• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutfağım dondu

evet canım müstakil bahceli
Açıkta kalan boruya kaynar su dok bol bol hayatımda ilk defa geçen yıl çeşmem dondu akşama kadar kaynar su dök dök anca çözdüm kaynım sucu benim en son aradım gel bu çeşmeyi aç dedim tam eve gelen boru duvarın dışında 2 cm lik biyer kalmış ordan donunca evdeki de gitmisti

Bi arkadaşımın da mutfağı aynen dediğin gibi olmuş inanmadık hatta ev donar mı diye saçmalama diye cep telinden çektiği musluktan akan suyun donduğu fotoyu gösterince inandık valla Allah yardımcın olsun
makinalara dikkat o usta getirtmişti
bnde onlardan korkuyorum alalı bir yıl oldu daha makinalari

gecen hafta nerdeyse yangın çıkıyormuş gece biz uyurken şartel atınca büyümemiz biz sabah kalkınca fark ettik fişler çekik o yüzden bide tesisat duvarın icinde

Allah korusun ya, tehlikeli bir durum, tesisatın tamamını sarmak mümkün değil tabi ama su saati ve çevresini sarabilirsiniz, sanırım en iyisi bir tesisatçıya danışmak.

Imkaniniz el veriyosa taşınabilir klima alın, gün içinde bi kac saat mutfağı onunla ısıtın, soba olmayan diğer odaları da. Eskisinden daha iyi olur en azından ılık olur biraz.

Siz nasıl kalıyorsunuz dışarda olan herşeyin donduğu evdeki soğukta. Çocuk falan varmı hasta olmayın sonra
oturma odamin sobayi devamli hiç kapatmadan yakiyorum mecbur kalmadıkça odadan çıkmıyorum geçen kvye gittik ısrar ettiler bi gece kaldık donmuş o günden sonra uğraştım çözülmedi bi kızım var 14 aylık kat kat giydiriyorum kış çıkana kadar idare edelim diye iki oda yakıp kapıları açıyoruz evin soğuğu kırılsın diye geçen yıl bu kadar soguk olmadı mutfağın dondugunu görmemiştim bu yıl çok kar yağdı bu aralar da havalar soğudu baya don oldu o yüzden

Allah korusun ya, tehlikeli bir durum, tesisatın tamamını sarmak mümkün değil tabi ama su saati ve çevresini sarabilirsiniz, sanırım en iyisi bir tesisatçıya danışmak.
evet canım elektrik tesisatını danıştık prizler eskiye nemlendiyse olabilir dediler akım korumalı priz önerdiler bulamadım alcam ilk fırsatta biz de çok korktuk

Bwnce hıc elleme calıstrma yapacak pek bısey yok :( çesmeye kaynar su dokebılıeaın o acılınca aksın makınaları elleme masraf cıkar

Imkaniniz el veriyosa taşınabilir klima alın, gün içinde bi kac saat mutfağı onunla ısıtın, soba olmayan diğer odaları da. Eskisinden daha iyi olur en azından ılık olur biraz.
klima değilde UFO yakiyorum kendini ısıtıyor oda yine de biraz ılıyor mutfak ama donu çözülmedi iki odada soba var salon ve oturma odasında yakiyorum ılık oluyor ortalık bu sefer de buğu oluyor her taraf buna şükür diyoruz ağlanacak halimize gülüyoruz çok şükür :))

Bwnce hıc elleme calıstrma yapacak pek bısey yok :KK43: çesmeye kaynar su dokebılıeaın o acılınca aksın makınaları elleme masraf cıkar
yok makinaları ellemem çeşmeyi çözebilsem makinalar kolay

klima değilde UFO yakiyorum kendini ısıtıyor oda yine de biraz ılıyor mutfak ama donu çözülmedi iki odada soba var salon ve oturma odasında yakiyorum ılık oluyor ortalık bu sefer de buğu oluyor her taraf buna şükür diyoruz ağlanacak halimize gülüyoruz çok şükür :))
Bence klima ufo dan daha iyi olur ufo yu bilirim çevresinden 1 metre uzaklaşınca hicbir faydasını göremiyorsunuz kendini anca ısıtıyor:) mobil klima bence daha kullanışlı hem ısıtma hem soğutma özelliği var istediğiniz odaya götürebiliyorsunuz, en azından bütün odayı ısıtabilir, ufo gibi sadece kendi çevresini değil :)

Canım benim. Bizim evimiz müstakil 3 katlı...
Bulunduğum şehir çok çok soğuk olduğundan sular donar.
Biz evde diğer katlarda oturmasak dahi doğalgaz yakıyoruz.
1000 tl doğalgaz düşün yani.
Ama yakmadığımda başıma gelenleri anlatmayayım.
İnanın 5 kat masraf yaptım her yıl.
Artık evde olmasakta yanıyor.

Isıtıcıyla ısıtırken boruları mı yakmadım... Çözüldükten sonra ev kazılıp tüm boru tesisatı mı baştan ayağa döşenmedi.
Velhasıl tek çözüm sürekli yakmak.

Bence klima ufo dan daha iyi olur ufo yu bilirim çevresinden 1 metre uzaklaşınca hicbir faydasını göremiyorsunuz kendini anca ısıtıyor:) mobil klima bence daha kullanışlı hem ısıtma hem soğutma özelliği var istediğiniz odaya götürebiliyorsunuz, en azından bütün odayı ısıtabilir, ufo gibi sadece kendi çevresini değil :)
ha bn UFO gibi bişey olur sandım bn bunu bi arastirayim çok saol canım nerde buluruz ki

Canım benim. Bizim evimiz müstakil 3 katlı...
Bulunduğum şehir çok çok soğuk olduğundan sular donar.
Biz evde diğer katlarda oturmasak dahi doğalgaz yakıyoruz.
1000 tl doğalgaz düşün yani.
Ama yakmadığımda başıma gelenleri anlatmayayım.
İnanın 5 kat masraf yaptım her yıl.
Artık evde olmasakta yanıyor.

Isıtıcıyla ısıtırken boruları mı yakmadım... Çözüldükten sonra ev kazılıp tüm boru tesisatı mı baştan ayağa döşenmedi.
Velhasıl tek çözüm sürekli yakmak.
bnde mutfak tarafını dışardan yakmayi düşündüm :)

İnşaat malzemeleri satan yerlerde eşiniz sorsun açıkta kalan musluk boruları donmasını diye sarı renkte bı malzemesi var alın sarın.ucuz hem.bide lavaboya tuz dökün bakalım belki açar

Neresi burası acaba

Benim eski evde tesisat ara sıra su akıtırdı mutfağa. O da donardı. Sabah çayı artistik patinaj yaparak demlerdim.
Çözüm bilmiyorum. O buzların ortasına oturup ağlamışlığım vardır. Umarım çözülür.

Bence her biri için sırayla usta çağırın su beyaz eşya vs. Bundan sonra donmaması için de fikir verirler siz hiç ellemeyin eşyalar yeniymiş hiç umulmadık bir hareket arızaya sebep olabilir

yozgatta şarktayken bizim de başımıza gelmişti. Eşim sayacın önüne ufoyu koydu. Hiç umudum yoktu ama hemen çözdü buzları

Hifaa Hifaa bende konya merkezdeyim canim . Malesef benimde suyum dondu . Acilmiyorda :110:gecen gun disardaki borulara su dokunce acildi . Simdi acilmadi .
Borunun icinde buz kutlesi var heralde küçük boyutta . Çeşmeden sizinti geliyor ama acilmadi halen . :110:

Back
X