• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mükemmel Kadın Olmayın !

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
evet herşeyin ortak olması gerekiyo ama ilişkilerde herşey bir tarafa bırakılırsa bir zaman sonra ağır geliyo ve çekilmez duruma gelio tabi bazı arkadaslar bize katılmayabilir ama gerçekten bazen insanlar zor durumda kalabilyo -tatlicadiarzu-

Çalışan bayanların hele çocukta varsa mükemmelliği yakalamaları zor zanaat kanımca.
benim önemli vaktimi oğlum alır ilk sırada mesela. Dünya yansa ilk önce O.
Daha sonra tabiki evimle ilgilenmeye çalışırım seve seve ama canım çıkasıya kadar değil..
Eşim de elinden geldiğince yardımcı olur, böylede olmalı diye düşünüyorum.
Tabi çalışmayan bayanlara da eşlerinin yardım etmesi koşulsuz şart.
En zor meslek bence ev hanımlığı....

konuşmalarından agresiflik seziyorum nedense kızarak konuşuyormuşsun gibi geliyor bana, seni tabiki anlıyoruz ama anladım ki sen bizi anlamamışsın canım...

sakin okursanız agresif olmadığımı anlarsınız...
ayrıca agresif olacak bir konu değil ki,
güzel güzel fikir birliği yapıyoruz...
neyse konu dağılmasın...
sevgiler...

bende malesef mükemmel olma yolunda ilerliyordum.hem calısıyorum hem bebem var bütün iş benim omuzlarımda neden cünkü ben yarım gün calısıyorum esimse aksam 8de geliyor o gelinceye kadar yemek temizlik cocuk derken aksama kadar mahvoluyordum.ama artık kararık herverdim bende mükemmel olmayacagım bende artık kendim için yasıyacagım

onuda yapmak zor oluyo arkadaşım mecburen gene mükemmel olmak zorundayız bence

En iyisi Füsfüs'ün dediği gibi herşeyi birlikte yapmak... En ideali bu amaaa kadında çalışıyorsa, kadın çalışmıyorsa evdeki işlerin % 70 yada 80 i kadına bakar, eğri oturup doğru konuşalım.
Gurbaa diyor ya erkek erkekliğini bilecek kadın kadınlığını bu durum kadın çalışmıyorsa geçerli, çünkü kadın dışarıdayken erkek gibi çalışıp para getiriyorsa, erkekde evindeyken kadın gibi çalışıp ortak bir hayatı yaşamalılar. bunda gocunacak etraftan utanacak bişey yok.. ha insanlar balkonda çamaşır asan adamı görünce kınayabilirler ama bu onların düşüncesizliği olur, kadın işe giderken aynı insanlar kınıyor mu acaba.

Songül de ailesine değer veren zaten içten gelerek yapar diyor ya(aşağı yukarı bu anlama gelen bişey yazmıştı)("aile hayatında; mükemmel olmak zorundasınız eğer o aileyi
aileniz olarak benimsemişseniz")..., bu da değer vermenin bir ölçüsü değil ya, kiminin bünyesine fazla geliyor, alışmamışım iş yapmayı sevmiyorum, yani öyle çok yapamıyorum yada bazen yemek yapmak zorunda gibi hissetmek beni alın öldürün huzura ereyim gibi bir his bırakıyor bende.. Bu eşime az değer verdiğim anlamına gelmiyor. Belki bebişim doğunca farklı hissederim:emir_bebek: ama sanki benim bünyem bunu kaldıramıyor.

Evime gelin bakın şu anda girilecek tamamen toplu bir oda göremezsiniz... Ha öyle çok dağınık değil ama kapı çalsa ya açmam (utaniyiiiim) ya da hemen koşturup ortadaki bikaç şeyi kaldırmam lazım gelir.
böyle bişey iste. Bu benim seçimim değil feleğin tokadını yemişim bir kerelaelaelaelaelae, uyuşuk eşşeklere benzetiyorum bazen kendimimirmirmirmir..

Son düzenleme:
Ben iyi ve bakımlı bir eş olayım da gerisini önemsemiyorum... Mükemmel olmak zorunda hissettiklerim şeyler değil ev işi, yemek , temizlik ,ütü vs... Onlarda kendimi yormuyorum ne yalan

söyliyim , evi temizleyeceğim vakitte bazen kaytarıp kendime ayırıyorum o vakti... Saçımı evim için değil ama eşimle mutlu olmak için süpürge edebilirim..

Son düzenleme:
Mükemmellik kadının saçını süpürge etmesi ise asla mükemmel olamam...:1closedeyes:
Bizim örf ve adetlerimizde hizmet temel esastır.Gelin eşine,çocuklarına,eşinin ailesine,eşinin arkadaşlarına hizmet edip,en iyi şekilde ağırlamalıdır.Bu tür kalıplaşmış düşünceler olduğu sürece asla da mükemmel olamam.:delphin:
Yapı ve yetiştirilme şekli ile ,elini sıcak sudan soğuk suya sokmamış biriyim.Eşim de bunu biliyor.Bünyem de zayıf.Hemen yıkılıyorum.Öyle çeşit çeşit yemekleri bırakın bir çeşit yapsam yeter.Eşim de benden bu konuda bir şey beklemiyor.Misafiri gelirse de dışarda ağırlıyoruz.Kadını işçi gözüyle görenlere acayip derecede sinir oluyorum.
Bana hizmet ve ev işi demesinler de ne derlerse desinler.Ben işe gitmeyi,para kazanmayı seviyorum.Misafirlere itaat eden biri olamam.Varsın bir şey bilmiyor,evinde yemek yapmıyor,evinin işini kadına yaptırıyorşar ,desinler.Hiç tınlamam.Bu vücud,ruh,ev düzeni benim.Kimseye ''a'' demek düşmez.Derse de kimseyi hayatıma karıştırmam.:kızgın:
Kimsenin arkasından konuşmayan,kimsenin kuyusunu kazmayan,başkalarının düzenini yargılamayan kadın benim gözümde mükemmeldir zaten.Ona buna hizmet etmekle kimse mükemmel olmaz.O hizmeti bekleyenlerin kendi acizliğidir.:jeyyar:

Kimsenin arkasından konuşmayan,kimsenin kuyusunu kazmayan,başkalarının düzenini yargılamayan kadın benim gözümde mükemmeldir zaten.
Ona buna hizmet etmekle kimse mükemmel olmaz.

+1000

a.s.​

En iyisi Füsfüs'ün dediği gibi herşeyi birlikte yapmak... En ideali bu amaaa kadında çalışıyorsa, kadın çalışmıyorsa evdeki işlerin % 70 yada 80 i kadına bakar, eğri oturup doğru konuşalım.
Gurbaa diyor ya erkek erkekliğini bilecek kadın kadınlığını bu durum kadın çalışmıyorsa geçerli, çünkü kadın dışarıdayken erkek gibi çalışıp para getiriyorsa, erkekde evindeyken kadın gibi çalışıp ortak bir hayatı yaşamalılar. bunda gocunacak etraftan utanacak bişey yok.. ha insanlar balkonda çamaşır asan adamı görünce kınayabilirler ama bu onların düşüncesizliği olur, kadın işe giderken aynı insanlar kınıyor mu acaba.

Songül de ailesine değer veren zaten içten gelerek yapar diyor ya(aşağı yukarı bu anlama gelen bişey yazmıştı)("aile hayatında; mükemmel olmak zorundasınız eğer o aileyi
aileniz olarak benimsemişseniz")..., bu da değer vermenin bir ölçüsü değil ya, kiminin bünyesine fazla geliyor, alışmamışım iş yapmayı sevmiyorum, yani öyle çok yapamıyorum yada bazen yemek yapmak zorunda gibi hissetmek beni alın öldürün huzura ereyim gibi bir his bırakıyor bende.. Bu eşime az değer verdiğim anlamına gelmiyor. Belki bebişim doğunca farklı hissederim:emir_bebek: ama sanki benim bünyem bunu kaldıramıyor.

Evime gelin bakın şu anda girilecek tamamen toplu bir oda göremezsiniz... Ha öyle çok dağınık değil ama kapı çalsa ya açmam (utaniyiiiim) ya da hemen koşturup ortadaki bikaç şeyi kaldırmam lazım gelir.
böyle bişey iste. Bu benim seçimim değil feleğin tokadını yemişim bir kerelaelaelaelaelae, uyuşuk eşşeklere benzetiyorum bazen kendimimirmirmirmir..
söylediklerine aynen katılıyorum ama şu cümleye koptum yaaa
aynen benim yemek yaparkenki ruh halimi anlatıyor
yalnız bende biraz simetri ve düzen manyaklığı olduğu için evim genelde topludur, pek dağıtmayız zaten, ama yemek yapmayı SEVMİYORUUUM

Back