bir bankacı olarak ve bir çok mülakata girmiş biri olarak tavsiyem şu: konuşmanı hazırla, bir kağıda yaz, şöyle başlayabilirsin mesela adım xxxx , şu yaştayım, şu şu okullardan mezun oldum falan de, ufak tefek iş deneyimlerin varsa veya staj yaptıysan onları da söyle. kendini güzelce anlat, ehliyetin varsa, gittiğin kurs, seminer, sertifika bunların hepsini söyle, çalışmadığın dönemlerde boş durmadığını, çalışkan birisi olduğunu anlatacak şeyler söyle, derslerinde başarılı olduğunu, sosyal biri olduğunu, üye olduğun dernek v.s. falan varsa derneğin adını, çevren genişse belirt (bu bankacılıkta çok önemlidir )bankaya iyi müşteriler kazandırabileceğini, ikna yeteneğinin yüksek olduğunu, aktif , çözümcü biri olduğunu söyle. fizikçi olmanın avantajından bahset mesela bankacılıkta rakamlar konuşur, zaten rakamlarla aram iyidir falan de :))). küçük bir espri yapabilirsin ama laubali olma. yabancı dilin varsa bundan bahset, kpds, üds, toeffl gibi sınavlara girdiysen bunların sonuç kağıtlarını götür , yüksek çalışma temposuna ayak uydurabilirim... falan filan diye devam ettir. ama mutlaka bunları bir kağıda yaz ve seri bir konuşma hazırla, konuyu dağıtma, bankaya katabileceklerini söyle, katı durma, esnek ol. ayna karşısında konuşmanı tekrar tekrar dene, seni dinleyebilecek birisine de yapabilirsin bu konuşmayı. çok uzun olmasın kısa da olmasın. kötü yönlerin üzerinde durma, geçiştir, ilk görüşmelerimde konuşma hazırlamadan gitmiştim, gidince inan aklına anlatacak hiçbir şey gelmiyor.ben bu yöntemle birçok iş aldım zaten iş ve mülakat sitelerine girdiysen bu taktiği verirler. sakin ol , kendine güven, asla spor giyinme, sade ve şık iş kıyafetleri giyin abartılı olma, temiz, bakımlı, fönlü, ojeli, hafif makyajlı git... çok tecrübem olduğu için bu konuda bir çırpıda yazdım bunları, cümlelerim düşük olabilir,kusuruma bakmayın artık. şunu da unutma ben bu saat oldu hala çalışıyorum :senağlama