Mutlu evlilik örnekleri dinlemek istiyorum artık yıldım

Kızlar merhaba.
Ben de boşanmış kervanındayım. Bir yılı geçti boşandığım. Etrafımda sürekli sorunlu evlilikler görüyorum, duyuyorum, okuyorum.
Biraz da mutlu evliliği olan anlatabilir mi ?
Frekans olayına inanır mısınız bilmiyorum ama biraz da düzgün evlilik okuyalım da o frekansa girelim yahu😂
iyi evlilikten kastım sevgisini hissettiren, sorumluluk sahibi, her anlamda yanınızda olan eşlerinizi anlayabilirsiniz 😂

İzel'in de dediği gibi "mutlu aşk yoktur sevenler ateşe yürür bile bile" :KK70:

Mükemmel evlilik sorunsuz evlilik yoktur. Var diyen varsa biri diğer kişiyi eziyordur sesi çıkmıyordur.
İnsanlar konuşarak bazen tartışarak bazen farklı yol seçimler zevkler olsa da orta yolu bularak hayat yoluna devam ederler.
kusursuz evlilik olması mümkün değil. Hayat akışına ters.

İzel'in de dediği gibi "mutlu aşk yoktur sevenler ateşe yürür bile bile" :KK70:

Mükemmel evlilik sorunsuz evlilik yoktur. Var diyen varsa biri diğer kişiyi eziyordur sesi çıkmıyordur.
İnsanlar konuşarak bazen tartışarak bazen farklı yol seçimler zevkler olsa da orta yolu bularak hayat yoluna devam ederler.
kusursuz evlilik olması mümkün değil. Hayat akışına ters.

Kusursuzdan kastınız hiç tartışmamak mı? Öyleyse haklısınız. Ancak bazen kendimizle bile dalaşıyoruz bu bir kriter değil kanımca.
Önemli olan kırmadan dökmeden ve kalıcı hasar bırakmadan tartışabilmek ve orta yol bulabilmek zaten. Herkesin kırmızı çizgileri vardır. Uyumlu çiftler o kırmızı çizginin etrafında dolanırken bulmazlar kendilerini zaten. ( alttan alarak değil oralara zaten yaklaşmazlar ona göre de kırmızı çizgidir çünkü. ) uyum dediğimiz şey de burdan geliyor.

Temas da çok önemli işte demek ki. Ya ben zaten sevgimi gösteremiyorum kısmını hiç anlamıyorum seven insan bir şekilde gösteriyor
Kesinlikle ben mesela gösteremem sanıyordum ama sevince açıldım temastan nefret ederdim ama eşime dokunmadan yapamam. Birde evlilik hazırlığı nişanlılık hamilelik lohusalık(hepsinde ayrı zorluk çektik) bu dönemlerde eşim öyle güzel yanımda oldu ki bazen baba gibi şefkatli bazen sıcacık bi dost gibi bazende tutkulu bi aşık gibi. Bu aşamaları kavgasız kırılmadam gecirincede kenetlendik iyice çünkü aksi olsa özellikle gebelik lohusalık ömrüm boyunca unutmazdım unutamazdım, eşimle aramdaki bağıda zedelerdi. Bu dönemler ilişki sınavı ilk levelde takılan sonrakinde düzelir sanıyor sonra en son levelde patlıyolar

Kusursuzdan kastınız hiç tartışmamak mı? Öyleyse haklısınız. Ancak bazen kendimizle bile dalaşıyoruz bu bir kriter değil kanımca.
Önemli olan kırmadan dökmeden ve kalıcı hasar bırakmadan tartışabilmek ve orta yol bulabilmek zaten. Herkesin kırmızı çizgileri vardır. Uyumlu çiftler o kırmızı çizginin etrafında dolanırken bulmazlar kendilerini zaten. ( alttan alarak değil oralara zaten yaklaşmazlar ona göre de kırmızı çizgidir çünkü. ) uyum dediğimiz şey de burdan geliyor.
Uyum şart ya, ama kafa dengi biri ile evlenmek gerçekten zor bu devirde herkes iyice çıkarcı olduğu için. Pollyanna edası ile evlilik hayal edenler için gerçek hayat böyle değil. Ters düştüğünde de kaotik olmayacak bir birey olması lazım eşinin yoksa hayat çekilmez. Benim bahsettiğim şey bu. Tartışmamak diye bir şey insan doğasına aykırı. Ben bunu savunmadım zaten

Kızlar merhaba.
Ben de boşanmış kervanındayım. Bir yılı geçti boşandığım. Etrafımda sürekli sorunlu evlilikler görüyorum, duyuyorum, okuyorum.
Biraz da mutlu evliliği olan anlatabilir mi ?
Frekans olayına inanır mısınız bilmiyorum ama biraz da düzgün evlilik okuyalım da o frekansa girelim yahu😂
iyi evlilikten kastım sevgisini hissettiren, sorumluluk sahibi, her anlamda yanınızda olan eşlerinizi anlayabilirsiniz 😂
Eşimle birbirimizi çok seviyoruz ♥️

Her gün mutlaka sarılırız bol bol birbirimizi öperiz. Bir konu olunca ilk birbirimize anlatıyoruz , güzel dedikodu yaparız , sağ olsun ev işlerinde de bana yardımcı oluyor örnek veriyorum işte yükselmesi için sınavlara hazırlandığı aylarda ben daha çok ev işleri ilgilendim yani dönem dönem birbirimizi destekliyoruz, güzel yemek yapar.
Ve sabırlı biri. Oğlak boğa olduğumuz için anlaşıyoruz. Uyumluyuz :)

Eşimle birbirimizi çok seviyoruz ♥️

Her gün mutlaka sarılırız bol bol birbirimizi öperiz. Bir konu olunca ilk birbirimize anlatıyoruz , güzel dedikodu yaparız , sağ olsun ev işlerinde de bana yardımcı oluyor örnek veriyorum işte yükselmesi için sınavlara hazırlandığı aylarda ben daha çok ev işleri ilgilendim yani dönem dönem birbirimizi destekliyoruz, güzel yemek yapar.
Ve sabırlı biri. Oğlak boğa olduğumuz için anlaşıyoruz. Uyumluyuz :)
Ahaha ilginç biz de oğlak boğayız 😂

Bazen darlansamda, bunalsamda mutluyum. İkimizde çözüm odaklı bakıyoruz, en önemlisi sakince konuşabiliyoruz. Kavga olur, bence olmadan olmaz. Sonrası önemli. Biz mesela sakinleşmeden konuşmayız sonra biri laf atar ve konuşup anlaşırız. Anlaşamadığınız durumlarda da saygı duymayı ve birey olarak hareket etmeyi öğrendik. Birbirimizi çözmemiz zaman aldı.

Mesela eşim dışarda yemekten nefret eder, hijyenik bulmaz vs. En azından ayda bir istiyorum bende. Direndi baya en son ben karınım beni mutlu etmek için çıkacaksın ve keyif alacaksın dedim. Yemek kahvaltıya döndü ve her hafta çıkmaya çalışıyor. Mutlu etmeye gönlü olmalı.

Frekans olayına kesinlikle katılıyorum. Genellikle dramsal şeyleri izlemem, dinlemem çekmem kendime içselleştirmem. Enerjim yüksektir içten ettiğim dualara da karşılık alırım. Kendime de çok şanslı olduğumu hep söylerim, ki babasını çok küçükken kaybetmiş zorluklar yaşamış biriyim büyürken.

Mutlu evlilik ise kesinlikle var. Denemişsiniz olmamış ama hiç olmayacağı anlamına gelmiyor; ben kötü ilişkisi olan insanları görünce keşke bitirse daha iyisini hak ediyor insallah yaşar diyorum bu temennim sizin içinde geçerli. İnsan güzeli ilişkide şımarıyor Çiçek gibi açıyor. Ben ilk sevgilimle evlendim 10 seneliki ilişki sokucunda 25 yaşımda. Şuan 31 yaşındayız ikimizde bebeğimizi bekliyoruz. 16 yıldır hayatımda eşim, başım sıkışsa, bana bir şey olsa en çok ona güvenirim. Kötü olduğumu düşündüğüm şeyi onla paylaşırım, akıl en çok ondan alırım. Hiç yalan söylemem, hatalıysam ve kötü bir şey olduysa, birine yalan söylediysem bile tak diye arar söylerim ki üstümde yükü kalmasın, güvenimiz zedelenmesin. Market alışverişini 6 senedir birlikte yaparız, televizyonda bir şey izleyeceksek birlikte yaparız. Çoğu şeyi birlikte yaparız, birbirimizi de inanılmaz destekleriz birimizin kaçtığı şeyi diğeri zorlamaz, arkamızı inanılmaz kollarız. Hayatım boyunca eşimle hep aynı takımda olduğumuzu hissettim. Ne basitinden biri gelecekse ve tak diye gelemeyeceğini hep bildi bize. Çünkü ben yprgun olabilirim ev toplu olmayabilir vs. Biri bizi çağırdıysa bana sormadan okeylemez hiç. Çok güzel sever, şımartırcasına sever sevgisini gece sarılıp uyumasından da anlarsınız maddi olarak önünüze her şeyi sermesinden de. Maddi manevi bürün sevginin önüme sunulmasından dolayı bence bende çiçekleniyorum eğlenceli, keyifli, evini eşini eşinin ailesini çok seven biri haline geldim. Bu aşamalar birbirini takip ediyor çünkü.

Ama asla tek taraflı değil, eşime aşık olmasam, görünüş veya cinsel anlamda onu hep arzulamasam yine bu kadar Mutlu ve gurur duyduğum bir evlilik olmazdı. Bizim en büyük avantajımız 15 yaşımızda tanışmamış birlikte büyümemiz hayatımızı birlikte kurmamız emek emek. Siz bu saatten sonra hem sizin ayaklarımızın yerden keseceği bir ilişki hem de bütün red flaglara dikkat etmeniz. Size değer verip, sizin mutluluğunuzu her şeyin önüne koyanla mutlu olursunuz. Benim eşim ailesine çok değer verip çok sever, ama ben her zaman öncelikli olduğu bilirim.

Gönlünüze göre birini bulurdunuz dilerim ❤️

Evveneli 13 yıl olacak bir ay sonra. İki de çocuğumuz var. Mutluyum. Anlaşamadığımız konular elbette oluyor ama özünde değer gördüğüm, kendimi iyi hissettiğim bir evliliğim var. Eşim beraber yaşamanın, eş ve baba olmanın sorumluluğunda bir adam olduğu içinde evlilik ekstra yormuyor beni sanırım.
Kadının çoğu şeyi üstlendiği ve sonrasında o üstlendiklerinin altında ezildiği bir evliliğim yok yani. Seviyorum karetayı 🫠

Son düzenleme:
Ben sevginin iyileştirdiğine inananlardanım. Kendimi övemiycem aslan burcuyum en çok ilgi bende olsun, hep ben haklı çıkayım, ben özür dilemeyim, ben ben ben.. bu zamana kadar ilişkilerimde hep böyle bir insandım taa ki eşimle tanışana kadar.
Bana önce tartışmada haklı ve haksız ayırmamız gerektiğini öğretti. Sinirlendiğim zaman biz biriz ben senin karşında değilim ona göre konuşalım derdi ve sinirim yatışırdı bir anda.
Bir tartışma yaşadıysak hep bana şunu hatırlatır “eninde sonunda bu tartışma bitecek ve biz olmaya devam edeceğiz bunu unutmadan tartışalım”
Bir keresinde şu an konusunu bile hatırlamadığım bir durumdan tartışmıştık ve o kadar sinirlenmiştim ki yataktan çıktım koltuğa oturdum ben uyumayacağım sen yat dedim. Gelir misin yatağa gir tamam konuşmayalım ama yatağa gir dedi. Yanına yatınca sinirim yatıştı ve bi anda dönüp çok özür dilerim diye sırnaştım. Hemen kollarına aldı beni önemli değil dedi öptü uyuduk. Sabah dedim ki nasıl hemen yumuşadın biraz önce yataktan çıkmıştım. Hatanı anlaman yeterliydi benim için dedi. Ve inanır mısınız gerçekten ben de artık ben ben diyen insan olmaktan yavaş yavaş sıyrıldım.
Her olayı çözmesine çok aşığım yanında kendimi tam anlamıyla “kadın” hissediyorum. Ona da hep erkekliğini hissettirmeye özen gösteriyorum yanında güvende olduğumu onun gücüne sorun çözmesine bayıldığımı dile getiriyorum iltifattan kaçınmıyoruz hiç. Normalde yemek yapmadım hiç bekarken pek bilmem yani kocam da hep bana her gün yumurta da kırsan yerim diyordu kendisi zaten çok güzel yemek yapıyor, onu mutlu etmek için kolay veya zor demeden en sevdiği yemeklere kadar öğrendim ve çok da güzel yapıyormuşum yemeği bunu farkettim.
E sen ona hiç iyi gelmiyor musun derseniz tam aksine ben de onu daha sakin bir insan yaptım kendini hiç düşünmezdi her işe koşayım her şeyi halledeyim derdindeydi önce kendisine değer vermesi gerektiğini her fırsatta hatırlattım, sigarayı bıraktı benimle, birbirimize gerçekten iyi geldik. Beyaz bir sayfa gibi düşünüyorum evliliğimizi. Umarım hiç kirletmeyiz.

:) mutluluk anlatilabilir bişey değil bence hissedilen içini ısıtan şey mutluluktur . Hayatı beraber yaşıyorsunuz tabiki yorgun olana saygı duyularak ev duzenı sağlanmalı yani ev süpürdü yemek yaptı die bunu şahlandırmayacak kadar olgun insanlarız çok şükür birbirimize hayat olmak için evlendık yük değil .
Kırmaktan korkuyorsa ve korkuyorsanız
Akşam iş çıkış saaati gelsin artık die gözünüz yolda bekliyorsanız
Teşekkür etmeye özür dilemeyi biliyorsanız
Bı yerde konuşurken kendıne olan özgüvenın yerindeyse
Kararlar alıp eşinin saygı duymasından şüphe etmiyorsan (tabi bu demek değil ki herseyı onaylasın zaten bilirsin huyunu ona göre konuşursun lafını )
misss gibi güven kokuyorsanız
Hataları biriktirmek yerine affediyorsanız
Ağzından çıkan şaka da bile yalan yoksa
Dadlı dilli akşam diz dize sohbetınız varsa
Bide secdeye beraber varıyorsanız
O yapıyor o edıyor değil beraber bunları yapıyorsanız
♥️♥️♥️mutlusunuz
Elhamdülillah
La havle vela guvvete illa billahil aliyyil azim 🌸Rabbim kulundan razıyım sende razı ol 🌸

Dipnot annem bizimle yaşıyor aileside yan tarafımızda oturuyor 4 bekar görümcem var …. Aile içi fazla merhametten kimseye zarar gelmez şükür huzurluyuz 7/24 beraber olsak kimse kimseyi yadırgamaz hani onlarda gelın bende kaynana olayı yok ben 5. Kızıyım onlar da annem babam. Gorumcelerım okumuş kendını geliştirmiş insanlıkta on numaralar ben büyük bi bahcelı ev olsun hep beraber yaşayalım istiyorum o derece severiz birbirimizi (asla tek taraflı değil küçüklere canım der büyüklere ablam derim ) Eşimin en sevdıgım huyu asla kendıne evıne bir başkasının en ufak yorum yapmasına müsade etmez kelebek kalbi dışarıya aslan gibidir 🌺 bizim evimiz bizim hayatımız kararları biz alırız ….muhteşem bi baba buna değinmicem Allah onu baba yaratmış ♥️

İki eş sürekli kavga edermiş … yan taraftaki komşularının evinden hıc sesler yukselmedıgı ıcın merak etmısler biz neden kavga edıyoruz da onlar da çıt yok die … sonra adam oraya misafir gitmek istemiş … neyse gel zaman git zaman gun gelmıs misafirliğe gitmiş evın hanımı yanlışlıkla masaya çarpıp çayı dökmüş eşinden özür dilemiş dikkat edemedim demiş , adamda asıl ben özür dilerim çok ortada bıraktım rahat davrandım gibisinden sözler sarf etmiş Çaydı çorbaydı adam müsade alıp evıne gelmıs karısı sormuş eee öğrenebildin mi neden kavga etmiyorlarmış …. Adam cevap vermiş ONLARIN EVDE HERKES SUÇLU BİZİM EVDE HERKES HAKLI …

Hataları biriktirmeyin affedin gitsin ki Allah da sizi affetsin birbirinizin ailesine hürmetkâr olun ki şeytan aranıza fitne sokmasın .

Son düzenleme:
Biz de varız ♥️ Çok mutluyum evlendiğim için ve 800 kere dünyaya gelsem yine kocamla evlenirdim. Ne tutkumuzda, ne aşkımızda ne de birbirimize davranış biçimimizde hiçbir değişiklik olmadı. İkimiz de bebek gibi davranıyoruz birbirimize. Gün içinde kaç kere özleyip birbirimizi arıyoruz bilmiyorum. Her zaman konuşup paylaşacak ve gülecek bir şeylerimiz olur. Sürekli öpme dokunma hatta kokusunu içime çekme ihtiyacı hissediyorum. Hamileyim çevremdeki herkes işte bu sefer kokusu bile sana batar dedi ama ben o aşırı mide bulantılarında yatakta kıvranırken bile kocama sarılınca moralim düzeliyordu en azından 😂 Deli gibi aşığım hala kocama ve 40 yıl daha böyle sürer gibi ☺️☺️

Ay hepiniz o kadar haklısınız ki, hanginiz daha haklı karar veremedim :KK70:
Biz 4 sene sevgililikten sonra evlendik, 2.5 senedir evliyiz. İkimizde dik karakterleriz, hatta eşim benden biraz daha yumuşaktır. Kavgaları genelde ben çıkarırım ve ben uzatırım :KK70: bana bunun yanlış olduğunu öğretti. Temas hiç sevmezdim. Annem, babam, teyzem; onun dışında kimseyle temas etmezdim. Tokalaşmak bile zulüm geliyordu :KK70: Şimdi eşime temas etmeden gün geçiremezmişim gibi geliyor. Bugün öpmeden işe gitmiş mesela, akşama kadar söylencem muhtemelen :KK70:
İşin şakası bir yana, çok hararetli tartışmalarımız oldu ilk sene. Boşansak mı acaba diye düşündüğüm de oldu. Ama bir şekilde ortak noktayı bulduk. Bunun en büyük sebebi eşim. O uzatsaydı bende uzatırdım ve günün sonunda biterdi. Beni mükemmel el üstünde tutuyor, gözümün içine bakıyor falan diyemem ama evimde kendimi aşırı güvende hissediyorum. Çocukken babam eve gelmeden uyuyamazdım, şimdi eşim yoksa uyuyamıyorum. Ailelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Evlenmeden önce önemsiz gibi geliyordu ama hayır en önemli şeylerden biriymiş. Çok şükür o konuda çok şanslıyım. Kayınvalidem beni daha çok tutuyor desem yeridir. Keza benim ailemde eşimi. Gül gibi geçinip gitmiyoruz ama gül gibi yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Gün sonunda bu adam olmadan yaşar mıyım, evet yaşarım ama bu adamla bambaşka yaşıyorum diyebiliyorum gönül rahatlığı ile.
Allah hepimizin evine önce sağlık sonra bolca huzur ve mutluluk versin :)

X