Tanıdıkla is yapmak demek parasini ben vereyim sen kafana gore takil demek, bu kadar zengin degil bence kimse. Haksiz miyim?Babam tanıdık marangoza yatak dolabı, gardırop vs. yaptırmıştı. Adamın elinde mat beyaz mobilyalardan yokmuş. Hani mutfak dolapları olur ya çoğu evde, parlak beyaz yüzeyli, çelik rengi kulplu, adam o malzemelerden odalara dolap yapmış. Mutfak dolabına yorgan tıkıştırıyor gibiyiz ahsjsjd. Bence tanıdık marangoz terörü diye bir şey var.
Evet, öyleymiş gerçekten. Ben orada olsam müdahale ederdim ama şehir dışında çalışıyordum, kaşla göz arasında gitmiş adamla anlaşmış, yaptırmış. Bir daha tövbe.Tanıdıkla is yapmak demek parasini ben vereyim sen kafana gore takil demek, bu kadar zengin degil bence kimse. Haksiz miyim?
Babam marangoz, bastan asagi bir evin tum ahsap isleriyle ilgilenir, taseronlarina mutfak dolabini yaptirir, atiyorum gardroplari baska bir taseronuna yaptirir ama musteriyle gezer, kapak secer, renk secer, musteri onaylayana kadar ise asla baslamaz, ama akraba oyle mi abi elimde bu var, senin istedigin pahali olur der ikna eder, istedigini yapar, aradaki farki da cebine atar.Evet, öyleymiş gerçekten. Ben orada olsam müdahale ederdim ama şehir dışında çalışıyordum, kaşla göz arasında gitmiş adamla anlaşmış, yaptırmış. Bir daha tövbe.
Kadınların rüyasını süsleyen marangoz.Babam marangoz, bastan asagi bir evin tum ahsap isleriyle ilgilenir, taseronlarina mutfak dolabini yaptirir, atiyorum gardroplari baska bir taseronuna yaptirir ama musteriyle gezer, kapak secer, renk secer, musteri onaylayana kadar ise asla baslamaz, ama akraba oyle mi abi elimde bu var, senin istedigin pahali olur der ikna eder, istedigini yapar, aradaki farki da cebine atar.
Eşinizin abisinin bacanağı iyi usta mı?Sa arkadaşlar mutfak dolabimi değiştirmek istiyorum ,halamin oğlu yaptırmış onlarda gördüm beğendim onun yaptırdığı ustaya yaptrmayi istiyorum ama eşimin de abisinin bacanağı mobilyacı eşim ona yaptırmak istiyo ona yaptrmazsak kaynanam ve abisi söylenir dururlar tepki gösterir hakları yok aslında ,siz ne yapardınız (kaynanamla aynı apartmanda oturuyorum )
Erkeklere göre çok fark etmiyor öyle ya da böyle dolap kapağı olan içine bir şey konan duvara monte ürün. Düz mantık. O kadar para verip beğenmezsen sürekli eşinin beynini yersin boşa gerginlik. Dolabı ben kullanacağım de, kullanılacak materyal renk tarzı ben seçeceğim. Kim kesemize zevkimize uyuyorsa yaptırırız diyeceksin.Sa arkadaşlar mutfak dolabimi değiştirmek istiyorum ,halamin oğlu yaptırmış onlarda gördüm beğendim onun yaptırdığı ustaya yaptrmayi istiyorum ama eşimin de abisinin bacanağı mobilyacı eşim ona yaptırmak istiyo ona yaptrmazsak kaynanam ve abisi söylenir dururlar tepki gösterir hakları yok aslında ,siz ne yapardınız (kaynanamla aynı apartmanda oturuyorum )
%100 katiliyorumÜçüncü bir kişiye yaptırırdım. Tanıdıkla olmaz bu işler, beğenmezsen söyleyemezsin, istediğini diretemezsin. Alıngan olurlar. Başka birinden fiyat alın derim.
Aynen ben de öyle düşünüyorum sonuçta bedavaya yapmayacak inidirm de yapmayacak istediğim modeli yapamazsa diye düşünüyorum ben deTanıdıkla is yapmak demek parasini ben vereyim sen kafana gore takil demek, bu kadar zengin degil bence kimse. Haksiz miyim?
Burada önemli olan sağlam kaliteli ve zamanında işi yapması.Bu kriterlere sahipse akrabanıza yaptırmanız yanlış olmaz..Bir mutfak gördüm beğendim denerek usta seçilmez.Araştırın önce dıştan güzeldir ana malzemesi nedir zamanında bitirmiş mi...Bu akraba işini düzgün yapıyorsa bundan eminseniz eşinizin ona yaptırmak istemesinde yanlış yok.Ama bunu da aile içinde sorun yapmaya da gerek var mı bilemedim.Onların gözü ilede bakmak lazım tabi.Sa arkadaşlar mutfak dolabimi değiştirmek istiyorum ,halamin oğlu yaptırmış onlarda gördüm beğendim onun yaptırdığı ustaya yaptrmayi istiyorum ama eşimin de abisinin bacanağı mobilyacı eşim ona yaptırmak istiyo ona yaptrmazsak kaynanam ve abisi söylenir dururlar tepki gösterir hakları yok aslında ,siz ne yapardınız (kaynanamla aynı apartmanda oturuyorum )
Aynen öyle canimm ben de böyle düşünüyorum da eşim yapar galiba istediğin modeli diyo o da emin değil%100 katiliyorum
Kaliteli malzeme kullanıyor ama fiyat olarak biraz yüksek ,diğer gördüğüm de aynı kaliteli malzeme kullanıyor internette yorrumlari olumlu daha önce mikrodalga dolabı yaptırdım heryerde 1000 ken 1500 e yapılmıştı akarabasi tarafindanBurada önemli olan sağlam kaliteli ve zamanında işi yapması.Bu kriterlere sahipse akrabanıza yaptırmanız en doğrusu.Bir mutfak gördüm beğendim denerek usta seçilmez.Araştırın önce dıştan güzeldir ana malzemesi nedir zamanında bitirmiş mi...Bu akraba işini düzgün yapıyorsa bundan eminseniz eşinizin ona yaptırmak istemesinde yanlış yok.Ama bunu da aile içinde sorun yapmaya da gerek var mı bilemedim.Onların gözü ilede bakmak lazım tabi.
Evlenirken annem tanidiga git diye ısrar etti. Gelinligi beğenmedim,söylesem alınacak,fiyatını da piyasanın iki katı demesin mi...Üçüncü bir kişiye yaptırırdım. Tanıdıkla olmaz bu işler, beğenmezsen söyleyemezsin, istediğini diretemezsin. Alıngan olurlar. Başka birinden fiyat alın derim.
Aynı malzeme işçilik aynı eminseniz bunu dile getirin o zaman neden yüksek fiyat diye.Size neden yüksek olduğunu açıklasın.Mobilya işi hassas iştir.Malzeme arkadan işçilik çok önemlidir.Kaliteli malzeme kullanıyor ama fiyat olarak biraz yüksek ,diğer gördüğüm de aynı kaliteli malzeme kullanıyor internette yorrumlari olumlu daha önce mikrodalga dolabı yaptırdım heryerde 1000 ken 1500 e yapılmıştı akarabasi tarafindan
Aynen canım erkekler için öyle ,eşim de emin degil akrabasinin begenecegim modeli yapacağından resim gösterirsin yapar galiba diyor ,beğendiğim model olmazsa aynen eşime yüzüne vurup dururum ,aynen kaynanam abisi bisey derse de bütçemize burası uydu diyeceğizErkeklere göre çok fark etmiyor öyle ya da böyle dolap kapağı olan içine bir şey konan duvara monte ürün. Düz mantık. O kadar para verip beğenmezsen sürekli eşinin beynini yersin boşa gerginlik. Dolabı ben kullanacağım de, kullanılacak materyal renk tarzı ben seçeceğim. Kim kesemize zevkimize uyuyorsa yaptırırız diyeceksin.