Konudaki yorumları hayretle okudum. Bu çağda hala fikir sahibi olunmayan şeyler hakkında kesin cevaplar vermek...
Konu sahibi arkadaşımız belki çok ciddi bir durumun içinde kendi kendine atlatamayacak.
Bunun vebalini taşıyabilecek misiniz?
Dua, ibadet, kitap bunlar destekleyici şeyler, tek başına sadece sorunu ötelemekten ibarettirler.
Depresyon çok ciddi birşey. Yıllar içinde sürekli artar. Şartlar değişmedikçe insanı yer bitirir.
Özellikle psikiyatristler dinlemez, ilaç verir postalar falan ne biçim önyargılar bunlar.
Bende çok çabaladım aşmak için ama en son artık geçmişi çok takmak, sürekli düşünmek beni mahvediyordu.
Doktorumda devlet hastanesinde psikiyatr. Hiçte 10 dkda başından sallayıp atmadı beni.
Uzun uzun dinliyor, çözüm arıyor, kitap tavsiyeleri veriyor, çalışmalar öneriyor.
Örneklerle çıkarım yaptırıyor korktuğum sonları olmuş gibi kabul ettirip aslında korkmamın ne kadar saçma olduğunu gösteriyor vs.
Tüm bunlar instagramda danışan adı altında her sayfada var. Ama karşınızdaki tıp bilimi almış sonsuz güvenebileceğiniz biri. Bu yüzden çok yararlı oluyor. Ben kesin deliyim diye gittim ama ilaca gerek bile görmedi. Ben dedim artık beynim benimle konuşmasın ve ben istedim ilaç kullanmak. Hayatımda verdiğim en doğru karar o doktora gitmekmiş. Sinirlenmek, gereksiz alınganlık, kararsızlık, geleceğe dair kaygı aklınıza ne gelirse. İlaç bunları uyuşturarak yapmıyor. Sakin kalmayı ve kabullenmeyi öğretiyor. Bıraktığınızda on katı geri gelmiyor.
Tabi bunun yanında kendinizi değiştirmeniz şart. Saçlarınızı, okuduğunuz tarz kitapları, dinlediğiniz müzikleri, gittiğiniz mekanları, gezdiğiniz yerleri değil farklı yerleri görmeyi, izlediğiniz filmleri kısacası herşeyi. Hatta telefon müziğinizi bile. İbadette bir meditasyon. Dua etmek rahatlatır. Şuan herşeyi mükemmel yapıyorum diyemem. Çok rahatladığıma eminim. Lütfen kimseyi dinlemeyin. O doktora gidi, o ilaçları kullanın gerekiyorsa korkusuz kararlar verebilin hayatınızda. Cesareti öğrenin. Siz değişirseniz herşey değişir. Önyargılar sizi olduğunuzdan çok daha geriye çekecektir. Kendi kendinize de yenenler vardır ama senelerini alır çok şeyde gitmiş olur. Zaman zaten hiçbir şeyi olduğu yerde bırakmaz. Önemli olan zamanın değil sizin değişmeniz...