- 15 Şubat 2013
- 25.131
- En iyi cevaplar
- 1
- 95.234
- 798
- Konu Sahibi Rainbow21212121
-
Müstakil ile ilgili ne soru işaretiniz var?Ah ah tek hayalim de işte bir sürü soru işaretleriyle doluyum
İşte daire fikrinden uzaklaşıyorum böyle örnekler olunca,kapı çarparlar,tv sesini duymaz açarlar vsBen en ust kat ve tek kat tek daire bi apartmanda oturuyorum su an. Alt katimda yaşlı kari koca oturuyor. Baska kimse yok evde biliyorum. Ama sabahin 4'ünde bile kapilari carpmalarindan uyaniyorum. Onlar salonda oturuyorsa ben mutfakta, onlar mutfakta oturuyorsa ben salonda oturuyorum cunku butun konusmalari gelior, bagirarak konusuyorlar. O da yetmezmi gibi asagidaki diyafondan adam gunde en az 10 kere bizim dairenin zilini caliyor. Kavga edicem en son 70 yasinda demeyip
Şans ta bizde yok maalesef illaki en olumsuz şey bulur biziTek dubleks için iki seçenek var. Ya biraz eski apartmanların teras katına bakın ya da minik apartmanların çatı katlarına bakın. Eski teras katları çok büyük metrekareye sahip olabiliyor. Müteahhitler de iki daireyi sığdıramadığı için tek dubleks yapabiliyor, biraz şans işi.
İyi durumda olan, çok eski olmayan bulursanız kaçırmayın. En rahatı, en güzeli.Ah ah tek hayalim de işte bir sürü soru işaretleriyle doluyum
Aynen ikiz villalar oluyor uygun fiyatlı ama müstakil demeye bin şahit ister,hiç gerek yok. Zaten bitişik olunca illaki havalandırma boşluklarından falan geliyor ses. Son kat dairelerin olduğu dublekslerde de bir tane bile dengesiz insan denk gelse yine huzur kalmazAa simdi anladim. Cok normal o zaman evin ses icinde olmasi. Tecrubelerime gore yan dairelerin gurultusu de ust kat daire gurultusu gibi oluyor neredeyse.
Mustakil ev alicaksaniz da birlesik nizamda almamaniz lazim. O insanlarin da gurultusu gelirse hic susturamazsiniz, ben mustakilde yasiyorum size ne filan diyecek, zaten alismistir gurultu yapmaya. Tam bagimsiz almaniz lazim ya da kose.
Bence siz en son katta dubleks alin yine ama bu sefer ortak duvarlari sorgulayin. Var mi, yok mu, varsa nereler gibi.
İnşallah denk gelir, risk almamak en iyisi sanırımİyi durumda olan, çok eski olmayan bulursanız kaçırmayın. En rahatı, en güzeli.
Bütçemizi sarsmayacak olanlar merkez dışında ve kışın soğuk geçen yerdeler,ısınma problemi yaşar mıyız,satmak istesek sorun yaşar mıyız gibiMüstakil ile ilgili ne soru işaretiniz var?
Gönlünüze göre bulursunuz umarım.İnşallah denk gelir, risk almamak en iyisi sanırım
Yaa ne kadar güzel, çok mutlu oldum adınızaBizde senelerce apartman dairesinde oturduk.
3 yıl önce eşim müstakil istediği için site içi müstakil bir eve kiraya çıktık. Kira olmasını deneyelim mantığıyla ben istedim. Bizde o dönem sık taşınmış ve istediğimizi bulamamıştık.
Siteyi, komşuları ve müstakil yaşamı sevdik. 15 senelik bir ev alıp tadilatını yaptırdık yaz başı kendi evimize çıktık.
Tekrar apartman dairesi yaşamına geçermiyim diye düşünürsem pek sanmıyorum. Burada şu ana kadar oturduğumuz tüm evlerden daha rahatız. Pandemi döneminden bahçemiz sayesinde hiç bir şey anlamadık diyebilirim.
Çiçek yetiştirmezdim bahçemi güzelleştirmeyi istediğim için o işede el atıyorum. Minik bir sera yapmıştık, ektiğin tohumun sebzeye dönüşmesi dalından koparıp yemek bile terapi gibiymiş gerçekten.
Gece yere bir şey dökülse süpürge bile açabiliyorum kimseyi rahatsız edeceğiz diye gerilmiyorum.
Bana göre eski hayatımıza göre bir dolu artısı var. Ha bahçeyi çimlendirmek yaz kış bakımları gibi artı işlerimiz var artık. Ama eşimin bundan hiç gocunduğunu duymadım, tam tersi zevk alarak yaptığını düşünüyorum.
Amin, dua edin lütfen, evlendiğimden beri yüzüm gülmedi evlerden yana. 6 yıldır evliyiz bu 4. evimizGönlünüze göre bulursunuz umarım.
Çok iyi anlıyorum sizi. Bende 6 yıllık evliyim, 3. eve geçeli üç beş ay oldu ama çok gürültülü bir yerAmin, dua edin lütfen, evlendiğimden beri yüzüm gülmedi evlerden yana. 6 yıldır evliyiz bu 4. evimiz
Damdan düşenin halini en iyi damdan düşer anlar demişler, umarım siz de istediğiniz gibi bir yere en kısa zamanda geçersinizÇok iyi anlıyorum sizi. Bende 6 yıllık evliyim, 3. eve geçeli üç beş ay oldu ama çok gürültülü bir yerkoşarak kaçmak istiyorum
Yeni evlerde ses yalıtımı yapılıyor alacağınız evlerde var mı diye sorabilirsinizMerhabalarMemleketimizden uzakta bir şehirde yaşıyoruz ve kirada oturmayalım diye bir daire aldık. Üst kat gürültülerinden yıldığımız için bu kez son kat dubleks aldık fakat şansımıza inanılmaz ses geçiriyor bina. Yan dairelerin konuşma seslerini çok rahat duyup anlayabiliyorsunuz. Hele eşya çekmeler yok mu,zıplıyorum her seferinde yerimde. Kısaca evin tüm albenisi bitti gözümüzde ve yeni bir yer (mümkünse müstakil )aramaya başladık.
Şimdi kararsız kaldığımız noktalara geleyim. Bütçemizin yettiği krediyle falan uğraşmayacağımız 25-30 yıllık müstakiller hem gözümüze hitap etmiyor hem de sonradan elden çıkarmakta zorlanır mıyız acaba diyoruz,zamanı henüz belli olmasa da memlekete dönmeyi çok istiyoruz elbet bir gün satmak zorunda kalacağız yani. Bakım yaptırsak ne kadar adam edebiliriz harcanan emek,para,zamana değer mi bilemiyoruz.
Diğer taraftan az katlı,her katta tek daire olan yine dubleks mi baksak kafamız rahat eder? Yine aynı sıkıntıları yaşarsak diye düşünüp duruyoruz. Siz olsanız ne yapardınız?
Bu arada site içinde güvenlikli bazı villaları karşılayabiliyoruz ama onlar da pek bakımlı değiller,bakımlı olup karşılayabildiklerimiz de konum olarak ilk sırada tercih edilmeyecek yerdeler.
Bir karar vermekte zorlanıyoruz, tek istediğimiz kafa dinleyeceğimiz bir yer bulmak,değerli fikirlerinizi bekliyorum
Aslında düşündük bunu da ama bir yıldır denk gelmiyor aradığımız gibi bir müstakil,en iyisi bekleyip kendi evimize geçelim dedik artık,alıştık ne de olsa deneyerek görmeyeMüstakil düzgün bir eve kiraya ciksaniz kendi evinizi kiraya verip.
Hem denemiş olursunuz hem alım satım sıkıntısı olmaz hem de vazgecerseniz geri dönüşü olur.
Kafa rahat olsun derseniz müstakil en uygunu çünkü.
Benim evim de yeni henüz 4 yıllık ve de ses yalıtımı olduğu söylendiYeni evlerde ses yalıtımı yapılıyor alacağınız evlerde var mı diye sorabilirsiniz
Umarım. Ben en sonunda köydeki dedemin evine yerleşcem zatenDamdan düşenin halini en iyi damdan düşer anlar demişler, umarım siz de istediğiniz gibi bir yere en kısa zamanda geçersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?