• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak Dekorasyonu mutfak dolaplarında hangi malzemeyi seçmeliyim?

engelk82

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2009
377
2
116
Sivas
hanımlar ben de yardımınızı bekliyorum. kendi evimizi aldık. inşallah yakında taşınıcaz ama mutfak dolaplarını nasıl yaptırsam diye düşünüyorum. daha önce de ankastre ve solo konusunda bi kararsızlık yaşamıştım onu hallettik yine yardımlarınızla, şimdi dolap malzemesi olarak fikir istiyorum bi de yaptıranlar için maliyeti az-çok nekadar tuttu. benim aklımda akrilik dolap vardı ama bugün bisürü mutfakçı gezdim sadece birisi bi sıkıntı yaratmaz dedi onun dışında herkes akrilikten daha kaliteli ve tabi daha pahalı olan bi poliglas diye bi malzemeyi önerdi. çizilmesi olmuyormuş ve temizliği daha rahatmış akriliğe göre tabi bi de pvc ve laminant tavsiye edenler var. sizce hangisi???? ve yakın zamanda mutfak yaptıranlar hangi malzemeyi seçtiniz ve maliyeti yaklaşık neydi tezgahıyla beraber?? yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ben PVC (Membran) yaptırttım. Üstler mat beyaz, alt parlak mürdüm. Mat kısım gayet kullanışlı, parlak çok şık, ama çiziliyor ve hep tozunu almak gerekiyor. Eğer dolaplar karşıdan ışık almıyorsa çizikler belli olmuyor, ama bol ışık alan mutfak için parlak önermem.

Fiyat biraz dolap miktarı, tezgahın cinsi ve çekmece, kapak mekanizmaları gibi şeylere göre değişiyor anladığım kadarı ile. Tezgahım çimstone, m.tülünü 450 TL ye yaptırdım. Dolaplar biraz karışık, 12.000 tuttu. Ama bunun içinde eski dolapların sökülüp atılması, su tesisatı, fayans döşeme gibi şeyler de var. 5+5 toplam 10 metre duvarın, buzdolabı kısmı hariç her tarafı dolap tavana kadar. Üst dolaplar yukarı kalkan kapaklı, kiler dolabının içindeki tel çekmecelere ilave olarak bir sürü çekmecem var ve hepsinin mekanizmaları Blum diye bir marka, onlar çok tuttu.

Ben PVC (Membran) yaptırttım. Üstler mat beyaz, alt parlak mürdüm. Mat kısım gayet kullanışlı, parlak çok şık, ama çiziliyor ve hep tozunu almak gerekiyor. Eğer dolaplar karşıdan ışık almıyorsa çizikler belli olmuyor, ama bol ışık alan mutfak için parlak önermem.

Fiyat biraz dolap miktarı, tezgahın cinsi ve çekmece, kapak mekanizmaları gibi şeylere göre değişiyor anladığım kadarı ile. Tezgahım çimstone, m.tülünü 450 TL ye yaptırdım. Dolaplar biraz karışık, 12.000 tuttu. Ama bunun içinde eski dolapların sökülüp atılması, su tesisatı, fayans döşeme gibi şeyler de var. 5+5 toplam 10 metre duvarın, buzdolabı kısmı hariç her tarafı dolap tavana kadar. Üst dolaplar yukarı kalkan kapaklı, kiler dolabının içindeki tel çekmecelere ilave olarak bir sürü çekmecem var ve hepsinin mekanizmaları Blum diye bir marka, onlar çok tuttu.

teşekkür ederim cevap için. ben de pvc de yaptırabilirim ama akrilik parlak ve şık duruyor diye biliyorum. o da çok çiziliyormuş.demek pvc de mi çiziliyor öyleyse?? çünkü anladığım kadarıyla sizin mat beyaz da alt parlak mürdüm de pvc????? şimdi akrilikten bi üst kalitede olan poliglass var tüm mutfakçılar onu öneriyor, ama tabi biraz daha pahalı. hatta pvc bile okadar tuttuysa poliglass baya bi tutar galiba. çünkü bizim sorduğumuz yerlerde pvcnin fiyatı daha uygundu akriliğe ve poliglassa göre. gerçi mutfağımız çok geniş değil. evet kapak mekanizmaları falan baya değiştiriyor fiyatı. sırf çekmeceli bir kiler 2500 dü bizim sorduğumuz biyerde de. çimstone tezgah baya bi uygun olmuş sizin. bizim sorduğumuzda 550 gibi bişeydi. bi de tezgahlar granitler bile dolar bazından dediler. sizin de öyle miydi?

teşekkür ederim cevap için. ben de pvc de yaptırabilirim ama akrilik parlak ve şık duruyor diye biliyorum. o da çok çiziliyormuş.demek pvc de mi çiziliyor öyleyse?? çünkü anladığım kadarıyla sizin mat beyaz da alt parlak mürdüm de pvc????? şimdi akrilikten bi üst kalitede olan poliglass var tüm mutfakçılar onu öneriyor, ama tabi biraz daha pahalı. hatta pvc bile okadar tuttuysa poliglass baya bi tutar galiba. çünkü bizim sorduğumuz yerlerde pvcnin fiyatı daha uygundu akriliğe ve poliglassa göre. gerçi mutfağımız çok geniş değil. evet kapak mekanizmaları falan baya değiştiriyor fiyatı. sırf çekmeceli bir kiler 2500 dü bizim sorduğumuz biyerde de. çimstone tezgah baya bi uygun olmuş sizin. bizim sorduğumuzda 550 gibi bişeydi. bi de tezgahlar granitler bile dolar bazından dediler. sizin de öyle miydi?

Evet, dolapların tümü PVC. Mat beyazlarda çizilme yok, ama parlakları yer, yer çizildi. Kesinlikle krem cif şürmedim, sıvı veya jel tipi temizleyiciler, mikrofiber bez falan kullandım, yine de çizikler oldu. Allahtan, bizim dolaplar yandan ışık alıyor. Günes vurunca cama yakın dolaplardaki cizikleri görüyorum, ama güneş gidince veya gece elektrik açılınca çizikler belli olmuyor.

Tezgah için TL fiyat verdiler, dolardan bahsedilmedi. Ben tezgah alnını da çimstone yaptırdım, fiyatlamada onun bir etkisi var mı bilmiyorum. Haa, bir de çimstonenun Lapland denen çeşidini kullandılar, belki farklı renklerin farklı fiyatı olabilir.

Evet, dolapların tümü PVC. Mat beyazlarda çizilme yok, ama parlakları yer, yer çizildi. Kesinlikle krem cif şürmedim, sıvı veya jel tipi temizleyiciler, mikrofiber bez falan kullandım, yine de çizikler oldu. Allahtan, bizim dolaplar yandan ışık alıyor. Günes vurunca cama yakın dolaplardaki cizikleri görüyorum, ama güneş gidince veya gece elektrik açılınca çizikler belli olmuyor.

Tezgah için TL fiyat verdiler, dolardan bahsedilmedi. Ben tezgah alnını da çimstone yaptırdım, fiyatlamada onun bir etkisi var mı bilmiyorum. Haa, bir de çimstonenun Lapland denen çeşidini kullandılar, belki farklı renklerin farklı fiyatı olabilir.

tekrar teşekkür ederim. cevap için. siz de mutfağınızı güle güle kullanın. burda tüm tezgah taşlarını dolar olarak belirttiler ama belki sizin yaptırdığınız yer türk lirasına vurup öyle de fiyat vermiş olabilir. tabi cif kremle temizlemek falan mümkün değildir değilmi, benim şimdi kirada olduğum evdeki mutfakta profil dolaplar var bu eski kahverengili çerçeveli gibi olanlardan. basıyorum cifi bana mısın demiyor. ama tabi şık bir mutfak yaptırınca dediğiniz gibi artık daha hassas olması lazım temizliğin.

cnm biz mebran yaptırdık tezgahta mermerit toplamda 3500 tl ye mal olacaktı bi tanıdık bulduk 2100 tl ye anlaştık

sizin mutfağın ölçüleri neydi? çekeceler ve dolap fonksiyonları bu yeni çıkan mekanizmaları içeriyormu? bi de ne renkleri kullandınız dolaplarda ve tezgahta? çok uygun olmuş fiyatı.

eğer mümkünse mutfağınızın fotosunu koyabilirmisiniz? bende alnını ve tezgahı lapland düşündüm.benim mutfaklar bembeyaz sadece mutfak aletleri siyah cam.nasıl olur sizce?

eğer mümkünse mutfağınızın fotosunu koyabilirmisiniz? bende alnını ve tezgahı lapland düşündüm.benim mutfaklar bembeyaz sadece mutfak aletleri siyah cam.nasıl olur sizce?

biralt konuya foto koymuşsunuz :) kullanımından memnunmusunuz. birde arcadia hoşuma gitti netten baktım .

biralt konuya foto koymuşsunuz :) kullanımından memnunmusunuz. birde arcadia hoşuma gitti netten baktım .

Resimleri gördünüz sanırım. Laplandin kullanımından çok memnunum, temizliği çok rahat. Ek yerleri biraz belli, ama beni rahatsız edecek boyutta değil. Benim en hoşuma giden tarafı yapıştırmak için silikon değil farklı bir şey kullanmaları oldu. Zamanla kirlenen, soyulan silikondan kurtulmuş oldum. Yalnız, sizin alt-üst tüm dolaplar beyazsa mutfak çok renksiz olabilir, belki tezgah alnı için farklı bir şey düşünürseniz daha iyi olabilir.

Bu arada banyoda da çimstone-Savana var. O da aynen Lapland gibi, içinde ayna parçaları olan, yer yer parlayan bir taş, ama rengi siyah. Savana renginden dolayı lekeleri hemen belli ediyor ve temizledikten sonra bir de iyice kurulamak gerekiyor. Banyo tezgahı ufak olduğu için çok problem olmuyor, ama mutfak tezgahı olarak Savana yı tercih etmezdim.

öncelikle ilginize teşekkür ederim :)evet gördüm eşimde çok beğendi mutfağınızı. sizin yer genişmiş çok güzel olmuş,bizim dar oldu :( evin her odası geniş ama mutfaktan dubleks merdiveni çıktığı için daralttı.o yüzden açık renk olsunda ferah gözüksün dedim.karşı komşu elvas yaptırmış benden önce yaptırmış olması bana fikir oldu oda siizn gibi iyi durulaman lazım dedi.onun mutfağı çok büyük ayrıca.ben sizin tezgahtan yaptırmaya karar verdim zaten küçücük tezgah onun üstünede siyah cam ocak ve siyah granit evye gelicek hepten daralıcak.bende tezgah kalmadı zaten :))) siz zevklisiniz avize olarak Özcan elektrik diye biryerde Laguna isimli modeli beğendim googleye yazarsanız çıkıyor.kulplar parlak krom uyar dedim.sizde fikriniz yazarsanız sevinirim.

Laguna çok şıkmış, çok beğendim. Ancak, ben 60 yaşına merdiven dayamış biri olarak, mutfak gibi yağlı buharları olan bir ortamda öyle bir avize kullanmayı göze alamazdım. Ama sanırım siz gençsiniz, alın keyfini çıkartın. Temizliği çok dert olursa başka birşey alırsınız daha sonradan.

Tezgah ufaksa, umarım seçtiğiniz eviye tezgah altı takılanlardandır. Üstten takılan eviyeler tezgah da ufaksa insana çok yer kaybettiriyor.

Back
X