Mutfak Dekorasyonu mutfak rengi olarak fikir istiyorum

October3482

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2012
192
60
98
yeni ev yaptırıyoruz.mutfağım çok küçük değil.boydan cam duvarın biri.diğer duvarda ise gömme mutfak dolabı olacak komple.ve diğer 2 duvarda mutfak tezgahı ve dolapları için...fakat ne dolaplara ne de tezgaha bir renk bulabildim.önce siyah beyaz düşünmüştüm ama artık gına geldi bu renklerden...şimdi bordo krem hayal ediyorum ve sıkılmaktan korkuyorum.bir de parlak kapak kullananlarınız var mı?parmak izi oluyor mu?ya da çiziliyor mu?tezgahta çimstone istiyorum ama kullanışlı mı?hep granit tezgah kullandım.pek rahattı.ısıya da çizilmeye de dayanıklıydı.çimstonlar da öyle mi?yardımlarınızı merakla bekliyorum kızlarrrr...

sanirim bizim evde cimstone yada granit tam bilmiyorum ama mermer degil ince bir yapiya sahip parlak .kullanisli aslinda temizlemesi filan cok kolay oluyor. yalniz dikkatli kullanmak lazim. sicak tencereleri koymamaya ozen goster cunku patliyor catlak halinda cizgi olusuyor incecik. o konuda dikkat etmen yeterli . onun harici oldukca kullanisli.

ısıya dayanır dediler ama çamaşırsuyu kullanmamalıymışım..içindeki kuvars taşarını eritiyormuş galiba..tezgahta da nihale kullanmayı hiç sevmem...ısıya dayanıklı değilse vazgeçebilirim hemen.

canim nihale degilde havlu bezler varya hani mutfakta kullanilan onlardan kullanabilirsin yada ocaginin sicak olmayan gozunde bekletebilirsin ben oyle yapiyorum. nihaleyi bende sevmiyorum. bide microdalga firininin teli var yerden yuksek boyle yuvarlak onun ustunede koydugum oluyor hic yer kalmadiysa. bide mesela kattle varya onun ustunu koydugun zaman buhardan kayabiliyor cam oldugu icin arada islaklik yapiyor. bilgin olsun. camasir suyuna hic gerek yok zaten dedigim gibi temizlemesi oldukca kolay

teşekkür ediyorum canım fikirlerin için...çok sağol:)

bende yeni evime mutfak dolabı yaptıracam, ben alt kapaklar siyah üst kapaklar beyaz ve parlak olanlardan düşünüyorum. lamba kırmızı olcak. mutfağım biraz küçük olduğu için halıyıda kırmızılı siyahlı birazda beyazlı olarak kirpili iplerden anneme ördürmeyi düşünüyorum, hem her zaman yıkaması rahat olur. birde kırmızılı objelerle sürahi vs. renk katmayı düşünüyorum. umarım düşüncem kadar uygulayıncada güzelbişeyler olur.

parlak krem derim, ben yeni yaptirdim tavsiye ederim, ayrica cimstone ile granit arasinda dayaniklilik anlaminda pek bir fark yok oldukca sicak bir sey koyarsan ikiside etkileniyor. temizlik olayida sorun olmuyor. gorunus olarak ise cimstone tavsiye ederim ama fiyati granitin neredeyse iki katina geliyor. gule gule kullanmani dilerim

teşekkürler canım.

merhabalar..çok zor bir süreç.benimde başımdan geçti dolapların rengi malzeleri duvar taşları.çizimi........ocak ayının başında yaptırma kararı aldık oda bebek bekliyorum ve mayıs ayında doğumum olucak..dolaplarım çok kötüydü üzerime düşer korkusuyla acil olarak alınan bir karardı..ama gerçekten çok zormuşş..günlerce mutfakla yatıp mutfakla kalktık....şuanda evde tadilat başladı tüm tesisat yenileniyor daha bugün başlandı bu hafta anca bir şekle girer tahminim...elektrik su tesisatı başladııı.....dolaplarımın rengi ilk başta siyah beyazdı hatta beyaz fuşya olucaktı izmirdeki mutfakçılar kesinlikle modası geçer diyerek tavsiye etmediler.sonra sadece beyaz yaptırıp taşlar ve granitle hareket katalım dedik bu sefer okadar rengin içinden sade beyazmı yapıcaz dediler yani kafam oldu darma duman sonundaa üstler beyaz alt kısmınıda sedir rengi cevizin tonlarında yaptırdık büyük ihtimalle çarşamba günü takılacak bu arada kapaklar hygloss yani parlak ve en iyi malzemeymiş....acrilit olan kapaklarda parlaklığını zaman içinde yitiriyormuş....işte ankastreler davlumbaz gri olucak.granitte en son yapılıyormuş...ilk önce dolapcı gelip dolapları monteliycek daha sonra ara taşları döşenicek en son tezgah ölçü alınıp montaj yapılıcakmışş...yani bu hafta yoğunluk var...bide hamileliğin getirdiği ağırlık hepsi denk geldi..size şimdiden kolay gelsin...gerçekten çok zor bir süreççç...benim adıma öyleydii...şimdiden kolay gelsin...

benim mutfak rengim bordo beyaz ve tezgahta siyah çok hoş bir uyum oldu,parlak yani lake boya çok şık duruyor ama temizliği zor çünkü çabuk çiziliyor.bence tezgahta en kullanışlı malzeme granit

öncelikle bebeğini sağlıkla kucağına almanı diliyorum.sonra yazdıkların için teşekkür ediyorum.anlattıklarına fazlasıyla katılıyorum..o kadar zor ve o kadar kararsız geçen günler yaşıyorum ki anlatamam...şu renk mi bu renk mi derken sonunda yine hiçbir karara varamıyorum..geçende migrenim tutmuş uyumaya çalışırken aklıma farklı bir mutfak dolabı geldi.daha önce 4 ev değiştirdiğim için değişik renk arayışında olduğumdan siyah ve altınsarısının uyumunu hayal ettim.tezgah arası altınsarısı,siyah taşlar,siyah parlak dolaplar ve üst dolapların birazının altın rengi olması pek cazip geldi...krem çimstone içinde altınsarı kuvarslarda güzel olur gibi geldi..öncesinde farklılık önemli tabii.şık ve farklı...arkadaşlara anlatmadım daha bu ucuk fikri:)

Ben de yeni yaptırdım mutfağımı.Kapaklar beyaz highgloss(parlak yüzey) ve tezgah beyaz çimstone.
Tezgah arası metalik sırlı porselen.
Eğer bütçenizi zorlamayacaksa çimstone tercih etmenizi öneririm,en sağlıklı ve en dayanıklı malzeme olduğu için tercih ettim.
Parlak dolaplarda ne kadar koyu renk seçerseniz el izi,su izi veya darbelerden oluşabilecek çizikler o kadar çok göze çarpacaktır.

Cesur seçimler yapacaksanız mutlaka iyi düşünün.
Sektör çok hızlı geliştiği için,biz seçip yaptırırken demode olması veya bize itici gelmeye başlaması kaçınılmaz gibi :108:
Benim mutfağım salonun göbeğinde hatta,giriş kapısının tam karşısında,ben de seçim yapana kadar onlarca fikir ürettim,fikir değiştirdim,en sonunda sürekli oturduğum salonda rengarenk bir mutfak görmeye tahammül edemeyeceğime kanaat getirerek,marangoza ''evet bu sefer eminim BEYAZ olsun'' dedim
Benim için cesaret mutfağı salonla birleştirmekti...
Siz de evinizin konumunuza,zevklerinize ve ileriyi de düşünerek bir tercih yapmaya çalışın..

Çimstone için buraya bir gözatabilirsiniz.
Sk Sorulan Sorular ___ imStone

teşekkürler canım yorumlarına..sen de güle güle kullan mutfağını..darısı benim başıma..çimstonda hemfikiriz...parlak kapaklar konusunda da...ama renk seçimi yok mu ahhh nasıl zor karar vermesi...beyaz hem sade hem şık duruyor ama sararır falan diyorlar...ama hala düşünmeye zamanım var..tekrar teşekkürler canım,sağol.

Renk konusu gercekten zor bir asama ben once alt kapaklar parlak mürdüm üstler parlak beyaz tezgah siyah granit istemistim tavsiye ederim çimston daha kullanisliymis ama sonrasinda kararim degisti yerdeki granitler sari krem tonlarinda ve mürdümle uymazlardi altlar sütlü kahve tonlarinda olsa dedim mimarla görüstüm ve altlar bambu üstler parlak beyaz granit siyah olarak karar verdim aradaki fayanslarida küçük renkli taslardan krem morumsu beyaz ve gri renkli bir taş begendim henüz insaat tamamlaninca resim eklerim

canım ben de temmuzda evleniyorum çok düşündüm önce siyah beyaz istedim, sonra bembeyaz olsun dedim ondan da vazgeçtim. Sonunda üst kapaklar beyaz alt kapaklar mor olsun dedim ve karar verdim henüz yapılmadı ama kararım kesin. Mutağım cıvıl cıvıl olsun istiyorum. Mor rengini de bir düşün istersen

canım benim mutfak dolaplarım parlak,çok çabuk çiziliyor.
o yüzden koyu renk kapağı kesinlikle üst kapaklarda kullanma derim ben.açık renk parlaklar çizilsede çok belli olmuyor,o yüzden açık renk üst kapaklarda daha mantıklı oluyor.
çimstone hakkında bir fikrim yok.bence granitten şaşma.

merhaba alev34,

facebookta mutfak dolapları üretici bi firmanın sayfasını görmüştüm. tüm sorularına cevap bulabilirsin orda. Farklı renklerde farklı modeller de var. Modelleri de renkleri de bnm çok hoşuma gitmişti. Sen de o sayfaya bakabilirsin. https://www.facebook.com/bakishazirkapak bu linkten ulaşabilirsin, umarım sana yardımcı olur :)

Gectiğimiz yıl bu zamanlar bende aynı dertteydim başlarda bende çift renk düşündüm sonra sıkılırım ben dedim kendimi biliyorum çünkü komple parlak kırık beyaz yaptırdım tezgahta granit olmalı bence harika oluyor inşallah ben çok memnunum inşallah seninde istediğin gibi birşey olur şimdiden güle güle kullan....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…