Mükemmel sevgili fakat onu beğenmeyen sevgili annem :)

Sosyal statulerin birbirine yakin olmasi onemli.Egitim seviyesi onemli.Hele ki erkegin daha alt seviyede olmasi istisnalar disinda her zaman sorun olmustur.Tabi bu da benim fikrim.Daha cok zamaniniz varmis.Dusunmek icin vakit bol.

Aceleci davranmıyorumki evlilik düşünüyoruz tabiki ama 4-5 yıl sonra.. Ben üzülüyorum aslında hayatını değiştirmeye çalıştığım için
4-5 yıl sonra düşünülecek bir evlilik için şimdiden kafa yorma derim.Sana şu an herşeyi mükemmel geliyor.Bir daha ki yıl daha başka düşüneceksin.Zamana bırak.

Anneni dinle mutlu olursun
Benim canımın içi askerde, 1 yıldır hayatımda ve 3 ay sonrada bitiyo askerliğimiz inşallah:) çok düzgün,efendi,saygılı bi insandır (bakımlıdır da) :KK73: İlişkimizin henüz 1. ayındayken annemle tanıştırdım,onu kişilik olarak gerçekten çok düzgün bulsa da mesleğini sorun etti.. mesleği erkek berberi,ben ise okuyorum sağlık bölümü yüksekokulda. Annemin isteği okuyup esnaf değil de belirli maaş alabileceği bi yerde çalışması. Ben bunu ona söylediğimde hırs yapıp askerden sonra açık liseye yazılırım daha sonrada üniversite okurum sen üzülme ama ben mesleğimi çok seviyorum dükkan açmak istiyorum dedi. Annem bunuda sorun eder diye bence dükkan işine hiç girme yine mesleğini birinin yanında çalışarak yap ama okulunu ihmal etme dedim ve anlaştıkta. sonra ben askere uğurladım onu, gidişinin 3. ayındayken bana sürpriz yaptı ve liseye yazıldığını söyledi hatta kitaplarım gelicek burda ders çalışıcam dedi. Çalıştı ama çok anlamadığını söyledi,askerden sonra akşam lisesine gidicek. Okur mu bilmem,ne derece önemlidir onu da bilmem ama korkularım var aileye kabul ettirememek gibi. Ben onu seviyorum,o da beni. Okuyan insanlara gerçekten bin basar anlayış veya karakter bakımından. Demem o ki okusa bile mesleğinden vazgeçmiycek belli, bu sefer de yine aile sorunsalı. Napmam gerektiğini bilmiyorum mükemmel anlaşmamıza rağmen ben bu ilişkiyi bitirmek istemiyorum. Anne babanın sözünü de çiğnemek istemiyorum.. Kafam çoook karışık :KK43:(

öncelikle 1 yıldır hayatımda 3 ay sonra askerliği bitecek yazmışsın yani hep askerdemıydı bırkaç aylıkken mi gönderdin askere??? şunu demek istiyorum henüz hiç tanımıyorsun demektir yani bu.....önce bi tanı zaten zamana bırak ben annene katılıyorum ama okumaklada adam olunmuyor....
önce iyice tanı derim askerde tanıyamazsın
vede arkadaslara katılıyorum hiçbir erkek mükemmel değildir....öyle gösterir

öncelikle 1 yıldır hayatımda 3 ay sonra askerliği bitecek yazmışsın yani hep askerdemıydı bırkaç aylıkken mi gönderdin askere??? şunu demek istiyorum henüz hiç tanımıyorsun demektir yani bu.....önce bi tanı zaten zamana bırak ben annene katılıyorum ama okumaklada adam olunmuyor....
önce iyice tanı derim askerde tanıyamazsın
vede arkadaslara katılıyorum hiçbir erkek mükemmel değildir....öyle gösterir

Evet 2. ayımızda uğurladım askere. Çok çabuk gelişti herşey, askerden önce gidince değişir mi diye düşünüyodum ki iyi yönde değişti daha bi bağlı ben hissedebiliyorum bunu. Teşekkür ederim tavsiyelerin için :)

madem evlenmenize 4-5 sene var. bu süre içerisinde okumaya devam etsin önce lise sonra da üniversite diplomasını alsın. açık öğretim bile olsa.
bu devirde "okumamış ama karakteri okumuşlara bin basar" gibi düşünceler maalesef kar etmiyor.
zaten sevgilin okumuş olsaydı ancak o şekilde farkını anlardın sen de.

Benim canımın içi askerde, 1 yıldır hayatımda ve 3 ay sonrada bitiyo askerliğimiz inşallah:) çok düzgün,efendi,saygılı bi insandır (bakımlıdır da) :KK73: İlişkimizin henüz 1. ayındayken annemle tanıştırdım,onu kişilik olarak gerçekten çok düzgün bulsa da mesleğini sorun etti.. mesleği erkek berberi,ben ise okuyorum sağlık bölümü yüksekokulda. Annemin isteği okuyup esnaf değil de belirli maaş alabileceği bi yerde çalışması. Ben bunu ona söylediğimde hırs yapıp askerden sonra açık liseye yazılırım daha sonrada üniversite okurum sen üzülme ama ben mesleğimi çok seviyorum dükkan açmak istiyorum dedi. Annem bunuda sorun eder diye bence dükkan işine hiç girme yine mesleğini birinin yanında çalışarak yap ama okulunu ihmal etme dedim ve anlaştıkta. sonra ben askere uğurladım onu, gidişinin 3. ayındayken bana sürpriz yaptı ve liseye yazıldığını söyledi hatta kitaplarım gelicek burda ders çalışıcam dedi. Çalıştı ama çok anlamadığını söyledi,askerden sonra akşam lisesine gidicek. Okur mu bilmem,ne derece önemlidir onu da bilmem ama korkularım var aileye kabul ettirememek gibi. Ben onu seviyorum,o da beni. Okuyan insanlara gerçekten bin basar anlayış veya karakter bakımından. Demem o ki okusa bile mesleğinden vazgeçmiycek belli, bu sefer de yine aile sorunsalı. Napmam gerektiğini bilmiyorum mükemmel anlaşmamıza rağmen ben bu ilişkiyi bitirmek istemiyorum. Anne babanın sözünü de çiğnemek istemiyorum.. Kafam çoook karışık :KK43:(

Eğer erkek arkadaşın çalışkan biriyse sizi her şekilde geçindirir .
Kafalarınız uyuşuyorsa, karakter olarak da iyi bir insansa gerisi boş..
Annen kendince tabi kızına eli kalem tutan iyi bir meslek sahibi bir damat hayal etmiştir her anne gibi,
Ama okumuş bir adamla evli olunca da maddi manevi sorun yaşamayacağının garantisi yok.
Herşey Allahtan ..
O yüzden zamanla annenin de gönlünü yapıp herkesin gönül rızası ile evlenin derim .

herkes okumak zorunda mi?
adamin işi varmis gucu varmis. ugursuz degil belli ki.
annenizin lafiyla cocugu neden rencide ediyorsunuz kendini ezik hissetmesine neden oluyorsunuz ki?
siz doktorasini yapmis kariyerinde cok ilerlemis biri de degilsiniz aranizda ucurum da yok.
bence anne babanizin bu konuda soyledigi laflara kulak tikayin.
kendimi sevgilinizin yerine koydum da gerçekten onur kirici

herkes okumak zorunda mi?
adamin işi varmis gucu varmis. ugursuz degil belli ki.
annenizin lafiyla cocugu neden rencide ediyorsunuz kendini ezik hissetmesine neden oluyorsunuz ki?
siz doktorasini yapmis kariyerinde cok ilerlemis biri de degilsiniz aranizda ucurum da yok.
bence anne babanizin bu konuda soyledigi laflara kulak tikayin.
kendimi sevgilinizin yerine koydum da gerçekten onur kirici

Haklisiniz ama ben onu ezmek istemiyorum ki sadece hirslansin istiyorum. Cunku annemi biliyorum bu konuda yumusuycak bi kadin degil bu yuzden tek care olarak erkek arkadasimi kirmadan durumu anlatip onu hirslandirmak.

2 inci ayinda askere yolladiysan bu 'mukemmel sevgili' lakabi nerden geldi anlamaya basladim

İnsan kendini askerde belli etmez mi? Ben bana karşı hiç bir kötülüğünü,kötü sözünü görmedim. Askerdeyken bile beni kırmamak adına bişeyler yapıyosa kimse kusura bakmasın ben ona mükemmel derim, benim hayatımı mükemmele çevirdi çünkü. Ayrıca sizden fikirde bulunmanızı istedim "mükemmel"e takılmanızı değil.

Anneni babanı ikna etttt belli ki çok seviyorsun :-) hem senin için açıköğretim üniversite bile okur belki belli mi olur :-)

İnsan kendini askerde belli etmez mi? Ben bana karşı hiç bir kötülüğünü,kötü sözünü görmedim. Askerdeyken bile beni kırmamak adına bişeyler yapıyosa kimse kusura bakmasın ben ona mükemmel derim, benim hayatımı mükemmele çevirdi çünkü. Ayrıca sizden fikirde bulunmanızı istedim "mükemmel"e takılmanızı değil.

Fikirmi?
Vermiyorum bi fikir:KK47:

Evet 2. ayımızda uğurladım askere. Çok çabuk gelişti herşey, askerden önce gidince değişir mi diye düşünüyodum ki iyi yönde değişti daha bi bağlı ben hissedebiliyorum bunu. Teşekkür ederim tavsiyelerin için :)

Durumun bu kadar vahim olduğunu farketmemiştim, yaşayarak görenlerdensiniz bence, fikir size göre değil, başkası olarak şu yazdıklarınızı okuduğunuzda sorunu anlayamıyorsanız hayatta çok büyük hatalar yapmadan idare etmenizi dilerim sadece. Annenizin yerinde olsam zaten söylediklerinizi hiç ciddiye almazdım. Kadın haklı.

Şimdi gözünüz görmüyor ama ilerde bu büyük sorun olabilir, o liseyi bile bitirmemiş ve siz üniversite okuyorsunuz. Bana annenizin haklılık payı var gibi geldi :KK64:

X