Mutfak tezgahı için Granit mi Çimstone mu???

anca laf :KK37:

bi resim koyan olmamış arkadaş. fikir almaya giriyoruz, örnek yok... ben de koymicam alınca oh :KK53:

$mutfak.jpg benim de tezgahım granit star serisimiydi tam hatırlamıyorum ama içinde ufak simleri var çok memnunum kullanuşlı leke tutmaz iz yapmaz ...

benim tezgahımda deniz kabuklu çimstone..çok memnunum kesinlikle..fotoğraf yüklemeyi bilmiyorum yoksa kosa koyardım resmini..8 aydır kullanıyorum bi sıkıntı yaşamadım..hatta tezgah takılırken kesilen küçük bi parçayı denemek için almıştım.bıçakla iyice bastırarak çizmeye çalıştım bişey olmadı..iyice abartıp çakmakla ateş tutup yakmaya çalıştım inanır mısın sararma bile olmadı..en güzel yanıda üzerinde hamur açması çok rahat oluyor..kesinlikle yapışmıyor..

Granit tezgah çeşitleri konusunda ankara'da işini çok iyi yapan kaliteyi uygun fiyata getiren firma tanıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Ankaratezgah.com olarak mutfaklarınızı daha yaşanabilir yerler haline getirmek için mutfak tezgahlarınızı granit, çimstone ve belenco tezgahlar ile değişmeye davet ediyoruz mutfak tezgahı ankara 'da çok çeşitli granit tezgah modelleri ni bulabilir tezgah çeşitlerini inceleyip bizimle iletişime geçebilirsiniz size en uygun fiyata mutfak tezgahlarımıza sahip olabilirsiniz.

Oldukça süre geçmiş ancak halen burada araştıranlar olabileceğinden yazıyorum.
1969 yılından bugüne mermer ve mutfak tezgahı imalatı yapmaktayız.
Granit ile Cimstone gerçekten mutfaklar için vazgeçilmezdir.
İkisininde öne çıkan yanları ve kusurları vardır.
Ancak bunları kıyasladığınızda kesinlikle cimstone yada daha doğrusu genel adı ile Quartz tezgahın çok daha sağlıklı, kullanışlı ve sağlam olduğunu söyleyebilirim.
Ancak işin bazı püf noktalarıda yok değil. Ne yazıkki herkes hakkını vererek cimstoneu işleyemiyor buda zaman içinde cimstone da sorun çıkar yanılgısına düşürüyor insanları.
Emin olun bu yazıyı yazdığım için kimse bana bir ödeme yapmayacak yada hediye falan almayacağım. Aslında burada size bir kaç markadan bahsetmek istiyorum.
Türkiyede ilk çıkan ürünler ürünün genel adıymış gibi anılır. Tüpgaz demez Aygaz deriz yada git bakkaldan sana yağ al. Cimstone da Türkiyede Quartz sektörüne ilk giren firma olduğundan ismi oldukça yerleşmiş durumda. Rakipleri yok değil ancak en çok cimstone tanınıyor.
Quartz taş üreticileri arasında
Cimstone (Yerli - İzmir)
Silestone (İspanya menşeli)
Belenco (Yerli - Manisa)
Calisco (Yerli - Manisa)
Tavsiye edebileceğim kaliteli ürünlerdir.
Fİyat olarak bir nebzede olsa uygun olan Calisco yeni kurulmuş bir firmadır ve ürünleri kesinlikle Cimstone veya diğer markalardan aşağı kalmamaktadır. Sadece renk seçeneği biraz az ve her geçen gün ürünler eklemekteler kartelalarına.
Ürünler hakkında detaylı bilgileri kendi sayfalarında veya bizim firma sayfamızda görebilirsiniz.

Gelelim granit ile aradaki farklara.
Her şeyden önce granit gözenekli yapısı sebebi ile bakteri barındırmaya müsait bir yapıdadır. Bu sebepledir ki biyolojik laboratuvar ortamlarında ilaç fabrikası steril odalarında kesinlikle granit kullanılmaz.
Avrupa da granit çocukların bulunduğu iç mekanlarda kullanılmaz (Kreş ve okul gibi)
Mutfak bakterilerin rahatça üreyebileceği bir ürün olan granitle birlikte bile düşünülmemelidir kanısındayım. Daha detaylı bilgiyi ancak sağlık sektöründen elde edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Granitler dağlardan çıkarılma yöntemleri sebebi ile çatlak oluşumuna müsaittir buda tezgahınızın belli bir süre sonra çatlaya bilmesine olanak tanır ve hiç bir firma granite garanti vermemektedir. Quartz taşların hepsinde garanti kapsamı bulunmaktadır.

Granitlerde oranları değişmekle birlikte radon gazı salınımı vardır ki bu da insanda akciğer kanserine yol açar bu konudaki makalelere Türkiye ve Amerika sitelerinde rastlayabilirsiniz.

Doğal olan her şey sağlıklı değildir. Zehirli bir mantarda doğaldır. Yılan zehiride doğaldır. O sebeple granit doğaldır iyidir diye düşünmeyin.

Yorumlarda cimstone un ısıya hassasiyeti vardır gibi yanlış bir tabir gördüm. Aksine ısıya oldukça dayanıklıdır. Hatta kızgın bir yağ tavasını granitin üzerine koyarsanız çatlaması muhtemeldir. Doğrusu her türlü tezgahta çok kızgın bir nesne tezgaha direk konulmamalıdır.

Ancak şunuda söylemek gerekir ki granit dış mekanlar için vazgeçilmezdir. Sağlam yapısı ile yüzyıllara hatta bin yıllara meydan okur. Ancak quartz tezgahlarda 15 yıl garanti veren firmalar dahi olduğunu göz önüne alırsanız bu ürününde belki 40-50 yıl sorunsuz kullanılabileceğini tahmin edebilirsiniz. Bu sebeple granit daha sağlam diye onu seçmek de gereksizdir. İllede binlerce yıl dayansın istiyorsanız bilemem.

Sözün özü bana soranlara ben evimde quartz tezgah kullanıyorum diyorum.
Tecrübemi bilenler ikinci bir soru sormadan ürünü tercih ediyorlar.

Umarım yazdıklarımla size yardımcı olabilmişimdir.
Eşimin (Namık Kartal) yazısını alıntı yaparak buraya aktardım.

Bir mutfak tezgahı 3 mt den fazla olursa yani uzun olursa tüm taş tezgahlarda ek yeri olur..Bunu satın alırken satıcılar,mimarlar,iç mimarlar kesinlikle söylemeliler.Yoksa kullanıcı hiç beklemediği bir durumla karşılaşır.Yerdeki derz gibi ek yerleri görülür.Bu hiç cazip değildir.Görsel yönden eksi olduğu gibi,hijyen yönünden de eksiktir.

Bunun yerine Corian tezgahlar avantajlıdır.Tek parça monoblok yapılabilir.Bu sayede %100 hijyen olur,görsel yönden de avantajlıdır.

Biz tüm ev tezgahlarımızı İstanbul'da Krea Granit diye bir firmaya yaptırdık.Tüm bilgileri verdiler.Bir daha yaptıracak olsak yine aynı firmaya yaptırırız.Yaklaşık 7 mt tezgahımız bir de ada bölümümüz olduğu için Corian yaptırdık.Corian Glacier White düz beyaz renk gayet kullanışlı..

Herkese de tavsiye ederim:))

Gri Corian Mutfak Tezgahı.jpg
Sultanbeyli Corian Mutfak Tezgahı.jpg
Gri Corian Tezgah.png

[/QUOTE]
Kedilerim ve ben evimde hijyeni en üst düzeyde tutarız:))banyo ve mutfağımıza leke tutmayan sıvı emmeyen Corian tezgah yaptırdık.Corianda elegant gray diye çok zarif bir renk var..tavsiye ederim.Bu arada KREA Granit de gerçekten iyi iş çıkardı.Çalışanlarına teşekkür ederim,çok disiplinliler.
Yalak Lavabo.jpg
Corian Tezgah.jpg

Kızlaar,ben de bu firmaya yaptırdım..Corian Düz beyaz tezgah yaptırdık.Eviyesini hediye ettiler.Şimdi kendinden eviyeli çok şık bir tezgahım var..Ailece çoluk çocuk rahat bir şekilde kullanıyoruz.Herkese tavsiye ederim.Düz beyaz Corian ve KREA Granit'i:))

Merhaba Kızlar,

Beyaz özellikle bembeyaz tezgah diyorsanız.

Darısı başınıza kızlar!!

Merhaba bu konu kapanalı çok olmuş ama ben bu başlık çok uygun düştüğü için yeniden açmak istedim.
Büyük bir hevesle mutfak tadilatı yaptırdık. Mutfak tezgah seçimi için düşündük araştırdık (hiç de araştıramamışım meğer).
Fiyatı yüksek olduğu için fiyat performanstır dedik kalitelidir kullanımı rahattır diye düşünerek çimstone artemis (beyaz) mutfak tezgahı yaptırdık. Tabii araştırdım okudum ama çok da fazla şikayet yoktu.
Net söylüyorum çay ve kahve anında leke oluyor. Çabucak silmenizin çok faydası yok. Elinizde domestos hem de sulandırılmış domestos olmalı.. sürekli fıss fısss.. sağlıklı değil diye düşünüyorum.
Beyaz tezgahım çay izleri ile dolmuştu resmen ağzım açık kaldı inanamadım inanmak istemedim. :KK43:
Cif yeni bir ürün çıkarmış cif ultra hijyen sprey o biraz etkili gibi.
Yaptırdığımız tezgahın fotoğrafını da ekleyeyim ki sizlere fikir olsun.

Eklentiler

• mutfak.jpg
    mutfak.jpg
    56,1 KB · Görüntüleme: 217
X