Merhaba arkadaşlar.. Aslında küçük bir mesele ama birkaç gündür aklıma takılıyor. Ben kendimi bildim bileli annem bardaklarını ters dizer. İçine toz girmesini önlemek için bu şekilde yapıyor. Bende annemden görüp bu şekilde alıştım hep ters diziyorum. Ama bardaklarım buğulanıyor sanki. Birde eğer su içip durulamışsam ve suyunun süzülmesini beklemişsem bile yerine ters şekilde koyduğumda küflenmeye sebep oldu. Ağız kısmında kalan nemlilik yüzünden bu şekilde oldu tabi.. Tek tek kontrol edip kağıt havluyla kurulamaya zamanımda olmuyor bebeğimden dolayı. Açıkçası tezgahın üstünde bardakları çok uzun sürelide bekletmek istemiyorum..
Sonra akrabalarımın ve bazı arkadaşlarımın mutfağında dikkat ettim, hiçbiri bardağı ters şekilde yerleştirmiyor. Rafları kapaklı olduğu için, bardağın içine toz girmeyeceğini düşünüyorlar. Onlar böyle yapınca bende dedim, acaba normali bu mu.. Birde sizin nasıl yaptığınızı sormak istedim.
Bu dogru bir mantik aslinda.. Yani tabaklari ters koymuyoruz evet.. Ama bardakları ters koymak istiyoruz. Buna kupa bardaklar, şarap bardakları hepsi dahil. Ben mesela şarap bardaklarına bayılıyorum bir takım almak istiyorum :) limonatamı onunla içmek istiyorum. Ama onları ters koyduğumu düşünsene.. Bütün görsellik bozuluyor =/Benim dolaplarım eski ve açık raf olduğundan ters çeviriyorum.
altına kurulama havlusu var o yüzden nem olmuyor.
dolaplarımı yenilersem normal koyarım bardaklarımı
sonuçta tabakları kaseleri düz koyuyorsak bardaklarıda koyabiliriz.
çekmece tarzı bir yerdeyse düz koyarsak alırken zor olabilir.
Bu dogru bir mantik aslinda.. Yani tabaklari ters koymuyoruz evet.. Ama bardakları ters koymak istiyoruz. Buna kupa bardaklar, şarap bardakları hepsi dahil. Ben mesela şarap bardaklarına bayılıyorum bir takım almak istiyorum :) limonatamı onunla içmek istiyorum. Ama onları ters koyduğumu düşünsene.. Bütün görsellik bozuluyor =/
Ya eşim su içeceği zaman mutlaka her içisinde yeni bardak alıyor raftan. Bende tezgahın üstü bardak dolsun istemiyorum. Yani bardak rafı neden var o zaman değil mi.. Oradan kaldırıp tezgaha dizmek istemiyorum. Tezgahta süzülene kadar bardak bekletmeye sinir oluyorum. Asla süzülmüyor çünkü hep yeniden su içiliyor. Yani süzüldü gördüğümü rafa geri diziyorum. Bu sefer bir bakıyorum tam olarak süzülmemiş damlacıklar küflenme yapmışBenim dolaplarım kapalı ters koyuyorum küf nasıl oldu anlayamadım bardaklar yaşken kesinlikle kaldırmayın yalnız. Mesela su bardağınız tezgahta durabilir her su içtiğinizde yıkamayın. Diğer bulaşıklar yıkanırken su için kullandığınızı da yıkayın. sürekli yaş bardak olmaz böylece.
Süzülmeyen bardakları rafa düz koyuyorsun? Ağzı havada kalacak şekilde. Peki bir tes bir düz mü duruyor bardaklar o zaman rafta :)))Canım suzulmeyen bardakları düz koyarım bende mutlaka koku yapıyor diğer türlü zaten kullanamaz hayatta bende
Yooo sadece bir kaçı kalabiliyor sık kullanilanlar benim eşimde aynı seninki gibi durmadan yeni bardak çıkarır dururSüzülmeyen bardakları rafa düz koyuyorsun? Ağzı havada kalacak şekilde. Peki bir tes bir düz mü duruyor bardaklar o zaman rafta :)))
Tezgahta bekletmiyosun yani sen?Yooo sadece bir kaçı kalabiliyor sık kullanilanlar benim eşimde aynı seninki gibi durmadan yeni bardak çıkarır durur
Yok canım benim bulaşık selem bile yokTezgahta bekletmiyosun yani sen?
E nasıl süzülüyor bu bardaklar peki :/ şimdi raftan bardağı aldın, suyu içtin, öylece geri koydun küf olmaz mıYok canım benim bulaşık selem bile yok
Normal koyanda var sizin gibi, böyle ters koyanda var. Bunun normali ne acaba kim doğru yapıyor :/zaten dolabın ıcınde toz olmazkı
normal koyuyorum ben...
kurusa da bardagın havasız kalması ıcıme sinmıyor sahsenNormal koyanda var sizin gibi, böyle ters koyanda var. Bunun normali ne acaba kim doğru yapıyor :/
Bu bende ki ters dizme olayı da tamamen alışkanlık. Ama bilemiyorum :/ belki de siz haklısınızkurusa da bardagın havasız kalması ıcıme sinmıyor sahsen
bakterı urettıgını dusunuyorum ters cevırınce