• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mükemmel Kadın Olmayın !

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar harikasınız ya gerçekten. paylaşımlarınız harika ve kurduğunuz cümleler birer deneyim birer mantık abidesi. mükemmel olmaya çalışmamak gerek demek ki,karşı taraf için hoş olmayan etkiler doğuruyo özellikle. ben teşekkür ederim fikirleriniz için,kulağıma küpe bilgiler bunlar. sağolun.

kesinlikle doğru
ben mükemmel değilim diye kızıyorum bazen kendime
ama sonra düşünüyorum herşeyi ben yapmak zorunda değilim ki!!
eşimle biz hayatı paylaşmak için yola çıktık
ben ona herşeyi ben yapıcam diye bi söz vermedim
evde dile dökülmemiş kuralları olan bi iş bölümümüz vardır

Eğer gerçekten hataysa ben bunu yaptım.Ama her yönü ile mükemmel olmaya çalıştım.Mükemmel bir eş,mükemmel bir anne,mükemmel bir evlat,mükemmel bir arkadaş,mükemmel bir komşu,mükemmel bir kul ve mükemmel bir insan.....
Eğrisi ile doğrusu ile başarmaya çalıştım.Bütün bunları karşımdakileri değil,kendimi mutlu etmek için yapmıştım aslında.Karşımdaki insanlar da takdir ettikleri zaman mutluluğum ikiye katlanıyor.Ama takdir etmeyip eleştirdikleri zaman da benden yana nasibini alıyorlar doğrusu.
Ben yine de devam etmeye çalışacağım.Ama asla taviz vermeden!...........

Mükemmellik kadının saçını süpürge etmesi ise asla mükemmel olamam...:1closedeyes:
Bizim örf ve adetlerimizde hizmet temel esastır.Gelin eşine,çocuklarına,eşinin ailesine,eşinin arkadaşlarına hizmet edip,en iyi şekilde ağırlamalıdır.Bu tür kalıplaşmış düşünceler olduğu sürece asla da mükemmel olamam.:delphin:
Yapı ve yetiştirilme şekli ile ,elini sıcak sudan soğuk suya sokmamış biriyim.Eşim de bunu biliyor.Bünyem de zayıf.Hemen yıkılıyorum.Öyle çeşit çeşit yemekleri bırakın bir çeşit yapsam yeter.Eşim de benden bu konuda bir şey beklemiyor.Misafiri gelirse de dışarda ağırlıyoruz.Kadını işçi gözüyle görenlere acayip derecede sinir oluyorum.
Bana hizmet ve ev işi demesinler de ne derlerse desinler.Ben işe gitmeyi,para kazanmayı seviyorum.Misafirlere itaat eden biri olamam.Varsın bir şey bilmiyor,evinde yemek yapmıyor,evinin işini kadına yaptırıyorşar ,desinler.Hiç tınlamam.Bu vücud,ruh,ev düzeni benim.Kimseye ''a'' demek düşmez.Derse de kimseyi hayatıma karıştırmam.:kızgın:
Kimsenin arkasından konuşmayan,kimsenin kuyusunu kazmayan,başkalarının düzenini yargılamayan kadın benim gözümde mükemmeldir zaten.Ona buna hizmet etmekle kimse mükemmel olmaz.O hizmeti bekleyenlerin kendi acizliğidir.:jeyyar:

mirmirmirmirmükemmel olsak bile gören taktir eden kimse yok buna eminim ben kendimce mükemmelim ama kimse görmek istemio sabahın 8 inde iş yerine geliyorum akşam 7 ye kadar burdayım sonra eve git çocuga bak yemek yap ev işleri ama halimi bilen veya taktir eden varmı derseniz nerdeeee herkez kendi derdinde bide hala beyenmezler nankörlük ederler artık bir teşkkerü hakkettiğimi düşünüyorum sizcede öyle değilmi?:kızgın:

vay be bilmeden güzel bişi yapıyormuşum haberim yok mükemmellik kim ben kim
evde temizliği bile pazar günleri yaparım ki eşim yardım etsin diye içimden gelmiyor ev işi yapmak napim bulaşık yıkamak hele en nefret etttiğim iş eşim mutfağı temiz gördüğünde aferin hayret bugün sana noldu da yıkamışın diyo aslında pasaklımıyım ne...
aman ben böyle mutluyum kim ne derse desin
eşim mükemmeldir ama ben onu hiç taktir etmiyormuşum çünkü şu zamana kadar sanıyordum ki onun görevleri bunlar zaten
vah zavallı eşim mutsuzmu acaba
mükemmel evlat mükemmel koca mükemmel bir işi var ama mükemmel olmayan bir karısı yani kimse 4*4lük deel ona benden yana şansız dimekki

o zaman gel istersen buna fedakarlık diyelim yerimseniben
ama birbirini tetikleyen iki konu bir başlık altında bence a.s
fedakarlık mükemmelliği doğuruyor ailede yada mükemmellik fedakarlığı
ben ailede mükemmel kadın olmak çabasından bahsettim
sanırım sende dışardaki ilşkilerde mükemmellikten bahsediyosun a.s

doğrusu dışarıda mükemmel olmak gibi bir çabam yok o konuda haklısın yerimseniben
ama iş aile olduğunda yanılgıya düştük işte :çok üzgünüm:

aile olayı bambaşka arkadaşım...
konu ailen olunca,fedakarlıkta yapıyorsun,
yeri geliyor en ön saflarda da yer alıyorsun..
herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüyor,planlıyorsun...
aile içinde ister buna fedakarlık diyelim,ister mükemmelik diyelim
hiç farketmez...hepiniz gibi,ailem için herşeyi yaparım,yapıyorum da...
bazen yıpranıyor,eziliyor olabiliriz...
ama hadi ailen için mükemmel olma da görelim...
eğer mükemmellik kavramı,herşeye koşturmak,
herşeyi düşünmekse,bu bana zarar bile veriyorsa ki verdiği
zamanlar da oldu ama yine de yapacaklarımızı yapmak zorundayız...
başkaları için hiçbir çabam yok onun için söylüyorum,
önemli olan mükemmel değil,iyi olmak diye...
dışardaki herkesin benim için ne düşündüğü,benim için hiç önemli değil inanın...
sizin yaptıklarınızı okudum,hatta kendimi de buldum bazı bölümlerde...
ama konu aile olunca değişiyor işte herşey...
haa bu değer görür görmez orası da tartışılır ama
eşden görülmezse de çocuğumuz için yine hazırız herşeye...
sevgiler...

mirmirmirmirmükemmel olsak bile gören taktir eden kimse yok buna eminim ben kendimce mükemmelim ama kimse görmek istemio sabahın 8 inde iş yerine geliyorum akşam 7 ye kadar burdayım sonra eve git çocuga bak yemek yap ev işleri ama halimi bilen veya taktir eden varmı derseniz nerdeeee herkez kendi derdinde bide hala beyenmezler nankörlük ederler artık bir teşkkerü hakkettiğimi düşünüyorum sizcede öyle değilmi?:kızgın:

tabikii hakediyorsunnnnnnnn, inan bende işten geliyoumm kaynanamları ağarlıyorum bazen, ayklarım şişiyo koşturmaktann değişik tarifler yapayım aman güzel olsun herşey mükemmel olsun diye canım çıkıyor, onlar geliyor yiyor içiyor bir teşkkür etmedenn çıkıp gidiyorlar zannediyorlarki ben o yemekleri biliyordum yapabiliyorum yaparım.. halbuki kaçkere bozup yeniden yapıyorumm internt tezgahta öyle yapıyorum çoğu kez... zorluklarla ortaya çıkardığımız şeylere karşı bir teşekkür edilmediğini görünce deli oluyorumm... yapamam deyip yapmasam alıştırmasaydım keşke, kendime etmeseydim...... şuanda yapamazsaken kötü insan biz oluruz çünkü alıştırdık, yeni evlencekler küpe olsun burdaki öğütler...

akşam yemek yapmıyormuşummkaydirigubbakcemile3 hazır çorba yapıp veriyomuşum herifeekaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 nası bi tepki verir acaba merak ettim şimdiCADIARZU:uhm:kaydirigubbakcemile3

bence mükemmelliğin içinde fedakarlık ta vardır en önemli unsurlarından biridir de hattaa.s.

ama kime karşı!!!
herkese fedakarlık yapılmaz arkadaşım...
fedakarlığı da herkes yapamaz....
dediğim gibi ailem için yaptığım fedakarlıkları ben
değil,eşim anlatmalı aslında,kayınvalidem anlatmalı,
kızım anlatmalı....
onlar biliyor yapılanları,
ben biliyorum bildiklerini..
inanın bu da yetiyor insana...
yapılanlara değer verildiği zaman insan
daha da mutlu oluyor...
ama sadece tek taraflı olduğu zaman da
işte çatışmalar da ondan kaynaklanıyor...
sevgiler...

ama kime karşı!!!
kızım anlatmalı....
daha da mutlu oluyor...
sevgiler...

ilişkileden bahsediyoruz zaten, herkesden bahsetmiyoruz ki aile hayatındaki mükemmel kadından bahsediyoruz... onlar biliyor yapılanları diyorsun ya, ya bilmiyorlarsa ya teşekkür etmiyorsa kimse? mükemmel olmamak daha iyi değilmi ozaman...

(konuda yazan kriterlere göre mükemmellikk, mükemmel kimse olamaz tabikii mükemmellik Allaha mahsustur)

Herşeyin ölçüsü kıvamı var :delphin:
tatlı şerbetine eccik şekeri fazla kaçır ıyk hayatta yenmez
aynı o biçim suyunu fazla kaçır şekeri az koy bi halta yaramaz
o misal kıvamında bırakmak lazım herşeyi :delphin:

Herşeyin ölçüsü kıvamı var :delphin:
tatlı şerbetine eccik şekeri fazla kaçır ıyk hayatta yenmez
aynı o biçim suyunu fazla kaçır şekeri az koy bi halta yaramaz
o misal kıvamında bırakmak lazım herşeyi :delphin:

evet haklısınn....a.s.

tabikii hakediyorsunnnnnnnn, inan bende işten geliyoumm kaynanamları ağarlıyorum bazen, ayklarım şişiyo koşturmaktann değişik tarifler yapayım aman güzel olsun herşey mükemmel olsun diye canım çıkıyor, onlar geliyor yiyor içiyor bir teşkkür etmedenn çıkıp gidiyorlar zannediyorlarki ben o yemekleri biliyordum yapabiliyorum yaparım.. halbuki kaçkere bozup yeniden yapıyorumm internt tezgahta öyle yapıyorum çoğu kez... zorluklarla ortaya çıkardığımız şeylere karşı bir teşekkür edilmediğini görünce deli oluyorumm... yapamam deyip yapmasam alıştırmasaydım keşke, kendime etmeseydim...... şuanda yapamazsaken kötü insan biz oluruz çünkü alıştırdık, yeni evlencekler küpe olsun burdaki öğütler...

akşam yemek yapmıyormuşummkaydirigubbakcemile3 hazır çorba yapıp veriyomuşum herifeekaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 nası bi tepki verir acaba merak ettim şimdiCADIARZU:uhm:kaydirigubbakcemile3

ya işte bende ondan söz ediyorum bizi makine gibimi görüyolar acaba gerçekten merak konusuCADIARZU

ilişkileden bahsediyoruz zaten, herkesden bahsetmiyoruz ki aile hayatındaki mükemmel kadından bahsediyoruz... onlar biliyor yapılanları diyorsun ya, ya bilmiyorlarsa ya teşekkür etmiyorsa kimse? mükemmel olmamak daha iyi değilmi ozaman...

(konuda yazan kriterlere göre mükemmellikk, mükemmel kimse olamaz tabikii mükemmellik Allaha mahsustur)

neden bahsedildiğini ben biliyorum arkadaşım,
açıklama yapmanıza gerek yok...
bilmiyorum daha kaç yıllık evlisiniz ama,
insan ailesi için birşey yaptığında,teşekkür beklemez,
iç huzur denen bişey vardır,zaten bizi fedakar yapan da,
konudaki gibi mükemmel yapan da odur...
yazmıştım ama tekrarlamak istiyorum...
aile hayatında; mükemmel olmak zorundasınız eğer o aileyi
aileniz olarak benimsemişseniz...
eşiniz için,çocuklarınız için herşeyi yapmak
zorundasınız...kadınlar daha ince ayrıntılı düşündükleri için ,
mükemmellik de kadınlara yakıştırılıyor zaten...
evet benim ailem biliyor,demek ki bu da kişilikle,
yapıyla alakalı..değerle alakalı...
haa eğer bilmeselerdi,ben yine ailem için herşey yapardım..
dedim ya iç huzur...
yani onlar teşekkür etmedi diye
yapmayacakmıyız??
bu da kişilikle alakalı sanırım...
inşallah anlatabilmişimdir...
sevgiler...

ama kime karşı!!!
kızım anlatmalı....
daha da mutlu oluyor...
sevgiler...

ya bilmiyorlarsa songül ya farkında değillerse onlar için ne derece yıprandığının:1no2:
alışkanlık olmuşsa senin fedakarlığın yada iş bitirici gücün onlar için :1no2:

hani arada güzel bir yemek yaparsın yada pastayı tutturursunda derler bu sefer harika yapmışsın pastayı
o pasta herzaman zaten güzel ve önlerine geliyorsa arkadaşım :1no2:
ve bir gün bunu yapamıyacağını hissediyorsan ellerin yoruldu gözlerin eskisi gibi görmüyorsa canın pasta yapmak istemiyorsa :1no2:
işte o noktadasın o noktada yanlızsın arkadaşım
yorgunsun ve bu sefer lik biz yapalım iyi yada kötü birdilim pastayı getirelim diyen yok mallesef :1no2:
zaten sorunumuzda bu canım konuda bu yerimseniben

elbette insanın kendi içinde de eğer ben bugun bunu bunu yaptım ohh ne güzel ne mutlu diyebilmekte çok önemli..
ama karşılığını görüyorsa..
insan karşılık beklemeden sadece çocuklarını sevebiliyor bence genel olarak...
eğer benim eşime her türlü fedakarlığı yapıyorsam mutlaka karşılıgınıda almak isterim
o da benim için birşeyler yapsın isterim
hor gören eziyet eden bir adama hiç kusura bakmasın fedakarlık yapılmaz ne bilim kişiye göre değişir bence bu fedakarlık
(ha bide bunların hepsinin bir ölçüsü vardır..)

evet bende dogru yoldayım ama mükemmel olmak istemiştim hep nerrdeeee ben kim mükemmellik kim kıcımı kaldıramıyom ah kaldıra bilsem :CüvCüv:
eşim benim yerime yapıyo benim işmide ve eşim mükemmel vahh fıkaram oda mutsuzmudur :kahve:
işe gider eve 4 de gelir yemegimi ypar ütüsünü yapar yatagımı ısıtır :kahve: bende arada belki yaparım makarna melemen cok mutlu olur :icecream: düşün sene dogum gününde kendisine ilkdefakarnı yarık yaptım havalara uctu bunu benim için mi yaptın nasıl yaptın diye:asigim:bende süzeliyom karsısında:CüvCüv:
evet mükemmel olmak iyi bişi değil ben mükemmel değilim istesemde değilim :1no2:
ama eşim mükemmel :teselli: umarım mutlu olur hayatında :1rolleyes:

şayet hamilelik-hastalık yok ise çok uçlarda bir örnek bu
ev işlerinden pek anlamam ama şu anlattığın olay da benim hayat tarzım olamazgamyoncuiremsu
ben oturacagım evin içinde sabahtan akşama kadar, kocam gelip yemek yapacak koyacak önüme ben de yiyicem...
olmaz öyle şey...:1closedeyes:
eğer yemek yapılacaksa beraber yapilmali, beraber oturup yemeli

kadın kadınlığını bilmeli erkek de erkekliğini
kadın için öngörülmüş işleri erkeğe yıkmak; erkek için öngörülmüş işleri de kadına yıkmak ilişkiyi ilişki olmaktan çıkarır:delphin:

senin için söylemiyorum hayatım ama kocam nası olsa her işten anlıyor diyerek çamaşırları bile kocasına astıran kadınları sevmiyorum...
benim kocam evin içinde toz da alabilir
ama balkona çıkıp 7 yabancının gözü önünde çamaşır asmak istese bile ben izin vermem :kahve:

en güzeli ortaklaşa yapmak bence
ne erkeğe ne kadına fazal iş yüklenmemeli
eşim evi süpürürse ben silerim, toz alırım vs.
tüm işleri asla üstlenmem, hepsini kocam yapsın da diyemem
hayat gerçekten müşterek

neden bahsedildiğini ben biliyorum arkadaşım,
açıklama yapmanıza gerek yok...
bilmiyorum daha kaç yıllık evlisiniz ama,
insan ailesi için birşey yaptığında,teşekkür beklemez,
iç huzur denen bişey vardır,zaten bizi fedakar yapan da,
konudaki gibi mükemmel yapan da odur...
yazmıştım ama tekrarlamak istiyorum...
aile hayatında; mükemmel olmak zorundasınız eğer o aileyi
aileniz olarak benimsemişseniz...
eşiniz için,çocuklarınız için herşeyi yapmak
zorundasınız...kadınlar daha ince ayrıntılı düşündükleri için ,
mükemmellik de kadınlara yakıştırılıyor zaten...
evet benim ailem biliyor,demek ki bu da kişilikle,
yapıyla alakalı..değerle alakalı...
haa eğer bilmeselerdi,ben yine ailem için herşey yapardım..
dedim ya iç huzur...
yani onlar teşekkür etmedi diye
yapmayacakmıyız??
bu da kişilikle alakalı sanırım...
inşallah anlatabilmişimdir...
sevgiler...

konuşmalarından agresiflik seziyorum nedense kızarak konuşuyormuşsun gibi geliyor bana, seni tabiki anlıyoruz ama anladım ki sen bizi anlamamışsın canım...

ya bilmiyorlarsa songül ya farkında değillerse onlar için ne derece yıprandığının:1no2:
alışkanlık olmuşsa senin fedakarlığın yada iş bitirici gücün onlar için :1no2:

hani arada güzel bir yemek yaparsın yada pastayı tutturursunda derler bu sefer harika yapmışsın pastayı
o pasta herzaman zaten güzel ve önlerine geliyorsa arkadaşım :1no2:
ve bir gün bunu yapamıyacağını hissediyorsan ellerin yoruldu gözlerin eskisi gibi görmüyorsa canın pasta yapmak istemiyorsa :1no2:
işte o noktadasın o noktada yanlızsın arkadaşım
yorgunsun ve bu sefer lik biz yapalım iyi yada kötü birdilim pastayı getirelim diyen yok mallesef :1no2:
zaten sorunumuzda bu canım konuda bu yerimseniben

tabiki haklısınız...
ama yapmadan durabiliyormuyuz,lütfen söyleyin...
yaparsın yaparsın,yapmayınca kötü olursun...
eşiniz için olmasa bile çocuklarınız için yapıyorsunuzdur mutlaka,
yapıyla alakalı dedim ya,işte benim yapım da bu...
ama şu da varki...
hepimiz farklı aile yapısına sahibiz...
farklı kişilikleriz...
benim eşim ya da kızım,sen hastasın yada yorgunsun
biz yaparız derler,yaparlar da...
bu konuda şanslıyım sanırım...

Back