En mutlu insan kimdir? işte o dağdaki çoban demiş.Neden diye sormuşlar.Çünkü demiş insan bildikleriyle yaşar onun bildilkeri koyunları ve çevresiyle sınırlı kendisini mutsuz edecek veya kafasını karıştıracak fazla bir bilgiye sahip deyil....... sizcede oylemi arkadaşlar insanın çevresindeki insanlar çoğaldıkça yaşam standartı yükseldikçe sorunları çoğalırmı?
Bu çoban örneğinden şunu çıkarıyorum ben; bilgi edindikçe mutsuzlaşıyor insan. Örnekle, çevrenin çoğalması ya da yaşam standartının yükselmesi arasında bir bağlantı kuramadım! Bu bir...
En mutlu insan farkındalığı uyanmış/gelişmeye başlamış insandır. Çünkü farkındalığı uyanmış varlık yaşamın illüzyonuna kapılmaz, parayı amaç değil araç olarak kullanır, sevilmek değil sevmek önemlidir onun için ve cennetinde cehenneminde kendi içinde kurulabileceğini bilir. Anın ne kadar değerli olduğunun farkındadır, geleceğe yatırımlar yapıp şuanı kaçırmaz. Kısacası farkında olmak HERŞEYdir. Mutlu olmak istiyorsanız gözünüzü değil gönlünüzü açın, sevgiyle bakın herkese herşeye. Koşulsuz sevebiliyorsanız eğer en mutlu sizsiniz... Şimdilik bu kadar :)