Mutfak Düzeni

knickerbockerbande

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
2.768
4.827
Merhama hanimlar,
Ben mutfagima bir düzen getirmeye calisiyorum. Aslinda ilk bakista gayet düzenli görünüyor ama sorunum dolap icleriyle, acilan posetlerin dökülmesi, baharatlari sigdiramamam, hazir paket gidalarin senlik edasiyla süzülmeleri falan sonra tabii bir de buzdolabim var esim sagolsun kahvaltiya ayri bir önem verir bu yüzden bir sürü kahvalti cesidi dolapta daginiklik yapiyor, her yemekde icecek de ictigimizden onlar falan derken buz dolabim sik sik dagiliyor. Tabii bir de ilac ve her alis veristen gelen posetlerimizle sorunlarimiz var. Bir de temizlik ürünleri (ah bir de lerim hic bitmiyor)
Neyse gecen ay bu daginikliklara bir son vermeye karar verdim ve bir sürü düzenleyici esya aldim. Her gün bir yeri düzenliyorum. Evlenir evlenmez hamile kaldigim icin ve calistigimdan bir yildir düzenleyemedim (1 yillik evliyim). Simdi bir bebegim var ve ise basladigimda evle fazla ilgilenmeyip ona zaman ayirmak istiyorum bu sebeple mutfak öncelikli olarak her yere bir düzen getiriyorum. Sizin evinizde düzenli buldugunuz ve iste su sekilde yapabilirsin dediginiz alanlar varsa bu topic de resimlerini paylasmanizi rica ediyorum. Ben de her düzenledigim alani burada paylasacagim sizlere fikir olmasi icin.

Mutfak benim de çabuk pes ettiğim yer.
verebileceğim tavsiyeler var
baharat kavanozları daha büyük alsanız iyi olur.
bakliyat kutuları da işe yarıyor.
poşette kalmasındansa.
mesela un kavanozum yok o yüzden ağzını mandallıyorum.
dökülme riski ortadan kalkıyor.
geri kalan paketli gıdalarıda saklama kutusuna koydum kilitli.
en azından toplu duruyorlar.
geçici çözüm tabi.

gereksiz ne varsa evden cıkartın.
en sade haliyle kalsın.
stok yapmayın
bittikçe alın.

Mutfak benim de çabuk pes ettiğim yer.
verebileceğim tavsiyeler var
baharat kavanozları daha büyük alsanız iyi olur.
bakliyat kutuları da işe yarıyor.
poşette kalmasındansa.
mesela un kavanozum yok o yüzden ağzını mandallıyorum.
dökülme riski ortadan kalkıyor.
geri kalan paketli gıdalarıda saklama kutusuna koydum kilitli.
en azından toplu duruyorlar.
geçici çözüm tabi.

gereksiz ne varsa evden cıkartın.
en sade haliyle kalsın.
stok yapmayın
bittikçe alın.
Umarim ben pes etmeden her yeri bir düzene sokarim. Cok fazla esya var ama hic biri de gereksiz degil resmen filozof olacagim nasil düzenlerim diye düsünmekten :)) Bakliyatlarim icin kavanozlarim var ama sigmiyorlar. Dediginiz gibi paket mandallariyla fazla olanlarin hepsini kapattim. Erzak dolabim suan düzene girdi gibi. Milyoncudan bir kac tane sepet aldim. Paket mandallarini da edindim. Sirada buzdolabim var.

Erzak dolabimin son hali; Baharatlarimi cok daha önce bu düzene sokmustum onlari da paylasiyorum. 12-13 cesit baharat kullaniyoruz biz her yemek icin farkli falan :)
1.jpg

Baharatlarimin bir kismi erzak dolabimin üzerinde bir kismi ise bu rafta duruyor
8.jpg

Erzak dolabimin üzerine mutfaktaki fenerimin mumlarini ve paket mandallarini koyabilecegim kutular hazirlayip koydum.
7.jpg

Erzak dolabimin ici ;
6.jpg

7c07fcd8-3975-425c-8430-b32ebe7104ce.jpg

Bu sepetleri de cok sevdim cuk orturdu cekmecelerime..
4.jpg

Hala karisik gibi görünse de hic bir gidanin agzi acik degil kullandiktan sonra da pratik bir sekilde kapatilabilecek. Paket mandallarini cok gec kesfettim ben ya :KK43:

2.jpg
3.jpg

sürekli kullandigim kuru bakliyatlarim bu kavanozlarda duruyor.
945b4a99-1688-4a01-8645-71f8ecb71453.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün düzenlememin 2.etabinda budolabim icin bir kac siparis verdim gelince düzenlemesini yapacagim. Bugün cekmecelerimi düzenledim. Bicaklarim catal kasikligimin kenarinda kocaman bir tepe yaratmisti onlari da miknatisli aski alarak astim. Cekmece iclerine parlak yapiskanli kagit yapistirdim temiz görünmesi icin. En alt cekmecemdeki cöp poseti, folyo, yagli kagit, strec film gibi esyalar da cok karmasa yarattigindan bir koliyi kenarinda uzun yer kalacak sekilde ayarladim ve cekmecenin icine koydum. Kenarda kalan yere de hepsini yigdim.

WhatsApp Image 2017-11-14 at 14.33.10 (1).jpeg WhatsApp Image 2017-11-14 at 14.33.10.jpeg WhatsApp Image 2017-11-14 at 14.33.11.jpeg WhatsApp Image 2017-11-14 at 14.40.12.jpeg WhatsApp Image 2017-11-14 at 14.40.13 (2).jpeg

Kuru erzak dolabim icin de ilk cekmeceye koydugum kasalarin devamini alip cekmecelere yerlestirdim daha düzenli oldu. Insallah basaracagim tam düzen kurma isini.
WhatsApp Image 2017-11-14 at 14.40.13.jpeg WhatsApp Image 2017-11-14 at 14.40.13 (3).jpeg WhatsApp Image 2017-11-14 at 14.40.13 (1).jpeg

Bu kasalari cok sevdim :) Milyoncuda baska kasa kalmadi :)

Bugün düzenlememin 2.etabinda budolabim icin bir kac siparis verdim gelince düzenlemesini yapacagim. Bugün cekmecelerimi düzenledim. Bicaklarim catal kasikligimin kenarinda kocaman bir tepe yaratmisti onlari da miknatisli aski alarak astim. Cekmece iclerine parlak yapiskanli kagit yapistirdim temiz görünmesi icin. En alt cekmecemdeki cöp poseti, folyo, yagli kagit, strec film gibi esyalar da cok karmasa yarattigindan bir koliyi kenarinda uzun yer kalacak sekilde ayarladim ve cekmecenin icine koydum. Kenarda kalan yere de hepsini yigdim.

Eki Görüntüle 2067297 Eki Görüntüle 2067298 Eki Görüntüle 2067299 Eki Görüntüle 2067300 Eki Görüntüle 2067301

Kuru erzak dolabim icin de ilk cekmeceye koydugum kasalarin devamini alip cekmecelere yerlestirdim daha düzenli oldu. Insallah basaracagim tam düzen kurma isini.
Eki Görüntüle 2067312 Eki Görüntüle 2067313 Eki Görüntüle 2067314

Bu kasalari cok sevdim :) Milyoncuda baska kasa kalmadi :)
Çok güzel olmuş elinize sağlık mandallarda güzel fikirmiş,ama o bıçaklar duvarda mı asılı dışarıda eğer öyleyse bence kaldırın derim yüksek bir alana evde çocuk varsa yada misafir çocuğu vs gelse sandalye felan koysa alabilir hiç haberiniz olmaz biraz tehlikeli geldi gözüme.

yaaa çok güzel olmuş.
mutfak düzenlemesi benim de bayıldığım bişey lakin bi düzen oturttutramıyorum onun sebebi çok fazla eşyam var atak istiyorum eşim izin vermiyor. yiyecek olarak kayınvalimde bir yandan anne mbir yandan doldurup gönderiyor dolaplar tıkabasa kıyamıyorum da. bi milyonculardan ne kutular kasalar almadım. eskiye göre daha iyi tabi. size tavsiyem poşettte hiçbişey bırakmayın herşey kapalı kutularda olsun. üstü cam olsun içinde ne olduğunu görün.

Çok güzel olmuş elinize sağlık mandallarda güzel fikirmiş,ama o bıçaklar duvarda mı asılı dışarıda eğer öyleyse bence kaldırın derim yüksek bir alana evde çocuk varsa yada misafir çocuğu vs gelse sandalye felan koysa alabilir hiç haberiniz olmaz biraz tehlikeli geldi gözüme.
Uyariniz icin cok tesekkür ederim. Mutfagim uzun ve masa sandalye diger ucunda duruyor cocugun oraya tasimasi pek mümkün degil ama kesinlikle bir cocuk evimde bulunurken bu söylediginizi dikkate alacagim :)

yaaa çok güzel olmuş.
mutfak düzenlemesi benim de bayıldığım bişey lakin bi düzen oturttutramıyorum onun sebebi çok fazla eşyam var atak istiyorum eşim izin vermiyor. yiyecek olarak kayınvalimde bir yandan anne mbir yandan doldurup gönderiyor dolaplar tıkabasa kıyamıyorum da. bi milyonculardan ne kutular kasalar almadım. eskiye göre daha iyi tabi. size tavsiyem poşettte hiçbişey bırakmayın herşey kapalı kutularda olsun. üstü cam olsun içinde ne olduğunu görün.
Hah iste ayni durum bende de var daha o rafa gecmedim :))) Zeytinler, yaglar, receller tam bir kaos orasi sirayla gidiyorum bakalim... Ben de orasi icinde bir kac kapakli kutu almayi planliyorum..

şu tarz dolap içi raflar işine yarayabilir. ama bence burada çok eşya var diğer dolaplarında yer yok mu? kavanozları ayrı, plastik kapları ayrı dolaba kaldırabilirsin ben öyle yaptım tabi onu yapmak için diğer dolaplarda yer ayırmak gerekiyor.
diğer dolaplardan gereksiz şeyleri boşaltabilirsin veya bahsettiğim dolap içi rafları diğer dolaplarda kullanarak yer ayırabilirsin.
bir de sol taraftaki dolap duvarına bir raf monte edilebilir diye düşündüm sağda yer yok ama. o zaman iki katlı gibi olur.

Eklentiler

• raf1.png
    raf1.png
    51,8 KB · Görüntüleme: 717
  • raf2.png
    raf2.png
    33,4 KB · Görüntüleme: 682
  • raf4.jpg
    raf4.jpg
    5,6 KB · Görüntüleme: 686
bu arada ben buzdolabıma bunlardan 2 tane aldım çok güzel oldu çok memnunum tavsiye ederim gittigidiyor dan aldım:)

Eklentiler

• buzdolabı.jpg
    buzdolabı.jpg
    6,6 KB · Görüntüleme: 707
ayrıca buzdolabının alt gözündeki sebzelik yeri var ya bunlardan 4 tane aldım. çok güzel oldu domatesler sebzeler birbirine girmiyor artık hepsini ayrı kutulara koyuyorum.
4 tane alınca standart tüm dolaplara tam geliyor yanyana

Eklentiler

• sebzelik.png
    sebzelik.png
    67 KB · Görüntüleme: 716
ayrıca buzdolabının alt gözündeki sebzelik yeri var ya bunlardan 4 tane aldım. çok güzel oldu domatesler sebzeler birbirine girmiyor artık hepsini ayrı kutulara koyuyorum.
4 tane alınca standart tüm dolaplara tam geliyor yanyana
Cok tesekkür ederim cok güzel önerilerde bulunmussunuz. Hemen bunlardan 4 adet siparis ettim iki boyu vardi nette ben uzun olanini siparis ettim. Ölctüm sebzelik kismini yazdiginiz gibi 4 tanesi tam geliyor :) Mini rafin büyük ve bölmeli olani var benim buzdolabimda ama kafama kahvaltilik olarak kazimisim onu ve sanki bu islev disinda kullanamazmisim gibi tertemiz duruyor :) Simdi onu da degerlendirecegim.
Salcalarimi ev ve hazir salca olarak iki farkli kavanoza koydum üstlerine etiket yapistiracagim. Buzdolabi icine su raflara serilen delikli dantel desenli plastik örtülerden aldim haftada bir kez bulasik makinesine atsam temizlik tamamdir. Yumurtalar icin de milyoncudan yumurta sepeti aldim. Kahvaltiliklarimi buzdolabina tepsi ile yerlestirmeye karar verdim böylece hem ayni bölgede derli toplu dururlar hem de kahvaltiya cikarirken tepsiyi alip götürürüm daha pratik olur. Buzdolabim siparislerim gelince tamam sanki.

X