• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutlu olmak istiyorum..

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
96
42
İstanbul
mutsuz üzgün olmak için hiç bir nedenim yokken neden mutsuzum,neden gülmüyor yüzüm hep somurtkanım..bıktım bu miskin halimden..iyi bir eşim var,kızım var,işim var,annem babam yanımda hiçbirşeye çok şükür muhtaç değilim..nedir istediğim ya ..bakıyorum miiletin ne dertleri var ama attıkları kahkahalar göklere çıkıyor benim hiç derdim yok yüzümü gören sanki dünya bir tek benim başıma yıkılmış sanır..doğumdan sonra depresyon yaşadım ilaç tedavisi gördüm ama geldi geçti ama bu mutsuz halimi nasıl düzeltebilirim..tamam eskiden de şen şakrak bir tip değildim ağır başlıyımdır ama bu kadar çökmüş bir halde olmak istemiyorum ..aynaya baktığımda bazen kendime acıyorum gözlerimin feri gitmiş sanki..kendime kızıyorum toparla kendini artık diyorum birgün işe yarıyor öbür gün yine aynı..sürekli konuşan konuşurken gözlerinin içi parlayan biri olmak istiyorum..uğraşlar edinmek istiyorum spor vs.çalışıyorum kızımı zaten akşamdan akşama görüyorum birde kurs spor uğraşırsam kızıma haksızlık yaparım diye düşünüyorum,işten çıkar çıkmaz koşa koşa eve gidiyorum..çok pinpirikliğim kızıma olması gerekenden çok daha fazla düşkünüm,azıcık hapşırsa öksürse hemen moralim bozuluyor,geçen gün grip oldu uçuk çıktı burnunun kenarında ordanda agzının kenarına sıçradı aman ALLAH ım ben nasıl panik durumundayım anlatamam ya daha fazla büyürse ya kızıma bişey olursa hala aklım onda..işe geliyorum kızım üzüldü mü acaba diye düşünüyorum..sürekli dert edecek şeyler aramaktan bıktım kendime..olayları oluruna bırakamıyorum boşveremiyorum,herşeyi takıyorum kafama..haftasonu misafir gelcek olsa ben 1 hafta önceden planlarımı yaparım o şöyle olacak bu böyle olacak,ya bırak günü gelince düşün yok illa takılacak kafam planlarımı yapacağım..yoruldum ya bıktım bu halimden artık.ben ne yapmalıyım daha 30 yaşındayım ama kendimi 60 gibi hissediyorum..

mutsuz üzgün olmak için hiç bir nedenim yokken neden mutsuzum,neden gülmüyor yüzüm hep somurtkanım..bıktım bu miskin halimden..iyi bir eşim var,kızım var,işim var,annem babam yanımda hiçbirşeye çok şükür muhtaç değilim..nedir istediğim ya ..bakıyorum miiletin ne dertleri var ama attıkları kahkahalar göklere çıkıyor benim hiç derdim yok yüzümü gören sanki dünya bir tek benim başıma yıkılmış sanır..doğumdan sonra depresyon yaşadım ilaç tedavisi gördüm ama geldi geçti ama bu mutsuz halimi nasıl düzeltebilirim..tamam eskiden de şen şakrak bir tip değildim ağır başlıyımdır ama bu kadar çökmüş bir halde olmak istemiyorum ..aynaya baktığımda bazen kendime acıyorum gözlerimin feri gitmiş sanki..kendime kızıyorum toparla kendini artık diyorum birgün işe yarıyor öbür gün yine aynı..sürekli konuşan konuşurken gözlerinin içi parlayan biri olmak istiyorum..uğraşlar edinmek istiyorum spor vs.çalışıyorum kızımı zaten akşamdan akşama görüyorum birde kurs spor uğraşırsam kızıma haksızlık yaparım diye düşünüyorum,işten çıkar çıkmaz koşa koşa eve gidiyorum..çok pinpirikliğim kızıma olması gerekenden çok daha fazla düşkünüm,azıcık hapşırsa öksürse hemen moralim bozuluyor,geçen gün grip oldu uçuk çıktı burnunun kenarında ordanda agzının kenarına sıçradı aman ALLAH ım ben nasıl panik durumundayım anlatamam ya daha fazla büyürse ya kızıma bişey olursa hala aklım onda..işe geliyorum kızım üzüldü mü acaba diye düşünüyorum..sürekli dert edecek şeyler aramaktan bıktım kendime..olayları oluruna bırakamıyorum boşveremiyorum,herşeyi takıyorum kafama..haftasonu misafir gelcek olsa ben 1 hafta önceden planlarımı yaparım o şöyle olacak bu böyle olacak,ya bırak günü gelince düşün yok illa takılacak kafam planlarımı yapacağım..yoruldum ya bıktım bu halimden artık.ben ne yapmalıyım daha 30 yaşındayım ama kendimi 60 gibi hissediyorum..

Bence oturun bol bol dua edin,şükredin.
Manevi tarafınızı güçlendirmezseniz daha çok somurtursunuz.

dua etmeyi denedin mi hic?
eger inancin Islam ise, al abdestini, al eline bir dua kitabi oku..Allah'a dua et...bu anlattiklarini paylasarak Allah'tan huzur dile. rahatlayacagini dusunuyorum cok iyi geliyor...

dua etmeyi denedin mi hic?
eger inancin Islam ise, al abdestini, al eline bir dua kitabi oku..Allah'a dua et...bu anlattiklarini paylasarak Allah'tan huzur dile. rahatlayacagini dusunuyorum cok iyi geliyor...

doğru söylüyorsun,yapıyordum eskiden namazımı kılıyordum Kuranı mı okuyordum şimdi o kadar miskinleştim ki hiç bişey yapmıyorum:43:

Hemen cevap veriyorum :)

1-Kendine zaman ayır.
2-Hayır demeyi öğren.

Kendine zaman ayır.Ufak da olsa bir zaman.Sırf kendin için birşey yap.Veya sırf kendine birşey almak için alışverişe çık.Spor ve hobi de olabilir.Seni kötü düşüncelerden uzaklaştırır.

Hayır demeyi öğren.Misafiri kafam kaldırmaz diyorsan,bu hafta müsait değilim de mesela.Kaldıramayacağın yüklerin altına girme.

Maneviyat eksikliği var,ruhunuz aç onu doyurmalısınız.Fani dünya en nihayetinde bizle giden sadece ruh olacak,bol bol şükredin :34:

Bence oturun bol bol dua edin,şükredin.
Manevi tarafınızı güçlendirmezseniz daha çok somurtursunuz.

yorumunuz için teşekkür ederim ama 2.cümlenizdeki katılık hiç hoş olmamış ben sadece sıkıntımı paylaşmak istedim yardım istedim bu kadar katı cümle yazmanıza gerek yoktu

Maddi durumunuz iyiyse işten çık, kızınla ilgilen.
Bazı insanlar olgun olmayla suratsız olmayı karıştırıyolar.
Senin içindeki çocuk ölmüş kuzum.Benim bile içimi öldürdün.
Karakter meselesi aslında bu.Kimileri doğuştan kikirik olurlar, kimileri olmaz.
Ama bu değil ki ömür boyu öyle gider.
Kendini zorla biraz.Güleryüzlü olmaya.Komik yazılar oku.Espirili kitaplar, dergiler al.Karikatür oku.
Değişiklik yap kendinde, evinde.
Panik niye yapıyorsun, çocuk bu.Düşe kalka, yara bere içinde büyüyecek illaki.Hem mikroplara karşı bağımlılığı olur.

Eşinin maaşı iyiyse, zorluk çekmeyecekseniz çık işten.İsteğe bağlı sigortanı yatırırsın.
Kendine yeni kıyafetler falan al.Aksesuar kullanmıyosan kullanmayı dene.Canklı renklere bürün.
Sen şimdi sürekli gri-siyah karışımı da giyiyorsundur? öyleyse eğer derhal kurtul onlardan.

Eşin de muzdariptir bu durumdan.Eşine notlar falan yaz evin içinde.Adamın da yüzü gülsün, şaşırsın biraz.Sen de aynısını ondan iste.
Bu gibi değişiklikler işte.
Ama gülmen lazım sürekli.Bunu unutma.Güler yüzlü ol, pozitif düşün.

Bi kere şunu düşün ya..Kimin ne zaman öleceği belli değil.Ona göre yaşa hayatını.Bu negatiflilikle ömrünü geçirme.

Hemen cevap veriyorum :)

1-Kendine zaman ayır.
2-Hayır demeyi öğren.

Kendine zaman ayır.Ufak da olsa bir zaman.Sırf kendin için birşey yap.Veya sırf kendine birşey almak için alışverişe çık.Spor ve hobi de olabilir.Seni kötü düşüncelerden uzaklaştırır.

Hayır demeyi öğren.Misafiri kafam kaldırmaz diyorsan,bu hafta müsait değilim de mesela.Kaldıramayacağın yüklerin altına girme.

deneyeceğim :) teşekkür ederim..

Buna halk dilinde rahat batması diyorlar canım :)) Bana da sık sık olur ..Dua edip vesveseye kapılmamaya çalışıyorum.

Maddi durumunuz iyiyse işten çık, kızınla ilgilen.
Bazı insanlar olgun olmayla suratsız olmayı karıştırıyolar.
Senin içindeki çocuk ölmüş kuzum.Benim bile içimi öldürdün.
Karakter meselesi aslında bu.Kimileri doğuştan kikirik olurlar, kimileri olmaz.
Ama bu değil ki ömür boyu öyle gider.
Kendini zorla biraz.Güleryüzlü olmaya.Komik yazılar oku.Espirili kitaplar, dergiler al.Karikatür oku.
Değişiklik yap kendinde, evinde.
Panik niye yapıyorsun, çocuk bu.Düşe kalka, yara bere içinde büyüyecek illaki.Hem mikroplara karşı bağımlılığı olur.

Eşinin maaşı iyiyse, zorluk çekmeyecekseniz çık işten.İsteğe bağlı sigortanı yatırırsın.
Kendine yeni kıyafetler falan al.Aksesuar kullanmıyosan kullanmayı dene.Canklı renklere bürün.
Sen şimdi sürekli gri-siyah karışımı da giyiyorsundur? öyleyse eğer derhal kurtul onlardan.

Eşin de muzdariptir bu durumdan.Eşine notlar falan yaz evin içinde.Adamın da yüzü gülsün, şaşırsın biraz.Sen de aynısını ondan iste.
Bu gibi değişiklikler işte.
Ama gülmen lazım sürekli.Bunu unutma.Güler yüzlü ol, pozitif düşün.

Bi kere şunu düşün ya..Kimin ne zaman öleceği belli değil.Ona göre yaşa hayatını.Bu negatiflilikle ömrünü geçirme.

teşkkür ederim yorumların için,elimden geleni yapmaya çalışacağım..

Şükürsüzlük değil bu bence....
Bazen insan,herşeye yetişeyim derken kendini unutur.
Boğulur,aynı çemberde dönüp durmaktan bunalır.
Onun gibi birşey.Hayatına ufak lezzetler katmaya çalış.
Uzun zamandır yapmadığın birşey yap.Eşinle eskiden gittiğiniz ama artık gitmediğiniz bir yer olabilir.

Bence siz bunu böyle kabullenmişsiniz. Ben böyleyim düzelemiyorum diceğinize bu ben değilim deyip gerçek anlamda değişmeye çalışın. Eşinize , kızınızada yazık. Onlarda güler yüz beklerler sonuçta. Şükredin halinize Allah korusun bu kadar kafaya takıyosunuz kötü bi hastalığınızda çıkabilir. Kanserler neden oluyo hep stres. Kızınız için düzelin lütfen!

mutsuz olmak için bir sebebin yok gibi ama neden böyle oldun ilginç.
bence saçını değiştir çok iyi gelir koyuysa aç açıksa koyult farklı bir renk dene farklı kestir ,sonra cilt bakımına git ,alışverişe çık yaz geliyor bak kendine güzel şeyler al .farklılaş yani eşinde şaşırır bu duruma ve mutlu olur .
maneviyata yönel bol bol dua et bence iyi gelir bunlar mutsuz falan değilsin sadece bazı şeyler monotonlaştığı için enerjin düşmüş gibi geldi bana .yükseltmek senin elinde.

yorumunuz için teşekkür ederim ama 2.cümlenizdeki katılık hiç hoş olmamış ben sadece sıkıntımı paylaşmak istedim yardım istedim bu kadar katı cümle yazmanıza gerek yoktu

Katılık derken?:26:
Düz yazı yazmak da mı kabahat oldu ki?:ssz:

isyen cikmayi dusunmeyin bence, evde insan tam bunalima giriyor...
o zaman daha kotu olursunuz, simdi en azindan isle oyalaniyorsunuz...

arkadaslar guzel önerilerde bulunmuslar
dikkate al bence
degismek degilde düzelmek diyelim
ben senin tersinim diyebilirim herseyi son ana birakirim
tembellik diyelim ben boyleyim diye biraksam halim nice olur
motivasyon gerekli
sukur et (sukursuzsun demiyorum kesinlikle)
kizinin gozuyle bak bazi olaylara neye ve nasil sevindigini anla inan mutlu oluyor insan
koyu renkler giyiyorsan biraz renklendir (renklerde etkiliyor insani)
sacini makyajini degistir (yapiyorsan kapali degilsen)
gelisim kitaplari oku karamsarlikla ilgili
birde mevsimselde olabilir diye dusunuyorum
belkide 30 yas sendromudur
ama sonucta hersey elinde

Doğumdan sonra geçirdiğin depresyonun izleri hala seninle anlaşılan.
Bunları yenmek için öncelikle çıkabildiğin kadar uzun yürüyüşlere çık.
Deniz havası, yoksa orman havası al.
Havalar da güzel, al kocasını bebeğini pikniklere gidin.
Temiz hava alın, doğaya bakın.
İnanın güneşin parıldaması bile mutluluk veriyor insana :69:
Bebeğinizi arada bir annenize bırakın, eşinle vakit geçirin birkaç saat de olsa...
Kimi zaman da tek takılın, yapmak istediğiniz hobi yok mu? Onlara yönlenin...
Kitap okuyabilirsiniz, sinema ve tiyatro gibi etkinlikleri takip edebilirsiniz.
İmkanınız varsa konserlere gidebilirsiniz hazır önümüz yaz çokça olacaklar...
İmkanlar maddi durumun elverdiği kadardır, ama zevk alabilmeyi hiç bir para hiç bir zenginlik alamaz.
Herkesin içinde büyüttüğü dertleri vardır önemli olan onu yok sayabilecek ruh halini yakalamak. :8:
Bol bol da dua edin şükredin tabii. En önemlisi bu...
Dua etmek için çevrenize bakmanız yeterli...

Back