evet. həm də 3cü kez)ben anlamadım şu anda yine aynı adamla mı evlisin?
Canım çok tatlı yazmışsın.Salam hər kəsə.
Sizə həyatımın qısa özkeçmişini yazmaq istədim. Çünki, inanmıram ki, kiminsə mənim kimi həyatı olsun.
Əvvəlcədən oxuyan, bəyənən, rəy yazan hər kəsə təşəkkürlər.
Qızlar, 18 yaşında məktəbi qutarıb ali məktəbə daxil oldum. Eyni binada yaşayan qonşumuz oğlan mənimlə maraqlanırdı. 15 yaşımdan bəri. Sevirdi də demək olar) nəysə 18 yaşında universitenin 1-ci kursunda biz tanışdıq və ailə qurduq. Məndən 4 yaş böyük idi. Çox gözəl toyumuz oldu. Məən də onu sevirdim. 1 ay sonra hamilə olduğumu öyrəndim. Bilmirdim sevinim ya necə. Çünki özümüz də hələ uşaq idik. Qaynanam (kayınvalidem) münasibətlərimiz yaxşı deyildi. Bu da yoldaşımla aramızda problemlər yaradırdı. Eyni evdə qalırdıq. Sonunda o məni də götürüb yeni bir evə çıxdı. Amma bizdə vəziyyət yenə yaxşı olmadı. Hər gün dava edirdik. 3 ay olmuşdu artıq və ayrılmaq istədim. O da razı oldu. Rəsmi ayrıldıq. 4 aylıq hamilə iken sinir və stressdən düşük yapdım. Və də qonşu idik. ayrılsaq da hər gün onu görürdüm. O peşman olmağa başlamışdı. Demək olar hər gün gəlib üzr istəyir, barışmaq istədiyini deyirdi. Neysə 4 ay keçdi və barışdıq. Yeni bir evə köçdük. Mən universiteye gedib gəlirdim. O da işe. Hər şey çok güzel iidi. Amma onda qısqanclıqlar başlamışdı. Hər şeyə hər yerə hamıya məni qısqanırdı. Anama, atama. Çox sevirdi məni. Bu da aramızda yene de problemlər yaradırdı. Və bir gün yenə qısqanlığına görə yaranan kavgada mənə tokat atdı. O an mənimçün bitti. Şiddət qəbul edəməyəcəyim şeydir. Topladım hər şeyimi getdim. 1 ay sonra boşandıq. Boşanmaq istəmirdi amma mənim neccə qərarlı olduğumu görüb israr etmənin mənasız olduğunu başa düşdü. və yenə də ayrıldıq...
Qonşu idik deyə qaldığım şəhərdən köçdüm başqa yerə. Ailəm isə orda qalırdı. Universiteti bitirdim. Özümə iş tapdım. Yaxşı maaşım var idi. Digər ölkələrə səyahət etdim. Günlərim maraqlı, sakit keçirdi. Bütün bu yaşadıqlarım olmamış kimi həyata dvam etdim.. Ailəmə yük olmadan öz ayaqlarım üstündə durdum. Və onu təmiz beynimdən sildim. Həyatımda heç kim olmadı. Qəlbim elə sınmışdı ki, kimisə həyatıma almağa, bağlanmağa çox qorxurdum. İstəyənlər çox idi amma yaxın buraxmırdım.
5 il keçdi beləcə. 5 illl... Bu keçən 5 il ərzində o demək olar hər gün ailəmin yanına gedər məni soruşar barışmaq istədiyini deyərdi. Amma mən qəti üzünü də görmək istəmirdim. 2 dəfə intihar etdi. Ölümlərdən qayıtdı. Yenə də bağışlamadım. Anası hər gün gəlib anamlara yalvarardı ki bağışlasın oğlum elden gedir. Bütün bunlara baxmayaraq yenə də bağışlamadım. O şillə çünki sanki mənə yox həyatıma dəymişdi. 2ci dəfə şans verməyimə baxmayaraq onu dəyərləndirməmişdi. Ona görə də bitmişdi mənimçün.
Bir gün dedem rahmet etdi və ailəmin yanına döndüm. Orda qalmağa başladım. Hər gün yolumu kəsməyə başladı. Ona başa salmağa çalışırdım ki, bizdə hər şey qutarıb. Amma başa düşmürdü məni. Bir gün bizim evin karşısındakı binaya çıxıb zəng etdi evimizə. Pəncərədən baxanda gözlərimə inana bilmədim. Binanın başına çıxmışdı. Ona şans verməsəm özünü öldürəcəyini deyirdi. Gözlərimin qarşısında. Edərdi də. Nə də olsa 2 dəfə intihara cəhd etmiş biri idi. Ona görə risk edə bilməzdim. Və ona enməsini şans verəcəyimi dedim. Vəəə beləcə bizim hekayəmiz yenidən başladı
Özünü mənə yenidən sevdirdi. Halbuki bitmişdi məndə hər şey. Onu yenidən sevməyə başladım. 6 ay sonra yenidən evləndik. Evlənmə dairəsindəkilər bir daha boşanmak için gəlirseniz asla sizi boşamayız dedilər)) Sizi evləndirib boşandırmakdan yorulduk dedilər))) Yeni bir evə köçdük 2miz. və artıq 1 ildi evliyik. Mən də o da işləyirik. Məni hər şeydən çox sevir. Mən də onu. Şükür ki əvvəlki kavgalarımız olmur. Daha uşağımız yoxdur. Amma artıq istəyirik. Allah istəyən hər kəsə nasib etsin inşAllah.
Başıma gələn bu qədər şeydən çox dərs çıxardım. Məsələn erken evliliyin yol açdığı problemlər, boşanmış qadına olunan təkliflər və insanların iç üzləri, öz ayaqları üstündə durmaq və s və s.
Bir gün bunlar haqqında da sizinlə bir blog paylaşaram bəlkə.
Bu qədər
İnşallah. Çox sağolun.evet bu konuda onunla uzun uzun söhbetlerimiz oldu. məni qorxutmaq razı salmaq üçün ele elediyini dedi mənə. amma 1 il içərisində şükürlər olsun mənfi bir şey görməmişəm.Canım çok tatlı yazmışsın.
Şuan mutlu görünüyorsun Allah daim etsin.
Fakat damlara çıkıp intihar etmeye kalkan bi adamın sağlıklı bi psikolojisi yoktur bence. Inşallah uzulmezsin
Teşekkürlər siz de. bilseydim türkce yazardım. Galiba tam anlaya bilmirsiz azerice.)Nasıl bildirim gönderebildi acaba derken kazen in mesajını okudum
Konumu okumaya çalıştım ama çok zorlandım :)
İnşallah herşey çok güzel olur sizin için , her daim mutlu olun .
Keşke Azerice bilseydim :)Teşekkürlər siz de. bilseydim türkce yazardım. Galiba tam anlaya bilmirsiz azerice.)
Arkadaşım selamlar :) ben nedense sizin güzel dilinizi pek anlayamıyorum okurken, yine de hakkında hayırlısı olsun demek istedim.. sevgiler..
valla menim yaşda yaşadıklarımı kim yaşasaydı çoxdan timarhanelik olurdu her halda))) Allaha şükür ki psikoloji terefden güclü bbiriyəm bütün başıma gələnlərlə mübarizə apara bildim. ilerki zamanlarda aile içi problemlerimiz olsa bu sefer evet baş vuracagiz psixologa. amma şimdilik sorun yoxMaddi durumunuz izin verirse bebce ayri ayri veya birlikte bir uzmandan (aile danismani olabilir, psikolog olabilir) yardim alin. En guzeli sizin icin bundan sonra saglikli ve tutarli bir iliski olacaktir. Cocuk icin acele etmeyin, hamilelik sureci zor bir surec, saglam psikoloji istiyor.
Çoooox şirin yazmışsızın ayy cox təşəkkürlərrrrr:))
Aynı adamla 3.kez resmen evlenmiş...
Şuan için herşey yolunda gidiyormuş...
5yıl ayrı kalmışlar...
Birbirlerinden vazgeçememişler...
Adam intihar girişimlerinde bulunmuş...
Adamın anası oğlum elden gidiyor yapma etme barışın demiş...:))
Bayılıyorum Azeri diline
evet azeriyim. qısa özetini Canansu arkadaşım yazdı aşağıda)azerisin galiba yaziyi okuyamadim.
Çoooox şirin yazmışsızın ayy cox təşəkkürlərrrrrmən də türk dilinə)
Arkadaşım selamlar :) ben nedense sizin güzel dilinizi pek anlayamıyorum okurken, yine de hakkında hayırlısı olsun demek istedim.. sevgiler..
ben anlamadım şu anda yine aynı adamla mı evlisin?
2 kez evlendikde cocuk idik o da ben de. aradan yıllar geçdi. yapılan hataların farkına vardık ve başka birilerini sevemedikş yine evlendikş 1 yıldır evliyim şimdi çok da mutluyumçok karışık okudum kusura bakma iki üç kere okumaya çalıştım şu azeriyi türkçe diliyle okumaya çalıştım.
sen 2 kez evlenip boşanmişsin niye üçüncü niyee..
bence evlenme.. ayni şeye yaşayacaksan yine pişmanlik duyma.
okulu birakmadim hic bir zaman. ilk defe evlenirken universiteye girmişdim yeni 1ci sinif.Anlamayanlara özet
küçük yaşta okulu bırakıp komşu oğluyla evlenmiş. tabi kaynana da aynı evdeymiş. kaynanayı sevmemiş. hamile kalmış ayrılmak zorunda kalmış. bu arada hamile olarak ayrılıyor. stresten çocuğu kaybetmiş. sonra adam tekrar şans istemiş. çünkü komşular görüyorlar birbirlerini sürekli. ayrı ev tutup birlikte yaşamaya devam etmişeler. konu sahibi de okula başlamış. ama adam kıskançlık krizlerine girip şiddet uygulamış. bu sefer boşanmış. okulu da bitirip başka yere göçmüş.
işe de girmiş herşey iyi güzelken, cenaze dolayısıyla memlekete geliyor. gene görüyor adamı. adam bu süreçte 2 kere intihar etmiş. 3. yü de binanın tepesine çıkmış beni affetmezsen atarım kendimi demiş. tabi aradan 5 yıl geçmiş konu sahibi de affetmiş.
mutlu olur muyum, çocuk istiyoruz demiş.
bana göre adam anormal.
Anlamayanlara özet
küçük yaşta okulu bırakıp komşu oğluyla evlenmiş. tabi kaynana da aynı evdeymiş. kaynanayı sevmemiş. hamile kalmış ayrılmak zorunda kalmış. bu arada hamile olarak ayrılıyor. stresten çocuğu kaybetmiş. sonra adam tekrar şans istemiş. çünkü komşular görüyorlar birbirlerini sürekli. ayrı ev tutup birlikte yaşamaya devam etmişeler. konu sahibi de okula başlamış. ama adam kıskançlık krizlerine girip şiddet uygulamış. bu sefer boşanmış. okulu da bitirip başka yere göçmüş.
işe de girmiş herşey iyi güzelken, cenaze dolayısıyla memlekete geliyor. gene görüyor adamı. adam bu süreçte 2 kere intihar etmiş. 3. yü de binanın tepesine çıkmış beni affetmezsen atarım kendimi demiş. tabi aradan 5 yıl geçmiş konu sahibi de affetmiş.
mutlu olur muyum, çocuk istiyoruz demiş.
bana göre adam anormal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?