Merhabalar, öncelikle ben de tembelim
. 4 aydır kullanıyorum, leke kalma riskini almak istemediğim için her damlayanı bulaşık süngeriyle hızlıca sildiriverdim ama zamanla sürekli çay ya da salça damlayan belli alanlarda renk değişimi oldu. Geçen haftaya kadar sadece bulaşık deterjanı ve süngerin yeşil tarafıyla temizlemiştim, yani leke çıkarıcı bir şey kullanmadım. Geçen hafta lekeler iyice gözüme batmaya başlayınca (bunlar öyle kara kara lekeler değil sadece gölge gibi duruyorlardı) önce narspirinle sildim işe yaramayınca bir kaç damla domestos damlattım ve bulaşık süngeriyle çok bastırmadan ovaladım, hiç leke kalmadı. Lekeker çamaşır suyuyla çıkıyor. Kullanış açısından da çok rahatsız etmedi beni, çok el altı olmayan kıyılarında bıçakla deneme yaptım öyle ha deyince çizilme durumu yok. Yağ çözücü dökmedim ona biraz özen gösterdim ama öyle çok kollanması gereken bir ürün değil. Granit gibi üzerinde satırla kemik kırmıyorum ama aşırı kolladığımı da söyleyemem. Uzun vadede lekeler içine işler mi henüz net cevap veremem ama şu an için kalıcı leke olmadı. Ben memnun kaldım diyebilirim.
Yıllarca o benekli graniti kullandıktan sonra beyazın her kahrını çekmeye hazırım ben, yalnız mutlaka tanınmış bir markanınkini alın, piyasada çok fazla çin malı ürün okduğu söyleniyor. Bir de youtubedan üretici yorumlarının olduğu videolara bakın, ocak yerinin kesiminde ve tezgah kenarlıklarında dikkat edilmesi hereken noktalar varmış onları bilmeniz iyi olur.
Eviniz gönlünüze göre oldun inşallaha