hiçbi üniversite ne sağlıkçı ne de doktor yetiştirebiliyo. Hepsi sizin gibi burnu kaf dağında.

Daha da sana cevap vermeyeceğim. Ne halin varsa görceksin bu hayatta zaten.

İnsanlığa bi iyilik yap ve hemşirelikten vazgeç. Yoksa sende bu milletin anasını ağlatanlardan olcaksın belli ki

Daha da sana cevap vermeyeceğim. Ne halin varsa görceksin bu hayatta zaten.

ben bile kayıtsız kalamadım bu öfkenize. ne kadar sinirlisiniz. ortada bu kadar gerilecek bi durum hiç yok.

İyiliğe ihtiyacı olan biri varsa üzgünüm sizsiniz. Baya yardıma ihtiyacınız var belli ki. Öfkeniz sizi yiyip bitirmeden önce insanlara önyargınızı aşsanız iyi olur. Alıntı falanda yapmayın rica ederim.

Valla senin geçmişine baktımda sen gerçekten bi psikayriste git. Ben gayet sakin bi şekilde yazıyorum bunları. Sen öfkeli olduğumu zannediyorsun. Kafadan kurdukların için psikiyatriste gitmelisin.

Valla senin geçmişine baktımda sen gerçekten bi psikayriste git. Ben gayet sakin bi şekilde yazıyorum bunları. Sen öfkeli olduğumu zannediyorsun. Kafadan kurdukların için psikiyatriste gitmelisin.
vuracak biryer aramanızdan belli :) acıdım.

ne güzel bir yazı yazmışsınız.. yüreğinize sağlık tavsiyelerinizi dikkate alacağım kesinlikle teşekkür ederimm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…