• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mülakattaki soru

benim ilk aklıma gelen şu olur.
iibf göre dezavantajın ve avantajların mutlaka var.
adam sana dezavantajlarından bahsettikçe, sen de avantajlarından bahsedip adamı ikna edeceksin. :jeyyar:
bir de fizik mezunu olduğun için; zeki olduğunu düşünürler. bunu onlara göstermen lazım tabii ki...
bence sayısalcı olman bir avantaj. bunu iyi değerlendir.

şimdiden başarılar.

ama hersayısalcı İİFB mezunun öğrendiği finansal tablo analizi,praforma bilançoyu formülleriyle hesaplama ve gelecek analizini yapamaz...sayısal deyip Muhasebe bilimini aynı kefeye koymayın terimler,formüller,yevmiyeler,hesap kodları ,mizan ve işleyişlerini sayısalcı yapar diye bu kadara basite indirmeyin sayısalla alakası yok çünkü :1closedeyes:

keşke bişeyler söyleyebilseydim canım yaaa.kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş.:roflol: ben aylarca iş aradım ne diller döktüm yok anacım.yaşıma takılıp kaldılar.:oklava:
ama arkadaşaların dediklerini okudum hepside mantıklı bence.
inşallah işe alınırsın canım.herşey gönlünce olsun canım arkadaşım benim
:1hug:

ama hersayısalcı İİFB mezunun öğrendiği finansal tablo analizi,praforma bilançoyu formülleriyle hesaplama ve gelecek analizini yapamaz...sayısal deyip Muhasebe bilimini aynı kefeye koymayın terimler,formüller,yevmiyeler,hesap kodları ,mizan ve işleyişlerini sayısalcı yapar diye bu kadara basite indirmeyin sayısalla alakası yok çünkü :1closedeyes:

bilgi işlemde çalışabileceklerini sanıyorum.
bankalarda çalışma öncesi, uzun süren eğitimleri var. hangi departman uygunsa ona yönelik eğitim verilir diye düşünüyorum...
ben de matematikçiyim. bankada çalışan aynı bölümden arkadaşlarım var.
işe girerken mat çi olmalarının avantaj olduğundan bahsetmişlerdi. onların yalancısıyım...

çok fazla bir bilgim de yok açıkçası.
basite indirgemiyorum.
eskiden lise mezunları bankalarda çalışabildiğine göre, fizik mezunu da çok zorlanmadan bu işi yapabilir diye düşündüm...
sayısalla alakası olmayabilir ama sayısal zekanın da öne çıktığı yerler var. bunu belirtmek istedim...
:1closedeyes:

kuçuklugumden berı bankacı olmak ıstedım bu sıfat bana çok yakışacak gıbı esprılı ve tavlayıcı şeyler soyleyebılırsın bence

bir bankacı olarak ve bir çok mülakata girmiş biri olarak tavsiyem şu: konuşmanı hazırla, bir kağıda yaz, şöyle başlayabilirsin mesela adım xxxx , şu yaştayım, şu şu okullardan mezun oldum falan de, ufak tefek iş deneyimlerin varsa veya staj yaptıysan onları da söyle. kendini güzelce anlat, ehliyetin varsa, gittiğin kurs, seminer, sertifika bunların hepsini söyle, çalışmadığın dönemlerde boş durmadığını, çalışkan birisi olduğunu anlatacak şeyler söyle, derslerinde başarılı olduğunu, sosyal biri olduğunu, üye olduğun dernek v.s. falan varsa derneğin adını, çevren genişse belirt (bu bankacılıkta çok önemlidir )bankaya iyi müşteriler kazandırabileceğini, ikna yeteneğinin yüksek olduğunu, aktif , çözümcü biri olduğunu söyle. fizikçi olmanın avantajından bahset mesela bankacılıkta rakamlar konuşur, zaten rakamlarla aram iyidir falan de :))). küçük bir espri yapabilirsin ama laubali olma. yabancı dilin varsa bundan bahset, kpds, üds, toeffl gibi sınavlara girdiysen bunların sonuç kağıtlarını götür , yüksek çalışma temposuna ayak uydurabilirim... falan filan diye devam ettir. ama mutlaka bunları bir kağıda yaz ve seri bir konuşma hazırla, konuyu dağıtma, bankaya katabileceklerini söyle, katı durma, esnek ol. ayna karşısında konuşmanı tekrar tekrar dene, seni dinleyebilecek birisine de yapabilirsin bu konuşmayı. çok uzun olmasın kısa da olmasın. kötü yönlerin üzerinde durma, geçiştir, ilk görüşmelerimde konuşma hazırlamadan gitmiştim, gidince inan aklına anlatacak hiçbir şey gelmiyor.ben bu yöntemle birçok iş aldım zaten iş ve mülakat sitelerine girdiysen bu taktiği verirler. sakin ol , kendine güven, asla spor giyinme, sade ve şık iş kıyafetleri giyin abartılı olma, temiz, bakımlı, fönlü, ojeli, hafif makyajlı git... çok tecrübem olduğu için bu konuda bir çırpıda yazdım bunları, cümlelerim düşük olabilir,kusuruma bakmayın artık. şunu da unutma ben bu saat oldu hala çalışıyorum :senağlama

bankanın prestiji güvenirliliği için ve bu işi yapabiliceğime inandığım için. ayrıca çalışmam gerek ihtiyacım var dersin.
önünde torpilli birileri yoksa elbet olur...

çok doğru aynen böyle de bence ve kendine güven onlarda sonuçta sıradan insanlar süprizzzzz güçlü ol panik yapma

tuttuğunu koparan, azimli biri olduğunu, bankacılıkta iyi bir kariyer yapmayı planladığını ve bu işi almak için orda olduğunu, kendine başka alternatif tanımadığını belirt (hedefleri olan, idealist biri olduğun imajını verir.) ama bu işe ihtiyacın olduğunu söyleyebilirsin de söylemeyebilirsin de. bu sana kalmış, çünkü ordakiler hayır yapmak için orda değiller, işe yarayacak, katma değer sağlayacak eleman arıyorlar. senin ihtiyaçların onların çok da umrunda değil. bunu seni kırmak için söylemiyorum bu cümle sadece mülakata giren kişilerden duygusal biri varsa işe yarayacaktır.

hepinize teşekkür edrim.temizliğe başladım da o yüzden ortalarda yoktum.)) bir elin nesi var 2 elin sesi var
hadi yardımlarınızı bekliyorum.))

çarşamba günü müfettiş geldi eve..bende giydim takınlarımı.))bekliyorum tabii.)neyse kibar genç birisi idi.)öyle zor şeyler sormadı beni sorularla sıkıştırmadı.zaten 15dk falan sürdü.başka yerlerede gidecekmiş.cvdeki bilgileri istedi.birde neden öğretmenlik yapmıyorsun,ibaşka yere başvuru yaptın mı neden bankacılık falan dedi..ay accık heyecanlandım:) öğretmenlik bana göre değilmiş zaten 1 yıl yaptım dedim...bankacılıktada birkaç şey daha diyecektim ama heyecandan onları unuttum.bende kariyer yapabileceğim , yeni şeyler öğrenebileceğim,kendimi geliştirebileceğim,her günümümn aynı olmdığı bir meslek ayrıca toplum içindede itibarlı iyi bir meslek falan dedim.aslında bunlara ek bişiler daha diyecektim ama unuttum o an.)) artık 15 nisandan sonra 2. mülakat var.onda söylerim..o zamana kadar da başka şeyler bulurum.)daha iyi hazırlanırım..o mülakat daha önemli:))

Son düzenleme:
hadi gecmis olsun canim, birini atlatmissin. insallah digerleri de iyi gecer. yalniz cok sasirdim. evde mi ziyaret ediliyorsunuz:S... cok ilginc...

hadi hayırlısı. dilerim diğer mülakatı da geçersin. iyi şanslar

Back