• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mükemmel Kadın Olmayın !

• Konu Sahibi Konu Sahibi ndk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
eşime göre ben mükemmleim ama kendime göre diilim şunu yapim bunu yapim diye çabam hiç olmadı özel günlerde şunu alım diye çabam olmadı en büyük hediye benim onu için hepte sölüyo .. bi tanığım eşine aman ne itersin şunu yapim bunu yapim ama eşi ona karşı bencil çok seviyo ama çok bencil..eşim beni sevsin diye hoş görüniyim diye çabam olmadı hiç ozaman kendimi çok kötü hissederim

Bu karşındaki insanla alakalı Nixim. Senin verdiğin örnekten devam edeyim istiyorum. Ben hergün çorbamı, sulu yemeğimi, zeytinyağlımı vs vs yaparım. Mutlaka 2-3 çeşit yemeğim olur dolabımda. Ama yeri geldi sadece çorba yaptığımda oldu ama eşim hiçbir zaman "niye bugün sadece çorba var kadın" demedi. Çünkü biliyor, görüyor halimi.Ama şunda hemfikirim herşeyi herzaman 4x4 lük yapmayın ki yaptığınızda kıymeti bilinsin.

evet kuzum..benim eşşek kocam laf ediyo işte kaydirigubbakcemile
ama alışacak 2 ye düşürdüm...kaydirigubbakcemile2
bebeğimde olursa 1 çeşit değil hiç yemek bulamıcak:CüvCüv:

.eşim beni sevsin diye hoş görüniyim diye çabam olmadı hiç ozaman kendimi çok kötü hissederim

canım beni sevsin diye yapmakla alakası yokki...insanın içinden geliyo yapmak ..ama hataymış meğer:1no2:

bende buaralar bunun faturasını oduyorum.ben mukemmel evlat olmanın faturasını ödüyorum.bu ukalalık degıl kızlar ınanın samımıyetıme.aılem oyle alısmıskı benım her sorunun ustesınden gelecegıme suan agır bır depresyon gecırıyorum ve goremıyolar:( aksam babacıgım bagırıyor nıye saldın bukadar kendını gencsın gez dıyo halbukı goremıyokı artık yasam enerjım bıttı...cok yorgunum kızlar çok... 22 yasındayım sadece ama hayattan ıstedıgım ınanın bısey yok ve ben yalancı maskelı dolasan bı kızım mutluluk maskesı güçlü kız maskesııı

canım benim yaaa, ailenle konuşmayı denemedinmii?? neden hala kedini yıpratıyosun açık açık kendi benliğini sür önlerine...

canım benim yaaa, ailenle konuşmayı denemedinmii?? neden hala kedini yıpratıyosun açık açık kendi benliğini sür önlerine
SUANA KADAR KIMSE KIRILMASIN DIYE OYLE SEYLERDEN VAZGECTIMKI KONUSAMIYORUM BILMIYORUM NEDENINI KONUSMAYA BASLAMAMLA AGLAMAM BIR OLUYO.KIMSEYE GOSTEREMEM BEN GOZ YASIMI..BILMIYORUM NEZAMANA KADAR SURECEK BU SESSIZLIGIM...NE TUHAF BIRSURU CALISANIM VAR AMA BEN SEVDIKLERIME KENDIMI IFADE BILE ETMEKTEN ACIZIM...

ben mükemmel kadınım :çok üzgünüm:
belki biraz iddialı ama gerçekten mükemmelim nasılmı anlatayım isterseniz :delphin:
eşimle 20 li yaşların çok başlarında evlendik ikimizde çocuk sayılırdık daha helede erkeğin kadınlara oranla çokdaha geç olgunlaştığını düşünürseniz az çok tahmin edebilirsiniz içinde bulunduğum durumu :delphin:
ilk oğlum peşisıra kızım doğdu
23 yaşında iki çocuk annesi olmuştum bile çoktan :1no2:
ve mükemmel olmayı çok seven mizacım hemenmükemmellik kostümünü giydiriverdi bana a.s
önce çocuklarlarla başladı mükemmellik tüm sağlık kitapları kurcalandı her türlü kitap okundu
ufak çaplı bir doktor oldum sayelerinde tek diplomam eksik kaldı çocuk doktorluğunda

evde harika bir anne oldum eş oldum
nasılda güzeldi minik minik kilotları ütülemesi iç çamaşırlarını kitap gibi dolaplara dizmesi
e gençtik tabi o yıllarda ,
aman mikrop kapmasınlardı gaye miz a.s
aman düzgün gıda alsınlar sabah yumurta yerlerse öğleyin köfte akşama sebze yesinler
güçlü kuvvetli boylu poslu olacaklarya :1rolleyes:

sonra okul yılları geldi çattı şiirler ezberledik şarkılar söyledik birlikte
matematik okuduk tarih yazılılarına çalıştık tüm gün
ne mi oldu ikiside harika bir temel aldı anadolu liseli oldular
eşim gayet memnun hayatından herşey yolunda tabiii işliyor tik tak saat gibi tik tak tik takkk.............
nihayet oğlumun öss zamanı geldi oks kabusundan sonra
istediği bölümü iki yıl hazırlık yaparak ikinci yılda kazandı
oğluşum şimdi mektebi mülkiyeli oldu ankara ünüversitesinde okuyor annesi onunla nasıl gurur duyuyor bir bilseniz :asigim:
kızımda hemen ardından maratona katıldı diyorki hukuk okuyacam
özel dersleri saatlerine kadar anne ayarlıyor olurlar tabii
onlar ders çalışırken gece ikilere kadar başlarını bekleyip çay kek kahveler yapar olurlar tabi a.s
bu arada sesi çıkmayan eşimde ara ara sorun çıkarmaya başladı yaşlanıyomu ne :1no2:
annem yaşlandı kayınvalidem yaşlandı kayın pederim babam yaşlandı
hepsi sırayamı girmişlerdi bunlar çocukları büyütürken hiç farketmemişim yaşlandıklarını
eşim diyorkiii
ohooo onlarında üstesinden gelirsin sen a.s
ne varki bunda sen neleri başarmıyosun
geliyorum da yada geldiğimi sanıyodum senağlama
işler tersine dönmeye başladı arkadaşlar
büyüklerin dördü birden hasta herkes benim evimde benim gözetimimde yatmak istiyor iyileşmek istiyor
onları istirahat ettirmemi istiyor senağlama
ve artık dilber hala gibi tıkandım haaaaaa
gücüm yetmiyor
psikolojik ilaçlarla duruyorum ayakta tüm vücuduma ağrılar giriyor sebebi nedeni belli olmıyan ağrılar
bu hastalığa tıp dilinde fibromiyalji deniyor senağlama
eşime anlatıyorum anlamıyor kızıma anlatıyorum dinlemiyor oğlum uzaklarda nerden bilecek annesinin ne durumda olduğunu zaten arasıra hafa sonları geliyor bir valiz kirli ve gelmeden önce verdiği koca bir yemek listesiyle a.s
yaşlılar hele hiç anlamıyor
ben 40 yaşında çok yaşlanmışım arkadaşlar haberim yok
inanın öyle çok yazacak şey varki kısa kısa notlar düştüm hayatım dan sizlere
varın gerisini siz düşünün gayrı
mükemmel oldum da ne oldu kafamçokkarıştı

belki biraz iddialı ama gerçekten mükemmelim nasılmı anlatayım isterseniz :delphin:
eşimle 20 li yaşların çok başlarında evlendik ikimizde çocuk sayılırdık daha helede erkeğin kadınlara oranla çokdaha geç olgunlaştığını düşünürseniz az çok tahmin edebilirsiniz içinde bulunduğum durumu :delphin:
ve mükemmel olmayı çok seven mizacım hemenmükemmellik kostümünü giydiriverdi bana a.s
önce çocuklarlarla başladı mükemmellik tüm sağlık kitapları kurcalandı her türlü kitap okundu
ufak çaplı bir doktor oldum sayelerinde tek diplomam eksik kaldı çocuk doktorluğunda

nasılda güzeldi minik minik kilotları ütülemesi iç çamaşırlarını kitap gibi dolaplara dizmesi
aman düzgün gıda alsınlar sabah yumurta yerlerse öğleyin köfte akşama sebze yesinler

eşim gayet memnun hayatından herşey yolunda tabiii işliyor tik tak saat gibi tik tak tik takkk.............
oğluşum şimdi mektebi mülkiyeli oldu ankara ünüversitesinde okuyor annesi onunla nasıl gurur duyuyor bir bilseniz :asigim:
onlar ders çalışırken gece ikilere kadar başlarını bekleyip çay kek kahveler yapar olurlar tabi a.s
bu arada sesi çıkmayan eşimde ara ara sorun çıkarmaya başladı yaşlanıyomu ne :1no2:
hepsi sırayamı girmişlerdi bunlar çocukları büyütürken hiç farketmemişim yaşlandıklarını
eşim diyorkiii
büyüklerin dördü birden hasta herkes benim evimde benim gözetimimde yatmak istiyor iyileşmek istiyor
gücüm yetmiyor
psikolojik ilaçlarla duruyorum ayakta tüm vücuduma ağrılar giriyor sebebi nedeni belli olmıyan ağrılar
eşime anlatıyorum anlamıyor kızıma anlatıyorum dinlemiyor oğlum uzaklarda nerden bilecek annesinin ne durumda olduğunu zaten arasıra hafa sonları geliyor bir valiz kirli ve gelmeden önce verdiği koca bir yemek listesiyle a.s

ahh hasbişim...
hatalar silsilesi seni bu hale getirmiş...
bazen bildigini bilmemezlikten gelmek, her işi "ben yaparım" diye üstlenmemek gerek...
birileri mutlu olsun diye yaşarsan bakarsın ki onlar mutlu olmuş evet ama sende bi takım eksiklikler var ve mutsuzsun...
yavrun bile olsa hizmetini ettiğin gün gelir ağrıdan sızlanırsın yılların acısı çıkmaya başlar ama dönüp de "anne neyin var?" diye sormaz

ne ilkokulda, ne ortaokulda ne lisede ne ünide annemin bi sabah kalkıp da kahvaltı hazırladığını bilmem
geleceksin nasıl olsa bize sorarsın bizzat...
ilkokuldayken bile kendim ütülerdim önlüğümü
2 küçük kardeşimi ben büyüttüm
hep verendim
annemin yükünü omuzlayandım
işe yaradığımı bilme hissiydi belki de beni gücümün yeteceğinden fazla iş yapmaya mahkum eden
ama çok şükür ki 14-15 yaşlarımda kendime geldim

o yaşlarımdan bu yana beni tanıyanlar ben kucukken derlermiş ki; bu kız çok hamarat bişi olcak, her iş gelicek elinden maşallah... oglumuza alalım, yabancıya gitmesin tü tü tüüüü...

gel gör ki şimdi 24 yaşındayım ve yapabildiğim yemekler; makarna kızartma ve pilav -tatlicadiarzu-

misafir geldiginde 2 bardak çay servisi yapiyorsam oooo günün kahramanı oluyorum
amcamlar yengemler annem babam falan keyiften 4 köşe oluyor "kızımız iş yaptı" diye :roflol:
oysa bir de kız kardeşim var
benden 7 yaş küçük
her iş gelir elinden
yemek de dahil...

o bişi yaptığında kimsenin gözünde büyümez
çünkü alışmışlar
yapmak zorunda gibi görüyorlar
yavrumun kafası basmıyo, bastığında da umarım geç olmaz gamyoncuiremsu

Zaten aslında düşündüğünüzde kadınlardan beklenen vasıflar kadını mükemmel yapan vasıflar değildir. O kadın evin daimi hizmetçisidir.. Ben bu kadına mükemmel diyemem. Evi temiz, yemeği birkaç çeşit vs. Bunları yapan kadınların zaten başka hiçbir şeye vakti kalmaz, ne bir gazete açıp okuyabilir ne de bir romana başlayabilir, hatta vücut bakımını bile ihmal edebilir,sporunu yapamaz.... Erkeğin hayran olacağı kadın nerde.. yemek yapıyor diye çok mu takdir ediliyor kadınlar sanki yada evi çook temiz diye. eee yarın öbür gün son derece sosyal, hayatı siyaseti konuşabildiği bir kadın karşısına gelince hayran olacağı kadın karşında olmuşta olabilir....

Ama suçlu biz kadınlarız bizler bile bir evin düzenini kadınlardan bekliyoruz dağınık bir eve girdiğimizde evin kadınına bakarak burun büküyoruz. Hatta kadının eşininde temizliğe yardım ettiğini yada yemek yaptığını duyunca ağızdan "ay ne şanslısın"diyoruz,içimizden yada arkasından adamı pısırık olmakla suçluyoruz..
Kişi ne yaparsa kendine yapar böyle insanlara herşey müstehaktır.

Son düzenleme:
Zaten aslında düşündüğünüzde kadınlardan beklenen vasıflar kadını mükemmel yapan vasıflar değildir. O kadın evin daimi hizmetçisidir.. Ben bu kadına mükemmel diyemem. Evi temiz, yemeği birkaç çeşit vs. Bunları yapan kadınların zate başka hiçbir şeye vakti kalmaz, ne bir gazete açıp okuyabilir ne de bir romana başlayabilir, hatta vücut bakımını bile ihmal edebilir.... Erkeğin hayran olacağı kadın nerde.. yemek yapıyor diye çok mu takdir ediliyor kadınlar sanki yada evi çook temiz diye. eee yarın öbür gün son derece sosyal, hayatı siyaseti konuşabildiği bir kadın karşısına gelince hayran olacağı kadın karşında olmuşta olabilir....

Ama suçlu biz kadınlarız bizkler bile bir evin düzenini kadınlardan bekliyoruz dağınık bir eve girdiğimizde evin kadınına bakarak burun büküyoruz. Hatta kadının eşininde temizliğe yardım ettiğini yada yemek yaptığını duyunca ağızdan "ay ne şanslısın"diyoruz,içimizden yada arkasından adamı pısırık olmakla suçluyoruz..
Kişi ne yaparsa kendine yapar böyle insanlara herşey müstehaktır.

vışşşş :çok üzgünüm:

çok geç kaldık çokkk
kendi adıma geç kaldımmm senağlama

evet bende dogru yoldayım ama mükemmel olmak istemiştim hep nerrdeeee ben kim mükemmellik kim kıcımı kaldıramıyom ah kaldıra bilsem :CüvCüv:
eşim benim yerime yapıyo benim işmide ve eşim mükemmel vahh fıkaram oda mutsuzmudur :kahve:
işe gider eve 4 de gelir yemegimi ypar ütüsünü yapar yatagımı ısıtır :kahve: bende arada belki yaparım makarna melemen cok mutlu olur :icecream: düşün sene dogum gününde kendisine ilkdefakarnı yarık yaptım havalara uctu bunu benim için mi yaptın nasıl yaptın diye:asigim:bende süzeliyom karsısında:CüvCüv:
evet mükemmel olmak iyi bişi değil ben mükemmel değilim istesemde değilim :1no2:
ama eşim mükemmel :teselli: umarım mutlu olur hayatında :1rolleyes:

eşim diyorkiii
gücüm yetmiyor

ablam ağlattın beni yaaasenağlamasenağlamasenağlama kadınlık ne zor gerçektennnn, mükemmel olsan ayrı bir dert olmasan ayrı bir dert....

evet bende dogru yoldayım ama mükemmel olmak istemiştim hep nerrdeeee ben kim mükemmellik kim kıcımı kaldıramıyom ah kaldıra bilsem :CüvCüv:
eşim benim yerime yapıyo benim işmide ve eşim mükemmel vahh fıkaram oda mutsuzmudur :kahve:
işe gider eve 4 de gelir yemegimi ypar ütüsünü yapar yatagımı ısıtır :kahve: bende arada belki yaparım makarna melemen cok mutlu olur :icecream: düşün sene dogum gününde kendisine ilkdefakarnı yarık yaptım havalara uctu bunu benim için mi yaptın nasıl yaptın diye:asigim:bende süzeliyom karsısında:CüvCüv:
evet mükemmel olmak iyi bişi değil ben mükemmel değilim istesemde değilim :1no2:
ama eşim mükemmel :teselli: umarım mutlu olur hayatında :1rolleyes:

yazından çıkardığım sonuç şuu
evlilikte yada ilşkilerde bir taraftan bir tarafın sırtlamasımı gerekiyor tüm yükü
bunun ortası yokmu kızlar :sm_confused:
bu bencillik ama senağlama

yazından çıkardığım sonuç şuu
evlilikte yada ilşkilerde bir taraftan bir tarafın sırtlamasımı gerekiyor tüm yükü
bunun ortası yokmu kızlar :sm_confused:
bu bencillik ama senağlama

bencede eşit olmalı aslında mesela erkeğimiz de çocuğun altını değiştirmeli yemek yapmalı temizlik yapmalııı ayhh söylemesi bile komikkkkkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 yüzdeyüzakrep valla maşallah eşine yaaaaaaa, benim eşim eve gelecek yemek yapacak temizlik yapacak heee vay anamm vayyyyy:delphin::delphin:

hayatım boyunca mükemmel olmak gibi bir çabam olmadı...
kimsenin de fevkaledenin fevkinde olacağına inanmıyorum...
mükemmel bir kadın ile fedakar kadın arasında da çok fark var..
gerçekten yazıldığı gibi ,mükemmel olma çabası sadece zarar verir...
sırf başkalarını memnun etmek için,başkalarından
taltıf görmek ve duymak için de kendimi yıpratamam...
bence mükemmel değil,iyi kadın olmak daha önemli...
sevgiler...

vışşşş :çok üzgünüm:

çok geç kaldık çokkk
kendi adıma geç kaldımmm senağlama

LıLLYUM canım senin gene elinde bir tesellin var, çocukların.. Belki böyle bir anne olmasaydın çocukların bu kadar başarılı olamayacaktı. Bir de bu açıdan bak.. Birçok anne için öncelikli çocuklarıdır eğer gerçekten onların bu başarısında senin katkın ve kendini böyle feda etmen yatıyorsa çok ta üzülmemelisin, bence değer... en azından boşa gitmemiş.. ne kadınlar var neler neler yapıyorlarda elde var sıfır. Üzülme yani tatlım.

Bu arad yaş 40 demişsin, inan geç değil, hayatına yeni yönlendirmeler yapar etrafındakileride buna ikna edebilirsin, yazıl bir spor salonuna bak rahatsızlıkların nasıl azalıyor, hemde daha güzel görünürsün. yazılamıyorsan hergün düzenli yürüyüşe ayır vaktini. Evdekiler azcık işin ucundan tutsun. Şöyle bir bakım yap kendine, sevdiğin tarz sıkılmayacağın bir roman al,ona başla.. ev işlerini paylaştır herkese azar azar. Yine evinin genel düzeni sende olsun ama yükünü hafiflet.

Son düzenleme:
ahh hasbişim...
hatalar silsilesi seni bu hale getirmiş...
bazen bildigini bilmemezlikten gelmek, her işi "ben yaparım" diye üstlenmemek gerek...
birileri mutlu olsun diye yaşarsan bakarsın ki onlar mutlu olmuş evet ama sende bi takım eksiklikler var ve mutsuzsun...
yavrun bile olsa hizmetini ettiğin gün gelir ağrıdan sızlanırsın yılların acısı çıkmaya başlar ama dönüp de "anne neyin var?" diye sormaz

ne ilkokulda, ne ortaokulda ne lisede ne ünide annemin bi sabah kalkıp da kahvaltı hazırladığını bilmem
geleceksin nasıl olsa bize sorarsın bizzat...
ilkokuldayken bile kendim ütülerdim önlüğümü
2 küçük kardeşimi ben büyüttüm
hep verendim
annemin yükünü omuzlayandım
işe yaradığımı bilme hissiydi belki de beni gücümün yeteceğinden fazla iş yapmaya mahkum eden
ama çok şükür ki 14-15 yaşlarımda kendime geldim

o yaşlarımdan bu yana beni tanıyanlar ben kucukken derlermiş ki; bu kız çok hamarat bişi olcak, her iş gelicek elinden maşallah... oglumuza alalım, yabancıya gitmesin tü tü tüüüü...

gel gör ki şimdi 24 yaşındayım ve yapabildiğim yemekler; makarna kızartma ve pilav -tatlicadiarzu-

misafir geldiginde 2 bardak çay servisi yapiyorsam oooo günün kahramanı oluyorum
amcamlar yengemler annem babam falan keyiften 4 köşe oluyor "kızımız iş yaptı" diye :roflol:
oysa bir de kız kardeşim var
benden 7 yaş küçük
her iş gelir elinden
yemek de dahil...

o bişi yaptığında kimsenin gözünde büyümez
çünkü alışmışlar
yapmak zorunda gibi görüyorlar
yavrumun kafası basmıyo, bastığında da umarım geç olmaz gamyoncuiremsu

kanka senin kafan basmışta çabuk toparlamışsın kafayı
aşağı yukarı seninle aynı durumdayım
evin en küçüğü benim ben kardeş büyütmedim ama 7 tane yeğen büyüttüm
hepsinde emeğim var beni çocuklarla uğraşırken görenler
kızcağız evlenmeden bıktı çocuktan diyorlar :roflol:
mükemmeliz ya her iş gelir ya elimizden ingiliz anahtarı gibi
her işe yarar water çocukların annesimi hastalandı çağırın water bakar
temizlik mi yapıyor water gelir merak etmeyin
misafir mi gelcek koş yardımaa...
bir şeyde de geri çevirdiğin an senden kötüsü yoktur
boşa dememiş atalarımız bin yıl sırtında taşı bir dk.indir senden kötüsü yoktur
hee bütün bunları biliyorum farkındayım peki kendimi koruyabiliyormuyum hayır benneyaptımki
aman o üzülmesin aman bu darılmasın diye kendimi paralıyorum kendimi üzüyorum
nereye kadar dayanırım bilinmez:delphin:

sevgiler...

o zaman gel istersen buna fedakarlık diyelim yerimseniben
ama birbirini tetikleyen iki konu bir başlık altında bence a.s
fedakarlık mükemmelliği doğuruyor ailede yada mükemmellik fedakarlığı
ben ailede mükemmel kadın olmak çabasından bahsettim
sanırım sende dışardaki ilşkilerde mükemmellikten bahsediyosun a.s

doğrusu dışarıda mükemmel olmak gibi bir çabam yok o konuda haklısın yerimseniben
ama iş aile olduğunda yanılgıya düştük işte :çok üzgünüm:

sevgiler...

bence mükemmelliğin içinde fedakarlık ta vardır en önemli unsurlarından biridir de hattaa.s.

LİLLYUM canım senin gene elinde bir tesellin var, çocukların.. Belki böyle bir anne olmasaydın çocukların bu kadar başarılı olamayacaktı. Bir de bu açıdan bak.. Birçok anne için öncelikli çocuklarıdır eğer gerçekten onların bu başarısında senin katkın ve kendini böyle feda etmen yatıyorsa çok ta üzülmemelisin, bence değer... en azından boşa gitmemiş.. ne kadınlar var neler neler yapıyorlarda elde var sıfır. Üzülme yani tatlım.

Bu arad yaş 40 demişsin, inan geç değil, hayatına yeni yönlendirmeler yapar etrafındakileride buna ikna edebilirsin, yazıl bir spor salonuna bak rahatsızlıkların nasıl azalıyor, hemde daha güzel görünürsün. yazılamıyorsan hergün düzenli yürüyüşe ayır vaktini. Evdekiler azcık işin ucundan tutsun. Şöyle bir bakım yap kendine, sevdiğin tarz sıkılmayacağın bir roman al,ona başla.. ev işlerini paylaştır herkese azar azar. Yine evinin genel düzeni sende olsun ama yükünü hafiflet.

yerim beni sen çok tatlısın canım çok sağol verdiğin fikirler için Şeniz
evet çocuklar gerçekten güzel yetiştiler o konuda çok şanslıyım
:utangac:
o kadar çok kitap okuyorum ki inan isimlerini bile hatırlamıyorum kafamı bunca yıldır kitaplar sayesinde boşaltmayı başardım zaten kaydirigubbakcemile5
ama şuvar bebeğim be
bazen ağır geliyor işte hayat ve ozamanda kimsenin senin etrafında olmadığını görüyosun bakmışsınki yanlız ve dımdızlak sın a.s
bu konuyu açan arkadaş benim içinmi açtı neee :asigim:
ne varsa döktüm içimde :1rolleyes:

Back
X