Mutfağım için Çeyiz Alış-Verişine başlamak istiyorum,ama ne renk?

selin66

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
96
0
86
Manisa
merhaba arkadaşlar ben nette araştırdım ama böyle bi konu bulamadım, o yüzden sizden fikir almak istedim umarım cevaplarsınız. mutfak için bir renk belirleyip o doğrultuda alışveriş yapmak istiyorum ama bi türlü karar veremedim. siz kendi mutfağınızda hangi renklere yoğunluk verdiniz ne renk yaptınız ya da yapacaksınız? önerisi olanlar yazabilir mi? :2:

tamamen zevk meselesi kuzucum ya ama zor bulunan bi renk seçme mesela turuncu kolay bi renk diil yada kahverengi mutfakta çok kolay bi renk sayılmaz buna karar vermeden önce bi renklerin insan üzerinde etkisini okuyabilirsin netten mesela kırmızıkarın acıktırır bunun için önemli yiyecek markalarının logoları kırmızıdır formda mutfak m alzemelerini yogun olarak kırmızı yapanları görebilirsin fakat kırmızıya ben uzun süre bakınca göözümü yoruyo ve sinirlendiriyo sanki beni bunun için ben siyah beyaz ve metal yapmaya çalıştım beyaz mutfakta fix renk her markada her şekilde bişeler bulabilirsin ben siyah porselen tabaklar araken bile zorlandım ki aiyah da kolay bi renktir aslında formda ben mutfagı beyaz metal yapıp bi ketılı bi mutfak saatini tuzlugu vs aralara kırmızı ekleyenleri seviorum hoş duruo artık kırmızı beyaz eşyalarda çok yaygın ama ne renk seçersen seç yanına beyaz eklemni tavsiye ederim hem yumuşatır hemde mutfakta temiz ferah duruo beyaz eşyanı gri alcaksan ikinci renginde hazır zaten beyaz_gri_siyah,beyaz_gri_kırmızı,beyaz_gri_mavi,beyaz_gri_yeşil,beyaz_gri_sarı olabilir hayal gücüne bağlı:9

merhaba arkadaşlar ben nette araştırdım ama böyle bi konu bulamadım, o yüzden sizden fikir almak istedim umarım cevaplarsınız. mutfak için bir renk belirleyip o doğrultuda alışveriş yapmak istiyorum ama bi türlü karar veremedim. siz kendi mutfağınızda hangi renklere yoğunluk verdiniz ne renk yaptınız ya da yapacaksınız? önerisi olanlar yazabilir mi? :2:

bende mutfak alışverişine başladım teflon tencere setimi mürdüm rengi aldım.kahvaltı takımınıda mürdüm-mor düşünüyorum(cumartesi alcam inş..) beyazla mürdüm favori rengim ama tamamen zevk meseli,pek tartılabilicek konu değil.içine ne renk siniyosa onu al kullan..tek kullanacak kişi sensin.öenmli olan senin beğenmen..

Ben kendi çeyizimi alırken genel olarak düşündüğümde hangi renk olsun diyee düşünerek haraket etmedim.Her renkten olmalı bence (tabi cangıl cungul değil uyumlu olarak,basitte olmamalı).Tek renge yogunlaşırsan hoşuna giden farklı renkte eşya gözüne batar.Benim evim,mutfagım hayat gibi çok renklı olmalı....O yüzdende morlu pembeli beyazlı fıstık yeşilli ve turkuaz mavili şeyleri seçiyorum ben,uyumlu kombine etmeye çalışıyorum.Ama en sevdiğim renk kırmızı eksik kalıyo malesef.Onun açıgınıda yatak odası ve oturma odasında kapatacağım İNŞALLAH.Umarım sende istediğin gibi,gönlüne göre bulursun tüm eşyalarını...

fikirleriniz için çok teşekkür ediyorum ya bende kırmızı düşündüm ama uzun vadede kullanmak istemem kırmızıyı belki ilerde sıkılırım dedim, siyah ve metalik renk çok mu klasik olur dedim(ama seviyorum) kombine edebileceğim az ama öz renk olsun uyumlu bir mutfağım olsun istiyorum,sayenizde daha daralttım çerçeveyi :) kahvaltı setim bıçaklarım fln vs içinde mor turuncu turkuaz yeşil 4 renk seçeneği belirlemiştim turuncudan vazgeçtim mesela, fikirlerinizi mutlaka dikkate alacağım:54:

Eğer mutfakta aynı tonları kullanmak istiyorsan(küçük ev aletleri dahil) kırmızı,fıstık yeşili,lila,siyah ya da gri tercih etmelisin. Benim mutfağımda gri ve kırmızı ağırlıkta...

canım tamamen senin zevkine kalmış bir şey.herkesin mutfağı aynı olacak diye bir şey yok ki:34:
mesela ben fıstık yeşili aldım çoğu şeyimi,fıstık yeşili bulamadığım şeyleri de mecburen başka renklerde aldım... :16:

bu hafta izmire gideceğim ilk başta kütahya porselenden kahvaltı takımı alacağım ondan sonra da o renge göre devam edeceğim başka türlü net bir karar veremiyorum :19:

Bencede renklerin psikoloji üzerindeki etkileri düşünmek gerek. Kırmızı odalar ya da objeler iştah açar, uzun vadede de sinirlilik yapıyor. Birde çok canlı bir renk olduğu için fazla hareketli ve huzursuz bir hava yaratabilir. Mutfak için düşünüyorsan iştah açacaktır. Salon ya oturma odası için düşüneceksen de dediğim gibi huzursuz bir ortam. Kırmızı bence daha çok objelerde, yastıklarda daha çok yakışıyor. Tabi bu tamamen benim zevkim ve düşüncem.

Ben mutfağımı özel bir renk tercihi yapmama rağmen, fuşya, fıstık yeşili ve beyaz olarak yaptığımı farkettim.. Ve bence çok güzel ve sevimli bir kombin oldu. Yatak odamı da toz pembe ve beyaz düşünüyorum, tüm tekstil ürünlerim de pembe tonlarında zaten :49: Pembe rengi romantik, huzurlu ve dinlendirici bir renkmiş, tesadüfen böyle bir kombin oluşturmuş oldum..

Ayy bende toz pembeyi çok seviyorum, diğer odalarda cesaret edemem belki ama yatak odası bembeyaz olsun bide english home un gelin seti var (alanlar olmuş forumda çok beğendim)o yatak örtüsünden de olsun çok cici olur öyle yapmak istiyorum. morun tonlarını ya da bi arkadaş önermişti gri beyaz siyah kullanabilirim renk olarak bi kaç yere standart kırmızı mor fıstı yeşili objeler alabilirim kafamda bişeyler oluşmaya başladı artık :) hem benden sonra kararsız biri olursa forumda oda yararlanır bu güzel fikirlerden iyi oldu sizlere danışmam:9:

Ben de küçük ev aletlerinde çok kararsızlık yaşadım.İlk olarak nişanlımın yoğun isteği üzerine siyah katı meyve sıkacağı aldım:)

Ona uygun olarak da el blender setini gri-siyah aldım.Şimdi de elimin altında her zaman duracak kettle,ekmek kızartma makinesi ve kahve makinesini de kırmızı almak istiyorum.

Russell Hobbs markanın kırmızı seti çok hoş ama zamanla sıkılır mıyım bilmiyorum??

bence aralara bu şekilde kırmızı katmak gayet hoş durur, beğendikten içine sindikten sonra sıkılacağını sanmıyorum :)

renk için karar vermek gerçekten çok ama çok zor...Ben hep pembe kırmızı ve mor arasında kala kalıyordum bir türlü karar veremiyordum uzun zamandır ama baktım olmuyor bi yerden başlayıp almak gerekiyor :) beğendiklerimi aldım genelde renk olarak kırmızı gri ağırlıklı yaptım sıkılacağımı hiç düşünmüyorum çünkü uzun süre düşündükten sonra karar kıldım :34:

bende ço kafa yordum ne renk yapsam diye kırmızı yeşil mor arasında kaldım baktım düşün düşün bişeyde alamıyorum kırmızıyı çok seviyorum ama sadece aksesuarlarda. herşey kızmızı olursa kızların dediği gibi sıkılırdım. bende mor yeşil yaptım cıvıl cıvıl ama aksesuar olarak ufak şeylerde turkuaz kırmızı atarım gene:)

benimde mutfağım için aldıklarım mor,pembe,beyaz.ama mutfak dolaplarım beyaz ve siyah olduğu için dışarda kullanacağım baharatlık,ekmeklik vs...metal,hem beyaz eşyalarla hemde küçük ev aletleryle uyumlu olsun diye öyle aldım.

canım almaya başlayınca zaten zevkine tarzına göre bir şeyler şekilleniyor. mesela mutfağım kendiliğinden inoks oldu:) ama çok donuk olmasın diye de bazen renk patlamaları da yaptım. mesela gittim mutfağa yapmayı düşündüğüm raf için canlı renklerden aksesuarlar aldım. tabak çanağım da kendi aralarında uyum oluşturdu. hepsi bir anda masaya çıkmıyor ki. günlük yemek takımımda kırmızı, siyah ve gri renkler var mesela. bardaklarımı da ona uygun aldım. meşrubat bardağı kırmızıysa, su bardağı siyahlı gibi. ekmek sepetim onlara uydu. gözü yormasın diye de yumuşatmak için ekmek sepetimin kenarları krem dantelli, amerikan servislerimi de krem aldım mesela. sana tavsiyem aldığın her şeyi renkleriyle birlikte yazman. o zaman hem ihtiyaçların ortaya çıkıyor, hem renk uyumsuzluğu olmuyor. genelde alacağın şeyler soğuk renklerse canlandırmak için renk patlatacak ürünler, eğer genelde canlıysa yumuşatacak renklerle dengeleyebilirsin canım.

eğer evlilik tarihi çok yakın değilse bence modası geçmeyecek tazrda şeyler ve siyah ve kırmızıdan da kaçın bence artık kırmızı gördüğümz yerden kaçıyoruzbu derece bıktıranlar oldu siyah-kırmızı diye diye cıvıl cııvl renkleri unuttuk kapkara koyu koyu renklere büründük kaldık.mesela beyazın ve cam ın modası asla geçmez.. ama renkli birşey alırsın ondan snra bi bakarsın demode duruyor onu değiştireyim dersin snra da bakarsın ki bir sürü şeyin rengini ona göre almışsın bir trülü değiştirmezsin bnm öyle oldu mor renkli bir yemek takımm vrdı ck severdm moru snra su takımım da mordu bardklarım çerez kaselerm fln morlu beyazlıydı snra baktm cidden sıkıyor iç karartıcı bir renk birde tabaklar toz gösteriyor üzerinde hemen anneme kaskasladım hepsini :) işte o gün bugündür soft modası geçmeyecek renklerdne aldm hep çeyizciklerimi :)

ben şahsen en cok cam şeffaf ya da beyaz renkleri etrch ettim bahartlık konusunda falan beyaz porselen bambu ikili rengi terch ettim bıçak standıda öyle ahşap çnkü hiç modası geçmiyor ve bambu uzun ömürlü oluyor çürüme kokma yapmıyor.

onun haricinde cam tepsim ve günlük yemek takımım fıstık yeşilidir her kutusunu açıp bakışımda içime bir ferahlık geliyor yni :) hiç sıkmıyor insanı cıvıl cıvıl mutfk dediğin ztn iştah açmalı öyle dğeil mi :)

birde tencere saplarını kesinlikle siyah terch etmelisin snra demedi deme ateşte durmaktan saplar yanıyor ve kararıyor. tecrübeyle sabit :)))))birde küçk ev altlerinde gümş-gri rengi terch edebilirsn inox lar acayip iz bırakıyor .. beyaz fırınmz vrdı mini çk sarardı keşke gri alsaymışız diyorum hep.

Ben mutfak alışverişlerimde canlı olan renkleri tercih ediyorum ( kırmızı ve turuncu) mutfakla aram pek olmadığı için bana enerji versin istiyorum :56:

Back
X