19 yaşında genç bir anneyim hamileliğim çok güzel geçti ilk 3 ay az bulantılarım dışında bir sorun yaşamadım minik bir prenses bekliyorduk malatyada başlayan hamileliğim 33, haftamda istanbula taşınmamızla kafamda binlerce soru işareti oluşturdu şans eseri bulduğum doktoruma gitmeye başladım ve ilgisinden çok memnun kalmıştım.
36, haftamızda annanemiz yanımıza gelmişti Pazar günü 7 saat hiç durmadan dolaştığımız bol bol yürüdüğüm istanbul gezimizden sonra Pazartesi günü haftalık doktor kontrolümüze gittik nstde sancımız çıktı ama ben bu sancıları hissetmiyordum çatı muayanesinde 2 cm açılmam olduğunu öğrendim. doktorum tekrar eve yolladı sancım suyum kanamam yada bebek haraketleri yavaşlamadığı sürece 1 hafta sonra gelmemi istedi.Salı günü kızımın haraketleri yavaşladı doktorumu aradim sezeryandaydi yarım saat sonrakendi aradı telefonu açtığımda hemennnnn geliyorsun diyen benden telaşlı bi doktor sesiyle karşılaştım o aramadan önce masalom haraketlendi biraz o zaman yarinsabah gel bakalım dedi sabah gittim ama geri doncem diye emin bir şekilde gittim nstde sancı yoktu ama bir gece önce kasılmalarım olmuştudoktor tekrar çatı muayanesi yaptı acilmam dört santim olmuştu tabi ben yine sancı hissetmiyordum doktor oglen ikide gel bidaha bakıcam dedi bende hiç umut yok.doktorçatı muayanesi yaptı açılma ilerliyor artık yatiralim dedi ben şokkkkk bi haldeyim eşimi aradim inanmadi şok oldu yatış işlemlerini yaptık odamiza çıktık annem eve gitti eşimle çantayı alıp gelmek için odaya geçtik hemşire geldi kan aldı lavman yapıldı serumu eşim gelene kadar takmayin dedimama hemen etki yapmaz takalim dediler.ben damar yolu açılırken bile canım ağrıyıp bağırdım hemşire bana sen nasıl normal doğurcaksın diye dalga geçmişti saat 18:00da takildi ilaç ilk başta adet agrisi gibi hafiften bi ağrı geldi bu arada eşimle annem geldi. 1 saat sonra acilmaya bakmaya geldiler 6 cm olmuştu doktor suyumu patlatti bende hala çok ağır bir ağrı yoktu
sancilar 5 dakikada bir geliyordu açılma 8 cm olmuştu zorlanmaya başlamıştım... saat 20:00 dkda bir gelmeye başladi doktor yürümemi istedi bebegin başı baskı yapsın diye ayağa kalktigim an migdem bulandı normalmiş mideniz bulandiginda tutmayin cikarmasinizda ögürün bebeğin aşşağı inmesini sağlıyor...
sonrasini yarım yamalak hatirliyorum tekrar yattiktan sonra sancılar dakikada bir gelmeye başladı ebe gelmiş çatıya bakmış açılma on santim oarada kanamam olmuş ebenin dogumhaneyi hazırlayın geliyoruz diye bağırdığını duydum ayağakaldirdilar sandalyeye oturdum kapıyı açtığımizda annemi gördüm eşim şok haldeydi annem korkma kızın geliyor dedi eşime yanına git seni görsün dedi ben yarım yamalak görüyordum herkesi dogumhaneye girmeden eşimin elini omzumda hissettim doğumhaneye girdim saat 21:00 doktorumu gördüm o arada sancı geldi bağırdım doktorum sakin ikinma dedicevap veremiyordum
catiya çıktım ayaklarımı bağladılar bu arada ikinma hissi geldi ikindim ama acayip çığlık atıyorum doktorum nefesini boşa harcıyorsun dedi ama engelolamiyiordum başınıbaskı yaptığını hissettim doktoruma yapamıyorum dedim neyi yapamiyorsun başı çıktı son kez ikin dedi gücümü topladım ikindim ve kızım doğdu saat 21:07
doktorumun elinde ilk gördüğüm an bütün çektiğim acı bitti söylerlerdi inanmazdim ama gerçekmiş cektigin bütün acıbitiyor kızımi temizlediler sardilar bana verdiler kuzumu öptüm kokladim sonra babasına götürün dedim kuzumu aldılar götürdüler sonra benim dikisimi attı doktor hiç hissetmiyorsunz dikisi benim doktorumkesmedi ıkınmadan dolayı yırtılmalar olmuş 3 dikiiş attılar o arada doktorumla muhabbet ediyorduk rüya gibi geliyor değilmi dedi benmi dogurdum onu dedim evet dedi dikiş işi bitti odamıza geldim kızımi geç getirdiler bana kan şekeri düşükmüş mama takviyesi yapmışlar yarım saat sonra melegim kucagimdaydi sabaha kadar uyumadim onu izledim bugü kızımla 81.günümüz hala rüya sanıyorum allah herkese yasatsin bu mükemmel duyguyu toplam 1 saat zorlu sancı çektim normal doğumdan hiç korkmayin zorunlu olmadikca sezaryen olmayın o ani yaşamak çok farklı :)
Masal 1 günlük
masal 10 günlük
masal 1 aylık
masal 2 aylık
masall 80 günlük
36, haftamızda annanemiz yanımıza gelmişti Pazar günü 7 saat hiç durmadan dolaştığımız bol bol yürüdüğüm istanbul gezimizden sonra Pazartesi günü haftalık doktor kontrolümüze gittik nstde sancımız çıktı ama ben bu sancıları hissetmiyordum çatı muayanesinde 2 cm açılmam olduğunu öğrendim. doktorum tekrar eve yolladı sancım suyum kanamam yada bebek haraketleri yavaşlamadığı sürece 1 hafta sonra gelmemi istedi.Salı günü kızımın haraketleri yavaşladı doktorumu aradim sezeryandaydi yarım saat sonrakendi aradı telefonu açtığımda hemennnnn geliyorsun diyen benden telaşlı bi doktor sesiyle karşılaştım o aramadan önce masalom haraketlendi biraz o zaman yarinsabah gel bakalım dedi sabah gittim ama geri doncem diye emin bir şekilde gittim nstde sancı yoktu ama bir gece önce kasılmalarım olmuştudoktor tekrar çatı muayanesi yaptı acilmam dört santim olmuştu tabi ben yine sancı hissetmiyordum doktor oglen ikide gel bidaha bakıcam dedi bende hiç umut yok.doktorçatı muayanesi yaptı açılma ilerliyor artık yatiralim dedi ben şokkkkk bi haldeyim eşimi aradim inanmadi şok oldu yatış işlemlerini yaptık odamiza çıktık annem eve gitti eşimle çantayı alıp gelmek için odaya geçtik hemşire geldi kan aldı lavman yapıldı serumu eşim gelene kadar takmayin dedimama hemen etki yapmaz takalim dediler.ben damar yolu açılırken bile canım ağrıyıp bağırdım hemşire bana sen nasıl normal doğurcaksın diye dalga geçmişti
sancilar 5 dakikada bir geliyordu açılma 8 cm olmuştu zorlanmaya başlamıştım... saat 20:00 dkda bir gelmeye başladi doktor yürümemi istedi bebegin başı baskı yapsın diye ayağa kalktigim an migdem bulandı normalmiş mideniz bulandiginda tutmayin cikarmasinizda ögürün bebeğin aşşağı inmesini sağlıyor...
sonrasini yarım yamalak hatirliyorum tekrar yattiktan sonra sancılar dakikada bir gelmeye başladı ebe gelmiş çatıya bakmış açılma on santim oarada kanamam olmuş ebenin dogumhaneyi hazırlayın geliyoruz diye bağırdığını duydum ayağakaldirdilar sandalyeye oturdum kapıyı açtığımizda annemi gördüm eşim şok haldeydi annem korkma kızın geliyor dedi eşime yanına git seni görsün dedi ben yarım yamalak görüyordum herkesi dogumhaneye girmeden eşimin elini omzumda hissettim doğumhaneye girdim saat 21:00 doktorumu gördüm o arada sancı geldi bağırdım doktorum sakin ikinma dedicevap veremiyordum
catiya çıktım ayaklarımı bağladılar bu arada ikinma hissi geldi ikindim ama acayip çığlık atıyorum doktorum nefesini boşa harcıyorsun dedi ama engelolamiyiordum başınıbaskı yaptığını hissettim doktoruma yapamıyorum dedim neyi yapamiyorsun başı çıktı son kez ikin dedi gücümü topladım ikindim ve kızım doğdu saat 21:07
doktorumun elinde ilk gördüğüm an bütün çektiğim acı bitti söylerlerdi inanmazdim ama gerçekmiş cektigin bütün acıbitiyor kızımi temizlediler sardilar bana verdiler kuzumu öptüm kokladim sonra babasına götürün dedim kuzumu aldılar götürdüler sonra benim dikisimi attı doktor hiç hissetmiyorsunz dikisi benim doktorumkesmedi ıkınmadan dolayı yırtılmalar olmuş 3 dikiiş attılar o arada doktorumla muhabbet ediyorduk rüya gibi geliyor değilmi dedi benmi dogurdum onu dedim evet dedi dikiş işi bitti odamıza geldim kızımi geç getirdiler bana kan şekeri düşükmüş mama takviyesi yapmışlar yarım saat sonra melegim kucagimdaydi sabaha kadar uyumadim onu izledim bugü kızımla 81.günümüz hala rüya sanıyorum allah herkese yasatsin bu mükemmel duyguyu toplam 1 saat zorlu sancı çektim normal doğumdan hiç korkmayin zorunlu olmadikca sezaryen olmayın o ani yaşamak çok farklı :)
Masal 1 günlük
masal 10 günlük
masal 1 aylık
masal 2 aylık
masall 80 günlük