Mutsuzluğu nasıl yenebiliriz? Geçmişin yükü nasıl geçer?

Evet muhtemelen ilaç verecek ama ben ilaç istemediğimiz söyleyeceğim inşallah ters tepki vermez doktor o zaman neden geldin demez. Acaba piskoloğa mı gitsem onun yerine?
Bir ara sizin dediğiniz gibi namaza başlamıştım bol dua ediyordum kitap okuyordum, hatta her duamda namaz kılmaktan ayırma diye dua ederdim rabbime ancak başıma öyle kötü şeyler geldi ki Allah affetsin namazı bıraktım.. Başım sıkıştığında namaza başlardım geçince bırakırdım hep Allah da beni böyle cezalandırdı işte diye düşünüyorum namaza başlamaya da yüzüm tutmuyor yine bırakacağımı düşünüyorum çünkü... Hayattan tat almıyorum resmen artık... İnşallah bende zamanla doğru yolu bulurum.
Sakın sakın böyle düşünme sakın bu şeytanın bir hilesi Allah her kulunu affedebilecek kadar yücedir her düştüğünde yeniden kalk yeniden git Ona daha cok dua et daha cok pişmanlığını göstr ama sakın unudunu kesme Ondan düşsen de o kaldırır ağlasan da o güldürür. Bu dünya imtihan dünyası eğer Allah seni imtihan ediyosa senden umudunu kesmemiş demektir bu sen niye Ondan umudunu kesiyosun yüzüm yok namaz kılmaya demek ne demek? Çok üzüldüm sıkıntılarına değil böyle düşünmene Allah yardımcın olsun

evet kendi kendimi telkin edeyim önce bakalım.. insanlar kaç yaşında ne hatalardan dönüyorlar ben bu yaşta mı kalkamayacağım sonuçta

hayatta öyle acılar varki tatlım

halimize şükretmeliyiz

çocugunun açlıktan ölümünü izleyen anneler

dermansız hastalıklarla mücadele edenler

savaşın ortasında ne zaman ölücem siye bekleyen insanlar

sen güçlüsün sağlıklısın daha ne olabilirki altından kalkamayacagın

ikinizde çok iyisiniz gerçekten ve kendinizce haklısınız. bugün doktora gitmeyeceğim kitaplarım geldi bugün onları okuyacağım. biraz daha iyi hissederim belki.. ve eşimi çift terapisti konusuna ikna edeceğim barışırsak tabi.. barımazsak da Allah kerim artık ne diyeyim. inşallah herşey düzelir de bende içimde o manevi gücü bulup tekrar namaza başlarım huzurlu ve güzel bir hayatım olacak inşallah
Her şey düzelir merak etmeyin. Siz yeter ki kararlı olun. Kendiniz için en doğru yöntemi seçeceğinize eminin.
Aldığınız diğer kitap neydi?

Sakın sakın böyle düşünme sakın bu şeytanın bir hilesi Allah her kulunu affedebilecek kadar yücedir her düştüğünde yeniden kalk yeniden git Ona daha cok dua et daha cok pişmanlığını göstr ama sakın unudunu kesme Ondan düşsen de o kaldırır ağlasan da o güldürür. Bu dünya imtihan dünyası eğer Allah seni imtihan ediyosa senden umudunu kesmemiş demektir bu sen niye Ondan umudunu kesiyosun yüzüm yok namaz kılmaya demek ne demek? Çok üzüldüm sıkıntılarına değil böyle düşünmene Allah yardımcın olsun
ama öyle canım gerçekten.. yüzüm tutmuyor sanki.. :KK43:

hayatta öyle acılar varki tatlım

halimize şükretmeliyiz

çocugunun açlıktan ölümünü izleyen anneler

dermansız hastalıklarla mücadele edenler

savaşın ortasında ne zaman ölücem siye bekleyen insanlar

sen güçlüsün sağlıklısın daha ne olabilirki altından kalkamayacagın
çok doğru hayatta ne acılar var halimize şükretmemiz gerek. ama insan kendine diyor ki daha iyisi olabilecekken neden böyle olmuyor.. Önceki konularımı okuyup bana fikir vermeni istesem :KK43: sıkıntımın kaynağını anlarsan belki daha yardımcı olabilirsin...

Her şey düzelir merak etmeyin. Siz yeter ki kararlı olun. Kendiniz için en doğru yöntemi seçeceğinize eminin.
Aldığınız diğer kitap neydi?
tanrı daima tebdil-i kıyafet gezer ve iyi hissetmek kitapları
inşallah herşey düzelir.. hepimiz için iyi olur inşallah. önceki konularıma bir göz atabilirseniz sıkıntımın asıl kaynağını anlayıp daha iyi fikir verebilirsiniz :KK43:

tanrı daima tebdil-i kıyafet gezer ve iyi hissetmek kitapları
inşallah herşey düzelir.. hepimiz için iyi olur inşallah. önceki konularıma bir göz atabilirseniz sıkıntımın asıl kaynağını anlayıp daha iyi fikir verebilirsiniz :KK43:
O kitabı da okumuştum. İyi bir tercih olmuş.
Diğer konularınıza ayrıntılı olmasa da baktım. Eşinizle ortak payda oluşturmanız gerekiyor gibi, ikiniz de bazı şeylerde fedakarlık etmelisiniz. Kavga dövüşle de olmaz bu. Bence siz biraz sakinleşin, kendinizi dinleyin. Sonra çift terapisi için eşinizle sakin bir şekilde konuşun. Belki de sorun yaşadığınız için sevmediğinizi düşünüyorsunuzdur.

ama öyle canım gerçekten.. yüzüm tutmuyor sanki.. :KK43:
Böyle bişey yok . Hz. Vahşiyi bile affeden bir Allah var ki hz. Vahşi peygamber efendimizin amcasını şehit etmiş bir kafirdi sonra müslüman oldu. Bence senin tek eksiğin iman zayıflığı bunu tamamlarsan biteck hersey. Bende cok yanlış yaptım çok hata yaptım günahlar işledm hala da devam ediyorum Allah günah işlerseniz affı yok demiyor tövbe edin icabet edeyim diyor ama Allahtan umudumu hiç kesmiyorum Onun beni sevdiğini hissediyorum yasadığım kötü şeyleri de günahlarıma kefaret sayıyorum haketmediğim bişey olunca da olsun diyorum bu imtihan bunun da mükafatı var diyorum. Evet cok üzülüyorum çok ağlıyorum çok hırpalıyorum kendimi ama Ondan umudumu hiç kesmiyorum Allah herseyin en iyisini bilir nasıl olması gerekiyosa öyle oluyor hersey.

Bunları sana yazıyorum sadecr sanma kendi nefsimede yazıyorum çok ihtiyacım var cünkü benimde.. ben de psikiyatriste gitmeyi düşünmüştüm ama böyle sorunlarım için değil işte iletişim eksikliğinden falan .. cünkü böyle seylerin çözümü bir insan bir ilac olamaz kudret sahibi Allah olur sadece.

O kitabı da okumuştum. İyi bir tercih olmuş.
Diğer konularınıza ayrıntılı olmasa da baktım. Eşinizle ortak payda oluşturmanız gerekiyor gibi, ikiniz de bazı şeylerde fedakarlık etmelisiniz. Kavga dövüşle de olmaz bu. Bence siz biraz sakinleşin, kendinizi dinleyin. Sonra çift terapisi için eşinizle sakin bir şekilde konuşun. Belki de sorun yaşadığınız için sevmediğinizi düşünüyorsunuzdur.
belkide olabilir.. teşekkür ederim fikirleriniz için.. herkesten gelen yorumları okudukça kafamdaki taşlar daha yerine oturuyor gerçekten :)

Böyle bişey yok . Hz. Vahşiyi bile affeden bir Allah var ki hz. Vahşi peygamber efendimizin amcasını şehit etmiş bir kafirdi sonra müslüman oldu. Bence senin tek eksiğin iman zayıflığı bunu tamamlarsan biteck hersey. Bende cok yanlış yaptım çok hata yaptım günahlar işledm hala da devam ediyorum Allah günah işlerseniz affı yok demiyor tövbe edin icabet edeyim diyor ama Allahtan umudumu hiç kesmiyorum Onun beni sevdiğini hissediyorum yasadığım kötü şeyleri de günahlarıma kefaret sayıyorum haketmediğim bişey olunca da olsun diyorum bu imtihan bunun da mükafatı var diyorum. Evet cok üzülüyorum çok ağlıyorum çok hırpalıyorum kendimi ama Ondan umudumu hiç kesmiyorum Allah herseyin en iyisini bilir nasıl olması gerekiyosa öyle oluyor hersey.
inşallah bende her koşulda sizin hissettiğiniz gibi hissedebilirim...

Bunları sana yazıyorum sadecr sanma kendi nefsimede yazıyorum çok ihtiyacım var cünkü benimde.. ben de psikiyatriste gitmeyi düşünmüştüm ama böyle sorunlarım için değil işte iletişim eksikliğinden falan .. cünkü böyle seylerin çözümü bir insan bir ilac olamaz kudret sahibi Allah olur sadece.
rabbim hayırlı bir gelecek huzurlu bir yuva ve bol iman nasip eder inşallah cümlemize..

Sanirim asil meseleniz bosanmak isteyip buna cesaret edememenizden. Gelecek kaygisi tasimak ve bosanirsam sevdiklerimi uzer miyim dusuncesinden. Bunun cevabini siz bilebilirsiniz olcup tartarak ve kendi kararlarinizin sorumluluklarini alarak. Hayat sizin.
Antideprasan kullanimiyla ilgili fikrimi sorarsaniz ben yuruyus yapmanin en iyi antidepresan oldugunu biliyorum. Cunku spor seratonin salinimini artiriyor. Eczacilik fakultesindeyim ama cok gerekmedikce ilac kullanimina karsiyim. Herkesin kendi fikri tabi.
Kitap okumak, hobi edinmek, kendinizle ugrasmak odak noktanizi baska yonlere kaydiracagi icin bir sure gecmisle baglantinizi koparacaktir.
Gecmisle ilgili ne yasadiniz bilmiyorum ama gecmisi de kabullenmek gerekiyor cunku gecmisimiz bizi tecrube sahibi yaptiriyor. Unutmayin ki kimse de hatasiz degil.
Sevgiyle kalin.

Kestirme bir tavsiye..Sertap Erener-Kendime yeni bir ben lazım
şarkısını bol bol dinleyin ve sözlerini uygulayın :bicak:

Merhaba arkadaşlar geçmişe takılı kalmayıp önümüze nasıl bakabiliriz? Bunun için piskiyatriste gitmek nasıl bir fikir sizce? Daha önce giden oldu mu? Piskolog dinleyip fikir verir diye biliyorum ama piskiyatrist tıbbi müdahalede de bulunabiliyor sanırım. İkisinin de ücretleri pahalı ben randevu aldım bi piskiyatriste 150 tl yarım saati.. Umarım param boşa gitmez.. Kafam sürekli geçmişe takılı hüzünleniyorum mutlu olamıyorum geçmişi unut düşünmemeye çalış demeyin çünkü yapamıyorum. Evliliğimden işimden yaşantımdan herşeyden pişmanlık duyuyorum zaman zaman.
Aranızda piskiyatriste veya piskoloğa gitmiş tavsiyeler almış bunu paylaşacak kişiler var mı birbirimize yardımcı olalım. Ben yarın gideceğim deneyimimi size de aktarırım ancak sizin deneyimlerinizi duymaya ihtiyacım var şuan. Yardımlarınız için çokk teşekkürler şimdiden, ki zaten her yorum yapana cevap veriyorum :)
Not: Eski konularımı okuyup onun üzerinden yorum yapmayın lütfen, o konularda yeterince konuştuk.. :KK43: :KK43: :KK43:
Öncelikle geçmiş olsun demek iatiyorum.

Bende bir dönem anne babamın boşanması ve ikisinede hasret kalmamla başlayan uzuun soluklu hayatıma ilk adımlarımı atmıştım. Aģlamalar zırlamalar eşliğinde sedef hastaliğım baş gösterdi. Yillarca geçmedi. Kendime acimalarim hep biriilerini kendimi suçlamalarım eşliğinde gece uyurken gezmelerim ağlayarak uyanmalarım kabuslar görmelerim ve uyanikken ses duymalarım sonucu bir psikiyatriste başvurdum.

Kesinlikle gidiin.

Hayat çok güzelmiş. Ben geçmişe saplanmışken şuan dibine kadar her saniyemden zevk alıyorum. Evlendim huzuurluyum birden çok aktivite ile ugraşıp hayyvan besliyorum. Boş zamanlarımda eşimle geziyoruz.
Ufak tefek sorunlarımda oldu ama şuan hayat çok güzel yaralarım azaldı.

Mutlaka gidin parasi fazla gelebilir ama bi süre idare edin. Maddi durumunuz yeterliyse aksatmayın. Yoksa ilerledikçe geçmişe saplantı sizdede intahar girişimleri gibi şeyler olabilir.

X