- 5 Mart 2012
- 11.481
- 8.058
2012 Senesinde, ev alma konusunda bir hayli hevesliydim, hem calisiyordum, hem de yeni bir yuva kuracaktim.
Sagolsun kayinvalidem ve kayinpederim hevesimi kursagimda birakabilmek icin ellerinden geleni yaptilar diyebilirim.
O koprunun altindan cok sular gecti.
2020 senesinde nihayet evimizi aldik.
Hem de annemin ust dairesi, nasil bir his ve duygular icerisindeyim anlatamam size.
Yillar once kurmus oldugum hayalimin, kursagimda kalmasina ragmen, sabir ile simdi gerceklesmesi beni cok mutlu etti...
Bu mutlulugumu da sizlerle paylasmak istedim.
Umarim her ev sahibi olmak isteyen, tez zamanda hayirlisi ile ev sahibi olur.
Konunun orijinali buydu kızlar:
Herkese Merhaba Kızlar.
Daha önceki konularımdan bilenler bilir, biraz sıkıntılarım vardı.
Özellikle nişanlımın ev konusunda sabit fikirleriyle ilgili, Eylül'de düğünüm var, sayılı zaman kaldı.
Son günlerde kiralık daire bakıyorduk, fakat çok müjdeli bir haber aldım.
Ben ve nişanlım çalışıyoruz, ikimizde özel sektördeyiz ama çok şükür düzgün yerlerde çalıştığımız için, kendi yağımızla kavrulacak kadar hayatımızı idame ettirebileceğiz. Başlangıçta kirada oturmayı düşünüyorduk ve limitimiz 800-1000 TL arasıydı.
Geçen gün kayınpederim nişanlıma "size 40-50 bin TL peşinat vereyim, mortgage ile ev alın, hiç kiralarda sürünmeyin, kira yerine mortgage ödersiniz, en azından paranız çarçur olmaz, havaya gitmez. Sonunda bir ev sahibi olursunuz" demiş. Bunu nişanlım bana söylediğinde havalara uçtum resmen...
Benim aram pek kayınvalidem ile yoktur, yani görünürde bir kavgamız, tartışmamız veya laf sokmamız yok. Fakat zamanında yaşanan tatsızlıklar ve gereksiz davranışlardan dolayı aramız çokta iyi sayılmaz. Elimden geldiğince de sıcak davranıyorum ona karşı, sonuçta ısınmaya çalışıyorum. Ama hep bir mesafemde vardır. Haftasonu onlara gittim, nasıl üzüldüğünü kendi gözümle gördüm kadının, hakikaten içim cız etti. İnşallah böyle devam eder ve her daim yanımızda olurlar.
Eh tabii kim istemez evladı iyi olsun, iyi şekilde herşeyini yapabilsin...
Mutluluğumu sizlerle de paylaşmak istedim, hep gam kasavetli günler olacak değil ya... Kapanan kapılar her zaman olacak, ama Allah bir başka yerden de yeni kapılar açacaktır önümüze. Hayat can sıktığımız kadar karamsarlığa değmiyor... İnşallah bizim de herşeyimiz iyi olur ve bir an önce yuvamızı kurabiliriz. Zaman bi hayli daralmaya başladı :)
Bu düşüncelerimiz şimdilik askıya alındı.
Zaman darlığından ve istediğimiz gibi bir ev bulamamamızdan dolayı.
Biz de şimdilik kirada oturmaya karar verdik...
Konu yeniden gündeme geldiği için, update etmekte fayda var diye düşündüm...
Açtığım diğer konuda aşağıdaki gibidir...
Kızlar sonunda ev işini hallettik... Gönlümüze ve içimize sindi.
Tabii içinde daha ne eşya var, ne elektrik, ne su...
Tam takır kuru bakır hesabı
Kısmetse hepsini halledeceğiz. Buyrun bakalım dairemizi boş olarak ilk tutulduğu hali ile görün
Eki Görüntüle 448405 Eki Görüntüle 448403 Eki Görüntüle 448404
Salon neyseki geniş, zaten camlarından da belli oluyordur.
Bu camları silmeye de insan gerekecek vallahi
Daireye girince ufak bir alan var, ayakkabı dolabı koyulabilecek kadar geniş.
Bu alandan ilk girildiğinde yemek odası takımının konulacağı bölmeye giriliyor.
Salon L şeklinde sayılır.
Uzun bir holü var, holden girince sağda banyo, solda mutfak bulunuyor.
Biraz daha ilerleyince de boş odamız var. Onun fotoğrafları elimde olmadığı için ekleyemedim.
Eki Görüntüle 448408 Eki Görüntüle 448409
Evimiz 2 + 1, 110m2 civarı sanıyorum.
Daracık bir evde oturacağız korkusu ile içim bunalmıştı, ama çok şükür korktuğum gibi olmadı.
Yatak odası ne ufak, ne de kocaman. Tam ideal benim düşünceme göre.
Balkonunun olması ve balkonun kapalı olması benim için avantaj oldu.
Balkonsuz ev düşünemiyorum doğrusu, fakat kapalı balkon kışın daha çok işime yarayacak o kesin.
Karanlık odası yok, bir tek mutfak hava boşluğuna bakıyor ve banyo karanlıkta kalıyor, ama zaten o da sorun değil.
Ay kızlar sonunda bu da halloldu ya... Şimdi sıra geldi diğer işlerin yapılmasına...
İnşallah sorunsuz herşeyin üstesinden geliriz, Allah bana ve tüm yuva kuranlara yardım etsin inşallah...
Son düzenleme: